Начало Статии Аксесоарите: Ластици със съпротивление

Аксесоарите: Ластици със съпротивление

27.06.2018 / Автор: Марина Декова    Оцени
00000
Гласували:
Аксесоарите: Ластици със съпротивление

 

Рубриката на BodyConstructor - "Аксесоарите", посветена на различните аксесоари в залата, става все по-богата и по-богата. Днес ще ви представим ластиците със съпротивление, за които разказва персоналният треньор и онлайн специалист Марина Декова. Тя ще разкрие за какво точно се използват тези аксесоари, защо е избрала именно тях за своите тренировки и кои са основните им качества.

 

От известно време в тренировките си включвам ластици със съпротивление. Първоначално ги използвах единствено за допълнително изолиране на долната част и по-конкретно за специализирани упражнения за седалище, а в последствие добавих и доста упражнения и мобилизации за горната част на тялото.Натоварването е доста интересно и определено допълва една стандартна тренировка във фитнес или в домашни условия.


Ластиците със съпротивление могат да бъдат използвани по всякакъв начин – като основна серия или допълнително изпомпване на мускула след упражнения с гири и дъмбели.

 

Едно от предимствата на ластиците е, че представляват екипировка, която можете да вземете навсякъде с вас и да имате един мини фитнес в хотелската стая, ако сте в командировка, на почивка или на открито в парка.


Друго тяхно предимство е, че съпротивлението е уникално и не може да се сравни със свободните тежести и машини.

 

 

Също така, тези ластици създават значително по-малко напрежение в ставите, тъй като не са напълно зависими от гравитацията, както свободните тежести. Това тяхно предимство ги прави изключително "joint friendly". Подходящи са както при ставни мобилизации, рехабилитация на травми и тренировки по време на бременност, така и за възстановяване след раждане, за подобрване на еластичността на мускулите, а също и за по-тежки натоварвания при вече напреднали атлети.В заключение бих казала, че ластиците са един от основните аксесоари, които всеки активно трениращ човек би трябвало да притежава независимо от целите, които си е поставил.


Ако си пропуснал другите статии от рубриката ни "Аксесоарите", прочети ги сега:

 

Безжични слушалки

 

Тренировъчни колани

 

Класиката в бодибилдинга - коланът

 

Смарт часовници

 

Фитнес гривни

 


Марина ДековаМарина Декова
В BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Персонален треньор, Състезател по Културизъм в категория "Бикини фитнес", Автор на публикации

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 6 години. Занимава се активно с бодибилдинг и понастоящем е състезател в категория "Бикини фитнес". През 2014-2015 г. се състезава в категория "Бодифитнес", където е бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014 г. 

През 2016 г. сменя категорията и излиза в „Бикини фитнес“, където на частен турнир печели сребърен медал, а на Турнир Пловдив става 4-та от общо 18 участнички.

Марина Декова е и личен треньор на няколко "Бикини фитнес" състезателки. 

 

Любител е на силовите спортове и бивш състезател по кросфит. На мнение е, че здрава и пропорционална физика се гради със силови упражнения и правилна техника. Фен е на здравословното хранене и твърди, че релефно и оформено тяло се постига с чисто и прецизно хранене.

 

Марина Декова се е занимавала активно с функционални тренировки и рехабилитация през последните няколко години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия. Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже.

 

Тук можете да следите нейния Дневник


 


Тагове: Аксесоарите, Марина Декова, тренировки, ластици със съпротивление
Добави в Svejo

Аксесоарите: Ластици със съпротивление
Прочети още ...

Как влияе хормоналният цикъл при трениращите жени

Как влияе хормоналният цикъл при трениращите жени

22.01.2018 г. / автор: Теодора Йорданова
    При всяка жена менструалният цикъл има огромно влияние върху метаболизма и съответно резултатите от тренировките.   В тази статия ще се спрем детайлно на всички фази от хормоналния цикъл (фоликулярна, овулаторна и ...
Как да се стегнем, без риск от натрупване на излишна маса ?

Как да се стегнем, без риск от натрупване на излишна маса ?

11.03.2012 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
Подходящи упражнения, които ще ви помогнат да стегнете мускулатурата на бедрата си без риск от натрупване на излишна мускулна маса в ханша са изолираните такива – бедрено сгъване/разгъване и отвеждане/привеждане ...
10 убийствени съвета как да подобрите своя клек

10 убийствени съвета как да подобрите своя клек

01.03.2017 г. / автор: Биляна Котева
Кляканията са като кралска привилегия при лечение на синдрома на „пилешкия крак“ и при изграждането на внушителна мускулна маса. Те развиват силата на цялото тяло, стимулират мускулния растеж и подобряват ...
3 грешки, които начинаещите трябва да избягват във фитнеса

3 грешки, които начинаещите трябва да избягват във фитнеса

28.10.2016 г. / автор: Лора Горовска
      Ако тепърва започвате да тренирате, фитнесът може да бъде привлекателно място, но не е задължително. Недейте да прескачате от машина на машина, копирайки упражненията, които човекът до вас прави. И ...