Начало ФорумДискусия относно развитието на сайта
Начало Най-нови теми Активни теми Най-популярни теми Най-полезни теми
Назад към раздела

Дискусия относно развитието на сайта
Платинен Потребител
мнения - 683
unknown
2014-09-03 23:55:33

Здравейте,

С настоящето бих искала да стартирам дискусия относно бъдещето на проекта BodyConstructor и да изразя разочарованието си от няколко факта посочени по-долу.

Повечето потребители ме познават, тъй като съм един от най-активните участници във форума. Смея да твърдя, че съм запозната доста добре със съдържанието на сайта. Преди година бях изключително впечатлена, че в България е стартирала интернет платформа, в която се водят толкова градивни дискусии. Обогатявала съм се от качествените мнения, статии, теми на част от екипа на сайта и съм се опитвала да бъда полезна когато е бил отправян въпрос към нас.

Тъй като съм отделяла от времето си за форума, а времето е най-ценното нещо, с което разполагаме съм ПОВЕЧЕ ОТ РАЗОЧАРОВАНА ОТ НЯКОЛКО ФАКТА:

  1. Последната половин година почти липсват съдържателни статии. Публикуват се текстове, които дори и човек, който няма спортно образование може да оцени като недостоверни;
  2. Тематиките на голяма част от новите статии/форумни текстове се дублират със стари публикации и дори противиречат на някои от тях т.е създава се вътрешно противоречие в сайта без да се обогатява съдържанието му;
  3. Дневниците на Цецо Каркаланов бяха изтрити без предупреждение. СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ДА СА СЪХРАНЕНИ НЯКЪДЕ, ЗАЩОТО ГОВОРИМ ЗА МАЩАБЕН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ТРУД. Това бяха НАЙ-СЪДЪРЖАТЕЛНИТЕ ТЕМИ, писани от човек, който се занимава професионално с този спорт, демонстрирал е внушителни резултати и е изключително информирана и прецизна личност.

Моля за коментари на ръководството на сайта.


Новак
мнения - 14
Vasil Medarov
2014-09-04 00:37:50

Аз като нов и очарован потребител от сайта се надявам, че прочетеното по-горе ще е само временно явление :DURL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 114
Yovo Kolev
2014-09-04 07:31:13

Ани, хареса ми много как завърши поста ти: "Моля за коментари на ръководството на сайта". Е такива няма да се получат почти със сигурност.

по т. 1: Това си е чиста вина на хората които стоят зад сайта. От крайните потребители които сме всички ние във форума нищо не зависи. Но след последната статия която прочетох "Протеина-голямата заблуда" усетих капката на преливане на глупост в сайта.

по т.2: Относно дублирането на темите във форума, сме виновни ние потребителите. В България нямаме "форумна култура", предпочитаме вместо да потърсим и да почетем, да пуснем нова тема и да си чакаме отговорите на готово, макар и малко да ни натоварят за това действие.

по т.3. Би трябвало системните администратори да са направили бекъп на сайта, иначе ще са много тъпи парчета. Дали обаче, ще ги качат отново?! Едвали!!
Не знам каква е била историята с Цецо Каркаланов, но така както го заличиха от сайта със сигурност не е бил красив и романтичен край!!!URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 187
Veselin Radev
2014-09-04 07:57:29

При положение, че Цецо направи този сайт известен и го попуализираше постоянно, аз лично научих Цецо за сайта. Мисля, че без труда на Цецо за рекламирането на сайта, той нямаше да има никаква известност и посещаемост. Отделен е въпроса, че Цецо обръщаше огромно внимание на потребителите, на никой не е отказал, който й да го е помолил за съвет ( тук искам да включа и Дани и други трудещи се и разбиращи хора ). Незнам каква е историята с премахването на Цецо, но аз го подкрепям напълно!

 

 URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 187
Veselin Radev
2014-09-04 08:00:22

Трябва в този форум най-накрая да се вкара и опция "edit"...

Edit - "...аз лично научих ОТ Цецо за сайта. "URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 137
Adriana Dacheva
2014-09-04 08:23:43

Аз се регистрирах в този сайт заради статия на Цецо Каркаланов. За мен работата, която той свърши за този сайт, независимо дали от тук нататък ще е част от екипа ви или не (това си е само ваша работа), е много ценна и незаменима, определено не заслужаваше да бъде изтрита ! Човекът влагаше адски много време и внимание - да, напоследък нямаше толкова време колкото преди, НО винаги намираше такова, за да го отговори на всички въпроси, дори на тези, които се повтаряха по 100 пъти. Доста хора се чудят къде  е и какво стана,че така изведнъж изчезна. Мисля,че като верни фенове на бодиконструктор и пълноценна част от този форум, заслужаваме обяснение по тази точка. Относно другото - Ани го е написала. И поклон пред Ани,че никога не си мълчи и казва всичко, което иска ! 


