Начало Статии 4 неща, които прахосват качествените добавки, които сме си купили

4 неща, които прахосват качествените добавки, които сме си купили

22.04.2020 / Автор: Антонио Костов    Оцени
00000
Гласували:
4 неща, които прахосват качествените добавки, които сме си купили

 

Времето, в което живеем, ни предоставя купища храна и безброй нейни вариации. В този век на изобилие можем да получим продукти буквално от всяко кътче на земята. За съжаление обаче, в тях липсват някои елементи или комбинации, които си набавяме от хранителните добавки. 

 

Някои хора подкрепят ползването на хранителни добавки, а други са скептични към тях или ги подценяват, трети ги надценяват, а четвърти ги прахосват!

 

Без значение от кои сте, ако пропускате долуизброените факти, вие в голяма степен прахосвате парите си!

 

Ето ги и тях:

 

Не дъвчем: умишлено поставям този фактор на първо място и го повтарям в редица статии, тъй като липсата му предизвиква болестни състояния у милиони хора по цялото земно кълбо! Когато не дъвчем, ние не успяваме да усвоим самата храна, предвидена в режима ни, и най-често повреждаме храносмилателния тракт и/или ендокринната функция. Това пречи и на добавките да се усвоят пълноценно, което е по-малкият проблем, но има значение.

 

Не пием достатъчно вода: темата е коментирана в безкрайно много трудове. Ще кажа само, че ако не пием достатъчно вода (приблизително ~ над 2,5 л - жени/над 3,2 л - мъже), освен добавките, се обезсмислят тренировките и хранителният режим, като цяло (и др.)

 

Не се храним редовно: изпадаме в  ситуация, в която си купуваме хранителна добавка, която е добавка към правилното хранене, а то не съществува. Реално купуваме добавка, която няма към какво да добавим. Не познавам никого, който си е закупил каишка, без да има куче... освен ако не иска да се самозалъгва. 

 

Не тренираме правилно: тренировките трябва да са точните за целите и състоянието ни и да се усложняват с точна дозировка всеки път. Утопията, че протеинът ще замести това да направим нужното в залата, ще ни накара да мислим, че той не помага, което не е така.

 

Гореизброените неща плюс правилен сън, правилно дишане и още други са събираемите, чийто сбор е мечтаното тяло и здраве, а всичките ни опити да минем по прекия път ще са безуспешни или с краткосрочен ефект!


Антонио Костов

 

Антонио Костов започва да се занимава с организиран футбол на 8 години, като се подвизава в юношеските формации на Спартак (Плевен) и други местни отбори. Докато учи в една от местните гимназии, ръждивата зала в съседство до неговото училище го посреща и този момент, както обикновено, променя пътя му, както става с доста от младите спортисти.

 

Минават година-две, а нарастващата мускулна маса и солидна структура изместват фокуса му към щангите, покрити с талк. Така Антонио осъзнава, че интересът му към малката фитнес зала не е просто влечение, а призвание.

 

През 2013 получава лиценз за извършване на културистична и фитнес треньорска дейност към българската федерация по културизъм и фитнес. От тогава до днес работи с клиенти с различен профил.

 

Специализира се в кондиционните и координационните тренировки и започва работа с отбора на Спартак (Плевен), състезаващ се в Националната баскетболна лига.

 

Работи също и с отбори от местната окръжна футболна група, както и с няколко индивидуално готвещи се състезатели по бокс и баскетбол.

 

Привърженик на тезата, че хората на двадесет и първи век имат визията, познанията и условията да отхвърлят така насадената ни немарливост към тялото и здравето като схващане.

 

Повече за услугите на Антонио Костов можете да откриете тук.


Тагове: Антонио Костов, хранителни добавки, съвети
Добави в Svejo

4 неща, които прахосват качествените добавки, които сме си купили
Прочети още ...

Тайният живот на мозъка ми

Тайният живот на мозъка ми

10.06.2019 г. / автор: Антонио Костов
  Често хората не разбират функциите, действията и ефектите на организма ни върху самите нас. Това се дължи на факта, че не различаваме процесите, протичащи в нас, като мисъл, чувства, емоции ...
4 БЕЗПЛАТНИ стречинг тренировки онлайн с Антонио Костов

4 БЕЗПЛАТНИ стречинг тренировки онлайн с Антонио Костов

06.04.2020 г. / автор: Антонио Костов
  В рамките на 4 поредни съботни сутрини ще провеждам БЕЗПЛАТНИ онлайн стречинг тренировки на живо.   Тренировките ще се правят през безплатното приложение ZOOM в 10 часа сутринта, а датите са както ...
Как съчетавам майчинството с работата и времето за себе си

Как съчетавам майчинството с работата и времето за себе си

02.05.2019 г. / автор: Марина Декова
  Едно от нещата, които запълва нуждите на емоционалното тяло, е креативността. Да не създаваме, означава да рушим или да подражаваме на другите, от което страда и емоциноалният ни живот. В ...
Защо понякога е толкова трудно да се загубят телесни мазнини

Защо понякога е толкова трудно да се загубят телесни мазнини

15.06.2017 г. / автор: Пламен Христов
Защо е толкова трудно да се загубят тези последни 2-3 или 5 кг от телесните мазнини? Защо за някои хора този процес започва трудно? Защо едни топят мазнина сравнително лесно, ...