Начало ФорумПрепоръки и МненияКак да подобрим форума? Мнения от всички
Начало Най-нови теми Активни теми Най-популярни теми Най-полезни теми
Назад към раздела

Как да подобрим форума? Мнения от всички« 1 2

Админ
мнения - 185
Forum Admin
2014-08-24 11:40:50

Добра дискусия се получи, можем да отговорим на всички препоръки до момента така (отзад-напред):

Yovo Kolev - 1. Това е бъг, който ще бъде отстранен. 2. Догодина ще се работи по версия, която ще бъде видима еднакво добре на всякакъв тип устройства.

Митко Тошев - Това го има във всеки раздел - има колко пъти е видян един раздел и колко пъти е видяна дадена тема (какво имаш предвид по "Статия"?). Вижданията са уникални (т.е. отделни посетители).

Mr. Brooks -  Това ще бъде направено. (Виж непрочетени мнения го имат само модераторите като опция, но ще бъде достъпно и за останалите потребители)

 

Spiro Spiridonov - Като се има предвид, че има 2,500 теми (които растат постоянно), когато влизат нови потребители ще им се изписват всички теми (т.е. това няма да филтрира информацията по никакъв начин за тях). Това означава и че ще излизат редица непрочетени теми, които може изобщо да не вълнуват потребителя (в сфери като "За жени", "Допинг" и т.н., които са извън интересите на Иван, който търси теми за храненето. Обясни ни по-подробно дали сме разбрали правилно препоръката (може и да не сме).

Митко Тошев - за съжаление това с нивата не е приложимо, имайки предвид факта, че всеки е свободен да пуска теми във форума. Сложността на дадена тема е крайно субективно понятие и много зависи от познанията, опита и информацията, с която разполага авторът на темата. Един може да сложи ниво "напреднали" под една тема, друг може да сложи "Начинаещи".

Функционално - има опция за редактиране и премахване на теми и мнения (горе-вдясно когато посочиш името на темата се появяват два надписа). Махането на лайка ще бъде направено, не заради друго, ами защото може някой по погрешка да хареса нещо, което по принцип не харесва. Освен това имайки предвид, че мненията могат да се редактират, може някое мнение да бъде променено и то вече да не се харесва от хората, които вече са го лайкнали

Тематично - това се определя от хората и таргета на сайта. Ако някой постне тема "Как да придобием по-силен сервиз в тениса" и има 5-10 мнения отдолу на хора, които могат да дадат съвети - няма проблем. Но в момента повечето хора, които влизат в сайта явно се интересуват повече от фитнес, силови спортове и културизъм, което е и основната идея на сайта.

Качеството на информацията и мненията - според нас тук си абсолютно прав - теми, които се повтарят ще бъдат изтривани от админи и модератори с цел по-високо качество на информацията. Хора ще бъдат ограничавани да не пишат във форума, ако не спасват системно правилата му (вече има няколко такива случая). 

Относно ранкирането на потребителите още избистряме системата, по която ще се оценява приноса на всеки един от потребителите, защото са важни не само обемът и редовността на отговорите, но и броя отворени теми, теми, които са били интересни, качество на мненията, правопис и т.н.


Ivan Gavrilov - в момента има "Най-популярни теми", което представлява теми, по които се е дискутирало през последните 2 седмици и имат най-много мнения. Ще разширим карето, което показва Най-нови, Най-Популярни и Теми без отговор, за да не се губят толкова бързо темите. Те реално не се губят, но просто могат да бъдат намерени единствено в раздела, в който са пуснати или чрез търсачката на форума (ако не си участвал в нея).


Тихомир Драгомиров

Функционално
1. "Цитирай" го има в редица форуми, но в голяма част от случаите цитирането на цитирането и после пак ако го цитираш се превръща в един безкраен „чаршаф”, който трудно можеш да разбереш къде започва и къде свършва целия пост. Далеч по-добър вариант е да се прави обръщение към конкретния човек, на когото искаш да отговориш или да му пишеш отговор директно в неговия к коментар (подобно на функцията „reply” във Facebook)

2. Това определено е добра идея, ще трябва да има модератори, всеки от които да отговаря за определени неща във форума (насоки, теми и т.н.)

