Начало Статии Подобряване на сексуалната функция – науката ни казва КАК

Подобряване на сексуалната функция – науката ни казва КАК

19.02.2018 / Автор: Теодора Йорданова    Оцени
00000
Гласували:
Подобряване на сексуалната функция – науката ни казва КАК

 

 

Науката винаги дава своите логични решения. Да видим каква е гледната точка на учените, след редица изследвания за подобряване на сексуалната функция.

 

Как телата ни се променят с времето и кои са добрите практики, които можем да приложим в ежедневието си, за да бъдем по-здрави, енергични и с по-високо самочувствие. 

 

 

 

 

 

Добавките с тестостерон подобряват сексуалната функция

 

 

Тестостеронът е от решаващо значение за нормална ерекция. Това твърди проучване, направено върху плъхове в Медицинския колеж Тонджи в Хубей, Китай. Тестостеронът помага на тъканите да се справят с реактивните кислородни видове (ROS), понякога наричани свободни радикали, които се произвеждат по естествен път по време на метаболизма. ROS са силно реактивни химикали, свързани с увреждане на ДНК и клетъчна мембрана, потискане на имунната система и тежки нарушения на кръвоносните съдове. Тестостеронът предотвратява натрупването на ROS и увеличеното производство на антиоксиданти, което повишава нормалната физиологична функция.

 

тестостерон, BodyConstructor

 

 

Здравословното хранене подобрява сексуалната функция

 

Сексуалната дисфункция е изключително разпространена при възрастните мъже и жени, особено тези с диабет тип 2, а освен това е отговорна и за сърдечни проблеми и преждевременна смърт. Сърдечните заболявания и сексуалната дисфункция са свързани с лошото метаболитно здраве, което понижава регулирането на кръвната захар и мазнините, както и контрола на кръвоносните съдове. Хората с диабет тип 2 след здравословна диета показват намалена честота на сексуалните си проблеми. Това твърдят учени след осемгодишно проучване в Second University в Неапол, Италия.

 

Eating, BodyConstructor

 

Диетата подобрява метаболитното и сексуалното здраве чрез намаляване на възпаления и подобряване контрола на кръвната захар. Здравословният начин на живот е най-ефективният начин за насърчаване на сексуалното здраве. Ето още една причина да започнете да се храните с по-чисти храни още от днес. 

 

Високи нива на хомоцистеин са свързани с еректилната дисфункция

 


Хомоцистеинът (HS) е аминокиселина, свързана с артериалното заболяване и възпалението на кръвоносните съдове. Това е основен рисков фактор за сърдечен удар и болестта на Алцхаймер. Китайски изследователи, в проучване върху плъхове, установили, че високите нива на ХС също така са свързани с еректилната дисфункция. Хомоцистеинът намалява отделянето на азотен оксид от клетките, обграждащи кръвоносните съдове, което регулира кръвния поток в тялото.

 

хомоцистеин, BodyConstructor

 

Други проучвания показват, че фолиевата киселина и добавките от витамин В12 намаляват кръвните нива на хомоцистеин. Доказано е, че високите нива допринасят за сърдечни заболявания, като вътрешната обвивка на кръвоносните съдове бива повредена. Слабото здраве на кръвоносните съдове е свързано със сърдечни заболявания, диабет и лошо умствено и сексуално представяне. Редовните тренировки и правилното хранене са най-добрите начини за поддържане на жизнените кръвоносни съдове, които остават здрави през целия си живот.

 

 

Мъжете с еректилна дисфункция имат чупливи кости

 

Мъжете с еректилна дисфункция са били три пъти по-склонни да развият остеопороза - намаление на костното минерално съдържание, според голямо популационно проучване в Тайван. Болестта обикновено се свързва с жените, но може да засегне и немалък процент от мъжете в по-напреднала възраст. Резултатите от болестта са: повишен риск от фрактури, риск от болки в гърба и ставите, риск от падане и преждевременна смърт. Може да се прояви най-сериозно при мъжете, развиващи еректилна дисфункция в ранна възраст. Мъжете с еректилна дисфункция трябва да бъдат проверени за костна маса, а мъжете с остеопороза трябва да бъдат проверени за еректилна дисфункция.

 

Източник: www.musculardevelopment.com


сексуална функция, BodyConstructor 


Теодора Йорданова

Тагове: наука, сексуална функция, изследвания, остеопороза, тестостерон
Добави в Svejo

Подобряване на сексуалната функция – науката ни казва КАК
Прочети още ...

Калцият и ролята му в човешкия организъм

Калцият и ролята му в човешкия организъм

01.02.2017 г. / автор: Master Admin
Калцият е един от най-изобилстващите минерали в човешкото тяло. Той съставлява около 1,5% от общото ни телесно тегло. Костите и зъбите на човек съдържат 99% от общото количество калций в организма. ...
Истинските количества допинг, приемани от професионалните културисти !

Истинските количества допинг, приемани от професионалните културисти !

30.03.2012 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
Вероятно много то вас са се питали - "Употребят ли професионалните културисти допинг и в какви количества?" Истината е, че ДА -употребяват, както и всички останали атлети, състезаващи се на високо ...
Защо понякога е толкова трудно да се загубят телесни мазнини

Защо понякога е толкова трудно да се загубят телесни мазнини

15.06.2017 г. / автор: Пламен Христов
Защо е толкова трудно да се загубят тези последни 2-3 или 5 кг от телесните мазнини? Защо за някои хора този процес започва трудно? Защо едни топят мазнина сравнително лесно, ...
Генетиката - талантът на Олимп

Генетиката - талантът на Олимп

02.07.2015 г. / автор: Станислав Събев
Доста често сме попадали на дискусии дали даден атлет се е превърнал в това, което е, благодарение на своите гени, някакви тайни хормонални терапии, интензивни тренировки, хранене или нещо друго ...