Начало Статии 7 причини да не можеш да стопиш мазнините (Част 2)

7 причини да не можеш да стопиш мазнините (Част 2)

30.05.2018 / Автор: Неда Ковачева    Оцени
00000
Гласували:
7 причини да не можеш да стопиш мазнините (Част 2)

 

Вчера започнахме темата за вероятните причини да не можеш да се отървеш от мазнините, въпреки усилията, които полагаш. Поговорихме за първите три, а днес, както ти обещахме, публикуваме втората част на статията.

 

4. Не усъвършенстваш програмата си с времето

 

Също доста срещан проблем при хората, които искат да се променят, е, че с течение на времето не променят нищо в своята програма. Започват хранителния си режим, виждат, че има някакви резултати и продължават да правят едно и също нещо, очаквайки, че ще постигат все по-голям и по-голям прогрес. Уви, нещата не се случват винаги така. Тялото се променя спрямо режима, в който го поставиш. С времето трябва да ъпдейтваш режима си, за да виждаш нови промени.

 

Точно поради тази причина всички онлайн треньори в най-бързоразвиващия се сайт за бодибилдинг, фитнес и силови спортове у нас – BodyConstructor, предлагат ъпдейти на програмите си. Виж различните услуги на нашите треньори ТУК.

 

5. Ходиш на фитнес с единствената цел да гориш калории

 

 

За да гориш калории, трябва да тренираш, нали така? Няма нищо лошо да ходиш на фитнес с идеята да гориш калории, но така най-вероятно ще тренираш единствено на уредите за кардио, защото там виждаш точно колко калории са си отишли. Уви, ще си имаш проблеми, ако се фиксираш само в тази посока.

 

Щангите не предлагат мигновени данни за изразходваните калории, но вдигането на тежести води до съществени промени във физически аспект. Тежестите не само ти помагат да гориш мазнините, но и оформят цялото тяло. Затова е добре значителна част от тренировката ти да включва тежести, а не да разчиташ само на кардио упражненията.

 

6. Буквално се скапваш от тренировки

 

Да, когато ходиш на фитнес, е добре да даваш максимума от себе си, но без това да означава, че през останалото време от денонощието нямаш сили и настроение за нищо. Много хора, особено когато са начинаещи, са готови да се съсипват от тренировки. В повечето случаи обаче са твърде уморени, за да правят каквото и да е друго.

 

Ако се уморяваш твърде много и нямаш нито сили, нито желание да се поразходиш, да поиграеш с децата и т.н., нещо трябва да се промени. Нека го кажем по-простичко: да речем, че правиш тренировка, с която изразходваш 300 калории. В останалата част на деня ще имаш достатъчно енергия, за да изразходиш още 400. Така ще са си отишли общо 700.

 

А сега да си представим, че правиш тежка тренировка, с която изразходваш 500 калории. Това се оказва толкова изтощително, че през останалото време от деня ти просто лежиш на дивана. Колко калории изразходваш допълнително? 50! И така общо си изгорил 550 калории. Май няма нужда да разясняваме повече.

 

7. След тренировка се тъпчеш за "награда"

 

 

Няма начин нещата да ти се получат, ако след добра тренировка се "награждаваш" с двойно количество смути, баничка със сирене, пица и т.н. Въпреки че тренировката ти е била наистина добра и качествена, недей да си даваш такива неблагодарни "награди", с които да си върнеш всички калории, на които само преди минути си казал "чао". Умерените количества са най-добрият избор.

 

Източник: bodybuilding.com


Неда Ковачева

Тагове: хранене, тренировки, хранене, калории
Добави в Svejo

7 причини да не можеш да стопиш мазнините (Част 2)
Прочети още ...

Как да задържим теглото си след отслабване

Как да задържим теглото си след отслабване

18.04.2017 г. / автор: Тони Шивачев
Като за начало се настройте за дълъг път и се въоръжете с търпение! Връщането на теглото след диета в повечето случаи се дължи на факта, че просто сте изгубили килограми ...
Поуките от великите бодибилдъри и най-голямото фитнес изложение в света

Поуките от великите бодибилдъри и най-голямото фитнес изложение в света

02.11.2016 г. / автор: Пламен Христов
Поуките от великите бодибилдъри, FIBO - най-голямото фитнес изложение в света и символът на Кьолн   Кьолн ме посреща с ежедневна непринуденост и спокойствие. Никой не се интересува, колко съм изморен от ...
Трябва ли жените да са силни? (Част 2)

Трябва ли жените да са силни? (Част 2)

24.02.2013 г. / автор: Инес Субашка
      Преди седмица написах ето тази статия „Трябва ли жените да са силни”, която предизвика както положителни, така и отрицателни коментари. Лично аз избягвам да влизам в безсмислени дебати и реших вместо персонално ...
Какви са скритите опасности на коремната мазнина

Какви са скритите опасности на коремната мазнина

08.03.2018 г. / автор: Пламен Христов
  Искате ли да живеете дълго? А искате ли да сте здрави в рамките на този живот, а не просто да сте живи и всъщност това да е една смазваща тежест ...