Начало Статии "Супер Сериите" на BodyConstructor Сезон 2 приключи! Равносметката?

"Супер Сериите" на BodyConstructor Сезон 2 приключи! Равносметката?

23.02.2015    Оцени

Дойде и краят на "Супер Сериите" на BodyConstructor Сезон 2. Дойде времето и за равносметкaта...

 

Това беше един дълъг път, който нямаше да съществува без вас - нашите зрители и фенове, които ни давахте сили да правим тази продукция! През изминалите 25 седмици, целият екип на предаването и треньорите на BodyConstructor обединихме усилия и си поставихме цел - да създадем първото по рода предаване за Фитнес и Силови спортове у нас. Поканихме именити гости, направихме вълнуващи дискусии, съчетани с интересни тренировки, в комбинация с много споделени знания. 


Поставихме си и още една сериозна цел - всичко това  да бъде поднесено в една изцяло нова за нашите стандартни професионална визия.

 

 

Какво постигна Сезон 2?

 

Въпреки сравнително неуспешния първи сезон, заснет преди година, вторият успя да го задмине неколкократно, ако съдим по цифрите и отзвука след него. Сезон 2 излъчи 35 епизода (24 големи и 11 малки Епизода), постигна рекордна гледаемост от 463,000 гледания и привлече хиляди нови последователи. И това всъщност бе най-важното - ние, екипът на предаването, направихме всичко възможно да популяризираме идеята на силовите спортове сред повече хора, като им дадем възможността да черпят от опита и знанията на треньори и професионални спортисти.

 

Според мнозина "Супер Сериите" на BodyConstructor се превърна в единственото авторско предаване за фитнес и силови спортове у нас, което постави изцялоСупер Серите на BodyConstructor Сезон 2 нови стандарти откъм съдържание, техническа реализация и дискусии из интернет и залите.

И не на последно място си даваме ясна сметка и за многото неща, които не успяхме да постигнем и да реализираме по желания от нас начин. Взели сме си "бележки" и ще се стремим да бъдем все по-добри занапред. Разбира се, няма как "Супер Сериите" да бъде любимото предаване на абсолютно всички и това е ясно. Но тези от вас, които имат желание да допринесат към развитието му занапред, ще могат да участват в отворените дискусии, които BodyConstructor винаги се е стремил да предостави на своите почитатели.

 

 

Какво следва?

 

Това със сигурност не е краят, защото вече тече усилена подготовка по "Супер Сериите" Сезон 3, който ще бъде още по-добър, с още повече разнообразни гости, теми и зрителски въпроси! Заредили сме се с много свежи идеи, които със сигурност ще опитаме да реализираме, за да бъдем още по-полезни и интересни на вас - нашите зрители! Не сме забравили и за Голямата награда от томболата на FitSpo и BodyConstructor от епизод 20 - вече има избран победител, който ще гостува в самото начало на Сезон 3!

 

Но до излизането на новия сезон, очаквайте нещо неизлъчвано до този момент - първото предаване у нас, което ще проследи целия път на 5-ма човека, които изцяло ще се преобразят и ще излезнат на състезателния подиум! Много скоро ще разберете и повече подробности за този проект....

 


 

За финал, ето и мненията след всичките месеци работа на част от нашите колеги и приятели, спомогнали на "Супер Сериите" Сезон 2 да бъдат най-успешното предаване по темата у нас!

 

  

Супер Сериите на BodyConstructor Сезон 2Даниел Славов (треньор)

 

"В мъглата на интернет информационното пространство се роди светлината, светлината, която изгря точно за вас, нашите зрители…
Радвам се, че бях част и от Сезон 2. Мисля, че преизпълнихме плана като качество, сила и количество. Най-хубавото от тук нататък е, че ще ни е още по-трудно, защото вдигнахме „летвата“ и най-вече нашата собствена „летва“ и следващия път ще ни е още по-интересно да покажем нови неща. Всеки от вас е намерил някаква частица за себе си в тези "Супер Серии", което доказва нашето твърдение, че не ние, а вие правите предаването. Защото ние сме тук поради факта, че има интерес. Благодаря на феновете, защото ни карат да се чувстваме полезни и нашата мисия и нашият път намират смисъл. Благодаря и на хейтърите, защото когато те пишат, значи сме интересни, защото дори и те ни гледат постоянно – Незаменимо!"