Напреднал
мнения - 190
Влади Александров
2014-09-04 09:46:51

Надявам се Любомир Христов да отдели малко време и да напише какво се случва, а още повече и аз се надявам цялата информация от Цецо да е съхранена(ако не е всички губят - ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, САЙТА, ФОРУМА), да не говорим че той изстреля сайта от самото начало, темите и статиите в неговите дневници, бяха с най-голяма посещаемост, известност и дискутиране.....................URL   
Харесвам 1

Златен Потребител
мнения - 287
Димитър Донев
2014-09-04 14:03:02

Мда има какво да се желае... URL   
Харесвам 0

Админ
мнения - 1760
Guru Daniel Slavov
2014-09-04 14:52:10

Като част от Bodyconstructor.com ще кажа моето мнение по въпроса по подточките:

1. Лично аз като автор на статии в сайта ще споделя от мое лице ситуацията. Много трудно се намират хора, които да пишат качествени статии и които да са достатъчно навътре в материята. Обикновено хора, които могат да пишат качествени статии имат много други задачи и се развиват в много посоки(примерно аз работя със сътезатели и работя във фитнес зала). Лично аз имам голямото желание да имам време да пиша статии, но го няма защото аз работя по 14-15 ч дневно и няма как да ме удари музата в почивните ми 1-2 ч. Иначе много ми липсва писането на статии. Даже съм си направил една папка пълна с десетки теми, снимки и ресърч по много интересни теми, но просто седи в компа и до там.

2. Всеки, който пише статия си има негов подход и методика. Сами знаете, че не всичко е доизяснено в науката. От там идват и противоречията, но това не е нещо лошо. За да достигнем до истината трябва да видим всички лица и всички хипотези, да ги изпробваме върху нас и чак тогава да си създадем наше мнение. Статиите са противоречиви, но това не е вина на сайта, то даже не е и вина само по себе си. В Bodybuilding.com и T-nation също има статии с различни теми и противоречиви заглавия. Науката се променя и развива и ние можем само да черпим ползите от това.

3. С този въпрос не съм запознат и не мога да го коментирам. Факт е, че Цецо помогна много в сайта и всички го уважаваме за това.

Имайте предвид, че този сайт не се движи лесно и на хората, които го развиват не им е никак лесно. Много ресурси се насочват в различни посоки. За 2 год. вече имаме онлайн магазин, форум и най-ценното нещо "Супер сериите", новите епизоди ще са нещо невиждано до сега и в момента се "натиска" в тази посока. Бъдете търпеливи, всички се опитваме да бъдем полезни на вас нашите фенове и читатели...URL   

Напреднал
мнения - 112
unknown
2014-09-04 15:06:21

Наистина дневниците и изобщо присъствието на Цецо бяха едно от най-полезните и достоверни неща във форума(да не кажа дори НАЙ) Според мои впечатления, той действително целеше да помага на потребителите и търсеше истината, а не рекламата, сензацията и да се прави на интересен(може би ви е напрвило впечатление, че дори влизаше в полемики с другите треньори). :)URL   

Платинен Потребител
мнения - 683
unknown
2014-09-04 22:17:41

Благодаря за отговора, Дани. Моето лично мнение е, че е по-добре да не се публикува нищо отколкото да се пуска каквото и да е.

Не просто е трудно да се намерят хора, които да пишат стойностни статии - тези хора са единици. Именно затова са толкова ценни. 

Сигурна съм, че всички са наясно или поне подозират колко е труден мениджмънта на сайта.

Адриана, благодаря! :)URL   

Златен Потребител
мнения - 357
unknown
2014-09-04 22:43:03

Тема, идваща много навреме. Лично аз почнах да следя сайта, поради първите дневници на Цецо и Кирил. От статиите на Цецо за силовия културизъм се запалих по тази методика, като честно мога да кажа, че той ме запали по силовото трениране, от неговите статии, мнения и дневник научих безценна информация за диетика и тренировки. Това, допълнено с ревютата на добавките, при положение, че е предоставено и безплатно, е нещо несравнимо.

 

Мнението ми е, че форумът западна поради редките включвания от страна на треньорите. Разбираемо е, че не сте 24/7 тук и имате други занимания, но все пак това е Ваша инициатива и ВИЕ бяхте причината за регистрацията ми и предполагам не само моята.