Тематичноскоро ще има „Дневници” на потребители

 

Ani Miteva

Тематично – Изключително субективен е терминът „полезен”. Дори и да има модератора, които да оценяват темите във форума (т.е. кои са „Ключови”) пак ще има субективизъм коя за кого е полезна. Като цяло това е доста добро предложение и бихме го реализирали.

Качеството на информацията – Това е приложимо ако темата във форума е Статия (т.е. написана от треньор, модератор, автор). Ако темата е написана от потребители няма как да задължим всеки един, който е решил да напише нещо (считайки, че би било информативно и полезно за останалите) – да слага източник. Можем да го направим така че да бъде „препоръчително” с цел придаване достоверност и аргументираност на твърденията в поста.

 

Качество на мненията – няма как да се задължи някого да влиза и да пише редовно. Всеки един, който пише във форума и е Админ/Модератор трябва да е наясно, че форумите са места, на които почти всеки може да пише, а именно те са хората, които трябва да следят за качеството на информацията, правилата и т.н. Такова е естеството и идеята на форумите.

Благодарим Ви,
Ще се радваме и на други потребители също да се включат в дискусията.URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 357
unknown
2014-08-24 14:48:08

Благодаря за отговора. Имам няколко коментара, които следват последователността на параграфите:

1. Ще дам предложение за обективен критерий за преценка полезността на конкретна тема - брой мнения на админи/модератори. Темите, които съдържат голям брой техни мнения винаги са по-всеобхватни от останалите и качеството на информация в тях е изключително високо. 

2. Единствено статиите на членове от екипа Ви визирах. Потребителите рядко разполагаме със сериозни и многобройни източници, за да ги споделяме. 

3. Коментарът ми относно качеството на мненията беше констатация (не препоръка). Ясно е, че никой не може да бъде задължен, но е факт и, че всеки може да бъде стимулиран. Това е естеството и идеята на добрия мениджмънт. 

Благодаря отново за подробния отговор.

 URL   
Харесвам 0

Платинен Потребител
мнения - 683
unknown
2014-08-24 15:11:41

Благодаря Ви за отговора, Forum Admin. Имам няколко коментара, които следват последователността на параграфите:

1. Обективен критерий при преценка полезността на темите би могъл да бъде – брой мнения на админи/модератори. Теми, които съдържат съществен брой техни мнения винаги са много всеобхватни, а качеството на информацията е изключително високо;

2. Визирах единствено статии на членове на екипа Ви. Рядко потребителите разполагаме с голям брой източници, а дори и да разполагаме не публикуваме статии;

3. Мнението ми беше констатация (не препоръка). Все пак – факт е, че никой не може да бъде задължен, но и e истина, че всеки може да бъде стимулиран. Такова е естеството и идеята на добрия мениджмънт.

Отново благодаря за подробния отговор и успех в начинанието.URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 5
Spiro Spiridonov
2014-08-25 00:10:12

Forum Admin, имах предвид да показва новосъздадените теми във форума след като си се регистрирал,не става въпрос за темите създадени преди регистрацията на потребителя.Предложенията на Mr.Brooks също са много полезни.URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 243
Митко Тошев
2014-08-25 10:07:08

Благодяря и аз на момчетата от сайта за отговора. Личи си, че взимате всичко много сериозно.

Иначе, ме питахте за:

Митко Тошев - Това го има във всеки раздел - има колко пъти е видян един раздел и колко пъти е видяна дадена тема (какво имаш предвид по "Статия"?). Вижданията са уникални (т.е. отделни посетители).

Това, което имах предвид е да го има и вътре като влезеш в самия пост. Вън го има брояча, там го видях. Но е хубаво според мен да го има и вътре.
URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 20
Mr. Brooks
2014-08-28 20:50:22

Искам да отбележа, че има едно нещо, което ме е дразнило от първото ми стъпване във форума. Това е топикът на форума, тоест "най-нови теми", "най-популярни теми", "дневници", "най-нови снимки". Това което ме нервира е, че се мненя самичко. Примерно докато погледна новите теми, то вече е на популярните теми, тъкмо се заглед в тях, бам вече е на дневници. Откачена работа. Направете така, че всеки сам да си сменя разделите. URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 114
Yovo Kolev
2014-08-29 08:05:38

Може ли да вкарате и търсене в самата тема? Т.е. Да речем в темата на Цецо Ревю на продукти, ако искаме да видим мнение за дадена фирма да може с търсачката, да изкараме всички мнения в които се споменава.URL   
Харесвам 1

Админ
мнения - 185
Forum Admin
2014-09-10 12:21:30

Здравейте, отново.
Предложенията на Митко Тошев за брояча, предложението на Yovo Kolev за търсачката са добри и също ще ги въведем.

