Начало Статии Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век

Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век

08.05.2020 / Автор: Антонио Костов    Оцени
00000
Гласували:
Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на  21 век

 

Ровейки се в трудовете на нашата природолечителка Лидия Ковачева, аз се натъкнах на един казус, който тя поставя още преди няколко десетилетия. А именно:

 

Как съвременният човек се храни с толкова много храни, които избира по вкус и задоволява свои нужди във века на изобилието, а тялото му е недохранено и има фрапантни дефицити на витамини, минерали и други важни вещества.

 

Отговорът не бива да се търси в търговските вериги, правителството, пестицидите, медицината или илюминатите. Масово хората не се замислят с години за здравето си и дори въпросите, свързани с него, и са приели, че то зависи от горепосочените.

 

В търговските вериги, здравословните магазини, на пазарите и в билковите аптеки има изобилие от храни, пълни с антиоксиданти, минерали и витамини и решаващото е не кои са повече, а към кои ще посегнем.

 

Проблемът е там, че ние отдавна не сме деца и трябва да сме научили как да се грижим за себе си и освен това да научим и децата си. За съжаление, не знаем защо са ни нужни всички тези минерали, антиоксиданти, фибри и т.н., нито пък знаем редица други факти и фактори. 

 

Някой ни убеди, че в градска среда нямаме никакъв достъп до здравословни храни, което е грешно схващане и е доста по-лесно да вярваме в тази лъжа. Истината е, че ние масово не знаем какво значи изразът - ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, а това е следствие от факта, че ни липсва задължителната за всеки ЗДРАВНА КУЛТУРА.


Антонио Костов

 

Антонио Костов започва да се занимава с организиран футбол на 8 години, като се подвизава в юношеските формации на Спартак (Плевен) и други местни отбори. Докато учи в една от местните гимназии, ръждивата зала в съседство до неговото училище го посреща и този момент, както обикновено, променя пътя му, както става с доста от младите спортисти.

 

Минават година-две, а нарастващата мускулна маса и солидна структура изместват фокуса му към щангите, покрити с талк. Така Антонио осъзнава, че интересът му към малката фитнес зала не е просто влечение, а призвание.

 

През 2013 получава лиценз за извършване на културистична и фитнес треньорска дейност към българската федерация по културизъм и фитнес. От тогава до днес работи с клиенти с различен профил.

 

Специализира се в кондиционните и координационните тренировки и започва работа с отбора на Спартак (Плевен), състезаващ се в Националната баскетболна лига.

 

Работи също и с отбори от местната окръжна футболна група, както и с няколко индивидуално готвещи се състезатели по бокс и баскетбол.

 

Привърженик на тезата, че хората на двадесет и първи век имат визията, познанията и условията да отхвърлят така насадената ни немарливост към тялото и здравето като схващане.

 

Повече за услугите на Антонио Костов можете да откриете тук.


Тагове: Антонио Костов, хранене, храна, здравословен живот
Добави в Svejo

Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век
Прочети още ...

Моето първо състезание (ЧАСТ 5) - Културизъм Мъже - какво може да се обърка?

Моето първо състезание (ЧАСТ 5) - Културизъм Мъже - какво може да се обърка?

16.10.2015 г. / автор: Богомил Йорданов
Първото състезание по Културизъм (мъже). КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРКА?   След изключително ценните съвети за първото състезание, които дадоха моите колеги Димо Бенев за силовия трибой и Марина Декова за категориите ...
5 уникално вкусни и лесни високопротеинови рецепти

5 уникално вкусни и лесни високопротеинови рецепти

17.01.2017 г. / автор: Master Admin
Пригответе незабравими ястия за по-малко време, отколкото е необходимо, за прочитането на този списък. Споменахме ли, че освен всичко друго, те са и суперздравословни - имат ниско съдържание на мазнини ...
Как да покачим мускулна маса без мазнини - Хранене - Част 1

Как да покачим мускулна маса без мазнини - Хранене - Част 1

18.11.2016 г. / автор: Кирил Танев
Един от най-честите въпроси, които са ме питали моите клиенти, приятели и последователи е „Как да покачим мускулна маса без мазнини?“. И това е напълно логичен въпрос, тъй като много ...
Омега-3-6-9 мастни киселини

Омега-3-6-9 мастни киселини

30.10.2011 г.
Омега-3-6-9 са мастните киселини, които тялото не може да синтезира самò и е необходимо да бъдат набавяни чрез храна или хранителни добавки. Най-богати на тези мазнини са рибите, живеещи в ...