Начало ФорумАнаболни СтероидиНай-накрая, Истината за стероидите в България! (Част 1)
Начало Най-нови теми Активни теми Най-популярни теми Най-полезни теми
Назад към раздела

Най-накрая, Истината за стероидите в България! (Част 1)
Мастер Админ
мнения - 1372
Master Admin
2013-10-17 00:15:11

Много трениращи фитнес, бодибилдинг, ММА и други спортове избират пътя на анаболните стероидите, било то поради липсата на воля за натурален прогрес, поставянето на високи професионални цели или др. Всеки има мотиви и право на избор, но дали понякога прогресът Ви не опира само до желанието и броя на тренировките? Ако не искате да давате пари на вятъра и да залагате здравето си в ръцете на дилъри на „хоум мейд” (гаражни нелегални производители) на препарати , тази статия ще Ви е от голяма помощ. Тя е предназначена за хора, които не са наясно с нещата от кухнята на производителите на анаболни препарати, кухня, в която ХЕИ (или Здравното министерство), никога не са е влизали!

 

На първо място се опитайте да откриете фармацевтични стероиди! Тoва са лекарства, продавани в аптеките в България, Гърция, Турция, Испания и др. Закупувайки такива стероиди, Вие гарантирано сваляте един риск по-малко за здравето си, който не е за подценяване (защо?- по-нататък ще бъде разяснено).    Задължително вътре трябва да има листовка и да ги поръчвате само от доверен човек, който пътува до държавата-производител на съответния препарат. Не купувайте стероиди от дилъри на препарати (макар и това да е най-масовата практика в България). Има 95% вероятност, че те ще са „менте”, тъй като на българския ъндърграунд пазар се предлагат фалшиви копия на всички популярни аптечни препарати, както и множество "хоум мейд" препарати (за които споменахме по-горе).

 

 

Срещат се в последните 3 години и медикаменти, за които се твърди, че са фармацевтични, а всъщност не са! Най-често срещаните такива марки са "Balkan pharmaceuticals",  "Alpha pharma" и други. Те приличат на лекарства, защото са в блистери или ампули, поставени в лъскави кутийки, с доста подробни листовки, но за жалост са "ъндърграунд" и се произвеждат нелегално. Това се прави с цел привличане на доверие у клиентите. Повечето такива продукти имат лъскави холограмни стикери и дори серийни номера за проверка в сайта на производителя, но обикновено домейнът на страницата е създаден от България, което говори, че "ъндърграунд" създателят на препаратите ги прави тук и тези кодове са още една заблуждаваща реклама за качество.

 

 

Сигурно се чудите какво е значението дали един препарат е легално или нелегално произведен? Отговорът се корени в няколко основни фактора, които трябва да се вземат под внимание:

 

1. Стерилност на продукта

 

Вие ще използвате хапчета, които ще поглъщате или ампули, които ще си инжектирате.

Таблетките могат да нарушат нормалното киселинно ниво и функциониране на вашия стомах. Те могат да доведат до гадене, диария, замърсяване с бактерии и дори смърт (миналото лято в Созопол имаше два случая на фалшив „Анавар”, единият от пострадалите почина, а на другия отсраниха част от стомашно-чревния тракт поради киселината, която се е намирала в хапчетата). Все пак ако решите да взимате такива таблетки, пийте пробно по 1 табл. Дневно, 4 дни преди да започнете цикъла. По този начин ще проверите как се чувствате от тях и ако се почувствате зле или странно, може да ги спрете бързо докато са в малка доза. Също така, ако имате алергия, бързо можете да реагирате адекватно

(алергичният шок се изразява в един или няколко от тези симптоми:

парене в очите, обриви, високо кръвна, сърцебиене, гадене, задушаване и други).

 

Калцирано Рамо

 

При инжекциите разтворът попада в мускула или под кожата директно. Тук рискът е значително по-голям. Освен споменатите по-горе странични ефекти, присъщите за некачествените таблетки, се добавят още: натравяне на кръвта, абсцес в зоната на обождането (следва операция с отстраняване на мъртвата мускулна тъкан или третиране на абцеса), натрупване на белегова или калцирана тъкан в областта на инжектирането (тя представлява топчета или буци с различна големина, които може никога да не изчезнат, придавайки нездрав вид на зоната, в която се намират), отичане на областта, треска и висока температура, и други.

 

Тези опасности се дължат на това, че "ъндърграунд" стероидите се правят от хора, които вероятно не си мият ръцете, а още повече да спазват хигиенни изисквания за производство. Често се срещат некачествени разтворители или масла (имайте предвид, че най-често се ползват готварски олиа като: ленено, слънчогледово, зехтин, оризово и други), които се добавят към активното вещество, твърди частици в разтвора, дори знам за случай на намерени косми в ампула.