Относно запитването на Mr. Brooksможе и ръчно да се сменят табовете на началната страница. Това е направено с цел динамика на изгледа на главната страница.

Поздрави,URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 207
Петър Василев
2014-09-10 15:36:04

Ако може да добавите опция за разглеждане на всички постове/теми от потребителя. Така ще може по-лесно да намираме старите теми и мнения.URL   
Харесвам 0

Админ
мнения - 205
Мартин Тенев
2014-09-13 21:54:46

Привет и от мен. :)

Нека и аз се включва в тази полезна тема.

-> Структурно и визуално:


а) Нямам забележки към визията на сайта, интересен и хубаво направен е. Може занапред да са добавят някои екстри и допълнителни полета, но по-нататък като се обсъдят разни идеи и предложения, за сега е супер. Визията на форума също е ОК, само където бих предложил по-често да подменяме снимките, които са отстрани или те поне да бъдат различни от тези, които са в сайта (да не са едни и същи).

б) Структурно - и да, и не. Да, защото има доста хубави подфоруми и доста интересни раздели. Конкретно за не - най-съществената форумна категория "Правила и Условия" се намира най-отдолу на дъното на форума, вместо да е най-отгоре както според мен трябва да бъде. В крайна сметка тази категория съдържа най-съществените и най-важните подфоруми, като "Правила", като "Екип", като "Препоръки/мнения/предложения" и така нататък. Хубаво, че "Новини/известия" са най-отгоре, а също малко по-надолу са придружени с "Въпроси/отговори", които са необходими да бъдат на челните места на страницата. "Супер Сериите" също е много добре, че е на по-челно място, защото е една от най-отличителните разработки на сайта.

-> Функционално - ще си позволя да повторя Тихомир, който отбеляза опцията за цитирането, която според мен е полезна. Да, някой път наистина става персийски килим от цитати, но за тази цел администраторите могат да поставят лимит на цитатите във всеки коментар. В крайна сметка отбелязването на потребител също върши работа и по този начин прави дадена тема по-удобна за цялостен прочит, а отделно е по-различен подход (а точно различните подходи правят дадено нещо иновативно/интересно). За това всъщност, може би наистина за сега да не е необходима опцията "Цитирай".

Други полезни опции, които смятам, че би било добре да се добавят - "Виж непрочетените (и/или новите) мнения" (всички такива), "Виж активните (и/или популярните, и/или ключовите (както Ани предложи), и/или топ) теми" (примерно топ 20), "Виж собствените си мнения" (нещо изключително полезно и нужно на всеки, което липсва), "Маркирай форумите като прочетени" (ще е необходимо, когато се вкара опцията "Виж непрочетените (и/или новите) мнения" и "Виж темите без отгоров" (ако не за потребителите, то това според мен е необходима опция за хората от екипа). Като всички тези работи ги предлагам за форума (знам, че някои от споменатите ги има в сайта)!

-> Качество на информацията - има доста информация, това е хубаво. В по-голямата си степен е качествена, така че всичко е много добре. Подкрепям идеята на Ани, че ще е от полза, когато е възможно да се слагат референции/източници, които са били извор на дадената информация (за тази цел най-добре да се добави подобна точка/подточка в правилника). URL   
Харесвам 2

Админ
мнения - 205
Мартин Тенев
2014-09-15 16:00:26

-> Качество на мненията:

а)

Предлагам мненията, които са с груби правописни и граматични грешки, да биват променяни от екипа, с цел по-точен изказ, по-прегледен вид на темата и така да се стимулира културния изказ. Без да се подменя мнението на дадения човек, а просто да се правят граматични/правописни/пунктуационни корекции, нищо повече.

б)

Ако първата подточка не ви допада или не бъде одобрена, то в такъв случай да се добавят "предупреждения". То те не пречи да се добавят и с първата подточка, но е възможно в такъв случай леко да се припокриват двете идеи. В доста форуми ги има и това е доста полезна опция. Главно за хора, които имат по-груб, по-заядлив, по-циничен, по-аругантен и въобще лошо/агресивно отношение, то те да биват предупреждавани. Същото важи, за хора, които не спазват правилата или пък за такива, които пишат на латиница. Или пък за хора, които системно коментират неща не на място, или иначе казано - които си позволяват ненужен "спам".