 


 

 

Супер сериите на BodyConstructor, Сезон 2Владимир Банчев (водещ)

 

"През годините имах възможността да съм автор и водещ на няколко предавания за спорт и фитнес по телевизията. Най-известното и гледано, от които беше "Красота и Сила". Предаване, което беше години пред конкурентните такива. Предаване, което се правеше изключително професионално и беше доста интересно и полезно... или поне така си мислех допреди 5 месеца. Преди 5 месеца, когато получих обаждане от "BodyConstructor" си мислих, че ще мога да им покажа как се прави професионално предаване. Все пак съм правил такова в телевизията. Хм... грешах. Оказа се, че в телевизията сме работили абсолютно аматьорски. Присъединявайки се към екипа на "BodyConstructor" , започвайки като водещ на "Супер Сериите" за първи път разбрах какво е да се прави предаване абсолютно професионално. Да се работи с професионална техника. Всичко да се изпипва до най-малкия детайл. Все по-често ми се случва да ме срещнат хора на улицата и да ми стиснат ръката, казвайки че гледат предаването, много им харесва и им е полезно. Това е нещото, което кара целия екип да работи без почивен ден."

 


 

 

Супер Серите на BodyConstructor Сезон 2

 

 

Марина Декова (треньор, състезател по "Бодифитнес")

 

"Супер Сериите" на "BodyConstructor" е вид формат, който се различава от всички останали с това, че екипът консултира и взима под внимание различни гледни точки на доказали се спортисти и треньори. Показахме разнообразни тренировки от силови, през лека атлетика, бойни спортове, до класически фитнес тренировки. Общото между всички епизоди беше да насърчим и изградим култура у всеки един човек да спортува, да се движи, да си изради правилни навици на хранене и всичко това да направи по максилано безопасен и правилен начин. Благодарна съм, че съм част от това предаване. Пожелавам на мен и на екипа, никога да не угасне този пламък, който ни кара да помагаме и насърчаваме хората към добро, въпреки многобройните камъчета, които ни препъват по пътя."

 

 

 

 


 

Супер Серите на BodyConstructor Сезон 2Гала Чалъкова (лекоатлет, гост в Епизод 19)

 

"Когато си във фитнеса, най-важното е да си направиш селфи или да се тагнеш. Шегувам се! Най-важното е да си във фитнеса, на стадиона, на велосипеда или в планината. Поне от време - на време. Защото може да си и на други, доста по-неподходящи места. Аз съм лекоатлетка и тренировките на пистата са ми приоритет. От една година влязох и във фитнеса, защото прецених, че това ще ми е от полза при бягането и ще ми помогне да постигна едно по-хармонично и по-красиво тяло. Започнах да се интересувам от темата и така попаднах на видеоканала „Суперсериите” на "BodyConstructor". Клиповете ми допаднаха заради полезните съвети и информацията, която се съдържа в тях, както и заради интересните участници в тях. Много ценно е, че различни хора, с различни интереси и занимания, показват как тренират. Всеки човек си е уникален и на всеки човек му допадат различни упражнения. От всички епизоди има какво да се научи и всеки път си струва да се гледат. Изключително горда съм, че бях поканена и участвах в еп. 19 на 2-ри сезон на „Суперсериите”. Надявам се, че съм била интересна и тренировката, която показах, е била полезна за зрителите."

 


 

 

Супер Серите на BodyConstructor Сезон 2Богомил Йорданов (треньор, Балкански шампион по културизъм)

 

"Завърши последният епизод на „Супер сериите“, но най-доброто, както винаги - предстои! По мое мнение, онлайн поредицата беше уникална с това, че всеки един епизод беше с различен и изявен в своята дисциплина гост, който сподели не само основните тренировъчни и хранителни принципи, които повечето зрители знаят, но и изказа свое собствено мнение, както и довелите го до успех стилове и методики на трениране. Това няма как да бъде постигнато с участието на един-единствен водещ или гост, който говори и показва неща, базирани единствено на неговия личен опит и гледна точка. Всичко започва с желанието и мотивацията, но след това е необходимо и знание как да постигнем целта. Следователно, не е важно само какви усилия влагаме, а дали тези усилия са насочени в правилната посока. Именно разнообразието от изпитани мнения и методи, които видяхме в предаването, ще помогне на зрителите по-бързо и с по-малко лутане да намерят правилния път към своята цел! За мен беше чест и искрено удоволствие да бъда част от "Супер сериите" Сезон 2!"

 


 

 

Супер Сериите на BodyConstructor Сезон 2Димо Бенев (треньор по силов трибой и шампион по вдигане от лег)

 

"Супер сериите" много ми допаднаха още в самото начало. Предаването е изключително полезно и информативно. Това, което най-много ми харесва в него, е, че зрителят има възможността да види и чуе от гостите тяхното мнение в най-чистия му вид. Самите специалисти казват това, което мислят и имат възможност да покажат нагледно думите си. Това е особено полезно, когато става дума за техника на изпълнение на упражнения. Възможността да покажеш и да кажеш, позволява на един треньор да разгърне напълно възможностите си и да помогне максимално на зрителите. И като треньор, и като зрител, оценявам много положително това, защото въпреки че имам голям стаж и много опит, постоянно научавам нови неща от сериите. Изключително радващото за мен е, че от екипа имат желание да поканят възможно най-много хора и да покажат възможно най-много гледни точки на различен вид специалисти и състезатели. Като участник в предването, смея да твърдя, че едно от най-приятните неща беше, че от екипа ми оставиха пълна свобода на действие и в изразяването на мнението ми, и в структурирането на предаването. Също така изобщо не са ме обременявали с разни скрити или явни рекламни послания или каквито и да било търговски трикове, което е изключителна рядкост в наше време . Пожелавам късмет и още повече успех на "Супер сериите". Горд съм, че имам възможност да бъда част от този уникален проект."

