Начало Статии Завърши Турнирът по Културизъм и Фитнес, Пловдив 2013! Коментар и Класиране

Завърши Турнирът по Културизъм и Фитнес, Пловдив 2013! Коментар и Класиране

Завърши Турнирът по Културизъм и Фитнес, Пловдив 2013! Коментар и Класиране

Квалификация за балканско и европейско първенство по културизъм, класически културизъм, фитнес, бодифитнес, фитнес физик и фитнес бикини

 

Бих искал да обърна внимание на хората, които не харесват градивната критика! Моля, ако сте от тях и сте участвали на състезанието, не четете!

Смятам, че критиката движи нашия спорт. Поради това аз и Bodyconstructor обичаме да отразяваме трезво новините. Тази статия е предназначена да покаже както позитиви, така и негативи. Не искам да обидя никого, уважавам усилията и труда на всеки състезател и нямам нищо лично към когото и да било. Просто се опитвам максимално реално и без пристрастие да дам моето мнение за състезанието. Не ангажирам никого с него и не бих искал да натрапвам личното си мнение.

 

Приятно четене.

 

Кантарът беше в хотел Санкт  Петербург. В една конферентна зала се събраха всички участници, а в съседната зала, през която се минаваше, се лееше вино и се консумираха огромни количества свинско и пържени картофи по случай абсолвентски бал. Картината беше доста контрастна - едните бяха гладни (за победа и храна), изтърпели мъчения и лишения, а другите бяхана масите под припевите на Тони Стораро, разхищавайки големи количества калорични изкушения.

 

На следващия ден под купола на Международния пловдивски панаир се състоя ежегодния турнир „Пловдив“ – Квалификация за сформиране на национален отбор, който да участва на предстоящото балканско и европейско първенство на IFBB.

В палата номер шест се проведе самото състезание, а в съседната - пак ни преследваше мириса на прясно сготвена храна, защото имаше кулинарно състезание. Състезателите сигурно са били доста „възхитени“ от това посрещане и в двата дни.

 

Сега да направим коментар на категориите, участниците и техните класирания.

 

Категория: Фитнес жени Опън

1 място - Анита Стаматова - Гладиатор (Разград)

Тук състезателката беше само една, така че коментар за нивото на състезателките е неуместен. Ще видим как ще се представи при девойки и на балканското.

 

Категория: Бодифитнес ОпънТурнир Пловдив 2013

1 място - Мая Пулийска - Юнивърсъл (София)

2 място - Евгения Дойчинова - Дарк Ейнджълс (София)

3 място - Виолета Стайкова - Масъл Арт (Пловдив)

4 място - Любомира Стефчева - Пауър Фууд (София)

5 място - Милена Иванова - Масъл Арт (Пловдив)

6 място - Божидара Арабаджиева - Кобра (Ст. Загора)

 

Дамите в тази категория бяха шест. Според мен критериите тук са малко неясни, защото жена с физика, призната  отвъд океана, беше поставена на трето място. Тя се казва Виолета Стайкова. Силно впечатление ми направиха добрата и симетрична форма на тялото й, стегнатото седалище (без да се клати и виси, както при други участнички) и добре изразените рамене. Това въплъщава женственост и сериозни тренировки зад гърба. Личното ми мнение е, че трябваше да е малко по-напред в класирането, но в България толкова, зад океана явно участничките са по-слаби от нашите…

Втора се класира Евгения Дойчинова, която миналата година беше шампионка в категорията фитнес бикини. Тя показа малко покачване на мускулна маса, но ми се струва, че при бикини й е мястото.

Първо място зае Мая Пулийска. Както и през изминалия сезон тя отново бе в категория бодифитнес. Не мога да коментирам поставянето й на първо място, но според мен може да поработи още малко над седалището. Всичко друго беше на много високо ниво - коремна преса, рамене, ръце, гръб. Вероятно причината да не се е раздала на 100% е, че се пази за по-важни турнири като балканско и европейско първенство. Пожелаваме й успех пред жестоката конкуренция.

