Начало ФорумЛични историиВ търсене на път към успеха…или как да намерим начин да съжителстваме с всичко, което действа против нас!
Начало Най-нови теми Активни теми Най-популярни теми Най-полезни теми
Назад към раздела

В търсене на път към успеха…или как да намерим начин да съжителстваме с всичко, което действа против нас!
Мастер Админ
мнения - 1279
Master Admin
2014-09-25 15:39:02

АВТОР: Мария Геoргиева - състезател в категория "Бикини Фитнес", спортист и автор в BodyConstructor

 

 

Не, тук не говоря за борба! Борбата, сама по себе си е грозна дума – или поне според мен. Борбата изтощава, вдига те и после те сваля и поваля и след това следва нова борба за изправяне, за възстановяване не толкова от повърхностни рани, колкото от това, което е скрито в нас. Неудовлетворението от борбата, в която сме се хвърлили – със себе си и доказване пред околните! За тази изтощителна битка мога да пиша много, но това, което вълнува нашето разрастващо се семейство е светът на спорта! А, той е необятен… и така..

 

Минаха почти четири години от момента, в който прекрачих прага на Спортна зала ‘Олимпия’, където всичко ми беше твърде непознато. Устремих се към така познатата на всички пътека... С влизането в залата, някои от нас имаме поставена цел и доста голям процент от хората я следват години наред. Понякога обаче отегчението и умората взимат връх и се отказват. Днес ще говорим за онзи по-малък процент, които не се отказват! Хората, които са имали цел, но тя е била постигната и надхвърлена стократно, до момента, в който ти слагат първия слой боя, гледаш се в огледалото и очите ти се разширяват като дете пред захарно петле! Лицето е същото! Е, леко изпито… Вътрешно знаеш, че си ти и се разпознаваш, след което тръгваш с поглед надолу и осъзнаваш, че виждаш нещо адски странно и непознато! Нещо, което не ти е минавало през ума, на което си се възхищавал години наред! И, ето..стоиш там, мажат те, а ти само гледаш и се чудиш! Всичкото това време, минало в тренировки, режими, стотиците килограми краставици, риба, пиле! Нервите, синините, раните, болките…БОРБАТА! Това е нещото, което правих прекалено дълго време. Качвах се на сцената и бивах побеждавана – от шепата хора, с донякъде празен поглед, от желанието ми да се докажа, да покажа нещо по-различно и най-вече от себе си! Сключих пакт със себе си, повече да не позволявам да се подигравам на труда си, на волята, характера. Не мога да виня околните за това, което съм позволила да достигне до мен!

 

Да бъдеш спортист не се описва с думи. Това е като да опишеш какво е да си влюбен, щастлив, гневен, смирен, безсилен, безпощаден, себеотдаден, щедър, непримирим, здрав и търпелив. Никога няма да забравя първия път, когато на шега казах, че искам да се състезавам и последвалият въпрос беше ‘като каква?’. Разгледах много снимки и изглеждах много клипове, състезания, подготовки и нищо не ме грабна така, както категорията, в която се състезавам (Бикни Фитнес)! Най-трудната част беше да гледам тези невероятно красиви създания как се движат, как изглеждат и да започна да мисля, че мога да постига дори и малка част от това, което е пред очите ми.

 

Преминах през много фази, метаморфози, докато едва преди няколко месеца не се погледнах в огледалото и не го видях! Видях себе си за първи път! Видях всяко усилие, капчица пот, сълзите и онази непоносимост към звучното ‘не мога повече’. Никога, никога, ама ниииикога не позволявайте да приключите с ‘не мога’! Дори да не доведете нещата до финал, никога не ги оставяйте с това отрицание! Защото можете! Няма човек или обстоятелство, което просто да ви дойде отвън и да преобърне вашето вътрешно неудовлетворение към себе си и това, с което се захващате! Трябва да се научим как да бъдем хора, как да гледаме болката и страха от провал в очите и просто да кажем ‘не-не и този път’. След това трябва да започнем да си подаваме ръка, да си помагаме взаимно и да се вдигаме, когато някой от нас започне да пада. Зад сцената обаче се забелязват погледи, които сякаш не принадлежат на хора, които все още са фактор в този спорт, в световен мащаб! Усеща се до голяма степен презрение, лошо отношение към ‘колегата’ , шушука се кой колко е деградирал и се злорадства. Няма я топлата, семейна среда. Не се усеща приятелското отношение, няма уважение. Преди някои от състезателите да излязат на сцената, екипът им стои зад тях и осверипели ръмжат ‘даааваааййй, къъсааййй, онези нищо не струват пред теб, смачкай ги’ и т.н. Та това е спорт! Това е обща любов и отдаденост! Нима е нужно да гледаме в канчето на другия? Ние сме различни и не сме правени по калъп! Няма значение кой стои до теб, ако си сигурен, че си дал всичко и най-доброто от себе си. То може да не е достатъчно добро за хората с химикалките, но вие ще се чувствате доволни и щастливи! Важно е да постигнете своя успех, а другият ще дойде, защото знаете, че сте го заслужили! Агресията убива и руши, а обединението прави силата!

 

Уважавайте хората, които стоят до вас, защото те искат онова, което и вие искате. Не позволявайте някой да го иска повече, а ако това се случи, тогава изразете нужното възхищение, защото той е бил по-постоянен в целта си, а вие можете само да се учите от подобна борбеност и сила! След това се върнете по-силни. Спортът е красота, качество, призвание и съвършенство! Ако го обичате достатъчно, обичате и себе си, нищо не ви пречи да заобичате и конкуренцията!

 


 

 

 

Мария на Републиканското по Културизъм, Бургас 2014г

Мария Георгиева - Бикини Фитнес, Републиканско по културизъм 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Мария на сцената на Турнир "Пловдив 2014"

 

Мария на сцената на Турнир Пловдив

 

 

 

 

 

 


Прочети пълната статия ТУК


URL   
Харесвам 2

Напреднал
мнения - 52
Todor Raynov
2014-10-03 17:11:48
Страхотна статия, Миме. И ти самата си страхотна, мисля че рано или късно ще успееш да спечелиш златото, за което се бориш :)


URL   

Новак
мнения - 6
Ивайло Димов
2014-12-18 20:10:21

Наистина много добра, надъхваща статия и момичето е с прекрасно излъчване!URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 7
Georgi Takov
2015-01-10 12:00:53

Страхотна статия и момичето е страхотно браво !URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 1
Cvetelina Bambalova
2015-03-14 01:57:56

bravoo! :)URL   
Харесвам 0