Начало Статии Stronger Together 2 - над 70 атлети предизвикаха кросфит фурор!

Stronger Together 2 - над 70 атлети предизвикаха кросфит фурор!

10.03.2020 / Автор: Неда Ковачева    Оцени
00000
Гласували:
Stronger Together 2 - над 70 атлети предизвикаха кросфит фурор!

 

На 7 март в Спортен център "Европа" се събраха над 70 атлети, за да премерят силите си в състезанието по кросфит Stronger Together.

 

Надпреварата по двойки предизвика истински фурор, а BodyConstructor направи специална дегустация с продуктите на Sport Definition и 6PAK Nutrition за всички атлети.

 

В отборното състезание се включиха 37 отбора от смесени двойки (мъж с жена) и премериха постиженията си в 3 комплекса, чрез които демонстрираха сила, издръжливост и задължителното условие – синхрон в изпълнението на упражненията.

 

 

 

 

На първо място се нареди отборът на Team Snails, втори се класираха Awesome Twosome, а третото място бе за Rx Infinity Box.

 

В първия комплекс на гребните тренажори трябваше да изгребат за време 1500м ROW. Условието е задължително да гребат и двамата партньори, редувайки се за максимално кратко време.

 

Във втория комплекс упражненията бяха следните:

 

6x Hang Power Clean – Силово обръщане на щанга от бедро

 

6x Front Squat – Преден клек или клек с щанга пред гърдите

 

6x Sholders-to-overhead – изтласкване на щангата от рамената до над главата или т.н. изтласкване

 

Щангите за мъжете са 50 кг и 30 кг за жените.

 

 

 

 

В третия комплекс се изпълняваха за време следните упражнения:

 

21-15-9 rep – първо се изпълняват по 21 повторения от двете упражнения, след това по 15, след това по 9.

 

Synchro Thruster – синхронно изпълнение на упражнението Тръстер – клек с щанга пред гърди с изтласкване над глава, слято.

 

Pull-ups – набирания до брадичка над лост

 

Partner 1 – full round pull-ups, Partner 2 – hanging bar hold - Докато единият партньор се набира, другият трябва да виси на лоста.

 

Tame cap 12 min. – Максимален брой повторения в рамките на 12 мин.

 

Най-голяма разлика в подготовката на атлетите се видя във втория комплекс, който е силов, както и в набиранията на третата част.

 

 

Екипът на BodyConstructor е супер впечатлен от ентусиазма, страстта и физическата подготовка на всички участници, които се включиха в Stronger Together! Организацията беше на супер високо ниво и се радваме, че бяхме част от това събитие.

 

От организаторите разбрахме, че е много вероятно да има още едно издание на отборната надпревара през тази година! Щом разберем подробности, веднага ще ви ги съобщим.

 

Изключително много се радваме, че бяхме част от това страхотно състезание. Възхищаваме се на атлетите, които се занимават с кросфит и им пожелаваме да са винаги така непримирими, да се борят докрай и да постигат победите, към които се стремят.


Неда Ковачева

Тагове: Stronger Together, кросфит, Спортен център
Добави в Svejo

Stronger Together 2 - над 70 атлети предизвикаха кросфит фурор!
Прочети още ...

Стероиди И Кросфит: Кой & Как – Част 1

Стероиди И Кросфит: Кой & Как – Част 1

28.07.2014 г. / автор: Lifting Large
Стероиди И Кросфит: Кой & Как – Част 1  ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ Резултати от Битката За Плевен [ВИДЕО] Има ли Пауърлифтинг без Химия?       Публикацията е на John Romano по материали на Anthony Roberts   Превод: LiftingLarge.eu  Наскоро попаднахме на ...
Наръчник на начинаещия спортист - различните видове тренировки

Наръчник на начинаещия спортист - различните видове тренировки

18.01.2017 г. / автор: Василена Василева
Спортът е здраве, дисциплина и отдаденост. Щом веднъж сте решили да се захванете със спорт, можете да благодарите на себе си за услугата, която си правите. Като начинаещ спортист е ...
Интервю с една от най-обещаващите млади надежди на родния културизъм Генади Симеонов!

Интервю с една от най-обещаващите млади надежди на родния културизъм Генади Симеонов!

11.01.2014 г. / автор:
Интервю на Алексанър Митев с Генади Симеонов - една от най-обещаващите млади надежди на нашия културизъм. Той е спортист от форума на BodyConstructor, фитнес инструктор и разбира се, състезател по културизъм. Той дебютира на сцената ...
Тръгва ли синът на Шварценегер по пътя на баща си?

Тръгва ли синът на Шварценегер по пътя на баща си?

03.12.2018 г. / автор: Неда Ковачева
  То е ясно, че кръвта вода не става, но когато говорим за кръвта на Арнолд Шварценегер, тази поговорка важи с пълна сила. Оказва се, че синът му Джоузеф, за когото ...