Начало Статии Фитнес индустрията в България се готви за протест

Фитнес индустрията в България се готви за протест

01.06.2020 / Автор: ТЕАМ BodyConstructor    Оцени
00000
Гласували:
Фитнес индустрията в България се готви за протест

 

Повече от два месеца всички спортни и фитнес центрове, както и танцови студия, бяха затворени с цел ограничаване на заразата. По данни на Българската асоциация за здраве и фитнес, натрупаните загуби в сектора са за над 20 милиона лева. В бранша са заети над 50 хиляди души. За съжаление, много от залите и студията обявиха фалит и хиляди колеги специалисти загубиха работата си, доходите си и най-вече възможността да помагат на хората да спортуват и да бъдат здрави.

 

След отварянето на залите се завърнаха редовните клиенти, но като цяло посещаемостта е около 25-30% от капацитета на фитнес центровете. Танцовите студия получиха разрешение да работят едва преди няколко дни и то при сериозни рестрикции и все още не е ясно колко от тях ще успеят да отворят. При тези условия и нарасналите разходи, включително за спазване на хигиенните мерки, много от фитнес центровете се обречени на фалит и на практика са принудени да затворят.

 

По данни на Европейската асоциация за здраве и фитнес в някои скандинавски страни фитнес залите не бяха затваряни. В други европейски страни, след разхлабването на противоепидемичните мерки, отвориха врати спортните центрове при спазване на определени ограничения и всички хигиенни мерки и най-вече с финансовата подкрепа на държавата.

 

От Българската асоциация за здраве и фитнес настояваме за спешна среща с премиера, на която да бъдат обсъдени възможностите за подпомагане на сектора.

 

Ако нашите искания не бъдат чути, ако нашите предложения за държавна подкрепа не срещнат разбиране, имаме готовност за протестни действия.

 

Спортът е това, което прави всеки човек здрав, активен, работоспособен, психически и физически устойчив на заболявания. Фитнес индустрията в лицето на зали за спорт, фитнес зали, танцови студиа, плувни басейни, студиа за йога, пилатес, групови занимания е от решаващо значение за възстановяване на здравето на нацията след извънредното положение и недопускане напретоварване на здравната ни система. Затова е особено важно всяко едно място за фитнес, спорт и танцови занимания да получи подкрепа от държавата.


ТЕАМ BodyConstructor

Тагове: БАЗФ, новини, ковид-19
Добави в Svejo

Фитнес индустрията в България се готви за протест
Прочети още ...

Резултати и коментар от ДЛОШ Силов Трибой 2013 г., Първи Кръг

Резултати и коментар от ДЛОШ Силов Трибой 2013 г., Първи Кръг

29.03.2013 г. / автор: Любомир Христов
На 23-ти и 24-ти Март 2013г. се проведе Първи кръг от Държавния Личен и Отборен Шампионат по Силов Трибой, в Горна Оряховица. Състезанието се състоя в два дни, като в ...

"Безсмъртният" Декстър Джексън продължава да пише история! За 5-ти път с титлата "Арнолд Класик"! (Репортаж)

09.03.2015 г. / автор: Любомир Христов
"Арнолд Класик 2015" - най-големият фестивал в сферата на Фитнеса, Силовите спортове и Бодибилдинга в света!   След Мистър Олимпия, Арнолд Класик е най-силното състезание по културизъм за професионалисти. Неслучайно квалификационните точки, ...
Очаквайте Super Live - Спомагат ли за професионалния спорт функционалните тренировки

Очаквайте Super Live - Спомагат ли за професионалния спорт функционалните тренировки

01.09.2017 г. / автор: Боряна Иванова
  Очаквайте новото ни и много по-различно Super Live видео с нашите приятели и колеги от CrossFire - Ставри Ставрев (над 3 години треньор и специалист по функционални и кондиционни тренировки, ...
Денис Волф триумфира на Арнолд Класик Европа 2014!

Денис Волф триумфира на Арнолд Класик Европа 2014!

28.09.2014 г. / автор: Любомир Христов
Този уикенд се проведе едно от най-мащабните събития в Европа от сферата на бодибилдинга и силовите спортове - "Арнолд Класик 2014". На него общо 771 състезателя и още 30 професионалисти премериха сили. ...