Начало Статии 7 причини да не можеш да стопиш мазнините (Част 2)

7 причини да не можеш да стопиш мазнините (Част 2)

30.05.2018 / Автор: Неда Ковачева    Оцени
00000
Гласували:
7 причини да не можеш да стопиш мазнините (Част 2)

 

Вчера започнахме темата за вероятните причини да не можеш да се отървеш от мазнините, въпреки усилията, които полагаш. Поговорихме за първите три, а днес, както ти обещахме, публикуваме втората част на статията.

 

4. Не усъвършенстваш програмата си с времето

 

Също доста срещан проблем при хората, които искат да се променят, е, че с течение на времето не променят нищо в своята програма. Започват хранителния си режим, виждат, че има някакви резултати и продължават да правят едно и също нещо, очаквайки, че ще постигат все по-голям и по-голям прогрес. Уви, нещата не се случват винаги така. Тялото се променя спрямо режима, в който го поставиш. С времето трябва да ъпдейтваш режима си, за да виждаш нови промени.

 

Точно поради тази причина всички онлайн треньори в най-бързоразвиващия се сайт за бодибилдинг, фитнес и силови спортове у нас – BodyConstructor, предлагат ъпдейти на програмите си. Виж различните услуги на нашите треньори ТУК.

 

5. Ходиш на фитнес с единствената цел да гориш калории

 

 

За да гориш калории, трябва да тренираш, нали така? Няма нищо лошо да ходиш на фитнес с идеята да гориш калории, но така най-вероятно ще тренираш единствено на уредите за кардио, защото там виждаш точно колко калории са си отишли. Уви, ще си имаш проблеми, ако се фиксираш само в тази посока.

 

Щангите не предлагат мигновени данни за изразходваните калории, но вдигането на тежести води до съществени промени във физически аспект. Тежестите не само ти помагат да гориш мазнините, но и оформят цялото тяло. Затова е добре значителна част от тренировката ти да включва тежести, а не да разчиташ само на кардио упражненията.

 

6. Буквално се скапваш от тренировки

 

Да, когато ходиш на фитнес, е добре да даваш максимума от себе си, но без това да означава, че през останалото време от денонощието нямаш сили и настроение за нищо. Много хора, особено когато са начинаещи, са готови да се съсипват от тренировки. В повечето случаи обаче са твърде уморени, за да правят каквото и да е друго.

 

Ако се уморяваш твърде много и нямаш нито сили, нито желание да се поразходиш, да поиграеш с децата и т.н., нещо трябва да се промени. Нека го кажем по-простичко: да речем, че правиш тренировка, с която изразходваш 300 калории. В останалата част на деня ще имаш достатъчно енергия, за да изразходиш още 400. Така ще са си отишли общо 700.

 

А сега да си представим, че правиш тежка тренировка, с която изразходваш 500 калории. Това се оказва толкова изтощително, че през останалото време от деня ти просто лежиш на дивана. Колко калории изразходваш допълнително? 50! И така общо си изгорил 550 калории. Май няма нужда да разясняваме повече.

 

7. След тренировка се тъпчеш за "награда"

 

 

Няма начин нещата да ти се получат, ако след добра тренировка се "награждаваш" с двойно количество смути, баничка със сирене, пица и т.н. Въпреки че тренировката ти е била наистина добра и качествена, недей да си даваш такива неблагодарни "награди", с които да си върнеш всички калории, на които само преди минути си казал "чао". Умерените количества са най-добрият избор.

 

Източник: bodybuilding.com


Неда Ковачева

Тагове: хранене, тренировки, хранене, калории
Добави в Svejo

7 причини да не можеш да стопиш мазнините (Част 2)
Прочети още ...

Ролята на мускулната маса при жените. Какви са ползите от нея?

Ролята на мускулната маса при жените. Какви са ползите от нея?

20.10.2013 г. / автор: Кирил Танев
Преди години масово беше схващането, че жени които тренират с тежести ще покачат прекалено много мускули и “ще заприличат на мъже”. Това налагаше на жените да прекарват часове в изтощителни ...
Може ли да бъде вкусно здравословното хранене?

Може ли да бъде вкусно здравословното хранене?

02.01.2015 г. / автор: Марина Декова
Една от най-масовите заблуди сред мъжете и жените, които искат да отслабнат или да се хранят здравословно, да поддържат добра фигура и здраво тяло, е че здравословното хранене е еднообразно ...
Може ли един час тренировка да компенсира 10 часа пред компютъра

Може ли един час тренировка да компенсира 10 часа пред компютъра

24.03.2017 г. / автор: Тони Шивачев
Може ли един час тренировка да компенсира 10 часа пред компютъра? По този въпрос мненията общо взето са на двата полюса. Има проучвания, които твърдят, че не е възможно час ...
Клекът с щанга - Царят на упражненията и 3-те най-разпространени митове за него

Клекът с щанга - Царят на упражненията и 3-те най-разпространени митове за него

08.06.2012 г.
Никое друго упражнение не предизвиква толкова много противоречиви мнения и дебати както клякането с щанга на гърба. В златните години на културизма и силовите спортове клякането с щанга е било ...