Начало Статии Защо те караме да закусваш?

Защо те караме да закусваш?

07.06.2018 / Автор: Неда Ковачева    Оцени
00000
Гласували:
Защо те караме да закусваш?

 

От почти всякакви хора можеш да чуеш, че "нямат време за закуска", "почти не обядват", но "вечер си хапват обилно". Този често срещан хранителен "режим" е от най-вредните за човешкия организъм. Сигурни сме, че всеки трети от тези, които четат, разпознава именно себе си в горния модел.

 

Днес сме решили да ти помогнем да се отървеш от неправилния си хранителен режим, като ти дадем две прости правила: не пропускай закуската и избягвай да се храниш 2-3 часа преди лягане.

 

Защо те караме да закусваш? Защото закуската има регулиращо действие върху хормоните на апетита през целия ден. Ако закусиш нещо здравословно, шансът да се натъпчеш вечерта е по-малък.

 

Ако тренираш са сутрин, то е добре да приемеш голямо количество калории още в началото на деня. По този начин ще нормализираш апетита си и няма да изпиташ неистово чувство за глад по никое време.

 

Разбира се, не казваме, че за един ден човек се справя с лошите си навици. Напротив – трябва да си упорит, мотивиран и да гониш целите си. Само тогава ще можеш да се самодисциплинираш.

 

Не си свикнал да закусваш и сутрин изобщо не си гладен? Имай предвид, че това е работа на хормоните на твоя апетит – герлин и лептин. Те ти казват дали си гладен или не си. Ако започнеш с по-ранната вечеря 2-3 часа преди лягане, по естествен път нещата ще се нормализират и една прекрасна сутрин ще се събудиш и ще си гладен.

 

Е, да, всеки човек има право да реши как ще се храни и дали ще спазва някакъв хранителен режим. Но ние вярваме, че с горните супер простички съвети ще успееш да регулираш дневните си хранения и да направиш услуга на организма си.

 

Източник: T-Nation


Неда Ковачева

Тагове: хранене, закуска, хранителен режим, лептин
Добави в Svejo

Защо те караме да закусваш?
Прочети още ...

Въглехидрати или Мазнини на закуска? Кой е по-добрият източник на енергия за старт на деня?

Въглехидрати или Мазнини на закуска? Кой е по-добрият източник на енергия за старт на деня?

15.06.2015 г. / автор: Марина Декова
Един от най-големите спорове сред трениращите е големият въпрос – въглехидрати или мазнини за старт на деня и кой е по-добрият източник на енергия? Едва ли можем да дадем еднозначен универсален ...
Можем ли да включим паста в менюто си, ако целим оптимална фигура и искаме да отслабнем?

Можем ли да включим паста в менюто си, ако целим оптимална фигура и искаме да отслабнем?

06.10.2015 г. / автор: Марина Декова
Винаги съм обичала пастата във всичките й форми – спагети, фусили, лингуини, талиатели, кус-кус и др. Честно казано не познавам човек, който да не ги обича, особено когато са направени ...
Храненето и нашумелите комерсиални митове за него (част 2)

Храненето и нашумелите комерсиални митове за него (част 2)

11.01.2015 г. / автор: Богомил Йорданов
В ЧАСТ 1 от тази поредица преди седмица, малко по-задълбочено разгледахме някои основни неoспорими постулати в храненето и поговорихме за най-разпространения МИТ за храненето - че "не било задължително" да ...
Суроватъчният протеин - без него не може !

Суроватъчният протеин - без него не може !

14.10.2011 г.
Суроватъчният протеин е субстанция с висока концентрация на протеин с млечен произход, обработена до състояние да бъде лесно приемана като хранителна добавка. Суроватъчните протеини като добавки са богати на витамини ...