Друг минус е липсата на адекватна намеса на админ/модератор/тн в триене на теми, коментари, в които няма нищо съществено - може да пренасочите към съществуваща тема и ключ на текущата.


Прекаленото разминаване в мненията относно добавки, храни и методики - пример не може Л. Робертович в подготовката си да телешки протеин, а Дани Славов на всички места да анатемосва такъв. Разминаването в мненията за методиките е ясно, това го има навсякъде. Дори в Т-Nation човек би се объркал от милионите статии.

 

И отново - този форум бе почнат от Вас, с ясна цел да предоставяте знания и собствен опит от пътя ви досега. Надявам се да продължи в същия дух, независимо от вътрешните противоречия. Жалко за Цецо, би било добре да се намери информацията, дано не са били copyright.

 URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 357
unknown
2014-09-04 22:43:23

Тема, идваща много навреме. Лично аз почнах да следя сайта, поради първите дневници на Цецо и Кирил. От статиите на Цецо за силовия културизъм се запалих по тази методика, като честно мога да кажа, че той ме запали по силовото трениране, от неговите статии, мнения и дневник научих безценна информация за диетика и тренировки. Това, допълнено с ревютата на добавките, при положение, че е предоставено и безплатно, е нещо несравнимо.

 

Мнението ми е, че форумът западна поради редките включвания от страна на треньорите. Разбираемо е, че не сте 24/7 тук и имате други занимания, но все пак това е Ваша инициатива и ВИЕ бяхте причината за регистрацията ми и предполагам не само моята.

Друг минус е липсата на адекватна намеса на админ/модератор/тн в триене на теми, коментари, в които няма нищо съществено - може да пренасочите към съществуваща тема и ключ на текущата.


Прекаленото разминаване в мненията относно добавки, храни и методики - пример не може Л. Робертович в подготовката си да телешки протеин, а Дани Славов на всички места да анатемосва такъв. Разминаването в мненията за методиките е ясно, това го има навсякъде. Дори в Т-Nation човек би се объркал от милионите статии.

 

И отново - този форум бе почнат от Вас, с ясна цел да предоставяте знания и собствен опит от пътя ви досега. Надявам се да продължи в същия дух, независимо от вътрешните противоречия. Жалко за Цецо, би било добре да се намери информацията, дано не са били copyright.

 URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 298
David Yordanov
2014-09-04 22:46:52

Тема, идваща много навреме. Лично аз почнах да следя сайта, поради първите дневници на Цецо и Кирил. От статиите на Цецо за силовия културизъм се запалих по тази методика, а от статиите и на Любомир Христов станах фен на трибоя и като цяло силовите спортове и благодарение на тях постигнах и постигам резултати. От статиите на Цецо К., мнения и дневник научих безценна информация за диетика и тренировки. Това, допълнено с ревютата на добавките, при положение, че е предоставено и безплатно, е нещо несравнимо.

 

Мнението ми е, че форумът западна поради редките включвания от страна на треньорите. Разбираемо е, че не сте 24/7 тук и имате други занимания, но все пак това е Ваша инициатива и ВИЕ бяхте причината за регистрацията ми и предполагам не само моята. Друг минус е липсата на адекватна намеса на админ/модератор/тн в триене на теми, коментари, в които няма нищо съществено - може да пренасочите към съществуваща тема и ключ на текущата.


Прекаленото разминаване в мненията относно добавки, храни и методики - пример не може Л. Робертович в подготовката си да ползва и хвали телешки протеин, а Дани Славов на всички места да анатемосва такъв. Разбираемо е, че мненията за методиките се различават, дори в T-Nation човек може да се обърка от милионите статии.

 

Отново - този сайт беше почнат от Вас, с ясната цел да споделяте опит и мнения от подготовката Ви и пътя досега. Добре започнахте, но след това нищо, за мен лично е интересен всеки един пост, свързан с тренировките и храненето ви. Жалко е за Цецо, би било добре информацията да се пази някъде и дано не е с авторски права.URL   
Харесвам 0

Админ
мнения - 1760
Guru Daniel Slavov
2014-09-05 11:57:59

David написал съм статия по въпроса с протеините и аминокиселините. Никога не съм отричал телешкия протеин, даже напротив и аз пия такъв!!! споделил съм отрицателни мнение за марка, а не за протеин изцяло. Според мен за всеки е различно, няма как да ти кажа нещо става за всеки, ако някой ти го каже значи те лъже в очите. При по голяма част от хората телешки протеин върши работа. Аз лично всеки ден влизам десетократно в сайта и пиша във форума колкото и да съм зает, защото знам че хората оценяват бързите отговори на техните въпроси.