 

Категория: Бикини Опън

1 място - Даниела Тодорова - Флекс (Разград)

2 място - Надежда Прокопиева - Юнивърсъл (София)

3 място - Моника Наумова - Радо Джим (София)

4 място - Цветелина Средева - Масъл Арт Пловдив

5 място - Здравка Максурова - Масъл Арт Пловдив

6 място - Михаела Тотева - Радо Джим (София)

7 място - Илияна Илиева-Костова Масъл Арт (Пловдив)

8 място - Ани Стоилова - Лидер 72 Биогейм (София)Турнир Пловдив 2013

9 място - Стела Левунлиева - Боди Ел (Благоевград)

10 място - Диана Динкова - Симфония (Пловдив)

11 място - Виктория Ванева - Атлант (Бургас)

12 място - Елена Минчева - Флекс (Карлово)

13 място - Елица Жекова - Олимпия Джим (Варна)

14 място - Илияна Даруиш - Флекс (Карлово)

15 място - Мария Ангелова - Флекс (Карлово)

 

В тази категория имаше най-много участнички - цели 23. Това забави доста състезанието.

Тук положението не бе никак розово, защото все едно плажът от Каварна се бе „изсипал“ в залата. Имаше доста не добре оформени тела, като само няколко се открояваха. Според мен това, че някоя жена е слаба, не я прави фитнес бикини модел. Вероятно на конкурс за красота биха ги оценили високо, но не и за такъв тип състезание! Добре ще е в бъдеще да се селектират още на кантара. Доста от момичетата изглеждаха така, сякаш не бяха влизали във фитнес зала, а диетата им е била от заведенията за бързо хранене. Но все пак шоуто си е шоу и доста мъже са били удовлетворени.

Пето място зае Здравка Муксурова. С много добри пропорции и релефен корем, като имам лека забележка за седалището. Тя имаше нужните качества за фитнес бикини, но по някакъв начин попадна на пето място! Може да прочетете интервю с нея тук.

Четвърта е Цветелина Средева. Споре мен не беше уцелила нюанса на боята, защото беше малко по-светла от другите състезателки. Може да наблегне малко на горната част на тялото, краката и коремът й бяха в много добра форма.

Трета е Моника Наумова. Тя представи една стегната физика и ако затегне още малко диетата, следващото й появяване ще й донесе злато. Пропорции и излъчване не й липсват и според мен беше за 1-2 места напред.

Сребърен медал получи Надежда Прокопиева. Тя се готви под зоркия поглед на Динко Желязков и показа много добра цялостна визия. Желая й успех за в бъдеще и едно добро представяне на балканското на 27 май.

Купата в тази категория беше присъдена на Даниела Тодорова. Като цяло тя има доста приятно телосложение, но в никакъв случай според мен не е за категория „Мис Бикини Фитнес”, по-скоро за конкурс от тип „Мис Лято“. Беше малко слаба спрямо останалите състезателки, а и беше прекалила с боята. Друго, което направи впечатление на много хора, бяха някакви вдлъбнатини по седалището, които седяха доста странно.

 

Категория: Жени Физик Опън

1 място - Рени Берова - Пауър Фууд (София)

Тук имаше само една състезателка, което определено говори за това, че категорията страда от липса на интерес, а и на подготвени участнички, които могат да задоволят критериите й. Все пак Рени е доказала се дългогодишна състезателка и й желаем успех на международната сцена.

 

Категория: Мъже Физик ОпънТурнир Пловдив 2013

1 място - Валентин Петков - Лидер 72 Биогейм (София)

2 място - Слави Горанчовски - Лидер 72 Биогейм (София)

3 място - Пламен Желев - Кобра (Ст. Загора)

4 място - Съботин Съботинов - Масъл Арт (Пловдив)

5 място - Николай Кондов - Масъл Арт (Пловдив)

6 място - Младен Младенов - Флекс (Разград)

7 място - Адриан Зурков - Лидер 72 Биогейм (София)

8 място - Ердал Еваз - Лидер 72 Биогейм (София)

9 място - Кирил Танев - Кобра (Ст. Загора)

10 място - Мартин Георгиев - Дарк Ейнджълс (София)

11 място - Венцислав Стоянов - Симфония (Пловдив)

12 място - Георгиос Сърбинов - Юнивърсъл (София)

 

Тази категория набира сила и популярност. Напоследък много хора се интересуват от нея. Тук състезателите бяха дванадесет.

