Начало Статии Как можем да ограничим отлагането на мазнини, когато се стремим към съвършено тяло?

Как можем да ограничим отлагането на мазнини, когато се стремим към съвършено тяло?

05.12.2015 / Автор: Марина Декова    Оцени
11110
Гласували:
Йордан
Йордан
Как можем да ограничим отлагането на мазнини, когато се стремим към съвършено тяло?
снимка източник: BodyConstructor

Ежедневно в работата си комуникирам с десетки клиенти на живо и онлайн. По-голяма част от тях имат за цел да се справят с излишните килограми, кои повече, кои по-малко, това е най-масовата и обща цел на по-голяма част от хората, с които работя и ми имат доверие.

 

Всички те имат ясното съзнание, че за да постигнат целите си, трябва да променят хранителните си навици и да вкарат движението като част от живота им. По-голяма част от хората, с които започвам работа, се хранят с „каквото им падне” или разпокъсано „от тук, от там” прилапват някой бонбон, баничка или шоколад и вечерно време злоупотребяват с всичко, което им видят очите.

 

Резултатите са пагубни не само за визията, но и за здравето. Дори „късметлиите” с благоприятен ген, на които не им се трупат излишни килограми, не означава, че на клетъчно ниво организма им не страда и не боледува. Най-честите последици са висок холестерол, триглицериди и кръвна захар. Което би довело до натрупване на плаки по стените на кръвоносните съдове, които от своя стена се стесняват и може да доведе и до фатални последици, като миокарден инфаркт, мозъчен инсулт или захарен диабет.

 

За да имаме здрав и добре работещ метаболизъм, дори и целите ни да не са толкова свързани с отслабване и чистене на подкожни мазнини, храните към които трябва даКак можем да ограничим отлагането на мазнини, когато се стремим към съвършено тяло? се обръщаме, трябва да са лишени от трансмазнини и захар. Основните източници на хранителни вещества са белтъчини, въглехидрати и мазнини и колкото по-„опростени” са храните във вашето меню, толкова по-здрави ще бъдете. И за пореден път ще подчертая, че силно вярвам и съм сигурна, че честото хранене през деня, разпределно на равномерни порции, е ключът към здраве и добра визия.

 

Не бих могла да кажа, че имам 100% успех с всичките ми клиенти, че изцяло са спрели приема на  вредните храни като вафли, пици, банички, чипсове, сосове, бонбони и пържено. Много време отнема, докато успеем да препрорамираме вредните си навици и да трансформираме избора ни в здравословна храна. Ако 90% от храните, които приемаме са благоприятни за нашето здраве, няма да ни навреди в останалите 10% да си позволяваме от време на нещо, което ни се яде от онази група храни с нездравословен произход. Сред трениращите е популярно названието „чийт” или „мръсно” хранене. Колкото повече целите ни са обвързани с чистене на мазнини и визия, толкова по-рядко можем да си позволяваме такъв тип хранене. Когато целим здраве и поддържане на тегло, толкова по-често от друга страна можем да посягаме към тези 10%  вредни храни.

 

И точно за тази група хора, които биха искала да се хранят балансирано, да не изпадат в крайности и не искат да изключат напълно вредни храни в ежеседмиченото си меню, би бил подходящ един нов продукт на пазара, а именно Formoline L112. 

 

Понякога ограничаването на вътрешното ни желание би имало по-лоши последици за оранизма ни, отколкото просто да хапнем някоя храна, която ни се яде и не е включена в здравословните граници. Както казва един мой колега „кортизолът е по-вреден от шоколад”. 

 

FormolineFormoline L112 е фармацевтичен продукт, приема се по време на хранене и по този начин се свързва с вредните мазнини (трансмазнини) от приетата храна и пречи за усвояването им, най-просто казано.

Тайната на неговото действие се съдържа в активната съставка - полиглюкозамин L112, която има много висок потенциал на свързване на мазнини. Тя представлява твърдо белезникаво неразтворимо вещество, без мирис, сходно с целулозата. След прием то образува гелообразна матрица, която бързо и успешно се свързва с голяма част от мазнините, приети от храната, и директно се изхвърля непроменено с тях от организма по естествен път. Като допълнителен ефект се наблюдава усещане за ситост и затихване чувството на непреодолим глад. По този начин на практика се намалява значително и приемът на калории, който  логично повлиява наднорменото тегло.

Тъй като съставът и действието му са доказани и потвърдени в дългогодишни клинични проучвания, Formoline L112 попада в категорията на медицински изделия с профил на безопасност от клас III. 

 

Подходящ е и за хора, които целят задържане на вече постигнати резултати, инцидентно посягане към вредни храни (онези 10%) или когато решат да разпуснат на курорт и не желаят да се ограничават по време на почивката си.

 


 

 

 

Марина Декова

 

Марина ДековаВ BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Професия: Персонален треньор, Състезателка по културизъм в категория "Бодифитнес"

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 4 години. Занимава се активно с бодибилдинг и е състезател и бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014г., в категория "Бодифитнес". Заминавала се е активно с фитнес, функционални тренировки и рехабилитация през последните 3 години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото, неговите физически възможности и визия. Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели и при жени и мъже.

 

Статите на Марина можете да прочетете тук или да следите нейния Дневник тук

 

 


 

 

 

 

 


Марина ДековаМарина Декова
В BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Персонален треньор, Състезател по Културизъм в категория "Бикини фитнес", Автор на публикации

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 6 години. Занимава се активно с бодибилдинг и понастоящем е състезател в категория "Бикини фитнес". През 2014-2015 г. се състезава в категория "Бодифитнес", където е бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014 г. 

През 2016 г. сменя категорията и излиза в „Бикини фитнес“, където на частен турнир печели сребърен медал, а на Турнир Пловдив става 4-та от общо 18 участнички.

Марина Декова е и личен треньор на няколко "Бикини фитнес" състезателки. 

 

Любител е на силовите спортове и бивш състезател по кросфит. На мнение е, че здрава и пропорционална физика се гради със силови упражнения и правилна техника. Фен е на здравословното хранене и твърди, че релефно и оформено тяло се постига с чисто и прецизно хранене.

 

Марина Декова се е занимавала активно с функционални тренировки и рехабилитация през последните няколко години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия. Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже.

 

Тук можете да следите нейния Дневник


 


Тагове: Отслабване, фетбърнинг, мазнини, сваляне, изчистване, хранене, диети, режими, тренировки, марина декова
Добави в Svejo

Как можем да ограничим отлагането на мазнини, когато се стремим към съвършено тяло?


Новак
мнения - 1
Васил Русинов
2015-12-28 21:33:41
Има грешка в описанието на госпожицата... Занимавала* се е активно.... Моля! ;)


URL   
Харесвам 0Прочети още ...

Необходим ли ни е прием на хранителни добавки по време на силова тренировка?

Необходим ли ни е прием на хранителни добавки по време на силова тренировка?

20.01.2012 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
При високо интензивни тренировки с голям обем и продължителност, на организма действително са му необходими хранителни добавки и по-конкретно – въглехидратни подкрепления, минерали и соли.   По време на физическа работа в ...
19 трика за отслабване, които не включват диети и тренировки (Част 2)

19 трика за отслабване, които не включват диети и тренировки (Част 2)

12.08.2016 г. / автор: Лора Горовска
Както вече споменахме, диетите и упражненията са два от най-здравословните и най-популярните начини да загубите килограми. Има обаче малки трикове, които също могат да ви помогнат в процеса, без дори да ...