Начало Статии Фитнес индустрията в България се готви за протест

Фитнес индустрията в България се готви за протест

01.06.2020 / Автор: ТЕАМ BodyConstructor    Оцени
00000
Гласували:
Фитнес индустрията в България се готви за протест

 

Повече от два месеца всички спортни и фитнес центрове, както и танцови студия, бяха затворени с цел ограничаване на заразата. По данни на Българската асоциация за здраве и фитнес, натрупаните загуби в сектора са за над 20 милиона лева. В бранша са заети над 50 хиляди души. За съжаление, много от залите и студията обявиха фалит и хиляди колеги специалисти загубиха работата си, доходите си и най-вече възможността да помагат на хората да спортуват и да бъдат здрави.

 

След отварянето на залите се завърнаха редовните клиенти, но като цяло посещаемостта е около 25-30% от капацитета на фитнес центровете. Танцовите студия получиха разрешение да работят едва преди няколко дни и то при сериозни рестрикции и все още не е ясно колко от тях ще успеят да отворят. При тези условия и нарасналите разходи, включително за спазване на хигиенните мерки, много от фитнес центровете се обречени на фалит и на практика са принудени да затворят.

 

По данни на Европейската асоциация за здраве и фитнес в някои скандинавски страни фитнес залите не бяха затваряни. В други европейски страни, след разхлабването на противоепидемичните мерки, отвориха врати спортните центрове при спазване на определени ограничения и всички хигиенни мерки и най-вече с финансовата подкрепа на държавата.

 

От Българската асоциация за здраве и фитнес настояваме за спешна среща с премиера, на която да бъдат обсъдени възможностите за подпомагане на сектора.

 

Ако нашите искания не бъдат чути, ако нашите предложения за държавна подкрепа не срещнат разбиране, имаме готовност за протестни действия.

 

Спортът е това, което прави всеки човек здрав, активен, работоспособен, психически и физически устойчив на заболявания. Фитнес индустрията в лицето на зали за спорт, фитнес зали, танцови студиа, плувни басейни, студиа за йога, пилатес, групови занимания е от решаващо значение за възстановяване на здравето на нацията след извънредното положение и недопускане напретоварване на здравната ни система. Затова е особено важно всяко едно място за фитнес, спорт и танцови занимания да получи подкрепа от държавата.


ТЕАМ BodyConstructor

Тагове: БАЗФ, новини, ковид-19
Добави в Svejo

Фитнес индустрията в България се готви за протест
Прочети още ...

Семинар с Богомил Йорданов - Балканския шампион по културизъм и треньор в BodyConstructor

Семинар с Богомил Йорданов - Балканския шампион по културизъм и треньор в BodyConstructor

03.03.2015 г. / автор: Master Admin
Започваме с първото от редица събития във Фитнес Клуб Джони Спорт  – един страхотен семинар с Балканския шампион по културизъм Богомил Йорданов. (повече за него можете да прочетете тук)   Проявата ще е напълно безплатна – ...
Легендарният бодибилдър Джон Медоус е получил сърдечен удар

Легендарният бодибилдър Джон Медоус е получил сърдечен удар

14.05.2020 г. / автор: ТЕАМ BodyConstructor
  Легендарният бодибилдър и предприемач Джон Медоус е получил сърдечен удар в понеделник. Според жена му Мери, която редовно съобщава нова информация в профила си във Facebook, е станало ясно, че ...
За ПЪРВИ път в BodyConstructor – Black Friday

За ПЪРВИ път в BodyConstructor – Black Friday

14.11.2017 г. / автор: Теодора Йорданова
    ПЪРВИЯТ Black Friday в BodyConstructor започва седмица по-рано от всички други.   Влез в сайта и се запиши още ДНЕС, за да научиш първи какви са специалните предложения, които те очакват ...
Българите на Европейското по трибой: много работа и успехите идват!

Българите на Европейското по трибой: много работа и успехите идват!

04.12.2018 г. / автор: Неда Ковачева
  Само преди няколко дни на европейското първенство по силов трибой в Литва българските участници постигнаха страхотни резултати!   Кирил Вълчанов се класира на 6-то място от 16 атлети при мъжете в категория ...