По-рискови са водните разтвори на стероиди от „черния” пазар, защото бактерии, попаднали веднъж във водата се размножават с пъти по-бързо, отколкото в мастните разтвори. За предпочитане ги избягвайте. Можете да прочетете как да избегнете най-често срещаните болки от инжекциите ТУК

 

 

2. Наличие на тежки метали, вследствие на липсата на пълна технологична филтрация на активното вещество от производителя

 

 

Повечето сухи неразтворени активни субстанции идват от Китай. Българските "Производителите на черно", които са решили да купуват суровините си от там, със сигурност няма да принадлежат към Първо качество, защото високото качество има и много висока цена. Те имат второ, трето и дори четрърто качество (Pharmaceutical Grade). Колкото нивото е по-ниско, толкова субстанцията е по-замърсена с тежки метали, поради факта, че всяко фино филтриране оскъпява и забавя продукцията. Тежките метали са много коварни и за да усетите негативното им влияние, може да минат и години. Тези токсични частици при многократно поставяне на ненапълно технологично чиста суровина, бавно се придвижват до някои от органите и засядат в тях. Тяхното натрупване, освен да трови организма Ви, може да затрудни правилното функциониране и дори да доведе до блокаж на същия този орган. Това е изключително пагубно и животът ви може да се преобърне.

 

 

 

Гореспоменатите случаи не са често срещани, но все пак се замислете дали има смисъл, от това да подлагате тялото си на подобни рискове само и само да постигнете някакъв временен резултат на аматьорско ниво. Определено след разходката до хирурга ще ви останат много страхове, неприятни спомени, рани, за които дълго ще посещавате доктора. Разбира се, ще загубите много време, през което няма да имате възможност да тренирате и растете, ще имате неприятни за Вас и околните белези, дори и "дупки" в целостта на мускула. Ако решите един ден да се състезавате на състезанията по културизъм, съдиите няма да толерират такива състезатели, което автоматично ще ви изстреля назад в класирането, като по този начин надеждите за предно класиране ще намалеят неимоверно.

 

 

3. Спекула относно крайните цени на "ъндърграунд" продуктите

 

Не е за подценяване и факта за Спекулата на цените на анаболните препарати в България. Имайки предвид нетърпението за прогрес на всеки начинаещ , както и неговата неусведоменост относно истинските цени на повечето стероиди, дилърите почти винаги спекулират с крайната цена на продукта. Понякога крайната цена на ъндърграунд препаратите е пъти над тази, на която са я купили от производителя (или другия дилър, който също е сложил необходимата горница за себе си). Вследствие на това се получава парадоксът, че голяма част от "ъндърграунд" продуктите струват много повече от истинските фармацевтични продукти, в които със сигурност са използвани качествени суровини, човешки труд на специалисти, тестове, разходи за дистрибуция и печалба, която си слага и самата аптека. За пример ще дадем един аптечен бленд (смес) от различни видове тестостерон, който струва около 3.80 - 4.00 лв, а същия такъв (но с друга марка от съмнителен производител) в интернет струва 7-8 лв.

 

Тук можете да прочетете втората част на статията "Истината за стероидите в България" !

 

Можете да прочетете как да избегнете най-често срещаните болки от инжекциите ТУК

 


 

Основната цел на тази статия е да информира и предпази читателите на BodyConstructor от вероятни рискове за тяхното здраве и прогрес. Всеки производител и потребител на подобни препарати сам трябва да носи своята отговорност, когато употребява и/или произвежда такива продукти. Все пак здравето е най-важно, а без него спорт просто не съществува!

 


Прочети пълната статия ТУК


URL   
Харесвам 1

Новак
мнения - 1
Zdravko Jelqzkov
2013-10-21 23:19:56
Съгласен съм с голяма част, много качествена информация има http://ХХХХХХХХХХХ. Доста нещо е превеждано ред по ред от американските сайтове за да може и в бг да се учим.


URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 10
г-н Penchev
2013-10-31 17:03:33

Zdravko - аз съм нов но с това 1 мнение ми е пределно ясно, че най- вероятно си сложил мнението си за реклама.URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 1
Светлин Баров
2014-04-16 21:34:21

Няма ли кой да редактира тъпия рекламен пост по горе ?!

 URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 1
Ивайло Иванов
2018-04-13 14:01:39

Може ли да препоръчате Stanozolol/Stromba - коя фирма да ползваме и от къде да закупим продукта ? Благодаря !URL   
Харесвам 0