Начало Статии Големият победител във второто издание на Sport Vision Супер Атлет е Ставри Ставрев

Големият победител във второто издание на Sport Vision Супер Атлет е Ставри Ставрев

04.09.2017 / Автор: Теодора Йорданова    Оцени
00000
Гласували:
Големият победител във второто издание на Sport Vision Супер Атлет е Ставри Ставрев

 

Неделя мина, а с нея и феноменалното предизвикателство Sport Vision Супер Атлет 2. И този път физическите способности на всички участници бяха изпитани и отведени до краен предел, за да може един от всички тях да се окачи с титлата "Най-добър Супер Атлет на България".

 

Началото

 

Състезанието започна като по вода в абсолютно пряк смисъл. Метеорологичните условия поднесоха за начало ураганен вятър, придружен от силен порой, плюс светкавична буря. Това бе и едно наистина сериозно изненадващо изпитание не само пред участниците, но и пред организаторите, които показаха воля и хъс и направиха всичко възможно събитието да се състои напук на "майката природа". Ураганът преся и най-устойчивите и нетърпеливи участници, които останаха и изчакаха да отмине природната стихия. За радост на организаторите - тези, които останаха - съвсем не бяха малко.

 

 

Беше необходимо да се изчака подобряване на времето, тъй като едно от най-важните неща за такъв тип състезания, е то да бъде преди всичко безопасно, както за всички участници, така и за публиката. Час след ураганния вятър и силния порой уредите бяха достатъчно сухи, за да бъдат безопасни, когато атлетите ги използват. 

 

Преди старта на Sport Vision Супер Атлет 2, част от предварително заявилите претенции към титлата "Най-добър Супер Атлет на България" не стартираха заради метеорологичните условия, контузии и не на последно място - заради сериозната конкуренция в лицето на зверски добре подготвените кандидати. 

 

След като слънцето отново си проправи път през облаците, участниците стартираха с 1-вия комплекс, като преди това беше изтеглен жребий, определящ поредността на стартиране. 

 

Състезанието

 

Физическите изпитания продължиха 3 часа, като бяха разделени на 3 комплекса. Феноменалното събитие накара публиката да затаи дъх, очаквайки следващата изтощаваща серия на следващия още по-изтощаващ комплекс. Състезателите се раздаваха максимално, никой не пестеше силите си.

 

 

В хода на феноменалното предизвикателство - комплексите, подготвени за участниците, успяха да ги изтощят до пълен максимум и в края му - те бяха изморени, ранените бяха само двама (да се разбира леко контузени), но с усмивки на лицата си. 

 

В първия комплекс момчетата, дошли да докажат себе си, трябваше да направят три упражнения - 7 совалки с 40-килограмова торба пълна с пясък, последвани от 17 изхвърляния с 50-килограмова щанга и като за напълно изтощаващ финал - 27 предни клека отново с 50-килограмова щанга. Разбира се, за да бъде още по-напрегнато, времетраенето на комплекса от упражнения беше ограничено до 7 минути. В този комплекс изключително тактична игра показа Ставри Ставрев от CrossFire, който разпредели силите си така, че на финала да излезе едни гърди пред всички останали и да финишира с изключително силните 3:13:59. Плътно зад него се наредиха Димитър Иванов с 3:14:55 и Виден Нешев с 3:15:03. Битката между първите трима беше изключително ожесточена.

 

Вторият комплекс беше съставен само от две упражнения - лесни на вид, но изключително трудни за изпълнение. Упражненията трябваше да се редуват едно след друго - совалка без тежест + беър комплекс (обръщане, преден клек, пуш преса, заден клек, пуш преса). Разковничето в този комплекс или друго яче казано, утежняващият фактор, беше лимитираното време. Атлетите трябваше да направят максимален брой повторения от двете упражнения за 4 минути. В този комплекс отново на първо място, само с една совалка повече пред всички останали, се нареди Ставри Ставрев с общо 25,5 повторения. Във врата на първенеца дишаше Николай Митков, който успя да завърши коплекса със завидните 25 повторения, а на трето място се нареди Димитър Иванов с 24 повторения. За пореден път бяхме свидетели на невероятно близки резултати и титанична битка между зверски мотивирани атлети.