Трети е Пламен Желев. Доста здравичък, дори бих казал, че е по-здрав от някои от класиците. Но широката талия и пропорциите на тялото му са по-груби и не са за тази категория. Въпреки това той заслужено зае 3-то място и бих казал, че се беше подготвил добре.

Второ място зае Слави Горанчовски. Слави не беше във формата, в която беше миналата година в щатите, но определено имаше добре оформена визия, която на фона на останалите, стоеше добре.

 

Златото грабна Валентин Петков. Той притежава собствен стил, беше най-изчистеният състезател в категорията. Има доста фини детайли по-себе си, доста добра коремна преса, съчетана с много тънка талия, широки рамене и добри ръце. Заслужено беше поставен на челната позиция. Не знам дали знаете, но той е натурален културист от 10-11 години и не употребява анаболни стероиди, за разлика от много от останалите състезатели в категориите „Класически културизъм” и „Мъжка физика”. Браво, това доказва, че този спорт може да бъде спечелен и от хора, които не си тровят здравето на всяка цена.

 

 

Категория: Културизъм Ветерани над 40 г. ОпънТурнир Пловдив 2013

1 място - Велислав Велев - Велев (Варна)

2 място - Павел Любенов - Леон (Казанлък)

3 място - Станимир Стоянов - Гладиатор (Разград)

4 място - Анастас Дашинов - Флекс (Карлово)

5 място - Цветан Манолов - Радо Джим (София)

Поклон пред тези момчета и тяхното дълголетие в спорта. Един ден се надявам и ние да сме като тях, когато достигнем техните години.

Втори е Павел Любенов. Той е „царят“ на позинга. Създава някакво напрежение, вплетено с театър. Но важното е, че публиката се забавляваше и успя да ги накара да се посмеят, както винаги. Формата му е добра, каквато е била и преди.

Първо място бе отсъдено на Велислав Велев. Показа добър релеф и класическа визия, в комбинация с добри пропорции за тази категория.

 

Категория: Класически Културизъм до 175 см.

1 място - Велислав Серафимов - Флекс (Разград)

2 място - Живко Петков - Кобра (Ст. Загора)

3 място - Красимир Петров - Леон (Казанлък)

4 място - Сотир Паришев - Масъл Арт (Пловдив)

5 място - Христо Цонев - Ти Рекс (В. Търново)

6 място - Любомир Любомиров - Лидер 72 Биогейм (София)

 

Доста оспорвана категория.

Силно впечатление ми направи четвъртият класиран - Сотир Паришев. Доста добре стоеше, имаше симетрия и беше сравнително сух. Виждам голям потенциал в това момче. Ако се поработи малко върху релефа и големината на бедрата, ще е достоен претендент за златото. В разговор с него обсъдихме, че е възможно в бъдеще да му помогна да се развие. Озадачи ме това, че подготовката му е била само месец и половина. Представете си какво би станало при подготовка от три месеца, както при останалите!

Трети е Красимир Петров, който няма промяна от няколко години насам. Краката са му доста слаби и му липсва цялостна плътност.

Второ място зае Живко Петков. Много добър релеф, най-добрият сред класиците на състезанието и с доста красиви черти на тялото. За мен той е фаворитът. Седалище и гръб - с много фибри по тях. Ако наблегне на бедра задна част, трицепси и плътност в гърдите, може да успее дори на световно.
Турнир Пловдив 2013

Злато получи Велислав Серафимов. Той е стар състезател. Доста добри крака показа тази година, мисля че има прогрес в тях от миналата. Велислав беше доста плътен. Като обезводняване беше леко крачка назад от Живко, затова и беше доста спорно мястото му, но те двамата притежават два различни типа физика. Единият е с по-широки рамене, а другият с цялостно развити крака. Както и да ги бяха сложили все щеше да е правилно.