 


 

 

Антон Големанов (създател на Fit Spo, многократен шампион по джудо и самбо)

 

"Предаването "Супер Сериите" е изключително полезно, както за хора с дългогодишен опит в спортните зали, така и за съвсем начинаещи. Информацията е добре синтезирана и всеки може да извлече най-полезното за себе си, без да губи време в грешни тренировки и недобре направени хранителни режими. Темите на различните епизоди са много добре подбрани и засягат най-често срещаните проблеми при тенировките и храненето. Гостите също са много добре подбрани. Благодарение на предаването се дава възможност на много шампиони да бъдат показани на зрителите и да ни накарат да се гордеем, че въпреки тежките условия в страната ни, имаме велики спортисти."

 

 

 


 

Супер сериите на BodyConstructor Сезон 2Кирил Танев (Треньор, специалист, състезател)

 

"Супер сериите" пораснаха с още един сезон. За мен това е още една крачка напред и една стъпка в правилната посока - посоката на развитие, на прогрес. Най-хубавото е да гледаш как един продукт се развива, става по-добър и по-успешен. "Супер сериите" - Сезон 2 носеха свой собствен дух, но всеки епизод беше уникален със своите гости и теми. С нетърпение очаквам новия сезон, като съм сигурен, че той ще е още по-добър, по-качествен и по-полезен за зрителя."


 Тагове: Супер Сериите, Предаване за фитнес, Фитнес, Сезон 2, Сезон 3, Фитнес предаване
Добави в Svejo

"Супер Сериите" на BodyConstructor Сезон 2 приключи! Равносметката?


Напреднал
мнения - 122
Petio Chakurof
2015-03-07 16:26:31
Защо първият сезон да е бил неуспешен ? Това, че имаше по-малко последователи и гледания, не го прави неуспешен. Въпреки че нямаше снимачен екип и качеството на картината и звукът от 2 сезон, то не означава, че информацията не е била полезна, а напротив. Качеството на информацията е важна, та дори и клипът да е сниман с Нокиа с фенерче...


URL   

Напреднал
мнения - 207
Петър Василев
2015-03-13 19:31:45
Не сте прави, не е хубаво да омаловажавате труда на Цецо. Хубавото във втори сезон бяха рубриките "Как да познаем истинската храна", рубриките и предаването с Кирил, няколкото предавания с въпроси и отговори. Макар и всички тренировки да бяха показани от професионалисти, не всички имаха пряко приложение за любителите, които пък сме основната аудитория на преаването. Това, което липсва в сезон две са тренировките с практическа насоченост, съгласен съм че от позицията си на лични треньори поддържате тезата, че всичко е "строго индивидуално", но смея да кажа че тренировките от сезон 1 са повече информативни и по-полезни. Факт е, че все още гледам пилотният ви епизод с тренировката за гърди и тренирам по този начин. Имахте и много добри моменти, като епизода с Галин Коларов, в страни от това много ми хареса и Влади Банчев като водещ, но голямото липсващо лице е Цецо Каркаланов. Не са ми известни причините, поради които той напусна Бодиконструктор, но със сигурност сайтът загуби много от качеството си!


URL   Прочети още ...

Кай Грийн и Оксана Гришина триумфираха и на Арнолд Класик Австралия

Кай Грийн и Оксана Гришина триумфираха и на Арнолд Класик Австралия

22.03.2016 г. / автор: Радина Симеонова
Кай Грийн и Оксана Гришина триумфираха и на Арнолд Класик Австралия Кай Грийн и Оксана Гришина са №1 за пореден път в двете най-атрактивни категории на професионалния бодибилдинг – ...
Равносметката на Румен Спецов за състезателите, които подготви за Републиканското

Равносметката на Румен Спецов за състезателите, които подготви за Републиканското

17.10.2016 г. / автор: Румен Спецов
Каква е моята равносметка от изминалото Републиканско първенство по културизъм и фитнес 2016 г., за което подготвях следните състезатели:    1. Паулина Ченкина – бикини до 160см (тя беше участничка в “Супер Промяна" ...