Начало Статии Фитнес индустрията в България се готви за протест

Фитнес индустрията в България се готви за протест

01.06.2020 / Автор: ТЕАМ BodyConstructor    Оцени
00000
Гласували:
Фитнес индустрията в България се готви за протест

 

Повече от два месеца всички спортни и фитнес центрове, както и танцови студия, бяха затворени с цел ограничаване на заразата. По данни на Българската асоциация за здраве и фитнес, натрупаните загуби в сектора са за над 20 милиона лева. В бранша са заети над 50 хиляди души. За съжаление, много от залите и студията обявиха фалит и хиляди колеги специалисти загубиха работата си, доходите си и най-вече възможността да помагат на хората да спортуват и да бъдат здрави.

 

След отварянето на залите се завърнаха редовните клиенти, но като цяло посещаемостта е около 25-30% от капацитета на фитнес центровете. Танцовите студия получиха разрешение да работят едва преди няколко дни и то при сериозни рестрикции и все още не е ясно колко от тях ще успеят да отворят. При тези условия и нарасналите разходи, включително за спазване на хигиенните мерки, много от фитнес центровете се обречени на фалит и на практика са принудени да затворят.

 

По данни на Европейската асоциация за здраве и фитнес в някои скандинавски страни фитнес залите не бяха затваряни. В други европейски страни, след разхлабването на противоепидемичните мерки, отвориха врати спортните центрове при спазване на определени ограничения и всички хигиенни мерки и най-вече с финансовата подкрепа на държавата.

 

От Българската асоциация за здраве и фитнес настояваме за спешна среща с премиера, на която да бъдат обсъдени възможностите за подпомагане на сектора.

 

Ако нашите искания не бъдат чути, ако нашите предложения за държавна подкрепа не срещнат разбиране, имаме готовност за протестни действия.

 

Спортът е това, което прави всеки човек здрав, активен, работоспособен, психически и физически устойчив на заболявания. Фитнес индустрията в лицето на зали за спорт, фитнес зали, танцови студиа, плувни басейни, студиа за йога, пилатес, групови занимания е от решаващо значение за възстановяване на здравето на нацията след извънредното положение и недопускане напретоварване на здравната ни система. Затова е особено важно всяко едно място за фитнес, спорт и танцови занимания да получи подкрепа от държавата.


ТЕАМ BodyConstructor

Тагове: БАЗФ, новини, ковид-19
Добави в Svejo

Фитнес индустрията в България се готви за протест
Прочети още ...

Българското участие на Beius Power Cup – Румъния. Един разказ - пътепис на Димо Бенев

Българското участие на Beius Power Cup – Румъния. Един разказ - пътепис на Димо Бенев

21.04.2015 г. / автор: Димо Бенев
Когато видях във Фейсбук, че е обявена датата за тазгодишната “Beius Power Cup” в Румъния, сърцето ми трепна по особен начин. Още ми бяха живи спомените за състезанието от миналата ...
Декстър Джексън победи Шон Роден на Арнолд Класик Европа 2016!

Декстър Джексън победи Шон Роден на Арнолд Класик Европа 2016!

25.09.2016 г. / автор: Master Admin
Вчера се проведе един от 6-те турнира от веригата фестивали "Арнолд Класик", само седмица след Олимпия 2016. Неостаряващата легенда "Острието" Декстър Джексън взе нова титла, с което затвърди едноличното си ...
Професионалният бодибилдър Далас МакKарвър мъртъв?

Професионалният бодибилдър Далас МакKарвър мъртъв?

22.08.2017 г. / автор: Теодора Йорданова
  Според няколко анонимни източника професионалният бодибилдър Далас МакKарвър е починал. Информацията не e потвърдена. От момента на публикуването й - досега, не е подкрепена с факти, нито има изявление по случая.    Надяваме ...
ОЧАКВАЙ: Никола Томов и Станислав Чакъров (Aesthetic by Science) пред BodyConstructor

ОЧАКВАЙ: Никола Томов и Станислав Чакъров (Aesthetic by Science) пред BodyConstructor

20.05.2020 г. / автор: ТЕАМ BodyConstructor
  Продължаваме темата за фитнес залите у нас след извънредното положение заради коронавируса. Да, залите вече отвориха, но всички знаем, че нещата не са съвсем същите като преди.   Утре ще си поговорим ...