 

Категория: Класически Културизъм до 180 см.

1 място - Николай Костадинов - Славия Спортес (София)

2 място - Николай Николов - Леон (Казанлък)

3 място - Пламен Кърджалийски - Радо Джим (София)

4 място - Николай Рашков - Олимпия Джим (Варна)

5 място - Александър Бълдърков - Академик (Свищов)

 

Трето място зае Пламен Кърджалийски в познатата си форма.

Втори е Николай Николов. Добри гърди, много тънка талия,  доста детайли по гърба, но сякаш краката и началният стадий на гинекомастия го дръпнаха назад. Мисля, че заслужено зае второ място.

Купата в категорията взе Николай Костадинов. В предходни участия не изпъкваше толкова, но тук направи силно впечатление с подобрената си форма.  Краката и ръцете му бяха с необходимата сепарация, с широки ключици, най-релефен в категорията. Трябва да поработи върху плътността в гърба и гърдите. Относно избора на боя – бих направил лека забележка, че червеното е цвят, който се възприема негативно от окото. Той беше фаворитът тук и показа класическа визия, която ще бъде оценена и на международна сцена.

 

Категория: Класически Културизъм над 180 см.

1 място - Иван Иванов - ПШФК (София)

2 място - Николай Димитров - Лидер 72 Биогейм (София)

3 място - Лъчезар Прокопиев - Юнивърсъл (София)

4 място - Денис Ангелов - Дарк Ейнджълс (София)Турнир Пловдив 2013

 

При най-високата категория не ми харесва тенденцията,  че липсва развитие на краката. Имам предложение в нея участниците да се представят по къси гащи. Според мен тази тенденция ни спира да вземем златните и сребърни медали на световно и европейско ниво.

Трети е Лъчезар Прокопиев. Брат на състезателката по фитнес бикини Надежда Прокопиева. Те двамата се готвят от известния наш културист Динко Желязков. Като за първо състезание показа добра форма, но остана с бронз. Ако успее да качи още малко маса в крака и ръце, ще води челните места.

Вторият класиран - Николай Димитров. Неговата подготовка мина с помощта на европейския и вице-световен шампион по класически културизъм Владимир Курдов. Много добра генетика и типичната класическа визия с широки рамене и тясна талия. Ако подобри краката, ще е доста труден съперник и на международна сцена

Златото бе присъдено на Иван Иванов. Негов треньор е моят голям приятел Димчо Христов – вице-републиканския шампион за 2009 г. при класиците над 180 см. Иван стоеше доста плътен и масивен в горната част на тялото и там нямаше никакви забележки. От самото начало се видя, че е фаворит. Липсата обаче на прасци и на големина, и острота на релеф в задната и вътрешна част на бедрата, могат да го спрат по пътя за международни изяви. Все пак мисля, че в бъдеще, с помощта на Димо, ще съумеят да ги подсилят и той ще остане със златен медал и догодина.

 

Категория: Културизъм до 70 кг.                  

1 място - Радослав Ангелов - Олимпия (Русе)

2 място - Димитър Тодоров - Ти Рекс (В.Търново)

3 място - Васил Михайлов - Юнивърсъл (София)

4 място - Веселин Янков - Олимпия (Добрич)

 

По мое мнение в тази категория „Културизъм до 70 кг“ освен първият състезател нямаше нещо впечатляващо. Златото отиде при Радослав Ангелов. Той се готви с помощта на моите съвети, част е от отбора ми DannyHardcore Bodybuilding Team и жъне успехи. Сега предстои балканско и европейско, от които трябва да вземе още медали. За 2 години Радослав е покачил 5 кг чиста мускулна маса. Ще звучи нескромно да коментирам физиката му, тъй като съм пристрастен, но ще кажа, че от доста години не е имало такъв състезател. С толкова маса и плътност той по-скоро прилича на състезател от категория 80 кг. отколкото от 70 кг. Мисля, че тази категория доста му отесня и с този темп на развитие скоро ще е заплаха за златото в горната категория. Трябва да се отбележи също, че той е само на 24 години и има още доста време за сценични изяви. Читателите на Bodyconstructor ще могат да прочетат интервю с шампиона, но това ще бъде след 10 май (тогава е европейското по културизъм мъже в Молдова), за да има какво още интересно да се напише. Успех!

