Начало Статии Женското присъствие на Арнолд Класик 2015 - сексапил и мускули от световна класа!

Женското присъствие на Арнолд Класик 2015 - сексапил и мускули от световна класа!

Женското присъствие на Арнолд Класик 2015 - сексапил и мускули от световна класа!

ЖЕНСКОТО ПРИСЪСТВИЕ НА АРНОЛД КЛАСИК

 

И този път, за втора поредна година, женската дисциплина Културизъм отсъства от програмата на Арнолд Класик, като успешно е заменена от Бикини и Физик дисциплините. В сравнение с мъжките дисциплини, където отстъстваха някои от големите имена, то тук се беше изсипал почти целият елит в женския бодибилдинг. За разлика от Олимпия, на Арнолд Класик централно място в женското шоу заема дисциплината Бикини, с която ще започнем и настоящия репортаж.

 

Ако случайно сте пропуснали ТУК можете да прочетете как протече състезанието при мъжете

 

Бикини Фитнес

  

1. Ашли Колтуосър

 

Безспорно Ашли Колтуосър (на снимката отдясно) е олицетворението на Бикини дисциплината в последните две години. Тя продължава да чупи рекорди и да твори история. Този уикенд не беше изключение, тъй като тя стана първата състезателка, печелилила Бикини Интернешънъл в две последователни състезания.Арнолд Класик 2015 - Жени

 

Все пак можем да поспорим дали Ашли бе в най-добрата си форма на преджъджинга, но все пак до края на състезанието успя да се наложи над конкуренцията. Тя изглеждаше по-чиста и атлетична на вечерното шоу - точно като такъв победител сме свикнали да виждаме. Разбира се, освен формата, нейното сценично присъствие, прическа и грим също бяха на ниво, правейки цялата ѝ визия абсолютно достойна за първото място.

 

2. Джъстийн Монро

 

Много близо до първото място бе Джъстийн Монро, която демонстрира най-добрия задник в дисциплината - няма две мнения по въпроса. Тя показа цялостна подобрена визия в сравнение с предишните си участия на про сцената - физика ѝ изглеждаше чиста и дори леко обемна в някои мускули. Доскоро тя често бе пренебрегвана и така и не влизаше в челните места на професионални състезания, но тази вечер привлече вниманието на съдиите. Надяваме се и за вбъдеще да продължи да бъде оспорвана конкуренция за титлата, тъй като тя определено има страхотен потенциал.

 

3. Джанет Лейъг

 

Преди състезанието мнозина ѝ приписваха победата, но в крайна сметка възможностите ѝ бяга ограничени до топ 3. Физиката на Джанет се открояваше с впечатляващо дълги крака, а освен това, тя беше най-сухата от всички състезателки. Но в Бикини дисциплината прекалената сухота понякога е минус.

 

 2. Джъстийн Монро

Арнолд Класик 2015 - Жени

3. Джанет Лейъг

Арнолд Класик 2015 - Жени

 

 

4. Индиа Паулино

 

На четвърто място се класира Индиа Паулино, която през 2013 спечели дисциплината. От тогава се опитва да си върне титлата. През последните няколко години сме я виждали да става шеста след като е била първа, в зависимост срещу кои други участнички се състезава. Нейното сексапилно сценично поведение обаче не бе достатъчно да се види отново на върха.

 

5. Стефани Махое

 

Очаквано в топ 6 влезе Стефани Махое. Може би изглеждаше малко по-суха от другите, но не с достатъчно обемна мускулатура. Това още повече подчертаваше релефа ѝ и в крайна сметка не ѝ позволи да заеме по-горна позиция в крайното класиране.

 

4. Индиа Паулино

Джанет Лейъг

5. Стефани Махое

Джанет Лейъг

 

 

6. Нармин Асриа

 

Въпреки че бе една от най-ниските състезателки на сцената, Нармин Асриа не отстъпваше на по-високите си конкурентки дори на сравнителните позирания. Поради по-ниския си ръст, тя изглеждаше с повече мускулна маса от останалите, а в тази дисциплина това няма как да я изведе до топ 3.

 

Арнолд Класик 2015 ЖениКЛАСИРАНЕ:

 

1. Ашли Колтуосър

2. Джъстин Монро

3. Джанет Лейъг

4. Индиа Паулино

5. Стефани Махое

6. Нармин Асриа

7. Найоми Ола

8. Сара ЛеБланк

9. Никол Акний

10. Бианка Бери

11. Ана Стародубцева

12. Сара Бек

13. Ной Алекзандър

14. Кристина Феъри

15. Кинеа Янсей

 


 

Арнолд Класик жени 2015Фитнес

 

Както знаете, в тази дисциплина освен физиката, се оценя и свободното съчетание, което трбява да бъде не само вълнуващо, забавно и оригинално, но и перфектно изпълнено, без да се допускат грешки. Това изисква сила, гъвкавост и разбира се креативност. Затова и фитнес дисциплината винаги е сред най-вълнуващите програми на Арнолд Класик.

 

1. Оксана Гришина

 

Невероятната Оксана Гришина (отдясно) продължи да обира титлите, след като спечели Мис Фитнес Олимпия през септември миналата година. Нейната мускулеста физика е винаги невероятно чиста и твърда, а тя винаги умее да я представи в най-добрата светлина - не само чрез позирането, но и чрез уникалните свободни съчетания. Прическата, гримът и тенът ѝ също бяха впечатляващи и Оксана обра бурните овации на публиката в Кълъмбъс. Въпреки че свободното ѝ съчетание не бе най-интересното, което сме наблюдавали от нея, да не забравяме, че последните години тя доста вдигна летвата. Този път заложи на това да демонстрира завидната си сила чрез трудни движения, което в крайна сметка също се хареса на публиката. Вземете всичко това на куп и шампионската титла в дисциплината ѝ е просто безспорна.