 

Финалният трети комплекс се състоя от три упражнения - 30 броя бърпита с прескачане на лост, последвани от 25 изхвърляния с 32 кг пудовка и завършващи с 20 повторения със 120-килограмова мъртва тяга. Разбира се, отново, за да бъде по-интензивно, по-интересно и по-изтощаващо, беше поставено ограничение във времето - 7 минути. Във финалния трети комплекс от упражнения първото място беше отнето от Ставри Ставрев. Изключителна издръжливост и ловкост беше показана от всички участници, но тук с най-силен резултат се отличи Николай Митков, който разби конкуренцията като приключи комплекса за изключителните 3:27:00. Втори след него се нареди Димитър Иванов с 3:30:16, а на трето място завърши Ставри Ставрев, който показа резултат - 3:48:00.

 


 

За пореден път момчетата от CrossFire доказаха, че благодарение на безупречната си подготовка, те могат да се нарекат истински Супер Атлети. Първите 4 места бяха заслужено отредени на момчетата, състезаващи се за CrossFire. Дори любимият ни Влади Банчев не успя да се противопостави на мотивацията и техничността на 4-мата юнаци. Така Банчев бе очаквано отвят далеч от първото място, но пък опитът и емоциите от състезанието го накараха да се чувства като победител. 

 

Победителите 

 

След финалното класиране и преброяване на точките, безапелационно престижната титла "Най-добър Супер Атлет на България" грабна Ставри Ставрев. Това на пръв поглед не чак толкова едро момче,  показа, че, за да бъдеш първи трябва да притежаваш комплекс от качества, като воля за победа, шампионски дух и не на последно място - зверски добра предварителна подготовка. Ставри се отличи пред всички останали с безупречна техника, адска издръжливост, феноменална ловкост, изненадваща бързина и изключителна сила.

 

Убийствена беше битката за 2-ро и 3-то място, която се състоя след приключване на 3-тия комплекс. Димитър Иванов и Николай Митков трябваше да се изправят един срещу друг в решителна битка, за да се определят местата, които ще заемат в крайното класиране. За целта всеки избра любимото си упражнение, което беше изпълнено и от двамата претенденти в борба за сребърното отличие, като те сами определиха по колко повторения от тях трябва да бъдат направени. Победителят от титаничния сблъсък беше Николай Митков, който зае така успорваното 2-ро място.

 

 

След призовата тройка, момчетата, които доказаха, че могат да нарекат себе си истински атлети и че притежават сила, издръжливост, воля и дух за победа, класирали се в първата шестица са:

4-то място - Виден Нешев, 5-то място - Васил Дренски, 6-томясто Теодор Момчилов

 

Атлетите, които се класираха в десетката и показаха, че могат да преминат през всички упражнения, с които организаторите се опитаха да ги затруднят са:

7-мо място - Ивайло Сербезов, 8-мо място - Иван Драганов, 9-то място - Божидар Бораджиев и 10-то място - Апостол Анастасиу

 

Организаторите, съдийският състав и дори участниците дадохда своя глас и за най-атрактивен атлет в състезанието Sport Vision Супер Атлет 2 - заслужено, тук беше отличен Иван Драганов, който беше един от най-емоционалните участници.

 

Между комплексите, когато атлетите бяха в заслужена почивка, за най-ентиусиазираните от публиката се проведоха две игри. В тях видяхме, че не само участниците имат завидна подготовка и силен дух за победа. И в двете предизвикателствата бяха включени упражнения, които Супер атлетите демонстрираха по-рано. 

 

В първата игра, между 1-ви и 2-ри комплекс от състезанието, ентусиастите трябваше да направят най-голям брой совалки с 40-килограмов чувал пълен с пясък, за 2 минути. Включиха се 6 здрави момчета, които усетиха само част от почти невъзможните за изпълнение упражнения от комплексите. Призовото място в играта на 6PAK Nutrition бе отредено на Бисер Велиславов. Втората игра предизвика феновете на Sport Vision Супер Атлет 2, които трябваше да направят възможно най-много бърпита в рамките на 2 минути. Този път победител в играта на Dr. Rice беше Катерина Вълчева. Първенците от игрите с публиката получиха подаръци от 6PAK Nutrition, Dr. Rice и Inkospor

 

 

Едни от партньорите на състезанието - Балев Био - могат да бъдат определени като героите на събитието. Въпреки променливото време, те съумяха да се включат активно и да подсигурят здавословна и изключително вкусна храна за участниците и публиката. 