 

Културизъм до 70кг, Турнир Пловдив 2013Категория: Културизъм до 80 кг.

1 място - Георги Йорданов - Драганички Джим (София)

2 място - Мартин Янков - Пауър § Бюти (София)

3 място - Пламен Райков - Кобра (Ст. Загора)

4 място - Аспарух Тошков - Масъл Арт (Пловдив)

5 място - Георги Василев - Масъл Арт (Пловдив)

6 място - Иван Гешев - Масъл Арт (Пловдив)

 

На трето място е Пламен Райков, който показа много добър обем в гръб и крака, но беше все още като в основен период.

Втори е Мартин Янков. Добре се представи и като цяло има добра визия. Малко трябва да разшири гърба, да покачи малко маса в гърдите и ще изглежда една идея по-симетричен.

Първо място зае Георги Йорданов с познатата си добра форма.

 

Категория: Културизъм до 90 кг.

1 място - Мариян Френгиев - Леон (Казанлък)

2 място - Даниел Рошков - Масъл Арт (Пловдив)

3 място - Николай Николов - Ти Рекс (В. Търново)

4 място - Васил Тонев - Юнивърсъл (София)

5 място - Валери Енчев - Велев (Варна)

6 място - Янко Дишев - Масъл Арт (Пловдив)

7 място - Георги Гугалов - Масъл Арт (Пловдив)

8 място - Иван Иванов - Три Сет (Русе)

9 място - Гален Бернардов - Академик (Свищов)

 

Четвърти тук се класира Васил Тонев. Много добра генетика и пропорции, беше покачил малко мускулна маса сравнение с предходната година. Но релефът и обезводняването бяха на 70% от това което може да постигне. Пожелавам му успех, има голямо бъдеще.

Трети е Николай Николов. Момчето показа завидна мускулна маса и плътност, но беше доста гладък и така остана с бронз.

Сребърният медал беше присъден на Даниел Рошков. Той показа познатата си форма, но без много промени. Въпреки това седеше най-масивен в категорията, особено в краката.

Първи е Мариян Френгиев. Прекрасни пропорции, релеф и симетрия, на която много биха завидели. Заслужен е златният медал. Генетиката му е ектоморфна, но с годините натрупа много. Все пак мисля, че може да подобри още плътността

 

Категория: Културизъм до 100 кг.

1 място - Георги Славов - Боди Ел (Благоевград)

2 място - Иван Илиев - Кобра (Ст. Загора)

3 място - Атанас Николаев - Леон (Казанлък)

4 място - Илия Малинов - Масъл Арт (Пловдив)

5 място - Теодор Стилиянов - Колизеум (София)

 

Трети в тази категория изненадващо се класира многократният абсолютен шампион Атанас Николаев. Според мен съдиите го наказаха с този вот, защото искат да го виждат обезводнен и във форма, както са другите състезатели. Има време до европейското и той ще поправи грешката си бързо.

Втори е  Иван Илиев. Като изключим двете скъсани гърди, които според мен ще му пречат за състезанията извън България, останалото е без забележки. Радвам се обаче, че не се отказва и показва добър релеф, макар и да можеше да се обезводни още малко.

Купата тук грабна Георги Славов. С неговата мускулна маса доминираше в категорията. Показа отлична форма. Много беше наблегнал на сепарацията на мускулатурата и се беше постарал до край.

 

Категория: Културизъм над 100 кг.

1 място - Красимир Сарафов - Масъл Арт (Пловдив)

2 място - Георги Димитров - Масъл Арт (Пловдив)

3 място - Начо Лалов - Флекс (Карлово)

Вторият - Георги Димитров излезе в една преходна форма и това му коства първото място. Мисля, че е загубил обеми в горната част на тялото.

