Начало Статии Женското прелестно присъствие на Арнолд Класик 2014. Kласиране и коментар на BodyConstructor

Женското прелестно присъствие на Арнолд Класик 2014. Kласиране и коментар на BodyConstructor

Женското прелестно присъствие на Арнолд Класик 2014. Kласиране и коментар на BodyConstructor

Фигура

Кандис Кийн триумфира с втората си последователна победа в дисциплината "Фигура". За това донякъде ѝ помогнаха предишните победителки Никол Уилкинс и Ерин Стерн, първата с оттеглянето си, а 2-рата с контузията си в рамото. Тя представи физика с приятни извивки и заоблени рамене. Мускулният й тонус също бе добре изразен. Дори коремната й преса, която по принцип е слаба за нея част, бе добре очертана. След състезанието тя сподели, че има намерение догодина да затвърди успеха си. По време на преджъджинга обаче, опасно близо до нея стоеше класиралата се втора Хедър Дийс. Въпреки, че имаше оптимални мускулни размери, релефът ѝ бе недостатъчно добре изразен. 3-тата Камала Родригез показа едновременно мускулесто и женствено излъчване, нещо изключително рядко сред жените и уникално за нея. Тя е бивша състезателка във фитнес дисциплината, но недоброто й представяне в рунда на свободните съчетания я принуди да премине във Фигура. 4-та се класира Ан Титоун, която е с индиански корени, а скокът и от миналогодишното 11-то място е повече от впечатляващ. В топ 6 намериха място и Кандис Луис и Дженифър Стробо, съответно 5-та и 6-та.

 

Фитнес

Тазгодишното състезание във Фитнес дисциплината показа, че преди да минат и двата рунда, не можем да си правим заключения за класирането. След първия сравнителен рунд, за всички бе ясно, че топ 3 ще бъдат Реджина Де Силва, Танджи Джонсън и Бетани Систернино. След втория рунд на свободните съчетания обаче, крайното класиране изглеждаше по различен начин. Тези три дами останаха съответно 2-ра, 3-та и 4-та, а на 1-вото място се изкачи Оксана Гришина. На Олимпия през септември тя за малко да спечели, но Адела Гарсия, която тогава се наложи над нея, сега не участваше. Това с което в крайна сметка Оксана успя победи конкурентките си, бе сценичното поведение, любовта на публиката и най-вече с изключително разчупеното си съчетания. На Олимпия през септември тя бе със страховит грим и представи едно по-мрачно съчетание. Тази година руската ветеранка отново заложи на различното - съчетанието ѝ бе на стриптизьорски пилон, на който тя показа както секси движения, така и забележителни физичеси качества.

 

Видео от свободното съчетания на Оксана Гришина:

 

 

Бикини

Откакто дисциплината бикини при жените е включена в Арнолд Класик през 2011, всяка година нова шампионка е коронована. И тази година не е изключение, тъй като Ашли Колтуосър стана четвъртата Мис Бикини. Тя спечели последната "Бикини Олимпия" и сега доказа, че това не е било просто късмет. Последните си три състезания, в които е участвала ги е печелила, а не е била под второ място в последните седем. Сега продължава с победната си серия. Просто изглеждаше зашеметяващо в зелените си бански и представи една наистина завършена визия. Втората Яшира Робълс беше труден съперник със своята пропорционална физика ѝ тънка талия. За нея може би е неуспех, че отново е 2-ра (както на Арнолд Класик 2013 и Олимпия 2013), но както сме свикнали да виждаме в този спорт - въпрос на време е вторият да стане първи. Аманда Латона от Лас Вегас беше фаворитката на публиката, но остана 3-та, въпреки добрата си кондиция и увереното сценично поведение. При последното си участие на Арнолд Класик през 2011 се класира шеста, така че определено вечерта бе успешна за нея. Стейси Александър, която се състезава откакто съществува бикини дисциплината, се класира 5-та, отстъпвайки 4-тото място на Наталия Мело. Миналогодишната победителка пък Индия Паулино остана едва 6-та, може би заради леко меката си визия.

 

К Л А С И Р А Н Е

ФИГУРА:

1. Кандис Кийн

2. Хедър Дийс

3. Камала Родригез

4. Ан Титоун

5. Кандис Луис

6. Дженифър Стробо

ФИТНЕС:

1. Оксана Гришина

2. Реджина Де Силва

3. Танджи Джонсън

4. Бетани Систернино

5. Триш Уорън

6. Риал Гребър

БИКИНИ:

1. Ашли Колтуосър

2. Яшира Робълс

3. Аманда Латона

4. Наталия Мело

5. Стейси Александър

6. Индия Паулино

 

 


 

Мис Бикини

 


Арнолд Класик 2014, Жени

Арнолд Класик 2014, Жени

 

Арнолд Класик 2014, Жени

Мис Фигура


 

Арнолд Класик 2014, Жени

 

Арнолд Класик 2014, Жени

 

Арнолд Класик 2014, Жени

 

Мис Фитнес

 


Арнолд Класик 2014, Жени

 

Арнолд Класик 2014, Жени

 

Арнолд Класик 2014, Жени


 


Дилян и Владимир БорисовиДилян и Владимир Борисови

В BodyConstructorАвтори

 

Професия: Треньори по Културизъм и Фитнес, спортни аниматори и мениджъри

Образование: Спортна анимация, "Национална Спортна Академия", София

 

Интереси: Състезателен Бодибилдинг, Фитнес Културизъм, Спорт

 

Владимир и Дилян са на 25 години, с над 10 години опит в сферата на състезателния културизъм и фитнес. Те са републикански медалисти по културизъм за младежи в тежка категория. Висшето си образование получават в "НСА Васил Левски" със специалност "Спортна Анимация". Също така имат и следдипломна квалификация по "Културизъм и Фитнес". Те завършват магистратура със специалност "Спортен мениджмънт". Автори са на много статии в областта на фитнеса и спорта.


 


Тагове: Бикини, Фигура, Фитнес, Жени, Културизъм, Състезания, Новини, Арнолд Класик
Добави в Svejo

Женското прелестно присъствие на Арнолд Класик 2014. Kласиране и коментар на BodyConstructor


Платинен Потребител
мнения - 683
unknown
2014-03-06 23:09:11

Уникално видео!URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 341
Красен Георгиев
2014-03-07 00:12:42

Michelle Lewin не е ли участвалатя няма равна..:)URL   
Харесвам 0Прочети още ...

Накъде върви модерният културизъм? Един горещ спор между Арнолд, Дориан, Лий и Фил

Накъде върви модерният културизъм? Един горещ спор между Арнолд, Дориан, Лий и Фил

19.08.2015 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
Накъде върви модерният бодибилдинг? Прав ли е Арнолд за това, че границата на нормалното е мината отдавна?   През средата на 90-те Арнолд атакува тенденциите в тогавашния културизъм. Повечето състезатели ставаха нереално огромни, ...
Кралят оцеля! Фил Хийт взе 7-ма титла и изравни рекорда на Арнолд Шварценегер

Кралят оцеля! Фил Хийт взе 7-ма титла и изравни рекорда на Арнолд Шварценегер

17.09.2017 г. / автор: Master Admin
Фил Хийт е новият-стар шампион на световния бодибилдинг! За рекорден 7-ми път в своята кариера той се сдоби със статуетката "Сендоу" след оспорвана битка с Големия Рами, който също направи ...