Начало Статии Обръщение на БАЗФ към управляващите: Да отворим фитнес залите!

Обръщение на БАЗФ към управляващите: Да отворим фитнес залите!

19.01.2021 / Автор: Антонио Костов    Оцени
00000
Гласували:
Обръщение на БАЗФ към управляващите: Да отворим фитнес залите!

 

Българската асоциация за здраве и фитнес се обърна към управляващите с искане да бъдат отворени за посещение фитнес залите! Ето и точните призиви от страна на всички засегнати към властта:

 

Българската асоциация за здраве и фитнес се обърна към управляващите с искане да бъдат отворени за посещение фитнес залите! Ето и точните призиви от страна на всички засегнати към властта:

 

 

ДО    

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ 

Г-Н ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ
ЗАМ. МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РБ

Д-Р КОСТАДИН АНГЕЛОВ
МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
ПОЛИТИКА

Г-Н ЛЪЧЕЗАР БОРИСОВ
МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА

Г-ЖА ДЕНИЦА САЧЕВА
МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА 

Уважаеми дами и господа министри,

Във връзка със създалата се безпрецедентна ситуация с COVID-19 в нашата страна и ограничителните разпореждания за извършване на стопанска дейност от обектите без ясни аргументи от медицинска и здравна гледна точка, принудително ни поставихте под забрана за осъществяване на дейност!

В тази връзка, след проведени разговори и настояване от нашите директни членове, колективни членове сдружения и други засегнати представители на сектора, настоятелно се обръщаме към Вас, да се прояви управленско и държавническо отношение по необоснованото от медицинска и здравна гледна точка принудително забраняване за осъществяване на нашите дейности.

Поставени сме в условия да се обявяват икономически фалити, при което изключително голям брой работници и служители ще загубят работата и доходите си. Това ще има дългосрочни негативни последици за сектора, което ще се отрази на възможността хората да спортуват, да бъдат физически и активни и да бъдат здрави.

Предвид на това тежко положение - резултат от неаргументирано от здравна гледна точка управленско решение, засягащо сектор Здраве и спорт с над 60 000 заети лица по трудови и приравнени правоотношения, и още толкова самоосигуряващи се лица, настояваме за следното: 

 

1. С грижа за цялостното благосъстояние на гражданите на Р. България, ограничителните мерки следва да отпаднат от 31.01.2021 г., за да бъде гарантирано на българските граждани тяхното право да упражняват редовна физическа активност и работа при съблюдаване на всички хигиенни изисквания и противоепидемични мерки;

 

2. Ясно да се разбере от администрацията на страната, експертите на Националния оперативен щаб и РЗИ, че фитнес секторът, залите за групови занимания към тях, спортните центрове и залите за любителско изкуство и спорт, са от решаващо значение за укрепване на имунитета и недопускане претоварване на здравната система;

 

3. Да се осъзнаване на факта, че секторът се явява незаменим партньор на държавата в усилията й за възстановяване здравето на хората след прекарано заболяване и принудителна изолация в домашни условия;

 

4. Да се наложи управленско поведение за насърчаване на физическата активност на населението и прокламиране ползите от него не само за физическото, но и психическото здраве, което, несъмнено, също силно пострада от свързаните с пандемията обстоятелства

 

5. Да се вземат предвид фактите и научно обоснованите широки изследвания на местата, в които се осъществява физическа активност в Европа, ясно показващи че това са едни от най-безопасните места (пр. изследване на Шефилдския университет, показващо нива на допуснати заразявания от 0.78 на 100 000 посещения).           

Считаме, че следва да дадете възможност за аргументиране от наша страна и подпомагане взимането на адекватни управленски решения чрез конструктивен диалог - без да се налага да се организират и провеждат протестни действия!

 

Уважаеми дами и господа министри,

Надяваме се на Вашата своевременна и адекватна управленска реакция, за недопускане на необосновано продължаване ограничаване дейностите за физическа активност и спорт! 

 

С уважение,

 

Петър Ангелов /П/

Председател на Управителния съвет


Антонио Костов

 

Антонио Костов започва да се занимава с организиран футбол на 8 години, като се подвизава в юношеските формации на Спартак (Плевен) и други местни отбори. Докато учи в една от местните гимназии, ръждивата зала в съседство до неговото училище го посреща и този момент, както обикновено, променя пътя му, както става с доста от младите спортисти.

 

Минават година-две, а нарастващата мускулна маса и солидна структура изместват фокуса му към щангите, покрити с талк. Така Антонио осъзнава, че интересът му към малката фитнес зала не е просто влечение, а призвание.

 

През 2013 получава лиценз за извършване на културистична и фитнес треньорска дейност към българската федерация по културизъм и фитнес. От тогава до днес работи с клиенти с различен профил.

 

Специализира се в кондиционните и координационните тренировки и започва работа с отбора на Спартак (Плевен), състезаващ се в Националната баскетболна лига.

 

Работи също и с отбори от местната окръжна футболна група, както и с няколко индивидуално готвещи се състезатели по бокс и баскетбол.

 

Привърженик на тезата, че хората на двадесет и първи век имат визията, познанията и условията да отхвърлят така насадената ни немарливост към тялото и здравето като схващане.

 

Повече за услугите на Антонио Костов можете да откриете тук.


Тагове: BodyConstructor Забрана
Добави в Svejo

Обръщение на БАЗФ към управляващите: Да отворим фитнес залите!
Прочети още ...

Кастинг за ринг момичета на SFC7 Avatars!

Кастинг за ринг момичета на SFC7 Avatars!

17.12.2018 г. / автор: Неда Ковачева
  Следващата информация е важна за всички красиви и чаровни дами, които биха искали да станат част от предстоящото на 9 февруари издание на SFC7 Avatars!   Организаторите на грандиозното събитие обявяват конкурс ...
Plovdiv Throwdown 2018: Неповторимо предизвикателство за духа и тялото

Plovdiv Throwdown 2018: Неповторимо предизвикателство за духа и тялото

05.09.2018 г. / автор: Неда Ковачева
  На 22 и 23 септември ще се проведе финалът на Plovdiv Throwdown 2018. Това е второто издание на състезанието по функционален фитнес в Пловдив. BodyConstructor реши да си поговори с ...
С 26 медала и 6 абсолютни титли националният ни отбор порази конкуренцията на Балканското по културизъм

С 26 медала и 6 абсолютни титли националният ни отбор порази конкуренцията на Балканското по културизъм

24.10.2016 г. / автор: Лора Горовска
  След като Републиканското първенство по културизъм и фитнес премина, голяма част от състезателите продължиха своята състезателна подготовка за Балканското първенство, което се проведе на 22 октомври в Княжевац, Сърбия. Българският ...
Откриха тялото на световна фитнес легенда

Откриха тялото на световна фитнес легенда

01.11.2018 г. / автор: Неда Ковачева
  Легендарната WFBB състезателка Манди Бланк (42 години) е открита безжизнена в дома ѝ в Лос Анджелис, в понеделник.   Тялото ѝ е намерено в банята, но повече подробности относно причината за смъртта ...