Начало Статии Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век

Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век

08.05.2020 / Автор: Антонио Костов    Оцени
00000
Гласували:
Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на  21 век

 

Ровейки се в трудовете на нашата природолечителка Лидия Ковачева, аз се натъкнах на един казус, който тя поставя още преди няколко десетилетия. А именно:

 

Как съвременният човек се храни с толкова много храни, които избира по вкус и задоволява свои нужди във века на изобилието, а тялото му е недохранено и има фрапантни дефицити на витамини, минерали и други важни вещества.

 

Отговорът не бива да се търси в търговските вериги, правителството, пестицидите, медицината или илюминатите. Масово хората не се замислят с години за здравето си и дори въпросите, свързани с него, и са приели, че то зависи от горепосочените.

 

В търговските вериги, здравословните магазини, на пазарите и в билковите аптеки има изобилие от храни, пълни с антиоксиданти, минерали и витамини и решаващото е не кои са повече, а към кои ще посегнем.

 

Проблемът е там, че ние отдавна не сме деца и трябва да сме научили как да се грижим за себе си и освен това да научим и децата си. За съжаление, не знаем защо са ни нужни всички тези минерали, антиоксиданти, фибри и т.н., нито пък знаем редица други факти и фактори. 

 

Някой ни убеди, че в градска среда нямаме никакъв достъп до здравословни храни, което е грешно схващане и е доста по-лесно да вярваме в тази лъжа. Истината е, че ние масово не знаем какво значи изразът - ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, а това е следствие от факта, че ни липсва задължителната за всеки ЗДРАВНА КУЛТУРА.


Антонио Костов

 

Антонио Костов започва да се занимава с организиран футбол на 8 години, като се подвизава в юношеските формации на Спартак (Плевен) и други местни отбори. Докато учи в една от местните гимназии, ръждивата зала в съседство до неговото училище го посреща и този момент, както обикновено, променя пътя му, както става с доста от младите спортисти.

 

Минават година-две, а нарастващата мускулна маса и солидна структура изместват фокуса му към щангите, покрити с талк. Така Антонио осъзнава, че интересът му към малката фитнес зала не е просто влечение, а призвание.

 

През 2013 получава лиценз за извършване на културистична и фитнес треньорска дейност към българската федерация по културизъм и фитнес. От тогава до днес работи с клиенти с различен профил.

 

Специализира се в кондиционните и координационните тренировки и започва работа с отбора на Спартак (Плевен), състезаващ се в Националната баскетболна лига.

 

Работи също и с отбори от местната окръжна футболна група, както и с няколко индивидуално готвещи се състезатели по бокс и баскетбол.

 

Привърженик на тезата, че хората на двадесет и първи век имат визията, познанията и условията да отхвърлят така насадената ни немарливост към тялото и здравето като схващане.

 

Повече за услугите на Антонио Костов можете да откриете тук.


Тагове: Антонио Костов, хранене, храна, здравословен живот
Добави в Svejo

Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век
Прочети още ...

Световни величия в грандиозния спектакъл

Световни величия в грандиозния спектакъл "Нощ на звездите" от фондация "Енчо Керязов"!

04.10.2015 г. / автор: Master Admin
Започва официалната продажба на билетите за дългоочакваното събитие: ПРИЯТЕЛИ в „Нощ на звездите“ – и вашата среща със световните звезди на спорта и цирковото изкуство става реалност на 24 февруари, ...
Важни съвети за първи стъпки в културизма

Важни съвети за първи стъпки в културизма

09.01.2017 г. / автор: Тони Шивачев
В тази статия ще се опитам да ви очертая общата рамка за изграждане на подходяща тренировка и да ви убедя, че прогресът в начинанието ви е пряко свързан с правилното ...
Как да поддържаме алкално-киселинния баланс на организма

Как да поддържаме алкално-киселинния баланс на организма

04.04.2017 г. / автор: Кирил Танев
Какво знаете за алкално-киселинния баланс на организма? Какво е кисело и какво алкално? За разграничаването им се налага да си припомним какво е рН. Това е мярката, която показва концентрацията на ...
Хранене при спортисти вегетарианци

Хранене при спортисти вегетарианци

28.05.2019 г. / автор: Виктория Апостолова
  Терминът вегетарианство включва различни хранителни режими, основаващи се на консумация на растителни продукти и изключват напълно (месо) или частично (млечни продукти и яйца) животински продукти.   Основните причини за възприемането на вегетарианските ...