Начало ФорумТренировъчни Програми и МетодикиСилов културизъм - методът на Майк О’Харн за сила и обем без стероиди
Начало Най-нови теми Активни теми Най-популярни теми Най-полезни теми
Назад към раздела

Силов културизъм - методът на Майк О’Харн за сила и обем без стероиди
Мастер Админ
мнения - 1351
Master Admin
2016-05-28 12:57:21

 

Стероидите са често срещани в света на бодибилдинга - има няколко лесни начина да разпознаем техните потребители. Най-честите странични ефекти са известните "големи черва" или разширен стомах, последвани от кожни проблеми, включително акне и стрии, причинени от внезапно повишаване на мускулната маса, както и самият бърз приръст на мускули.

 

Майк О’Хара е културист, силов шампион и бивш състезател от популярното шоу “Американски гладиатор” и не веднъж е заявявал, че никога не се е докосвал до стероиди.


В наши дни все повече хора знаят Майк О’Хара от присъствието му в социалните мрежи, където той публикува безброй снимки на перфектната си визия. На 46-години, културист с тегло 118 кг, той държи световния рекорд на Гинес за “Най-много последователни преминавания през стъклена преграда”.

 

Той се кълне и навсякъде афишира, че перфектната му физика с по-малко от 6% телесни мазнини, е изградена благодарение на упорита работа, а не на стероиди.

Когато сте така релефен като О’Хара, съвсем нормално е хората винаги да се чудят дали е възможно да се постигне този резултат по естествен път.

 

 

майк о′хара

 

 


"Бях 122 кг на 16 години, но хората винаги ме питаха дали съм на стероиди. Бил съм на същото тегло през целия си живот и просто се научих как да изчистя мазнините, като запазих и покачих мускулите“.


Той направи това чрез “Силов културизъм” - една система, която е изградена на теорията за големи тежести и няколко повторения, но в много повече серии за големите мускулни групи. О’Хара фино настройва тази програма за собствените си възможности и приписва именно на нея причината за успеха си в културизма.


Истината е, че О’Хара никога не се е провалял на тест за допинг, дори и когато е бил в състезанието “Американски гладиатор” и по неговите думи “NBC” са го тествали за всичко. Той заяви, че може да се изправи срещу всеки, който използва стероиди и да го победи.

 

 

майк о′хара

 

Нека се знае, че той има следните постижения: 369 кг клек, 272 кг лежанка и 351,5 кг сумо тяга. Никак не е зле, нали?!? Можете ли да го победите, ако ще и да сте на стероиди? майк о′хара


Майк О’Хара се превърна не само в икона на културизма, но и модел за подражание за натурални силачи.
"Искам хората да знаят, че може да спечелят и без стероиди. Просто не си струва. Искат се усилени тренировки и отдаденост”.

 

 

 

 

Тук ще ви представя неговата тренировъчна програма “Силов културизъм”

 

Използвани Суплементи

BCAA, Глутамин, Рибено масло или капсули Омега 3 киселини, Витамин С и комплексни витамини, Калций-Магнезий-Цинк, много зеленчуци в диетата

 

 

 

СЕДМИЧНА ПРОГРАМА


Понеделник: гърди, кардио, корем

Вторник: крака, кардио, корем
Сряда: рамо, кардио, корем
Четвъртък: ръце, кардио, корем
Петък: гръб, кардио, корем
Събота: почивка
Неделя: почивка

 


 

 

Понеделник: гърди, кардио, корем

 1. Лежанка горна част със среден хват на лоста - 1-3 загряващи серии, 6 х 5 повторения;
 2. Повдигане на дъмбели от хоризантална лежанка - 5 х 10 повторения;
 3. Флайс с дъмбели от наклонена лежанка - 3 х 8 повторения;
 4. Кардио на пътека - 30 мин;
 5. Коремни преси от земя - 5 х 20 повторения;

 

