Начало ФорумКирил ТаневТелешки VS Млечни VS Яйчни протеини
Начало Най-нови теми Активни теми Най-популярни теми Най-полезни теми
Назад към раздела

Телешки VS Млечни VS Яйчни протеини
Админ
мнения - 473
Kiril Tanev
2015-10-04 22:37:16

Преди години, когато започвах да тренирам млечно-яйчните протеини бяха ТОП хит. Постопенно суроватките заляха буквално пазара, навсякъде се препоръчват, рекламират и присъстват в гамата на абослютно всяка фирма за добавки. Протеиновите матрици също намериха място и станаха доста популярни за това, че предоставят комбинация от бързи , средно бързи и бавни протеини. Последните години телешките изолати и концентрати навлязоха и станаха много популярни.

Какво ви е мнението за различните видове протеин?

Аз лично съм изпробвал и пробвам голяма част от продуктите и ще ви споделя моите наблюдения също в статията.

 URL   
Харесвам 1

Новак
мнения - 1
Христо Гутов
2015-10-04 23:23:18

Optimum Nutrition-Gold standartURL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 63
T. S.
2015-10-04 23:32:29

Телешки протеин - кожни раздразнения
Яйчен протеин - Газове и стомашен дискомфорт
Суроватка - Нямам забележки.URL   
Харесвам 0

Мастер Админ
мнения - 595
Любомир Христов
2015-10-05 11:29:45

И аз когато започвах бяха много модерни млечните и яйчните български протеини, не само защото американските бяха много скъпи, но и защото бяха много по-разпространени. Но според мен и суровините, които се ползваха от българските производители тогава бяха много ниско качество, което много често водеше до подуване и газове.

Конкуренцията в последните години определено се засили многократно и това доведе до по-качествени продукти на пазара. Мисля, че определено суроватката е номер 1.URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 148
Владислав Любомиров
2015-10-05 12:23:11

Моето мнение е, че суроватката е номер 1 безспорно. Другите са много скъпи (особено яйчния - не мога да разбера защо) и телшкият също е качествен, но не може да се мери със суроватката. Предпочитам ОН 100%, Now, Everbuild и Cellucor.URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 2
Росен Кънчев
2015-10-05 13:35:40

Здравейте приятели ! Ще позволите и аз да се включа като ентусиаст не претежаващ твърде голям опит . Искам да попитам има ли оптимален белтъчен комплекс от изброените който да е подходящ за хора на диета ? Например със добър баланс , и ниско съдържание на калорий , който да е добър и към цена също . Благодаря ви предварително и тайно се надявам този мой въпрос да направи дискусията тук по интересна . Благодаря ви отново и пожелавам ефективни тренировки и успешна седмица . :) URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 3
Илко Соколов
2015-10-05 15:49:44

Вечна тема в която всеки субективно излага доводи, тъй като на всеки му действат различно различните видове протеини или поне си мисли, че му действат, тъй като знаете повечето от предлаганите продукти в този сегмент на нашият пазар са меко казано боклуци -забъркани от гаражни химици.

Противно на принципите на икономиката, засилената конкуренция не повишава качеството напротив сваля го за да се влиза в психологическата граница от около 40-50$/100 лв крайна цена на дребно (при положение, че цената на суровината е 500-600% по-висока сравнение с 90-те). За това и мн марки прибягват до употребата на аминокиселини прозвеждани от химичен синтез на нокти коса и тн гадости, който добавят в продуктите си. Аминики от  тези шитове струват по около долар за 0,5 кг в Китай. Докато базов протейн струва на производителите по около 5-6 $ половин кило. Протеин от най-висок клас отива на 18 долара за паунд.

Та в този ред на мисли повечето протеини които съм пил на десетки марки съм ги усещал повече като дискомфорт на стомаха или вкусен десерт - награда за добре свършена работа.

За това колкото и да ми беше неприятно се ориентирах към по-високият сегмент, където съм доволен от продукти като OxyElite Protein, Now foods whey protein isolate, MuscleTech Essential Series 100% Platinum Iso-Whey  и тн.URL   
Харесвам 0

Админ
мнения - 473
Kiril Tanev
2015-10-05 20:07:28

Аз изпробвам постоянно различни протеини, като искам да отбележа, че свеждам приема до 1 на ден, в много редки случаи 2 шейка. Основно разчитам на твърдата храна 4-5 хранения с качествен белтък от животински произход.

Но намирам протеиновите шейкове за удобни и вкусни и за това ги вкючвам в менюто си.

Когато тренирам сутрин рано, предпочитам след ставане да приемам Whey Isolate, усвоява се много бързо. Спира катаболните процеси и не причинява дискомфорт в стомха и по време на тренировка. В редки случаи го използвам и веднага след тренировка, преди въглехидратите.

Суроватъчния концентрат по принцип е най-достъпен, като цена. Намира се навсякъде има си своите предимства, най-вече в полезните имуно фракции,които съдържа. Но и недостатъците, като лактоза, мазнини и др. На мен лично чистия концентрат не ми действа добре и го избягвам.

Казеин - много противоречиви мнения, хора които са супер доволни, и хора които не могат да го понасят. Аз съм от вторите. За нищо на света не бих пил казеин отново. Всеки път когато пия подпухвам и замазнявам. Малко странно, не мога да си го обесня,от протеин да замазнееш, но определено при мен се получава така. Зачерктнал съм го завинаги от списъка ми с добавки.

Матрици харесвам като вкус, рядко присъстват в менюто ми, най-вече ако искам да заместя или допълня някое хранене. Например след обяд да се "поглезя" с каша от овесени ядки + доза вкусен протеин.

Телшките - тук е голямата дилема. Много малко от производителте посочват точно от какво "телешко" е протеина. Опитвал съм Carnivor, AMIX Monster BEEF, Pure Nutrition Beef, Myprotein Carnipro, Scitec Beef Hydrolisate, Scitec Beef Isolate, Muscletech Platinum Beef и още няколко по-неизвесни марки.

Като цяло от Carnivor се чувствах най-плътен и като, че ли го усещах най-добре да храни мускулите. Амикс Monster Beef също ми хареса, усещах се доста по-силен, като отдавам това на допълнителния креатин и бета аланин в него. От тези двата съм видял реален ефект и полза. В момента пия продукта на Muscletech и нямам още реална представа, единствено, че е най-вкусния от всички.

Яйчни - пил съм също доста, като изключим неприятния вкус, мисля че най-много се доближават до качеството и ефекта на яйчните белтъци. Определено съм доволен като ефект, но не и като вкус. Scitec, Now Foods, Myrotein и др съм опитвал.

За растителните протеини нямам коментар - соев, оризов, грахов, конопен, пшеничен... пробвал съм всички, освен стомашен дискомфорт реална полза не съм видял.

 URL   

Напреднал
мнения - 63
T. S.
2015-10-06 06:00:44

Мисля, че би било интересно всеки, които споделя отзив от даден протеин да спомене и коя кръвна група е.
A+URL   
Харесвам 1

Админ
мнения - 473
Kiril Tanev
2015-10-06 15:14:12

Аз съм 0+

.. очаквано предвид ревютоURL   
Харесвам 0