Начало Статии Всичко е възможно - потърси дълбоко в себе си и открий твоето "защо"

Всичко е възможно - потърси дълбоко в себе си и открий твоето "защо"

24.04.2018 / Автор: Теодора Йорданова    Оцени
00000
Гласували:
Всичко е възможно - потърси дълбоко в себе си и открий твоето

 

Един от най-разпознаваемите културисти - Майк О′Харн вече повече от три десетилетия вълнува и привлича интереса на феновете на Бодибилдинга. Разбери какво го вдъхновява и какво го кара да бъде такъв, какъвто е! 

 

Повечето хора търсят мотивация, чрез която да достигнат до поставената от тях цел. Мотивацията може да ти е нужна, за да стигнеш до фитнес залата и да тренираш ден след ден. Замислих се, че още от самото начало – никога не съм имал нужда от мотивация, за да направя каквото и да е. Бих казал, че този стадий идва и си отива. Но страстта – страстта е във всеки от нас. Никога не съм изпитвал потребност от мотивация, именно защото съм притежавал страст, която да влагам във всичко, което правя.  

 

Направих това, което обичам да правя и един ден във фитнеса се превърна в два дни. А сега, 40 години по-късно, правя същото нещо и усещам ритъма, с който се движа. Не пропускам тренировка, защото това ме кара да се чувствам отлично. Разбира се, имам нужда от почивка и го правя. Понякога пък не искам да се храня чисто, затова не го правя. Това е като стълба – няколко крачки нагоре, после една надолу. Всички ние имаме нужда от тази крачка назад, за да се задвижим напред. Не си почивам, защото не съм мотивиран, а защото искам да покажа най-доброто от себе си и знам как да го постигна.

 

Майк О′Харн, BodyConstructor

 

Чудех се дълго време какво ме прави различен. Защо ми е толкова лесно да стана и да го направя, когато толкова много други хора се борят да останат мотивирани. Винаги съм имал нещо вътре в мен - нещо, което ме кара да се движа напред.

 

Едно нещо, което винаги съм правил, е да остана здраво стъпил на земята и да оценявам всеки напредък, който тялото ми постига. И не, моята цел не е била да изглеждам добре и да съм на кориците на списанията. Всеки път, когато съм в залата, е моето време, в което искам да се погрижа за това, което е значимо за мен.

 

Не мисли, че се събудих един ден и си казах: "Искам да имам страхотно тяло." Всичко, което наистина исках, беше да бъда атлетично надарен. Бях такъв самотник, когато бях дете. Голяма част от времето, прекарано в училище, беше в тормоз от другите, защото бях различен. И тогава си мислех, че това е най-лошото нещо, но научих, че когато се изправиш – усещането е велико. Научих, че нямам нужда от одобрение от никого.

 

Всеки има своето ежедневие - неща, които върши независимо от всичко. Да прочетеш приказка на детето си преди лягане, да се събудиш и да изпиеш един витамин. Тренирането е моето ежедневие. Аз го правя без значение какво. Никога не съм падал духом, защото страстта ми да бъда по-добър от самия себе си ме води. Подобно на много хора и аз преминах през тежки периоди. Получих травми, изгубих баща си. Но, опитвайки се да бъде "човекът", аз се вдигах всеки път и се преструвах, че не съм бил засегнат от това. Просто се вдигах и продължавах. Едва след като майка ми почина, наистина паднах. Всички спомени от загубата на баща ми се върнаха с ударна сила и се сринах. Бях изгубен.

 

Майк О′Харн, BodyConstructor

 

И въпреки че винаги съм обичал тренировките си, урокът, който разбрах тогава е, че трябва да намеря различно "защо", преди да стана по-добра версия на себе си. Моят добър приятел, бившият шампион на UFC тежка категория Джош Барнет, ми каза нещо, което наистина промени моята гледна точка. Той каза: "Не прави това, защото искаш да спечелиш. Не прави това, за да бъдеш Гладиатор или господин Вселената. Направи го за себе си. Излез от малката си дупка и остани верен на това, което си.

