Начало Статии 3 грешки, които мъжете все още допускат във фитнеса

3 грешки, които мъжете все още допускат във фитнеса

13.06.2018 / Автор: Неда Ковачева    Оцени
00000
Гласували:
3 грешки, които мъжете все още допускат във фитнеса

 

Както във всички сфери на живота, така и при тренировките са нужни опит и знания. Уви, много хора пренебрегват едното от двете (или и двете) и трудно постигат някакъв прогрес. От нас да знаеш – когато става дума за тренировки, голямото его и предразсъдъците са най-големият ти враг. Е, мнозина предпочитат да си траят и да допускат грешки, вместо да признаят, че онова, което правят, просто не работи. Но ти не трябва да си като тях.

 

За да разбереш дали и ти си от тези хора, виж три от грешките, които мъжете все още допускат във фитнес залите. И никога не ги повтаряй.

 

 

Срамуват се да говорят с професионален треньор

 

Не знаеш как да изпълняваш основни упражнения и просто трупаш още и още килограми върху лоста, резултатите едва ли ще са точно такива, каквито си очаквал.

 

Все още твърде много мъже се срамуват да поискат съвет от човек, който разбира повече от тях. Затова и често в залите виждаме трениращи, които си мислят, че знаят много добре какво и как да правят, но професионалният поглед отчита основните им грешки.

 

Съветваме те да говориш със специалист. Всеки един добър треньор знае, че работата му е да показва на хората как най-добре да натоварват тялото си. Не е срамно да попиташ. Срамно е да осъзнаваш, че грешиш и да не правиш нищо по въпроса.

 

 

Правят безсмислени, но ефектни упражнения

 

По принцип е добре да си иновативен и да се развиваш в тренировките, но има някаква граница, която не бива да се преминава. Напоследък се забелязва тенденция амбициозни мъже да правят някакви необмислени комбинации. Всички знаем, че една от основните им цели е да се снимат и след това да се пуснат в социалните мрежи. Ако целта ти е да те харесат жените, а не да се научиш да тренираш, да се грижиш за тялото си и да го развиваш, то може би трябва да смениш концепцията, а не да се излагаш във фитнес залите.

 

Онова, което повече ни ядосва всъщност, е фактът, че има треньори, стимулиращи своите клиенти да правят комбинации, които не само са опасни за здравето, но, честно казано, са спорни откъм ефективност.

 

Добре е да се премисля рискът, преди да се подхващат някакви недоказани и съмнителни „иновативни“ упражнения, които гарантират чудеса.

 

 

Мразят смит машината

 

Смит машина, BodyConstructor

 

Съществуват страшно много мъже, които смятат, че смит машината е излишна и само заема място в залата. Истината е, че този уред е супер полезен, особено когато някой не може по една или друга причина да вдига със свободни тежести. Понякога се налага да тренираш мускули, близо до контузия, която още лекуваш и смит машината ти позволява да заемеш позиция, която ти е невъзможна със свободните тежести.

 

Е, да, ако използваш САМО смит машина, няма да постигаш целите, които очакваш, а по-скоро ще докажеш на всички, че ти трябват някои съвети. И първия ще ти го дадем още сега – нито един уред, включително и смит машината, не е нито най-добър, нито най-лошо. Всичко зависи от това как го използваш.

 

Източник: https://www.t-nation.com


Неда Ковачева

Тагове: тренировки, грешки, смит машина, фитнес
Добави в Svejo

3 грешки, които мъжете все още допускат във фитнеса
Прочети още ...

Как да подобрите значително своите тренировки с кетогенна диета

Как да подобрите значително своите тренировки с кетогенна диета

24.02.2017 г. / автор: Биляна Котева
Доста хора откриват, че се чувстват добре, когато махнат от менюто си въглехидратите… докато в един момент не се провалят. Научете как да се сдобиете с достатъчно енергия, докато сте ...
Да вдигаме повече тежести или да правим повече повторения при застой?

Да вдигаме повече тежести или да правим повече повторения при застой?

16.11.2016 г. / автор: Лора Горовска
Всеки, който влиза в залата за тежести редовно, си е задавал поне веднъж въпроса: Трябва ли да вдигам повече тежести и да правя по-малко повторения или да правя повече повторения ...
Състезателите на нашите треньори Румен Спецов и Кирил Танев и тяхното представяне на Турнир Пловдив 2016!

Състезателите на нашите треньори Румен Спецов и Кирил Танев и тяхното представяне на Турнир Пловдив 2016!

12.05.2016 г. / автор: Master Admin
Състезателите на нашите треньори Румен Спецов и Кирил Танев и тяхното представяне на Турнир Пловдив 2016!       На тазгодишния Турнир Пловдив дебютира състезателката Ралица Добрева, която стана втора в категория Бикини фитнес девойки до ...
Сериозните рискове от статичното разтягане преди тренировка

Сериозните рискове от статичното разтягане преди тренировка

22.11.2016 г. / автор: Лора Горовска
Има изобилие от доказателства за това, че статичното разтягане преди тренировка отслабва мускулите. Резултатите от две нови проучвания показват какви са негативите от него и защо НЕ искате да го ...