Начало Статии Тежестите не са само за мъжете !
Само за жени

Тежестите не са само за мъжете !

Тежестите не са само за мъжете !
www.bodyconstructor.com

Една от основните мисии в живота ми, е да убедя, колкото се може повече жени да започнат да вдигат тежести. Искам да им покажа, че вдигането на тежести не е само за „големи мъже”, а за всеки, който иска да бъде здрав, атлетичен и във форма. Знам, че не е лесно да си жена, с психическа нагласа и промит мозък, че тежестите ще те направят огромна и мъжествена! В случай, че и вие се страхувате от подобно нещо, ето тук можете да прочетете, защо жените, които тренират с тежести, не стават като щангистките! ( http://www.inspiredfitstrong.com/bg/2012/blog/4582/ )

 

 

Едно от основните места, които жените се опитват да коригират чрез тренировките са дупето и краката (в може би 90% от случаите), а понякога и корема. И обикновено за тази цел се обръщат към… тичането или велоаргометъра! Не че има нещо лошо в това да тичате, но начина, по който повечето жени го правят е по-скоро нещо, като средство за медитация и успокояване, отколкото за стягане на долната част на тялото и придобиване на по-атлетични форми! Защо? Ами замислете се как тичате! Да, знам че не искате да си го признаете, но тренировката ви наподобява свински тръст, където едва, едва свивате краката си и по-скоро ги влачите и замятате! Уверявам ви, че така не активирате достатъчно мускулите си, за да стегнете долната част на тялото си!

 

Лично аз признавам тичането, единствено под формата на спринтове! Въпреки това, ако искате да оформите краката и дупето си, бих ви посъветвала да използвате един доста по- ефикасен метод, който се нарича вдигане на тежести- а именно да започнете да клякате, да правите напади, бг-клек, пистолети. Ето тук можете да видите 6-те най-добри упражнения за стегнато дупе и крака ( http://bit.ly/U5dGGk), както и тези за оформяне на задното ви бедро ( http://bit.ly/12TgL0b )

 

След, като видите упражненията, много важно е да обърнете внимание на начина, по който ги изпълнявате! Клекът е безценно упражнение, но само, когато го изпълнявате с правилна техника и в подходяща дълбочина! Няма да се впускам в подробности, защо полуклековете, които правехте до този момент, по-скоро наподобяват дупене с тежест, отколкото тренировка за долната част на тялото! В случай, че искате да знаете повече вижте тук разликата между полуклековете и пълния клек! ( http://bit.ly/VG7Nx8 )
Тежестите не са за мъжете!

 

Ако все още се страхувате да използвате тежестите, като средство за постигане на мечтаната фигура, нека ви попитам нещо! Задавали ли сте си някога въпроса, защо въпреки последователността си, отделеното време за тренировки и непрестанните си опити да стегнете тялото си, резултатите ви са доста незадоволителни?  Ако всичкото кардио, което мислите, че е ключът към перфектната фигура, не ви дава желаните резултати, какво ви кара да мислите, че твърдоглавата упоритост и придържането към този тип тренировки ще проработят в бъдеще?

 

Някога замисляли ли сте се как жените, които вече имат мечтаното от вас тяло, са постигнали тази форма? Аз до сега не съм виждала жена със стегнати крака и дупе, която да се е лишила от тежестите, като средство за оформяне на атлетично тяло!

 

Това не ви ли кара да преосмислите методите и средствата за тренировка? Ако се стремите да постигнете нещо, което някой друг преди вас вече е постигнал, защо бихте използвали методи, които са пълната противоположност на неговите?

 

Ако жените с оформено и атлетично тяло са постигнали това с тренировки с тежести; ако са стегнали дупето и краката си с клекове, напади и другите подобни вариации; ако се хранят с хубава, качествена храна в адекватни количества…

какво ви кара да мислите, че вие ще постигнете същото гладувайки, робувайки на кардио тренировките и странейки от тежестите в залата?

 

 

 

Отзиви и дискусии за Статията можете да намерите ТУК


 

 

 

 


Инес СубашкаИнес Субашка

В BodyConstructor: Автор

 

Професия: Кондиционен треньор и блогър(http://www.inspiredfitstrong.com/bg)

Образование: Дипломиран фитнес- инструктор, Маркетинг, Финанси със специализация „Публични финанси”

 

Интереси: Функционално трениране, Здравословно хранене, Приложна психология, Хранителни разстройства и тяхното лечение

 

Инес Субашка се занимава професионално със спорт от 12 годишна. Първоначално 6 години се занимава с баскетбол, после 3 години с плуване и понастоящем се занимава с функционално трениране. Провежда групови и индивидуални тренировки, като се е концентрирала върху това да помага на „обикновения” човек да предизвиква себе си, да постига спортни постижения, „запазени” само за професионалните спортисти, както и да разкрива потенциала си, надскачайки ограниченията си! Да помогне на жените да осъзнаят ползата и необходимостта от тренировките с тежести и да се научат да зареждат тялото си с качествена здравословна храна, а не да го измъчват с несметни часове кардио и строги рестриктивни, диети (гладувания)!


 


Тагове: За жени, Тренировки, Тежести, Здраве
Добави в Svejo

Тежестите не са само за мъжете !


Мастер Админ
мнения - 595
Любомир Христов
2013-01-12 00:53:00
Не че нещо, но според мен е абсолютно права. Няма добре изваяно женско фитнес тяло, което да е такова без тежести!


URL   
Харесвам 1

Новак
мнения - 1
Мартина Славова
2013-08-15 10:49:27

Здрвейте, нова съм в тая област и съм напълно съгласна със статията, но ако това се обясни на инструкторите за да бъдат по адекватни с жените ще е супер. Казвам го от личен опит защото последния ми опит с тоя спорт е пълен провал, два месеца ме караха да върша едно и също всеки път при стъпване във фитнеса и без каквито и да е резултати, защото "Ти си жена, много упражнения не ти трябват, а тежестите са излишни", което ме отказа от идеята за спорт, сега с нови сили ще се опитам да обясня, че сериозно искам да се захвана, че искам да бъда здрава, да изглеждам добре и да се чувствам добре и дано тоя път ме приемат на сериозно и с гордост да казвам, че спортувам.


Статията ви е чудесна :)URL   
Харесвам 0Прочети още ...

Типовете, които всеки избягва във фитнеса

Типовете, които всеки избягва във фитнеса

16.06.2016 г. / автор: Радина Симеонова
  Една добре позната мъдрост гласи, че всички ние сме съвкупност от петимата човека, с които прекарваме най-много време. Поне така казват някои. Ако има поне частица истина в това ...
Как тренират Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов за двубоя през октомври

Как тренират Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов за двубоя през октомври

14.08.2018 г. / автор: Неда Ковачева
  За феновете на Конър Макгрегър и любителите на смесените бойни изкуства чакането на следващата му среща си е истинско мъчение. Трябва да признаем, че в момента той е може би ...