-> Правила

- аз също смятам като Митко, че обогатяване и коригиране на правилата би било добре. Могат да се добавят някои допълнителни точки/подточки/пояснения, някои от които вече бяха разисквани, а някои аз загатнах в коментара си до тук. Все пак - няма конкретно да обсъждам правилата тук, защото не искам да влизам в ролята на критик или на недоволен, правилата са нещо, което изготвя администрацията и всички останали се съобразяват с тях, без значение дали са готини, или не. Ще напиша на ЛС някои възможни идеи, които могат да се вмъкнат.

Надявам се коментара да ми е бил полезен и да не е бил разбран погрешно (не целя критика или да направя забележка)! Имам още доста идеи и предложения, от всякакво естество, но постепенно или по-нататък ще ги вписвам тях. Да не забравя, пък и държа да го отбележа, проектът е много хубав, много полезен, в много сфери без аналог, постоянно прогресира и има все по-светло бъдеще. Последно, но не и на последно място - ще ме извините за дългия коментар (както и за повечето ми други напоследък), всичко е с положителни мисли вписано!

Поздрави! :)


URL   

Админ
мнения - 185
Forum Admin
2014-09-18 16:30:28

Благодарим и на Мартин Тенев за подробните съвети и предложения. Останалите предложения, които обсъдихме преди това вече са предадени към екипа от програмисти, които поддържат платформата на сайта и много скоро ще бъдат направени. Очакваме още от вашите мнения и препоръки.

Всеки, който иска да допринесе за развитието на форума, може да ни пише на лично съобщение (на този профил), за да обсъдим идеи за съвместна работа.

Поздрави,URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 84
Стойко Колев
2015-01-11 22:31:30

Предлагам да се направи раздел, който да е свързан с "теми извън фитнеса", където да се коментира всичко останало, което вълнува потребителите, да се отварят забавни теми със снимки, истории и прочие.URL   
Харесвам 1

Ентусиаст
мнения - 25
Борислав Иванов
2015-02-14 16:08:22

Искам да задам въпрос, но не виждам от къде мога да пусна тема! Как съм го правил преди незнам... Другото което е, че в последно време сайта ви много бавно зарежда. Когато искам да видя нещо което ме интересува докато се покаже ми се изчерпва търпението да чакам.URL   
Харесвам 0

Админ
мнения - 205
Мартин Тенев
2015-02-16 13:50:51

Борислав Иванов

В почти всеки един раздел (освен някои с много малки изключения) имате възможност да отворяте/пускате неограничен брой нови теми, като това става много лесно. Ще добавя една снимка, с която ще Ви дам пример:

 

Моите стъпки за примера, който Ви оставих :

-> Отидох във форума -> Скролнах до раздел "Тренировки" -> кликнах на подфорум "Упражнения" -> най-горе веднага ми излезна полето с "Тема" и "Коментар", чрез които се отваря/пуска нова тема.

 

Съгласен съм, че от скоро има малки проблеми с темпото на зареждане на сайта и форума, ще говоря с колегите и ще се постараем максимално скоро да отстраним тези неприятности.

 

Поздрави. :)URL   
Харесвам 1

Новак
мнения - 10
Денислав Садков
2015-06-03 19:34:53

Здрваей!

Бих искал да кажа, че много съжалявам за това, че вече примерните диети и хранителни режими ги няма, а на тяхното място са поставени заплатените треньори. Разбирам ви, парите са важно нещо, но сайта като цяло беше много по-хубав и също така много по-полезен когато присъстваха в него. URL   
Харесвам 1

Новак
мнения - 3
Паолина Чакърова
2016-01-12 00:07:29

На мен липсва информация относно закупуването на вашите продукти/режими и тнт,както и липсата на комуникация с админите.Поръчах и платих за определена услуга и не получих никакво инфо кога ще е готово,дали изобщо е приета заявката,кога ще се свърже с мен треньора и тнт.Отделно писах на Ел.поща и на администраторите и на самият треньор,където вие сами сте посочили,че можем да задаваме въпросите си,но никакъв отговор до момента.URL   
Харесвам 0
« 1 2