Начало Статии Без целулит и с подмладена кожа през новата година - моята лична история

Без целулит и с подмладена кожа през новата година - моята лична история

24.01.2018 / Автор: Марина Декова    Оцени
00000
Гласували:
Без целулит и с подмладена кожа през новата година - моята лична история

 

Освен подмладенa, красивa и със сияйна кожа на лицето, всяка жена би искала да има и гладка кожа по бедрата без целулит. Не малко съм писалата по темата, а и още ще пиша занапред, за целулита и връзката му с приема на определени продукти в по-продължителен период. 

 

Цял живот съм имала целулит, даже не помня да е имало период, в който да не съм имала, единствено може би през периода на подготовките ми за състезание, когато тялото е дехидратирано, а това в дългосрочен план никак не е здравословно. 

 

Моето лично откритие за 2017 година

 

Аз съм от онзи тип женска структура, която трупа по повече (от всичко) на бедрата и съответно рецепторите ми са такива, че имам повече мускулна маса в тази област, но същевремено с това и повече подкожни мазнини. Просто структура/ген или както искате да го наречем.

 

 


Естествено, с тренировките и хранителните режими това е в голяма степен поправимо и обратимо, но някак си винаги съм оставала с онези досадни бричове и „възглавнички“ пълни с целулит. През последните 7 години от своя живот не съм спирала да тренирам активно, да се храня здравословно и да пия много вода, но целулитът винаги си е стоял там, винаги е бил неизменна част от моето тяло. Даже колкото повече тренирах силово долната част на тялото си, толкова повече се задълбочаваше проблемът в тази област.

 

Пробвала съм какво ли не – от стриктни диети, до антицелулитни масажи и скъпи козметики. Не мога да отрека значението на всяко едно от тези неща, но така и не достигах до желания краен резултат – гладка кожа без целулит. И така, докато не се наложи да се погрижа за здравето си, когато забременях.

 

Марина Декова, BodyConstructor

 


Вероятно ще ти е трудно да повярваш, че с навлизането в 9-я месец от своята бременност, аз бях с абсолютно гладка кожа без една тръпчинка, причинена от целулит, без брич и без меки „възглавнички”. Ще се запиташ как е възможно това и особено в период на бременност, когато подобен тип проблеми се задълбочават?! Е, в този момент направих своето абсолютното откритие за 2017 година. 

 

Марина Декова, BodyConstructor

 

И за да не бъда голословна, следващата седмица ще споделя с теб своята тайна, благодарение, на която кожата ми е подмладена, сияйна и без целулит. 


Марина ДековаМарина Декова
В BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Персонален треньор, Състезател по Културизъм в категория "Бикини фитнес", Автор на публикации

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 6 години. Занимава се активно с бодибилдинг и понастоящем е състезател в категория "Бикини фитнес". През 2014-2015 г. се състезава в категория "Бодифитнес", където е бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014 г. 

През 2016 г. сменя категорията и излиза в „Бикини фитнес“, където на частен турнир печели сребърен медал, а на Турнир Пловдив става 4-та от общо 18 участнички.

Марина Декова е и личен треньор на няколко "Бикини фитнес" състезателки. 

 

Любител е на силовите спортове и бивш състезател по кросфит. На мнение е, че здрава и пропорционална физика се гради със силови упражнения и правилна техника. Фен е на здравословното хранене и твърди, че релефно и оформено тяло се постига с чисто и прецизно хранене.

 

Марина Декова се е занимавала активно с функционални тренировки и рехабилитация през последните няколко години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия. Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже.

 

Тук можете да следите нейния Дневник


 


Тагове: целулит, сияна кожа, лична история, Марина Декова
Добави в Svejo

Без целулит и с подмладена кожа през новата година - моята лична история
Прочети още ...

Оставете млЕкото на телетата!

Оставете млЕкото на телетата!

25.07.2017 г. / автор: Марина Декова
  Полезни или вредни са млечните продукти за човека?   Интересен факт е, че в природата съществуват над 4700 вида бозайници, млякото на всеки, от които - с различно съдържание имуноглобулини и лактоферин, ...
Състезателите на нашия треньор Марина Декова и тяхното представяне на Турнир Пловдив 2016!

Състезателите на нашия треньор Марина Декова и тяхното представяне на Турнир Пловдив 2016!

13.05.2016 г. / автор: Master Admin
  Състезателите на нашия треньор Марина Декова и тяхното представяне на Турнир Пловдив 2016!   Този сезон, освен многобройните си персонални клиенти, нашият треньор Марина Декова подготви и няколко състезатели за Турнур по Културизъм ...
Протеинът на прах - ефективна добавка или поредната заблуда?

Протеинът на прах - ефективна добавка или поредната заблуда?

13.03.2017 г. / автор: Биляна Котева
18-30 грама протеин и още внушителни идеи за порция мъжественост   Още от времето, когато бях на 10, брат ми ме вземаше със себе си да потичаме. Аз можех едва да завърша ...
Калцият и ролята му в човешкия организъм

Калцият и ролята му в човешкия организъм

01.02.2017 г. / автор: Master Admin
Калцият е един от най-изобилстващите минерали в човешкото тяло. Той съставлява около 1,5% от общото ни телесно тегло. Костите и зъбите на човек съдържат 99% от общото количество калций в организма. ...