Начало ФорумМарина ДековаГолямата стъпка на състезателния подиум на моите клиентки!
Начало Най-нови теми Активни теми Най-популярни теми Най-полезни теми
Назад към раздела

Голямата стъпка на състезателния подиум на моите клиентки!
Админ
мнения - 560
Marina Dekova
2015-10-11 20:20:20

Моите момичета Силяна Божилова и близначките Теодора и Веселина Маринови, дебютираха на първото си състезание по фитнес и културизъм в категория Бикини Фитнес – OPEN.

 

Отворена категория, означава, че няма ръстово разграничение между участниците.

 

Взеха участие общи 12 дами, като всяка една се беше постарала и потрудила за своята визия и представяне.

 

Силяна се свърза с мен малко след участието на Стела Дончева на „Турнир Пловдив“, силно мотивирана за промяна и целенасочена към перфектна визия. Дълъг път извървяхме със Силяна, като определено не мога да кажа, че не е било лесно за нито една от двете ни. Тя е работеща жена, домакиня и майка на прекрасно две-годишно момиченце. Силяна направо преобрази себе си. Нейният път и промяна е почнал още след раждането на нейната рожба, когато е била 85кг на височина от едва 155см. Преди да стартираме подготовката, Силяна тежеше 59кг., като на сцената достигна 50кг. състезателно тегло.  Тя е типичен ендоморф, но въпреки недобрите генни предразположености, формата и сухотата, която достигнахме беше на добро ниво. За нейната подготовка използвахме продуктите на Mega Gear – ксеноандрогени, които тя взимаше в период от 12 седмици и в комбинация с диетата, тренировките и кардиото  те определено помогнаха за достигането на тази визия и форма.

 

С близначките Теодора и Веселина работим заедно от вече една година. Тренировките почти до последно бяха силови, като те наблягат много на базови тежки упражнения – клек, лежанка и мъртва тяга, напади, както и по-функционалния упражнения със собствено тегло като набирания и кофички. Тяхното участие в "Супер Сериите" можете да гледате в Епизод от 2 от новия сезон.

 

Техният период за изчистване започна около 25-ти август, реално тази форма я постигната за 7 седмици, като не правива обезводняване. Само малко намалиха водата последните 2 дена. Техният генотип е мезоморф и това им помага да качват лесно мускулна маса и да поддържат сравнително нисък процент подкожни мазнини. Много малко им трябваше да се отреже от диетата, за да придобият отлична форма и релеф. Това, на което трябва да наблегнем за следващата подготовка е да зачестят тренировките за долна част, понеже им е изоставаща мускулна група. Формата им като за дебютантки беше отлична.

 

И трите момичета има какво да подобряват, за да са по-успешни. Виждаме и оценяваме кои са слабите им страни, като едни от тях са, подобрването на качеството на мускулната маса, както и позирането и походката, които се надграждат с опита и всяка изминала подготовка.

 

Изключително съм доволна от формата, която постигната, стриктността в хранителният и тренировъчният режим, както и сценичното поведение на подиума.

 URL   
Харесвам 1

Админ
мнения - 560
Marina Dekova
2015-10-11 20:22:11URL   
Харесвам 1

Админ
мнения - 560
Marina Dekova
2015-10-11 20:22:53

Ето я и Силяна:

 


Новак
мнения - 2
Вени С.
2015-10-11 20:44:00

Чудесни постижения! Поздравление и успех занапред!URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 1
Георги Петров
2015-10-11 21:25:54

Великолепни! Браво момичета! Гордея се, че Ви познавам!URL   
Харесвам 1

Напреднал
мнения - 148
Владислав Любомиров
2015-10-11 22:32:14

Наистина много добра форма и визия. Евла за труда!URL   
Харесвам 0

Админ
мнения - 560
Marina Dekova
2015-10-20 23:48:06

Моите три момичета близначките Веселина и Теодора Маринови и Силяна Божилова направиха първото си състезателно участие на Републиканския шампионат по културизъм 2015г.

Близначките бяха класирани на 5то и 6то място от общо 7 състезателки.  Много добра и силна конкуренция имаше сред останалите участнички.  Целта и формата, която искахме момичетата да постигнат беше да изчистятмаксимално подкожни мазнини и да се видят във форма, в която никога не са се виждали! Е, постигнахме го – с общи усилия. Имаме още много работа заедно, но направихме първата голяма крачка – стъпването на сцената. Колкото и да изглежда лесно отстрани, зад една такава натурална подготовка за състезание седят много лишения и много силна воля. Те определено доказаха, че са доста борбени и могат стриктно да спазват всички мои указания.

С момичетата работим заедно точно от една година, като през цялото време те наблягаха на тежки базови упражнения. Последните 8 седмици започна същинската подготвка за състезанието, които бяха достатъчни да изчистят максимално подкожните мазнини и да се подготвят за състезанието. И двете свалиха по около 6 килограма в последната фаза и общо 12кг. от както работим заедно като определено показаха, че имат и много добър ген за този спорт. Постигнахме една твърда мускулатура, нисък процент подкожни мазнини и хармонична визия като за дебют.

Силяна Божилова също дебютира на Държавния Шампионат по Културизъм 2015. Тя победи себе си, въпреки тежкото й ежедневие и факта, че е отскоро майка. Тя демонстрира огромната воля, целеустременост и отдаденост без да чуя каквито и да било оправдания от нейна страна. Свали точно 10кг. от началото на подготовката за състезанието. Намираше време за двуразови тренировки и ставаше в 4:30, за да прави сутрешното си кардио. Има още много неща, които трябва да подобри занапред, но определено вече има една много добра база, върху която ще продължим съвместната си работа.

 Едно голямо БРАВО имат от мен и екипа на BodyConstructor. За мен е чест и удоволствие да работя с толкова мотивирани и целеустремени хора.URL   
Харесвам 0

Админ
мнения - 560
Marina Dekova
2015-10-20 23:49:22

 

 URL   
Харесвам 0