Начало ФорумХранителни Режими и МетодиВид (храна) въглехидрат след тренировка
Начало Най-нови теми Активни теми Най-популярни теми Най-полезни теми
Назад към раздела

Вид (храна) въглехидрат след тренировка
Новак
мнения - 1
Валентин Вангелов
2017-07-03 16:17:11

Здравейте ,бих искл да Ви попитам за мнение относно тези пълнозърнести,тестени изделия.

Вид паста са както се вижда. Та на въпрос ми . Удачно ли да се приемат 100тина грама вече сварени готови за консумация след силова тренировка или каквато и да е била тя .URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 20
ФитнесВкъщи Ворд
2017-07-19 16:51:29

Напълно удачно. Да ти кажа честно, повечето хора ядат захар след тренировка, което е напълно ненужно и се прави по-скоро за да си хапнат. 

Та науката зад храната която трябва да приемаш след тренировка е следната. При тренировката, се изразходват глюкозните запаси в мускулите (горивото им), така че за да се възтановят тези нива, се приемат въглехидрати. Хората предпочитат захарта, защото тя се усвоява и вдига нивото на инсолина изключително бързо, но в същото време то спада бързо след това ако се ползва захар. Та изборът ти не е лош. Аз бих ти препоръчал въглехидрати от ориз или царевица. Те се усвояват бързо, вдигат нивата на глюкоза и ги поддържат сравнително дълго. 

Също така най-важната част от всяка фитнес диета е протеинът. Така че консумирай и качествен протеин от яйца, извара, риба, пиле, бобени храни и т.н. 

Ако имаш въпроси, питай. Ако имаш желание можеш да посетиш и сайтът ми -  https://fitnessvkashti.wordpress.com Нищо не продавам :DURL   
Харесвам 1

Напреднал
мнения - 63
T. S.
2017-08-03 01:03:31

Фибри след тренировка не бива да се приемат, т.е не е удачно.URL   
Харесвам 0