Начало Статии Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век

Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век

08.05.2020 / Автор: Антонио Костов    Оцени
00000
Гласували:
Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на  21 век

 

Ровейки се в трудовете на нашата природолечителка Лидия Ковачева, аз се натъкнах на един казус, който тя поставя още преди няколко десетилетия. А именно:

 

Как съвременният човек се храни с толкова много храни, които избира по вкус и задоволява свои нужди във века на изобилието, а тялото му е недохранено и има фрапантни дефицити на витамини, минерали и други важни вещества.

 

Отговорът не бива да се търси в търговските вериги, правителството, пестицидите, медицината или илюминатите. Масово хората не се замислят с години за здравето си и дори въпросите, свързани с него, и са приели, че то зависи от горепосочените.

 

В търговските вериги, здравословните магазини, на пазарите и в билковите аптеки има изобилие от храни, пълни с антиоксиданти, минерали и витамини и решаващото е не кои са повече, а към кои ще посегнем.

 

Проблемът е там, че ние отдавна не сме деца и трябва да сме научили как да се грижим за себе си и освен това да научим и децата си. За съжаление, не знаем защо са ни нужни всички тези минерали, антиоксиданти, фибри и т.н., нито пък знаем редица други факти и фактори. 

 

Някой ни убеди, че в градска среда нямаме никакъв достъп до здравословни храни, което е грешно схващане и е доста по-лесно да вярваме в тази лъжа. Истината е, че ние масово не знаем какво значи изразът - ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ, а това е следствие от факта, че ни липсва задължителната за всеки ЗДРАВНА КУЛТУРА.


Антонио Костов

 

Антонио Костов започва да се занимава с организиран футбол на 8 години, като се подвизава в юношеските формации на Спартак (Плевен) и други местни отбори. Докато учи в една от местните гимназии, ръждивата зала в съседство до неговото училище го посреща и този момент, както обикновено, променя пътя му, както става с доста от младите спортисти.

 

Минават година-две, а нарастващата мускулна маса и солидна структура изместват фокуса му към щангите, покрити с талк. Така Антонио осъзнава, че интересът му към малката фитнес зала не е просто влечение, а призвание.

 

През 2013 получава лиценз за извършване на културистична и фитнес треньорска дейност към българската федерация по културизъм и фитнес. От тогава до днес работи с клиенти с различен профил.

 

Специализира се в кондиционните и координационните тренировки и започва работа с отбора на Спартак (Плевен), състезаващ се в Националната баскетболна лига.

 

Работи също и с отбори от местната окръжна футболна група, както и с няколко индивидуално готвещи се състезатели по бокс и баскетбол.

 

Привърженик на тезата, че хората на двадесет и първи век имат визията, познанията и условията да отхвърлят така насадената ни немарливост към тялото и здравето като схващане.

 

Повече за услугите на Антонио Костов можете да откриете тук.


Тагове: Антонио Костов, хранене, храна, здравословен живот
Добави в Svejo

Прехранени с крещяща нужда от храна/Хранителният парадокс на 21 век
Прочети още ...

Емоционалното хранене: Не хранете тъгата си, за да си отиде завинаги!

Емоционалното хранене: Не хранете тъгата си, за да си отиде завинаги!

18.11.2012 г. / автор: Инес Субашка
Днес говорим толкова много, а казваме толкова малко. Ежедневно се срещаме с толкова много хора, а на практика общуваме все по-рядко. Заобиколени сме от хора, а сме по-самотни от всякога!   Ето, ...
Устройство на храносмилателната система

Устройство на храносмилателната система

26.03.2012 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
Храносмилателна система се състои от органи, които служат за приемането, "раздробяването" и транспортирането на храната, осъществяване на пълното й смилане (резорбация) и усвояване, както и изхвърлянето на ненужните вещества.   Храносмилателният апарат ...
Обоснована ли е нуждата от диуретици ако не сме състезатели ?

Обоснована ли е нуждата от диуретици ако не сме състезатели ?

05.03.2012 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
В тази статия ще се опитаме да отговорим накратко на въпроса до каква степен е необходима нуждата от синтетични диуретици, ако не сме състезатели по бодибилдинг, както и кои са ...
Хранителните мазнини, които помагат в отслабването

Хранителните мазнини, които помагат в отслабването

26.01.2017 г. / автор: Лора Горовска
Консумацията на някои хранителни мазнини може да ви помогне да загубите телесни мазнини. Мазнините и холестерола са основополагащи за ключови хормони като тироидния хормон, естрогена, тестостерона и кортизола. Когато поради ...