Първи е Красимир Сарафов. Бургаският исполин показа 90% от формата си, но това според мен е преценено и се пази за важните международни турнири. Подобрил е леко краката и скоро ще настигнат горната му част и на световни и европейски ще Културизъм до 90кг, Турнир Пловдив 2013успее да стигне до медал. Желаем му успех в следващите седмици.

 

Категория: Културизъм Смесени двойки

1 място - Мая Пулийска и Николай Костадинов - Юнивърсъл (София)

2 място - Ани Стоилова и Валентин Петков - Лидер 72 Биогейм (София)

3 място - Моника Наумова и Пламен Кърджалийски - Радо Джим (София)

4 място - Евгения Дойчинова и Денис Ангелов - Дарк Ейнджълс (София)

5 място - Мария Ангелова и Начо Лалов - Флекс (Карлово)

Втори тук се класираха два фитнес модела - състезателката по фитнес бикини Ани Стоилова и шампионът от категорията мъже физик - Валентин Петков. Като цяло бяха добре, но сякаш при дамата отсъстваше доста релеф и се получаваше лек контраст между тях, което им коства точки спрямо първите.

Първи се класира двойката Мая Пулийска и Николай Костадинов. Те си партнираха доста добре на сцената и телата им бяха в необходимия синхрон. Освен това са партньори в живота, а не само на сцената. Желая им успех.

 

Категория: Културизъм Абсолютен шампион

1 място - Красимир Сарафов - Масъл Арт (Пловдив)

2 място - Георги Славов - Боди Ел (Благоевград)

3 място - Мариян Френгиев - Леон (Казанлък)

4 място - Георги Йорданов - Драганички Джим (София)

5 място-  Радослав Ангелов - Олимпия (Русе)

 

Абсолютен шампион е Красимир Сарафов.

Тук някак не ми хареса подредбата на състезателите. Съдиите не си направиха труда да ги сравняват и ги наредиха по категории, което според мен омаловажава труда на участниците. Това, че някой е по-голям от другия не означава автоматично, че средствата и труда са в пъти повече… Дано за в бъдеще не се получава така, защото е доста демотивиращо и обидно за някои състезатели. Да си припомним, че на най-титулуваното състезание "Мр Олимпия", където класиране се прави точно на този принцип - абсолютния,не винаги състезателите се подреждат по тегло, а по-скоро според развитието за собствения си ръст.

 

Така завърши тазгодишният турнир „Пловдив“, а сега ще очакваме с нетърпение и Европейското в Молдова тази седмица.

 

Категория до 100кг, Турнир Пловдив 2013

 

Краси Сарафов и Митко Димитров, Турнир Пловдив 2013 Краси Сарафов и Георги Димитров, Турнир Пловдив 2013

 

 

 

Абсолютна категория, Турнир Пловдив 2013

 


 

 

 

 


Даниел СлавовДаниел Славов
Професия: Фитнес инструктор, нутрициолог, треньор по културизъм, кондиционен треньор и ментор.

Образование: Два международни курса: Курс за треньори и специалисти по хранене и Kурс към Медицински университет по тема "Антиейджинг". Образование по дизайн.

Интереси: Тренировки, Оптимално хранене, Психология, Бодибилдинг, Фитнес, Готвене, Функционални тренировки, Кондиционни тренировки, Силов трибой и др.

Даниел Славов, известен като гуру Дани, е човек с над 14 години опит в сферата на добавките, диетите, специфичните тренировки, културизма и фитнеса. Автор на стотици хранителни и тренировъчни програми, както и на много статии в областта на фитнеса и спорта. Той е работил и в момента работи с много спортисти. Дани подготвя състезатели от България, Италия, Англия и Унгария. Практиката показва, че той успява да направи състезатели дори и от хора, които не са се занимавали с това досега. От 2012 г. всяка година има атлети със златни, сребърни и бронзови медали. Занимава се и с кондиционната и хранителна подготовка на спортисти от много дисциплини като бойни изкуства, сноуборд, ски, силов трибой, хокей и др. Треньор е на Драган Стоименов, който през 2018 г. става Гинес рекордьор на движението Суинг с пудовка за 1 ч.