 

И когато приложих действията си към нещо по-голямо, нещо по-смислено, то тогава стигнах в най-добрата форма на живота си. Това ме накара да продължа напред. Не, за да се кача на сцената и да бъда оценяван, не за повече Instagram харесвания. Направих това за себе си, за семейството си. В тяхна чест, защото те ме научиха как да го правя по най-добрия начин. Те са моята страст.

 

И в края на деня, най-важното е да е да знаеш, че днес ти си бил най-доброто, на което си способен. Колкото по-дълго можеш да се движиш напред – здрав и щастлив, толкова повече можеш да взимаш от всичко, което предстои.

 

Искаш страст? Това трябва да е повече от шоу. Повече от сцената. Трябва да намериш своето „защо“. Ако работиш, за да направиш някой друг щастлив или да се придържаш към определени стандарти или да впечатлиш хората, тогава в крайна сметка ще загубиш себе си някъде из всичко това. Трябва да го направиш за себе си.

 

Майк О′Харн, BodyConstructor

 

Всичко е възможно. Никога не съм имал нужда от външно влияние или увереност в това, което е възможно. Ще направя това, което искам възможно. Ще направя всичко възможно, защото мога. Винаги съм експериментирал със себе си. Тествам всичко върху себе си. Не ме интересува дали учебниците и статиите казват, че нещо не може да се направи или че нещо не е възможно да се постигне. Ще дам всичко от себе си и ще работя колкото мога, за да постигна това, което наистина искам.

 

Страстта ми ме кара да разбера на какво съм способен. Ще бъдеш изненадан – махни всички останали мисли от главата си и направи това, което те вълнува, което те кара да се чувстваш щастлив. Ще видиш, че няма ограничения.

 

Брус Лий го казва по най-добрия начин: Знанието не е достатъчно. Трябва и да го приложиш.“ И аз го правя. Не губя време да анализирам. Аз просто го правя.

 

Ако искаш да отделиш себе си от масата, тогава открий своята страст. Грижата за себе си е много повече от това, което търсиш. Сериозно. Отдели време. Това абсолютно си заслужава да се направи. Потърси дълбоко в себе си и намери своето „защо“.

 

Източник: flexmagazine.com


Теодора Йорданова

Тагове: Майк О′Харн, вдъхновение, защо, аз
Добави в Svejo

Всичко е възможно - потърси дълбоко в себе си и открий твоето "защо"
Прочети още ...

В търсене на път към успеха…или как да намерим начин да съжителстваме с всичко, което действа против нас!

В търсене на път към успеха…или как да намерим начин да съжителстваме с всичко, което действа против нас!

30.09.2014 г. / автор: Мария Георгиева
АВТОР: Мария Геoргиева - състезател в категория "Бикини Фитнес", спортист и автор в BodyConstructor     Не, тук не говоря за борба! Борбата, сама по себе си е грозна дума – или поне според мен. Борбата изтощава, вдига те ...
Объркали сме пътя, но какво може да ни спаси

Объркали сме пътя, но какво може да ни спаси

09.09.2014 г. / автор: Богомил Йорданов
Представете си, че сте някъде в Америка и късно вечер пътувате сам със собствената си кола за Сан Франциско, където на ул. Ломбард Ви очакват за изключително важна работа, която ...
Бъди промяната, която искаш да видиш в света

Бъди промяната, която искаш да видиш в света

12.03.2018 г. / автор: Марина Декова
  Здравейте, приятели,    Благодаря ви, че сте част от моя свят. Благодаря ви, че споделяте с мен енергията и баланса си за един по-добър и качествен живот!    Моята цел е да Ви помогна, ...
Вдъхновяващата история на Аманда Нортръп - от четворна ампутация към бодибилдинг

Вдъхновяващата история на Аманда Нортръп - от четворна ампутация към бодибилдинг

06.02.2017 г. / автор: Лора Горовска
Вдъхновяващата историята на една жена, която преодоля предизвикателствата на живота, фокусирайки се върху това да постигне най-добрата версия на себе си.   Когато е едва 4-годишна Аманда Нортръп претърпява ампутация на четирите ...