Начало Благовеста Иванова Био
Детайли за плащане
Благовеста ИвановаУслуги Снимки Био ОтзивиСтатии

 

Благовеста Иванова тренира сериозно от 10 години, като през тренировъчния си стаж минава през много етапи, за да открие наистина спортните дисциплини, които пасват най-добре на нейните цели и идеали. Няколко пъти рязко бяга от силовите спортове – вдигане на тежести и силов трибой, докато накрая не осъзнава, че щангите я правят истински щастлива.

 

Ето и успехите ѝ в тези спортове:

 

Две втори места на Републикански първенства по вдигане на тежести.

 

Шампион на Шампионите при жените в Силов трибой без екип – категории 72 и 84 съответно с резултати на 72 кг – 150 кг клек, 85 лег, 175 кг мъртва тяга и на 84 кг – 170 кг клек, 100 лег, 190 кг мъртва тяга.

 

Многократна Републиканска шампионка в кат. 72 и 84 без екип.

 

Шампион на Шампионите по вдигане от лег с екип в категория 72 кг.

 

Участие на Европейско първенсто по Силов трибой в Тарту, Естония.

 

В зала успява да достигне до 190 клек, 100 кг лег и 200 кг мъртва тяга.

 

За хората, които не са добре запознати със силовите спортове, ще поясним, че титлата Шампион на Шампионите се дава на жената, която е направила най-голям тотал (трите упражнения) спрямо личното си тегло. С тази титла Благовеста Иванова успява да се запише като най-силната жена в България, дисциплина Силов трибой, три години по-късно рекордът ѝ в двете категории все още не е подобрен.

 

В началото на спортната ѝ кариера ентусиазмът ѝ към вдигането на тежести се поражда от желанието ѝ да се подготвя за набиращите тогава популярност Crossfit състезания. С течение на времето установява, че щангата ѝ върви повече от всичко останало и насочва усилията си основно в тази сфера, посъстезава се, има хубави моменти, среща се със спортисти на много високо ниво. В даден момент усеща необходимост да промени хранителните си навици, за да изчисти мускулатурата. Дисциплинирана е, постига много добри резултати и работи със специалист в тази област, успява дори да излезе на сцена на Републиканско първенство по бодибилдинг и културизъм в най-мускулестата женска категория.

 

След това отново постига сериозни успехи в щангите, започва да тренира лека атлетика, ММА… изобщо хората, които я познават, знаят, че е човек на крайностите, от когото може да се очаква всичко. Поне така казват. Всъщност тя съм човек, за когото няма невъзможни неща, всичко е постижимо, зависи колко силно го искаш. И така стига до Национала Спортна Академия и бакалвърската степен по вдигане на тежести.

 

Дали съжалява, че не е била съсредоточена само в една дисциплина? НЕ Напротив, Благовеста Иванова смята, че това е било предопределно, за да натрупа знания и умения, с които ще може да помага на различни типове хора да постигат целите си. За нея най-важно е тренровката да е преди всичко занимателна и насърчаваща собствената мотивация.

 

Обича да обогатява знанията си и да бъде полезна за хората около нея, в тренировките си е привърженик на упражненията със собствено тегло, както и свободни тежести.

 

В момента води и детски групи по вдигане на тежести. Изпитва огромно удовлетворение от треньорската си работа и от прогреса на нейнитеклиенти.

 

Тя е избрала Crossfit методика на тренировка, а както стана ясно по-горе – очаквайте неочакваното!


Вашите запитвания към Благовеста Иванова можете да направите на b.ivanova@bodyconstructor.com