Начало Статии Как да повишите сексуалното си желание

Как да повишите сексуалното си желание

27.09.2017 / Автор: Теодора Йорданова    Оцени
00000
Гласували:
Как да повишите сексуалното си желание

 

Ново проучване твърди, че искаме да увеличим либидото от неправилното място. Ето истината за тестостерона, естрогена и сексуалното желание!

 

Мъжкото либидо е силно повлияно от тестостерона. Колкото повече тестостерон имате в тялото си, толкова по-вероятно е да повишавате желанието си за интимни удоволствия и то само при вида на добре оформено женско тяло.

 

Въпреки това, според проучване, представено на среща на уролозите в Бостън, изглежда, че общият тестостерон няма нищо общо с мъжкото либидо. Вместо това, важен е свободният тестостерон и изненадващото е, че съотношението между тестостерон и естрадиол (вид естроген) всъщност определя вашето либидо. 

 

 

Как са го открили?   

 

 

Учени провели изследването с около 200 пациента, които попълнили серия от въпросници за еректилна дисфункция, включително IIEF-15, които колективно описват доста прилична картина на либидото на човека. 

 

Трябва да се отбележи, че никой от мъжете не е бил диагностициран с хипогонадизъм (нисък тестостерон) в миналото и никой не е бил на лекарства, които биха могли да повлияят на нивото на тестостерона. След това изследователите измерват общия тестостерон, естрадиола, глобулинът за свързване на половите хормони (SHBG)* и свободния тестостерон и ги сравняват с предварително попълнените въпросници. 

 

BodyConstructor

 

 

Какво открили?

 

Оказа се, че те не откриват никаква връзка между общия тестостерон и колко често (или колко рядко) мъжете искат да го направят. Нивата на естрадиол също не корелират със сексуалното желание, дори когато нивата са по-ниски от 5 ng / dL. Този последен факт е значителен, защото преди се смяташе, че мъжете са по-склонни да имат здравословно либидо, ако техният естрадиол е в "сладкото" място между 2,0 и 5,5 ng / dL. Това обаче, което е свързано с либидото, е съотношението на тестостерона към естрадиола (Т:Е), заедно със свободния тестостерон, т.е. този процент на тестостерон, който не е химически свързан с SHBG. Колкото по-голям е свободният тестостерон, толкова по-голямо е и сексуалното желание. 

 

 

Какво означава това?   

 

 

Често мъжете с ниско либидо или лошо сексуално функциониране започват тестостероновата заместителна терапия или добавки за тестостерон. Понякога това работи, понякога не, но когато няма разлика след подобни действия, това обикновено се дължи на едно от следните две неща:

 

- твърде много SHBG (което води до ниски нива на свободен тестостерон);

- високи нива на естроген (отхвърляне на съотношението тестостерон / естроген).

 

Това, което проучването не казва, е какво е перфектното ниво на свободен тестостерон или точното съотношение Т:Е, което бихте искали за "оптимално" сексуално желание, което е трудно да се определи. Все пак имате няколко възможности за това, което трябва да направите. 

 

BodyConstructor

 

Например, ако имате симптоми на нисък тестостерон (депресия, повишаване на теглото, понижено сексуално желание) или симптоми на висок естроген (повишена абдоминална мастна тъкан, мастна тъкан около зърната, еректилна дисфункция или загуба на либидо), може да се консултирате с вашия лекар и да проверите нивата на SHBG и естроген (заедно със свободния тестостерон, разбира се), като това изследване е известно като "чувствителен" анализ. 

 

Ако не поискате "чувствителен тест", те ще измерват вашия естрадиол по същите критерии, по които биха измерили нивата на балерина от Болшой театър, страдаща от проблеми с менструацията. С други думи, резултатите ще бъдат почти безполезни. 

 

Другият вариант е да експериментирате с използването на хранителни практики и добавки за манипулиране нивата на SHBG и естрадиола. 

 

 

Как да намалите SHBG и/или да повишите свободния тестостерон?

 

 

- Взимайте магнезий всеки ден, за да вдигнете свободния тестостерон;

- Взимайте цинк всеки ден, за да намалите SHBG;

- Взимайте витамин D3 всеки ден, за да намалите SHBG;

- Внимавайте с прекомерното количество въглехидрати. Диетата с ниско съдържание на въглехидрати увеличава SHBG, като понижава тестостерона;

- Внимавайте с алкохола, за да не паднат нивата на тестостерон.

 

 

Как да намалите нивата на естрадиола?

 

 

Отслабвайте - Мазнините съдържат ензим, който превръща тестостерона в естроген. Яжте много броколи, карфиол, зеле и брюкселско зеле. Те съдържат химично вещество, което се "бори" с естрогена.

 

Използвайте куркумин - Той намалява ефекта на ензима, който превръща тестостерона в естроген.

 

 

*SHBG - Глобулин, свързващ половите хормони - основната му функция е транспорт на половите хормони до таргетните тъкани и регулаторна роля върху биологично активните им концентрации. Дефекти в неговата продукция могат до доведат до излишък на биологично активните форми на андрогените. Използва се за изчисляване количеството на свободен тестостерон, мониторинг на стероидна и анти андрогенна терапия, като допълнение при диагнозата на разстройствата на пубертета.


BodyConstructor


Теодора Йорданова

Тагове: либидо, тестостерон, глобулин, естроген, естрадиол, сексуално желание
Добави в Svejo

Как да повишите сексуалното си желание
Прочети още ...

Какво трябва да знаем за Андрогенно-Анаболните стероиди? (част 2)

Какво трябва да знаем за Андрогенно-Анаболните стероиди? (част 2)

25.12.2011 г. / автор: Боян Боянов
Анаболна и антикатаболна активност на клетъчно равнище   Под анаболна активност разбираме информацията, която стероидите носят за синтеза на белтъчините и задържането на мускулен гликоген под формата на креатин фосфат. Той играе ...
Какво представляват Прохормоните?

Какво представляват Прохормоните?

12.04.2012 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
Прохормоните — това са прекурсори (предшественици) на същинските стероидни хормони. Произвеждат се от кората на надбъбречните жлези и имат действие по-слабо, но подобно на стероидните хормони. Част от тях се ...
Витамините от ферментирали продукти са мощен оптимизатор за имунната ни система, наднорменото тегло и ензимния дисбаланс

Витамините от ферментирали продукти са мощен оптимизатор за имунната ни система, наднорменото тегло и ензимния дисбаланс

17.08.2015 г. / автор: Кирил Танев
Биоактивните ензими енергизират всяка отделна клетка и детоксикират организма   Витамините и минералите са от съществено значение за нормалното протичане на жизнените процеси в организма. Често в моята практика забелязвам, че много ...
Как да се запазят резултатите след стероиден цикъл? Едно много важно четиво за всички, държащи на здравето си!

Как да се запазят резултатите след стероиден цикъл? Едно много важно четиво за всички, държащи на здравето си!

21.07.2013 г. / автор: Кирил Танев
Един от най-често обсъжданите въпроси е как да се запазят резултатите след стероиден цикъл! До голяма степен това зависи от бързото възстановяване на хормоналния баланс в организма, тъй като след ...