Начало Статии Какво да очакваме на Arnold Classic Bodybuilding 2020?

Какво да очакваме на Arnold Classic Bodybuilding 2020?

25.02.2020 / Автор: Неда Ковачева    Оцени
00000
Гласували:
Какво да очакваме на Arnold Classic Bodybuilding 2020?

 

Едно от най-важните събития в световния бодибилдинг календар е Arnold Sports Festival, което тази година ще се проведе от 5 до 8 март. Разбира се, основната част от него е бодибилдинг състезанието Arnold Classic, а следващото по интерес безспорно е състезанието за най-силните мъже в света.

 

Тази година в бодибилдинг надпреварата ще видим едни от най-големите имена в спорта, а според експертите такова "струпване" на звезди не е имало в 32-годишната история на Arnold Classic.

 

Четирима предишни победители и един носител на титлата Mr. Olympia ще се състезават с най-обещаващите бодибилдъри в една не само физическа, но и психическа битка.

 

Фаворити и предишни шампиони

 

Трима от предишните шампиони са сред фаворитите да спечелят тазгодишното издание. Уилям Бонак победи през 2018 г. и завърши втори през 2019 г. и на Arnold Classic, и на Mr. Olympia. Тогава Брендън Къри спечели и двете състезания, но тази година не е сред участниците и затова Бонак е смятан за основен претендент за титлата.

 

Сред билдърите, които много искат да "помрачат" празника на Бонак, е Декстър Джаксън, който обяви, че тазгодишното издание на Mr. Olympia ще бъде неговото последно състезание. Той вече е печелил пет пъти Arnold Classic, плюс четири други международни Arnold събития, а това го прави най-награждавания състезател, който ще се качи на сцената в началото на март. Ако Декстър Джаксън спечели Arnold Classic 2020, това ще бъде неговата 30-а победа на професионалната сцена.

 

На сцената на Arnold Classic ще видим още и победителя от 2017 година – Седрик Макмилан. Обикновено той показва най-добрата си форма именно на това състезание, а ако тази година успее да отвее и Джаксън, и Бонак, то най-вероятно Макмилан ще стане топ претендент за Mr. Olympia.

 

Четвъртият предишен победител от Arnold Classic е Виктор Мартинес. Макар и да не е смятан за топ претендент за тазгодишното състезание, той е доказал, че винаги може да поднесе някоя изненада.

 

Ако погледнем и към другите състезатели, първото име, което ни изскача пред очите, безспорно е това на "Биг Рами" Мамду Елсбиай. Той пропусна всичко миналата година и даде да се разбере, че се е посветил на това през 2020 г. да покаже на какво е способен.

 

Друг състезател, който се завръща, е Джош Ленартович. Той пропусна Arnold Classic 2019, тъй като се наложи да му бъде премахнат тумор в главата, а след операцията и по време на възстановяването имаше известни усложения. Австралийският атлет иска да се класира за Mr. Olympia колкото се може по-рано, така че със сигурност ще направи всичко по силите си.

 

Дебютантите

 

Двама състезатели ще се качат за първи път на сцената на Arnold Classic в Охайо – Патрик Мур и Серджо Олива-младши. Мур завърши 10-ти на Mr. Olympia и изненада мнозина. Сега изглежда, че се е подготвил много добре за следващото си предизвикателство.

 

А що се отнася до Серджо Олива-младши, той със сиурност ще иска да се срещне с Арнолд Шварценегер на сцената, тъй като именно той точно преди 50 години побеждава баща му - Серджо Олива-старши, на състезанието Mr. World.

 

А ето и пълния списък на участниците на Arnold Classic Bodybuilding 2020:

 

Морган Аст

 

Лионел Бейеке

 

Уилям Бонак

 

Макс Чарлс

 

Нейтън Диаша

 

Мамду Елсбиай "Биг Рами"

 

Декстър Джаксън

 

Джони Джаксън

 

Стив Кукло

 

Джош Ленартовиц

 

Виктор Мартинес

 

Патрик Мур

 

Серджо Олива-младши

 

Аким Уилямс

 

 

Източник: BarBend.com


Неда Ковачева

Тагове: Arnold Classic, състезание, бодибилдинг
Добави в Svejo

Какво да очакваме на Arnold Classic Bodybuilding 2020?
Прочети още ...

Емоции, нови постижения и съвети от великите спортисти на SN PRO в Москва!

Емоции, нови постижения и съвети от великите спортисти на SN PRO в Москва!

28.11.2016 г. / автор: Master Admin
Tазгодишното фитнес експо SN PRO - EXPO 2016 беше с наситена и разнообразна програма! Организаторите бяха поместили голяма част от семинарите още в първия ден, та да се чуди човек на ...
Защо бодибилдърите са по-нацепени от кросфитърите

Защо бодибилдърите са по-нацепени от кросфитърите

09.04.2019 г. / автор: Неда Ковачева
  Въпреки че не сме фенове на съпоставянето на атлети от различни спортове, след популяризирането в световен мащаб на ММА бойците, това явно е неизбежно.   Бодибилдърите и кросфитърите открай време са свикнали ...
Кубинецът Михаин Нунес за трети път на върха сред най-тежките борци в Олимпийските игри

Кубинецът Михаин Нунес за трети път на върха сред най-тежките борци в Олимпийските игри

16.08.2016 г. / автор: Лора Горовска
Кубинецът Михаин Лопес Нунес застана на върха за трети пореден път сред най-тежките борци в Олимпийските игри. Борецът в класически стил спечели златото в категория до 130 кг в Рио ...
Какво се случи всъщност на Олимпия за Аматьори 2014 в Прага? Видео, Снимки и анализ на събитието

Какво се случи всъщност на Олимпия за Аматьори 2014 в Прага? Видео, Снимки и анализ на събитието

01.07.2014 г. / автор: Даниел Славов
Мистър Олимпия за аматьори Европа 05-07.06.2014, Прага, Чехия                 Бих искал да обърна внимание на хората, които не харесват градивната критика! Моля, ако сте от тях и сте участвали на състезанието, не четете! Не ...