Вторник: крака, кардио, корем

 1. Клек с щанга - 1-3 загряващи серии, 7 х 3 повторения;
 2. Лег преса - 5 х 10 повторения;
 3. Екстензии от седеж - 3 х 8 повторения;
 4. Кардио на пътека - 30 мин;
 5. Коремни преси от земя - 5 х 20 повторения;

 

Сряда: рамо, кардио, корем

 1. Милитъри преси с щанга от стоеж - 3 х 8 повторения;
 2. Повдигане на щанга към брадичката - 3 х 8 повторения
 3. Повдигане на дъмбели към брадичката - 3 х 8 повторения;
 4. Странично разтваряне с дъмбели от стоеж - 4 х 12 повторения;
 5. Разтваряне за задно рамо от наклон, седнало положение - 4 х 12 повторения;
 6. Кардио на пътека - 30 мин;
 7. Коремни преси от земя - 5 х 20 повторения;

 

Четвъртък: ръце, кардио, корем

 1. Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 х 8-12 повторения;
 2. Едновременно сгъване за бицепс с дъмбели от седеж - 3 х 8-12 повторения;
 3. Скотово сгъване с щанга - 3 х 8-12 повторения;
 4. “Френско” разгъване за трицепс - 4 х 8-12 повторения;
 5. Трицепс разгъване с прав лост, на скрипец - 4 х 8-12 повторения;
 6. “Френско “ разгъване с дъмбели от наклонена лежанка - 4 х 8-12 повторения;
 7. Кардио на пътека - 30 мин;
 8. Коремни преси от земя - 5 х 20 повторения;

 


 

Петък: гръб, кардио, корем

 1. Мъртва тяга - 1-3 загряващи серии, 7 х 2 повторения;
 2. Гребане с дъмбел - 5 х 10 повторения;
 3. Придърпване на скрипец с широк хват - 3 х 8 повторения;
 4. Кардио на пътека - 30 мин;
 5. Коремни преси от земя - 5 х 20 повторения;

 

майк о′хара

 

 


 

Румен Спецов 

 

Румен Спецов, автор и специалист в BodyConstructor
В BodyConstructor: Автор, Треньор, Спортист

 

Професия: Икономист

 

Интереси: Фитнес, Състезателен културизъм, Суплементиране, Здравословно хранене, Треньорска дейност

 

Румен Спецов е изявен атлет в редица спортове - хандбал, лека атлетика и бойни изкуства. Той е многократен шампион по културизъм с над 20-годишен стаж в спорта. Участва на множество турнири в България, където достойно се класира в челната тройка на категория до 100кг. Вицерепубликански шампион е през 2009г., 2014г. и 2015г. Републикански шампион по културизъм за ветерани е през 2014г. и 2015г. Подпомага активно подготовката на състезатели в различни категории, класирали се на призови места в България и чужбина.

 

Румен е привърженик е на Heavy duty системата за трениране на Майк Менцер и FST-7 методиката на Хани Рамбонд, комбинирайки успешно високитеинтензивните тренировки до отказ (Heavy Duty), с изпомпващите до крайност серии на FST-7. Румен Спецов е лицензиран съдия към БФКФ (Българска Федерация по Културизъм и Фитнес).

 

Можете да прочетете всички статии на Румен Спецов ТУК.

 

 

 


Прочети пълната статия ТУК


URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 4
Христо Савов
2016-05-29 20:43:38
Дам факт е ,че е икона :) с или без помощ от препарати постиженията му са повод за гордост и уважение. А за тренировката http://www.bodybuilding.com/fun/mike-ohearn-power-bodybuilding-12-week-program.html това е първоизточника :) поздрави.


URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 378
Ричи Петров
2016-05-30 09:26:46

Абсурд тва да му е тренировката, а пък за добавките да не говориме :D:D:D Калции, магнезии и цинк, всеки който разбира малко повече, няма да си взема тея неща в една добавка. Да не говорим, че повечето такива продукти са с 1 грам калции в доза и някак си не се усвояват нещата. А пък тоя корем 4 пъти седмично :DURL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 70
асен драгнев
2016-05-30 10:18:30

Само като прочетох заглавието ми стана смешноURL   
Харесвам 0

Платинен Потребител
мнения - 551
Цветан Петров
2016-05-30 11:26:41
Mike O′Hearn или O′Tren, както още е известен не пие само това. Той ползва и натурална добавка от патешки ембриони, която е много ефективна, както се вижда. Месечната доза е само 700$ и може да бъде закупена от сайта му. Иначе, като цяло е доста натурален. По - голям от Арнолд, но натурален.


URL   

Новак
мнения - 1
Ивайло Кожухаров
2016-05-31 07:45:01

Генетика. И малко измишльотини.

юURL   
Харесвам 0

ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ
мнения - 12
Румен Спецов
2016-05-31 10:26:25

Основната ми цел при подготовката на този материал бе, да представя един наистина много интересен метод на трениране. Убеден съм, че информацията за ползването на стероиди е вярна защото, Майк е доста популярна личност, ангажиран е с много публична изява по различни форуми и не би си позволил, особенно в САЩ да преиграва с такива данни. Ако се вгледате внимателно във вида на уппражненията, сериите и повторенията, ще забележите една изключителна методика, чийто смисъл е базови упражнения за сила и то в доста серии - колко от вас правят 7 основни работни серии в 3 повторения клек, тяга 7 х 2 повторения, лежанка 6 х 5 повторения? И това няма нищо общо с това , дали си на стероиди. Защо толкова лесно и с пренебрежение отхвърляте такава методика? Тренирайте поне 3 месеца така и нека резултатите покажат. да не гоморим, че тай е обработвал тази система с години. Добавките ... грамажите които той приема не се споменават, но колко от вас приемат по 30-40 гр Глитамин дневно? Но, толкова грама е необходимо за да обезпечите всичките си потребности при такива тежки тренировки. Положението с ВСАА е същото. Нима си мислите, че с 5 гр всичко е решено?!? Никъде няма да срещншти производител, който да ви препоръчва по-голям прием, но няма да срешните и препоръка от него да правите такива тренировки! С 5 гр. ще си обезпечите дневните нужди и една нормална физическа активност. Дори и с нормална тренировка от 2-3 работни серии с 8-10 повторения,ще са ви необходими доста на 5 гр. Глутамин и ВСАА. Така, че за да искате анаболни процеси в тялото и хипертрофия на мускулна тъкан, то ви трябват тежки тренировки и много възстановителен материал. Тук потребители са написали, че информацията в материала това е "смешно", "измишльотини" и т.н. ... Моето мнение, е че това си е възможно и методиката золожена в този тренировка е уникална. Може е тя да не допадне на всеки тип трениращ, но съм убеден, че може да носи огромни ползи, независимо дали използвате или не, стероиди.URL   
Харесвам 2

Платинен Потребител
мнения - 551
Цветан Петров
2016-05-31 10:51:12
Метода е интересен и аз смятам да опитам за основен период. Все пак и фактите за Майк са си факти.


URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 7
Боян Цонев
2016-05-31 11:18:52

На 46-години, културист с тегло 118 кг, с по-малко от 6% телесни мазнини и без употреба на забранени препарати, може да бъде само МЕЧТА/каквато е и идеята на продукта Майк Охърн/.

Целта е "НОВИТЕ" /трениращи по-малко от около 5 години/  клиенти по фитнесите да вярват, че е възможно. Все пак без това индустрията и всички хранещи се от нея не биха оцелели. Естествения таргет винаги е обикновенния човек, който не иска да се боде и т.н., но искренно вярва, че фитнеса и здравословния начин на живот са за него. Така, че нека и трябва да има ИКОНИ като Майк. А относно истината, то всички ще я прозрат след около 5-тата година и вече няма да се вълнуват толкова от това, този или онзи от списанията взима ли реално или не, но ще останат в залите вече не, за да станат като Охърн и другите, а заради себе си.URL   

Ентусиаст
мнения - 46
teodor cholakov
2016-06-01 10:09:38

Нима наистина има хора които му вярват че не е употрябявал стероиди направо ме учудвате!?

 URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 70
асен драгнев
2016-06-01 11:37:53

Г-н Спецов,здравейте.Преди година за 3месеца пробвах подобен стил на трениране като тягата и лежанката правех по 10 серии,от които 7 работни по 3 повторения,без употребата на стероиди.диетата ми беше съобразена с тренировките като единствено глутамина ми беше в по-малки грамажи ,на което не отдавам толкова фатално значение.приемах и д-аспартова киселина на определена марка.след изминаването на 3-те месеца си пуснах профилактично изследвания и установих,че тестостерона ми е нисък 2,6,което ме навежда на мисълта,че за хора,които не употребяват лекарствени средства този стил на трениране и честота водят по-скоро до изтощаване на организмаURL   
Харесвам 1

Златен Потребител
мнения - 378
Ричи Петров
2016-06-02 09:52:15

Тва за глутамина е най-абсурдното нещо, което съм чел там за 40-те грама.URL   
Харесвам 1

Админ
мнения - 473
Kiril Tanev
2016-06-02 10:02:09

Лазар Ангелов също препоръчва подобна схема за тренировка. Факт е, че когато тренираш натурално трябва да поставяш мускула в постоянен шок с тежести. Спадне ли ти силата, спада и обема. Когато си на препарати можеш да си позволиш 3 х 12 и пак да растеж. Когато си натурален трябават тежки базови серии, дори когато си на диета.

Тежко и травмиращо е, но това е единствения начин да качиш и запазиш обемите ако не взимаш стероиди.

Формата на голяма част от звездите и популярните фитнес модели, се дължи на постояннен режим в продължене на много години, редуване на цикли за покачване, обработка и изчистване. По този начин, тялото не се адаптира и е в постоянен прогрес. Еденици са тези, които успяват да издържат на това ниво с години и именно за тях четем по списанията и интернет. Ако всеки можеше да се справи с това натоварване не само на мускулите, а и на ЦНС, която е по-трудна за възстановяване, всеки щеше да е професионален фитнес модел.

Не търсете винаги резултата в химията. Повярвайте ми за толкова години съм видял ужасно много хора на препарати, които дори не изглеждат трениращи.

Ако успяваш да качиш натурално по 1-2 кг мускулна маса годишно, да я обработиш и изчистиш за 20 години са ти над 20-30 кг качествен дълбок мускул.

Ако момче на 25 години изкара такава форма, то е ясно на какво се дължи, но професионалист на 46 не е изключено да натрупа този обем. Особено когато е генетично надарен.

 URL   
Харесвам 1

Златен Потребител
мнения - 378
Ричи Петров
2016-06-02 10:05:33

И нека пак се върнем към статията. "Бях 122 кг на 16 години, но хората винаги ме питаха дали съм на стероиди. Бил съм на същото тегло през целия си живот и просто се научих как да изчистя мазнините, като запазих и покачих мускулите“.URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 70
асен драгнев
2016-06-02 11:34:53

Така е,но ако говорите за мъж на 46 години със супер генетика да изглежда по този начин без препарати е леко объркващо...по другия въпрос относно фитнес моделите по списанията,същевременно лица на компании за хранителни добавки,които до един отричат употребата на аас ."Натурални "атлети,изброявам-Панда,Улисе,О′Хърн,Сержи и още някои,които не искам да ги изброявам умишлено.Достатъчно ми е ясно бруталните и прецизни режими,които спазват,генетиката,която имат,но все пак да не говорим неверни неща и да си затваряме очите,защото не е правилно.Тях само до някъде ги разбирам,защото ще загубят договорите си,от които живеят,но не разбирам защо лъжат,а не си мълчат и просто да фокусират хората върху тренировките и хранатаURL   
Харесвам 0

Ентусиаст
мнения - 46
teodor cholakov
2016-06-06 10:03:34

Ако успяваш да качиш по 1-2 кг годишно натурално за 20години били 20 кг,аз тоя го помня от 15 години поне винаги е изглеждал така тъй че със сигорност не е постепенно да ги е качил тези кг.

 URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 23
Пламен Савов
2016-06-08 19:09:36
Както каза Станислав Събев, ако си 1.80 може да си максимум 83-4 килограма в изчистен вид и то при положение, че си невероятен генетик, за 1.90 93-94 кг и тн. Този пич на 46 години, с тези ниски нива на натурален тестостерон, с тези завишени нива на женски хормони, идващи с възрастта, е абсолютно невъзможно да бъде натурален. Както се казва ако си супер як, супер изчистен, със супер вени и със супер сила и всеки мускул е добил плътна дъгообразна форма, особено трапеца, бицепса и горната гърда, значи някъде по веригата освен хранене, спане и трениране си добавил препарати. При О′Хърн всички тези открояващи се черти са налице. Та тоя е по-здрав от Арнолд...


URL   
Харесвам 1

ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ
мнения - 12
Румен Спецов
2016-06-08 20:40:06

Хмммм ... понеже, явно методът на трениране не е толкова интересен за мнозина, а само снимките са обект на коментари, другият път когато подготвям материали, ще ви ги представям без снимки. 

На Ричи Петров, който коментира, че не е чел по-абсурдно нещо за Глутамина от 40гр, нека сподели, кое му е толкова абсурдно защото, аз лично не разбрах - малко ли му са 40 гр, много ли му се струват, или е нещо съвсем друго. 

На всички читатели ще предоставя  един материал от Bodybuilding.com -  http://www.bodybuilding.com/fun/all-about-glutamine-your-expert-guide.html

В този ватериал ще прочетете колко, как, кога да се приема Глутамина и какви са максималните дози на прием, както и дали има странични ефекти от приема му. 

И от мен да знаете - за по-добро усвояване на Глутамина при продължителни приеми и по-големи дози, задължително добавете във вашето ежедневие и витамини от група В, и по-специално В12 ;)URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 378
Ричи Петров
2016-06-09 17:40:26

Така като гледам статията не е подкрепена с научни изследвания и цели да продава продуктите. От глутамина не се става като Mike O Hearn. Масовия б-12, който се продава е цианкобаламин и не се усвоява. :) Спрете да лъжете хората. Да добавките помагат и да играят важна роля, но за съжаление няма да станете като тоя само с добавки, колкото и години опит да имате.URL   
Харесвам 1

ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ
мнения - 12
Румен Спецов
2016-06-10 15:44:50

Статията, Г-н Ричи Петров, е представяне на споделен опит от даденият атлет. Какви точно научни изследвания очаквате от представянето на една тренировка - кога и как се образуват анаболни процеси в тялото или как се осъществява хипертрофия на мускула? 

Пишете, че "лъжем хората". Това е сериозно обвинение, г-н Ричи Петров, при това без да се обосновете за какво е то. Излагайки това ваше твърдение, и то, в такъв форум, моля да конкретизирате вашите обвинения и да представите доводи срещу "лъжите". 

Г-н Ричи Петров, вие отговорно излагате вашата позиция относно тренировките и суплементирането. За мен, а съм сигурен, че и за всички посетители тук, в Бодиконструктор, ще е изключително интересно ако споделите в един ( а защо не и в повече материали), вашите тренировки, методики, резултати, възстановяване и разбира се снимков материал с вашата физика в хронологичен времеви план. Благодаря ви предварително!URL   
Харесвам 1