Начало Статии Аксесоарите: Тренировъчни колани

Аксесоарите: Тренировъчни колани

08.06.2018 / Автор: Марина Декова    Оцени
00000
Гласували:
Аксесоарите: Тренировъчни колани

 

BodyConstructor започва поредица от статии и видео ревюта, посветени на различните аксесоари в залата. Ще разгледаме както класическите, така и най-новите джаджи, които ни помагат да сме във форма и да постигаме целите си.

 

Първият текст е дело на Марина Декова и е посветен на тренировъчните колани, които използваме ежедневно във фитнеса.

 

Защо е добре да използваме тренировъчни колани? Как те ни помагат да предпазим определени части от тялото си? Как тези аксесоари помагат на раждали жени да възвърнат формата си от времето преди бременността? Ето отговорите на всички тези въпроси


 

Опитът ми с колана Maskateer може да се разгледа в две насоки – преди да забременея и известно време след като родих.


Преди да забременея тренирах изключително интензивно долната част на тялото, а коланът ми помагаше да изолирам добре седалището, без да включвам кръста, когато ставаше въпрос за упражнения за долна част.


Тогава талията ми беше тънка и използването на колана с тази цел не беше на дневен ред.


След като родих обаче нещата доста се промениха. Реших да не използвам колан, за да видя какъв ще бъде ефектът и доколко талията ми сама ще се прибере от раждането – ефектът до шестия месец изобщо не беше задоволителен. Тогава извадих колана и започнах да го нося на всяка тренировка, независимо коя част на тялото тренирам или дали правя кардио. Ефект се усети още след първите няколко носения на колана.

 

Сега определено мога да кажа, че талията ми е на 90% възстановена от това, което беше преди да забременея. Коланът ми помогна да събера мускулите или т.нар. диастаза, която получих, макар и в лека форма. И не на последно място – този колан подобри стойката ми, а тя доста се промени след раждането и ежедневните грижи покрай малкия човек.

 

Освен това материята на колана Maskateer е изключително мека и приятна на допир и по никакъв начин не възпрепятства интензивните тренировки.

 

Подготвила съм ти специално видео от пети сезон на Супер Сериите, в което демонстрирам различни упражнения, докато нося колан Maskateer. В него ще разбереш за коя част на тялото е предназначено всяко упражнение, как точно действа и каква е правилната техника на изпълнение.

 

 


Марина ДековаМарина Декова
В BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Персонален треньор, Състезател по Културизъм в категория "Бикини фитнес", Автор на публикации

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 6 години. Занимава се активно с бодибилдинг и понастоящем е състезател в категория "Бикини фитнес". През 2014-2015 г. се състезава в категория "Бодифитнес", където е бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014 г. 

През 2016 г. сменя категорията и излиза в „Бикини фитнес“, където на частен турнир печели сребърен медал, а на Турнир Пловдив става 4-та от общо 18 участнички.

Марина Декова е и личен треньор на няколко "Бикини фитнес" състезателки. 

 

Любител е на силовите спортове и бивш състезател по кросфит. На мнение е, че здрава и пропорционална физика се гради със силови упражнения и правилна техника. Фен е на здравословното хранене и твърди, че релефно и оформено тяло се постига с чисто и прецизно хранене.

 

Марина Декова се е занимавала активно с функционални тренировки и рехабилитация през последните няколко години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия. Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже.

 

Тук можете да следите нейния Дневник


 


Тагове: аксесоари, колани, Maskateer, тренировки, Аксесоарите, видео
Добави в Svejo

Аксесоарите: Тренировъчни колани
Прочети още ...

Една от най-трудните мускулни групи - Краката. Как да ги накараме да пораснат?

Една от най-трудните мускулни групи - Краката. Как да ги накараме да пораснат?

27.11.2013 г. / автор:
Хубавото е, че все повече хора се интересуват от тренировките за крака, което е един добър показател за това, че хората започват да осъзнават нуждата от добре развити бедра, не ...
Млада, талантлива и мотивирана – историята на Ариел Кадър или как се става IFBB Pro на 17

Млада, талантлива и мотивирана – историята на Ариел Кадър или как се става IFBB Pro на 17

13.05.2016 г. / автор: Радина Симеонова
Млада, талантлива и мотивирана – историята на Ариел Кадър или как се става IFBB Pro на 17       Ариел Кадър има египетски, руски и полски произход, а закачливият ѝ прякор е Джиджи. ...
3 грешки, които начинаещите трябва да избягват във фитнеса

3 грешки, които начинаещите трябва да избягват във фитнеса

28.10.2016 г. / автор: Лора Горовска
      Ако тепърва започвате да тренирате, фитнесът може да бъде привлекателно място, но не е задължително. Недейте да прескачате от машина на машина, копирайки упражненията, които човекът до вас прави. И ...
Наистина ли е толкова

Наистина ли е толкова "страшен" женският културизъм

03.10.2017 г. / автор: Тони Шивачев
  Правейки си изводи от моята практика, повечето жени се пазят от силовите тренировки и  вдигането на тежести, като от огън. Мислят си, че изведнъж след като повдигнат някоя друга щанга, ...