BC SHOP | Хранителни добавки, препоръчани от най-големите специалисти в България
Търси Търси
Търси
6 знака, че срещу теб стои натурален бодибилдър
Неда Ковачева
Тренировки / Допинг 28.12.2018

 

Виж сега, колкото и да се тупаш в гърдите, че с един поглед можеш да кажеш дали някой е на стероиди или не... истината е, че най-вероятно не си чак толкова печен. И това е нормално.

 

Затова решихме, че след като ти подсказахме 6-те знака, чрез които да познаеш дали някой използва стероиди, е време да поговорим и за онези клетници, решили да се движат по натуралната пътека.

 

Възможно ли е? Разбира се, че е възможно. Просто е много по-трудно.

 

 

 

 

 

Трапецът му не е особено впечатляващ

 

Трапецът може да спомогне много за визуалното впечатление за огрооомен врат. Затова и много мъже държат да развиват този мускул, за да може да се очертава под тениската и да привличат погледите на всичко живо.

 

Ако пред теб се движи някой пичага с брутален трапец, има огромна вероятност да не е постигнат по естествен път. Естествените бодибилдъри не могат да се похвалят с титанични трапецовидни мускули, така че имай едно наум.

 

Телесното му тегло е пропорционално на телесните му мазнини

 

Добре де, това някак си е очевидно. Ако си огромен и нацепен едновременно (извън възможното по натурален начин), има нещо гнило. Разбира се, не казваме, че няма как да си голям и нацепен. Хвана ли къде е разликата? Едното е "огромен", а другото – "голям"...

 

Можеш да кажеш дали един бодибилдър е натурален по съотношението на неговото тегло и телесни мазнини. Има си приемливи граници и не чак толкова приемливи граници, които всеки, който разбира от бодибилдинг, веднага ще разпознае.

 

Натуралният бодибилдър не изглежда така бляскаво

 

Историята познава достатъчно бодибилдъри, които твърдят, че са направили своето тяло по напълно натурален начин, но после се оказва, че лъжат най-безцеремонно. Един естествен бодибилдър ще има доста добро тяло, но няма как да изглежда като онези пичове от IFBB състезанията.

 

Натуралните бодибилдъри не преживяват драстични физически промени

 

При естествените бодибилдъри не се наблюдават резки и нетипични физически промени, тъй като те не вкарват в телата си андрогени. При тях можем да видим покачване на мускулната маса и загуба на мазнини. Но едва ли гласът им ще стане по-плътен... ако разбираш какво имаме предвид.

 

Плосък вид

 

Когато натуралните бодибилдъри се обезводняват и чистят, съществува реалната опасност техните мускули да станат плоски. Уви, при "подсилените" бодибилдъри този ефект може да се избегне, тъй като някои от веществата не позволяват на мускулите да "спихнат" и затова такива трениращи имат безспорно визуално предимство.

 

Пропорционалност между главата и тялото

 

Не казваме, че е невъзможно натуралният бодибилдър да има несъразмерна глава спрямо тялото си, но това е доста рядко срещан случай. Когато ти направи впечатление, че нечия глава е твърде малка за огромното си тяло, в твоята съразмерна глава веднага трябва да светне стероидената лампичка. Да, при употребата на стероиди, формата на главата се променя, но несъразмерността си остава.

Прочети още
Автор на статията

ПРОМОЦИИ