 

 

Преди малко във Facebook страницата на BodyConstructor беше излъчено Live видео, в което изтеглихме на живо победителя от томболата на Dr. Rice. Големият победител е....Васил Дренски! Честито! 

 

Искаме да благодарим на Христина Митова, мениджър за България на немския бранд Inkospor. Тя демонстрира изключително силната си подготовка като атлет в една от игрите на публиката, в която се класира на второ място. Включи се дейно в осигуряването на подаръци към публиката и помогна за нормалното протичане на състезанието.

 

Подаръците за финалистите бяха осигурени от: Sport Vision - генерален партньор на събитието, BC Shop, Sport Definition, 6PAK Nutrition, Балев Био, Dr. Rice, Inkospor и Cvetita Herbal. Lupus Sport подсигуриха изключително удобните дрехи за съдийския колектив и организаторите. 

 

Наградният фонд на събитието беше на стойност над 3,000 лв. раздаден под формата на материални награди за най-добрите състезатели, както и за победителите от игрите с публиката. 

 

 

Благодарим на Gedon Fitness & Aerobic CenterCrossFire и Sport "R"Evolution, които осигуриха уредите и тежестите, необходими за максималното затрудняване на всички участници. 

 

И не на последно място - на съдийския екип и на Боряна Иванова, които въпреки метеорологичните условия и всички непредвидени ситуации, демонстрираха професионализъм от много висока класа и се справиха брилянтно.

 

Всички, които помогнаха, организираха и участваха във второто издание на Sport Vision Супер Атлет доказаха за пореден път, че с обща цел и правилно насочени усилия всяка мечта се превръща в реалност. 

 

Всички снимки от второто от поредицата състезания - Sport Vision Супер Атлет можете да видите ТУК!

 

Следващото предизвикателство предстои! Очаквайте скоро подробности около новия проект на BodyConstructor!


 

 

 

 

Sport Vision Супер Атлет 2

 

Sport Vision Супер Атлет 2

 

Sport Vision Супер Атлет 2

 

Sport Vision Супер Атлет 2

 

Sport Vision Супер Атлет 2

 

Sport Vision Супер Атлет 2

 

Sport Vision Супер Атлет 2

 

Sport Vision Супер Атлет 2


Теодора Йорданова

Тагове: Супер Атлет, Sport Vision, съотборници, атлети, спортисти, състезание, предизикателство, упражнения, награди, Sport Vision, BodyConstructor, BC Shop, Cvetita Herbal, Sport Definition, Балев Био, 6PAK Nutrition, CrossFire
Добави в Svejo

Големият победител във второто издание на Sport Vision Супер Атлет е Ставри Ставрев
Прочети още ...

Стартира вторият сезон на „Супер Сериите” на BodyConstructor!

Стартира вторият сезон на „Супер Сериите” на BodyConstructor!

11.09.2014 г. / автор: Master Admin
Стартира вторият сезон на „Супер Сериите” на BodyConstructor!   С нови сили, нови идеи, нов екип и нови гости, на 15-ти септември стартира вторият сезон на най-гледаното онлайн предаване „Супер Сериите” (всъщност май ...
Могъщото Аз

Могъщото Аз

10.10.2016 г. / автор: Пламен Христов
Стоя и гледам как сградата поема с хищната си, въртяща се паст още и още хора, забързани в този ранен час (няма седем сутринта), със спортните си сакове и някаква ...
Осмомартенски турнир по силов трибой „Джони Спорт”

Осмомартенски турнир по силов трибой „Джони Спорт”

14.03.2018 г. / автор: Димо Бенев
Много приятно впечатление прави възходящото развитие на дамския Силов Tрибой у нас. Още преди повече от десет години, легендата на българския Силов Трибой – Мариана Маринова стартира инициативата да се ...
Страхотен български дебют на световното по безекипировъчен двубой

Страхотен български дебют на световното по безекипировъчен двубой

21.06.2018 г. / автор: Неда Ковачева
  В тазгодишното издание на световното първенство по безекипировъчен силов трибой участие взе една от младите надежди на българския силов трибой - Борис Цветков. Младият Борис се състезаваше в категория до 120 ...