Гуру Дани завършва дизайн. Набитото му око и усетът към формата му дава едно много ценно качество при работата с неговите клиенти в спорта –  да търси пропорцията и хармонията във фигурата и съзнанието.

От 2005 г. започва да работи като фитнес инструктор. През годините тренира стотици клиенти в едни от най-добрите фитнеси в гр. София. През това време е поканен да консултира клиенти в най-големия магазин за хранителни добавки като специалист.

Даниел Славов е участвал на две състезания – през 2009 г. и 2011 г. Минава през тези състезания, за да експериментира и да получи нужните знания и реалното усещане за подготовка на други състезатели и така да помогне за уникални трансформации на свои клиенти.

От лятото на 2012 г. е част от екипа на един от най-големите сайтове за бодибилдинг и фитнес BodyConstructor, като един от първите онлайн треньори в България. В сайта Даниел публикува редица нестандартни и иновативни свои гледни точки за фитнес и хранене. Там участва и дава идеи за създаването на най-популярните фитнес предавания, които бързо тласкат напред развитието на сайта. Той също така е първият български фитнес кулинар.

След кратко прекъсване, в средата на 2019 г. Даниел Славов се завръща в треньорския екип на BodyConstructor.

От 2012 г. е лектор по темите "Спорт, хранене и здравословен начин на живот" на семинари пред широка аудитория на различни мероприятия.

Допълнителна информация:

Помогнал е на много хора, които паралелно с физическото си преобразяване, връщат самочувствието си и поддържат оптимално здравето си. Дани обича да пътува и да тренира на различни места по света, като споделя своите впечатления под формата на влог.

Вашите запитвания към Даниел Славов можете да отправите на d.slavov@bodyconstructor.com.

Тагове: Турнир Пловдив, Състезания, БГ Културизъм, Български Културисти, Красимир Сарафов
Добави в Svejo

Завърши Турнирът по Културизъм и Фитнес, Пловдив 2013! Коментар и Класиране


Новак
мнения - 1
Живко Дългия
2013-05-10 09:38:42
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000417395087#!/photo.php?fbid=579486205408621&set=a.319307394759838.82500.100000417395087&type=1&theater На ничия страна не съм но според мен трябва да му се извините на момчето за написаното,има още 2 снимки.


URL   
Харесвам 0Прочети още ...

Интервю с Даниел Рошков специално за BodyConstructor !

Интервю с Даниел Рошков специално за BodyConstructor !

06.03.2012 г.
Интервю с Даниел Рошков - една от младите надежди на българския бодибилдинг. Двукратен Републикански шампион в категория до 80кг, и Абсолютен шампион на турнира "Мечката" за 2011г.   Отскоро е в България, ...
Завърши календарът на IFBB за 2013г. Дейв Хенри и Декстър Джексън взеха последните професионални титли.

Завърши календарът на IFBB за 2013г. Дейв Хенри и Декстър Джексън взеха последните професионални титли.

21.11.2013 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
Сезонът завърши с победа за Декстър Джаксън     Последното за годината професионално състезание IFBB Tijuana Men’s Bodybuilding се проведе на 15-16 ноември в Мексико. Участие взеха 7 на брой състезатели, предимно от ...
Топ форма с трибойски тренировки Част 2: Цикъл Хипертрофия, седмица 4-6

Топ форма с трибойски тренировки Част 2: Цикъл Хипертрофия, седмица 4-6

08.10.2019 г. / автор: Георги Палийски
  Здравейте, уважаеми читатели, любители, ентусиасти и професионалисти!   Ако ви е заинтригувало заглавието на първата статия по темата и сте решили да пробвате моя начин, сега ви представям частта от плана, в която ...
7 начина да запазим мускулната маса, докато изчистваме мазнини

7 начина да запазим мускулната маса, докато изчистваме мазнини

30.11.2016 г. / автор: Лора Горовска
Не е задължително да изгубите мускулната маса, която сте изграждали с години, ако искате да се отървете от мазнините и да станете релефни. Тук ще ви предложим 7 стратегии, които ...