Златен Потребител
мнения - 298
David Yordanov
2014-09-05 22:34:25

Благодаря за отговора все пак!URL   
Харесвам 1

Златен Потребител
мнения - 457
Тихомир Драгомиров
2014-09-06 09:36:16

И все пак щеше да е по-интересен отговора от страна на собствениците на пладформата .... :)URL   
Харесвам 0

Мастер Админ
мнения - 1274
Master Admin
2014-09-06 13:33:54

Здравейте,

Благодарим на Ани Митева, и разбира се, на всички останали, които дадоха своето мнение по темата. Тя определено е изключително важна и самият факт, че такива теми се пишат и дискутират от вас - може само да ни радва! Това определено означава, че се интересувате от сайта и неговото бъдеще.

 

Ще се опитаме колкото се може по-точно, кратко и ясно, без излишни увъртания да отговорим на вашите питания и препоръки.

 

Проектът BodyConstructor не спира да се развива напред като понастоящем се работи в няколко основни направления – новия сезон на предаването Супер Сериите, модифициране на форума спрямо вашите препоръки от темата, която наскоро отворихме, преструктуриране на съдържанието, освежаване на дизайна и други. В последните 6 месеца имаме редица полезни и интересни статии, без аналог в нашето онлайн пространство като: „Родната Фитнес Действителност 2”, Интервю със световния шампион и рекордьор по Силов Трибой - Карл Ингвар Кристенсен, Интервюта с всички наши участници на Мр Олимпия, Статия-дискусия с някои от най-известните силови и кондиционни треньори у нас, както и задълбочени статии на тема Хранене, тренировки и други. Разбира се това не ни задоволява напълно и именно поради това планираме в близко бъдеще още интервюта с големи имена в сферата на фитнеса и силовите спортове, още статии, видео репортажи, видео интервюта и други интересни материали, които досега не са правени у нас.  Друго, което не можем да подминем е факта, че освен няколко на брой изключения, всички статии в сайта са авторски.

 

Защо има повтарящи се теми? Самото естество на форумите като цяло е такова, че всеки може да пише и публикува почти каквото си пожелае . Работа именно на модераторите и администраторите е да управляват съдържанието на форума, без то да е в разрез с правилата му. Ако има некачествено съдържание означава, че ние екипът на форума, трябва да бъдем малко по-взискателни към новите потребители.

 

Какво стана с Цецо Каркаланов?

Не е тук мястото, а и съвсем не е професионално да влизаме в детайлни описания относно причините за изключването на Цецо Каркаланов от платформата на сайта. Няколко неща обаче сме длъжни да отбележим. Сайтът за в бъдеще ще се стреми да поддържа все по-високо и по-високо ниво на професионализъм и вътрешна среда. В този ред на мисли всячески ще се опитваме да избегнем всякакъв тип конфликти на интереси, скрити схеми от български тип и други нечестиви практики, добре познати в страни като нашата. Ние по никакъв начин не отричаме професионализма и приноса му към BodyConstructor, дори напротив – многократно сме наблягали на него, както и на всеки друг участник от екипа, който има солидни теоретични познания, практически опит и постоянство в работата си. В този момент последното нещо, от което се нуждае сайтът BodyConstructor са излишни конфликти и ненужно напрежение между членовете на екипа, форума или потребителите му.

 

Ценим отношението на всеки един бивш или настоящ член на екипа, който мисли дългосрочно и перспективно за развитието на сайта, а не  гледа само собствения си личен или монетарен интерес. Ние сме се опитвали да дадем еднакви възможности за изява на всеки, който е взел решение сериозно да се занимава с BodyConstructor, като по този начин се стремим да постигнем една синергия между популяризирането на членовете на екипа и популяризирането на идеите и концепцията на сайта като цяло.

 

Всички теми от дневника на Цецо Каркаланов са запазени и скоро ще бъдат достъпни за може всеки, който има интерес да ги преглежда и да реферира към тях.

 

Всеки, който има сериозен интерес към развитието на сайта и концепцията му като цяло може да пише лично съобщение на този профил, за да обсъдим идеи относно съвместна работа. Едно е сигурно – сайтът ще продължи да се развива и занапред като ще продължим да очакваме вашата постоянна обратна връзка.По-здрави и УспехURL   

Ентусиаст
мнения - 49
dobrin minchev
2014-10-24 15:12:18

Трябва по-честичко да  пускат енови статии и интересни моменти от този спорт!URL   
Харесвам 0