Начало Статии 4 неща, които прахосват качествените добавки, които сме си купили

4 неща, които прахосват качествените добавки, които сме си купили

22.04.2020 / Автор: Антонио Костов    Оцени
00000
Гласували:
4 неща, които прахосват качествените добавки, които сме си купили

 

Времето, в което живеем, ни предоставя купища храна и безброй нейни вариации. В този век на изобилие можем да получим продукти буквално от всяко кътче на земята. За съжаление обаче, в тях липсват някои елементи или комбинации, които си набавяме от хранителните добавки. 

 

Някои хора подкрепят ползването на хранителни добавки, а други са скептични към тях или ги подценяват, трети ги надценяват, а четвърти ги прахосват!

 

Без значение от кои сте, ако пропускате долуизброените факти, вие в голяма степен прахосвате парите си!

 

Ето ги и тях:

 

Не дъвчем: умишлено поставям този фактор на първо място и го повтарям в редица статии, тъй като липсата му предизвиква болестни състояния у милиони хора по цялото земно кълбо! Когато не дъвчем, ние не успяваме да усвоим самата храна, предвидена в режима ни, и най-често повреждаме храносмилателния тракт и/или ендокринната функция. Това пречи и на добавките да се усвоят пълноценно, което е по-малкият проблем, но има значение.

 

Не пием достатъчно вода: темата е коментирана в безкрайно много трудове. Ще кажа само, че ако не пием достатъчно вода (приблизително ~ над 2,5 л - жени/над 3,2 л - мъже), освен добавките, се обезсмислят тренировките и хранителният режим, като цяло (и др.)

 

Не се храним редовно: изпадаме в  ситуация, в която си купуваме хранителна добавка, която е добавка към правилното хранене, а то не съществува. Реално купуваме добавка, която няма към какво да добавим. Не познавам никого, който си е закупил каишка, без да има куче... освен ако не иска да се самозалъгва. 

 

Не тренираме правилно: тренировките трябва да са точните за целите и състоянието ни и да се усложняват с точна дозировка всеки път. Утопията, че протеинът ще замести това да направим нужното в залата, ще ни накара да мислим, че той не помага, което не е така.

 

Гореизброените неща плюс правилен сън, правилно дишане и още други са събираемите, чийто сбор е мечтаното тяло и здраве, а всичките ни опити да минем по прекия път ще са безуспешни или с краткосрочен ефект!


Антонио Костов

 

Антонио Костов започва да се занимава с организиран футбол на 8 години, като се подвизава в юношеските формации на Спартак (Плевен) и други местни отбори. Докато учи в една от местните гимназии, ръждивата зала в съседство до неговото училище го посреща и този момент, както обикновено, променя пътя му, както става с доста от младите спортисти.

 

Минават година-две, а нарастващата мускулна маса и солидна структура изместват фокуса му към щангите, покрити с талк. Така Антонио осъзнава, че интересът му към малката фитнес зала не е просто влечение, а призвание.

 

През 2013 получава лиценз за извършване на културистична и фитнес треньорска дейност към българската федерация по културизъм и фитнес. От тогава до днес работи с клиенти с различен профил.

 

Специализира се в кондиционните и координационните тренировки и започва работа с отбора на Спартак (Плевен), състезаващ се в Националната баскетболна лига.

 

Работи също и с отбори от местната окръжна футболна група, както и с няколко индивидуално готвещи се състезатели по бокс и баскетбол.

 

Привърженик на тезата, че хората на двадесет и първи век имат визията, познанията и условията да отхвърлят така насадената ни немарливост към тялото и здравето като схващане.

 

Повече за услугите на Антонио Костов можете да откриете тук.


Тагове: Антонио Костов, хранителни добавки, съвети
Добави в Svejo

4 неща, които прахосват качествените добавки, които сме си купили
Прочети още ...

Кампания 20/20/20 ще те засипе с масивни оферти!

Кампания 20/20/20 ще те засипе с масивни оферти!

17.02.2020 г. / автор: Неда Ковачева
  Какво ще правиш на 20 февруари 2020 година в 20 часа? Ние ще ти кажем!   Ще станеш част от една наистина специална инициатива, дело на BodyConstructor – мощно събитие с много оферти ...
Как да задържим теглото си след отслабване

Как да задържим теглото си след отслабване

18.04.2017 г. / автор: Тони Шивачев
Като за начало се настройте за дълъг път и се въоръжете с търпение! Връщането на теглото след диета в повечето случаи се дължи на факта, че просто сте изгубили килограми ...
Какво ни пречи да задържим теглото си след продължително следване на диета

Какво ни пречи да задържим теглото си след продължително следване на диета

11.07.2017 г. / автор: Марина Декова
  Ще започна своята статия с това, какво означава за мен „здравословно отслабване“ и „чистене на подкожни мазнини“.   Позовавайки се на своя опит и наблюдения, мога да определя „здравословното отслабване“ като хранене, ...
Основи на Натуралния Бодибилдинг (част 1) -

Основи на Натуралния Бодибилдинг (част 1) - "Изборът"

14.01.2012 г. / автор:
Безброй статии са писани по темата относно трупането на маса, изчистването на мазнините, или подобряване на спортните постижения. Специализираните списания за бодибилдинг убедително се опитват да информират читателите за най-новите ...