 

 

2. Танджи Джонсън

 

Физиката на Танджи Джонсън обикновено клони към по-мека, но тази година видяхме по-малка, но по-стегната нейна версия - достатъчна съдиите да я извикат още за първото сравнение в съответния рунд. В свободното си съчетание, Танджи показа чудесни танцови умения, съчетани с динамични силови движения и доста енергия. Това обаче, не бе достатъчно да се наложи над Оксана.

 

 

3. Реджина Да Силва

 

Третото място бе за Реджина Да Силва, която имаше изключително успешен сезон през 2014, когато успя да стане втора както на Арнолд Класик, така и на Олимпия. Съчетанията на Реджина винаги са сред най-конкурентните, независимо от състезанието и конкуренцията. Релефът ѝ обаче подчертаваше мускулатурата може би малко повече от необходимото, особено когато се има предвид, че тя е най-мускулестата сред всички участнички.

 

2. Танджи Джонсън

Арнолд Класик жени 2015

3. Реджина Да Силва 

Арнолд Класик 2015 Жени

 

 

4. Бетани Систернино

 

Бетани Систернино е познато лице на професионалните финтес състезания. Несъмнено притежава една от най-добрите структури за тази дисциплина. Тази година обаче, тя не показа достатъчно добра форма. Ако не бе най-доброто ѝ съчетание досега, дори можеше да изпадне от топ 6.

 

 

5. Мишел Бланк

 

Мишел Бланк бе изненадата на вечерта, класирайки се на пето място, след като изпусна доста от 2014-та поради травма. Тънката ѝ талия, изваяните рамене и сухотата в бедрата допринесоха за цялостната ѝ визия, наистина неочаквано, но достойно за топ 6. Впечатление направи и доброто ѝ съчетание, въпреки възстановяването ѝ от травмата. Определено притежава потенциал, който с нетърпение ще наблюдаваме как развива.

 

4. Бетани Систернино

Арнолд Класик 2015 Жени

5. Мишел Бланк

Арнолд Класик 2015 Жени

 

 

6. Мириам Кейпс

 

Шестото място зае Мириам Кейпс, която попадаше и на четвърта и на шеста позиция както на Олимпия, така и на Арнолд Класик през последните две години. Тя беше сред тези участнички, която показа най-добрата си форма досега, а това не остава неодоценено от съдиите.

 

Арнолд Класик 2015 Жени

 

 

КЛАСИРАНЕ:

 

1. Оксана Гришина

2. Танджи Джонсън

3. Реджина Да Силва

4. Бетани Систернино

5. Мишел Бланк

6. Мириам Кейпс

7. Риал Грейбър-Васани

8. Фиона Харис

9. Триш Уорън

10. Мелинда Сабо

11. Сара Ковач

12. Аурика Търгейл

13. Ашли Себера

14. Уитни Джоунс

 


 

 Арнолд Класик 2015 ЖениФигура

 

С последните си две титли от Фигура Интернешънъл, Кандис Кийн се надяваше да изравни рекорда на Джени Лин от три победи. Тя обаче остана на 3-то място, допускайки да я победят Камала Родригес-МакКлър и Кандис Луис.

 

1. Камала Родригес-МакКлър

 

Камала (отдясно) представи на тазгодишния Арнолд Класик цялостна визия, без слаби места, като дори показа малки, но забележими подобрения. Красивата ѝ физика, линиите на тялото ѝ, позирането, прическата, гримът, всичко това я открояваше от останалите 14 участнички. Съдиите бяха на същото мнение и за вбъдеще конкурентките ѝ ще трябва не само да се съобразяват с нея, но и да взимат пример как трябва да изглежда една шампионка в дисциплината Фигура.

 

2. Кандис Луис

 

На второ място се класира Кандис Луис. Имаше добри пропорции, дължащи се предимно на малката ѝ талия и широкия гръб. Долната част на тялото ѝ също не отстъпваше на горната, правейки цялостните ѝ пропорции наистина идеални. Мускулатурата ѝ обаче, не бе на нивото на Камала - отстъпваше както по обемност, така и по сепарация. Тя обаче има основата и до Олимпия през септември несъмнено ще успее да подобри мускулатурата и формата си, за да бъде истинска заплаха за първото място.

 

3. Кандис Кийн

 

Изненадващо, Кандис остана трета. Тя излезе малко по-мека от обикновено, като се опитваше да прикрие това с позирането си и да привлече вниманието на съдиите върху силните си части, каквито са ременете и задната част на бедрата. Бъдете сигурни, че това трето място ще я мотивира още повече за следващите състезания през 2015.

 

2. Кандис Луис

Арнолд Класик 2015 Жени

3. Кандис Кийн

Арнолд Класик 2015 Жени

 

 

4. Латориа Уотс

 

Латориа Уотс показа малка талия, широк гръб и обемни рамене. Позирането ѝ също беше на ниво. Физиката ѝ е много подобна на тази на Кандис Луис, така че, малко не и достигна за топ 3. Тя трябва да продължи да се подобрява, като най-вече трябва да наблегне на мускулната маса, за да запълни по-добре рамката на структурата си.

 

5. Ан Титън

 

Опитна състезателка като Ан Титън винаги знае как да покаже V-образната си форма. Ан изглеждаше по-малка от обикновено, но това в нейния случай не означава да е непременно минус. Определено с това участие тя не се целеше в първото място, но бе достатъчно конкурентна за топ 3.

 

4. Латориа Уотс

Арнолд Класик 2015 Жени

 

5. Ан Титън

Арнолд Класик 2015 Жени

 

 

6. Дженифър Стробо

 

Дженифър Стробо (отдолу) се класира шеста благодарение на най-добрата си форма досега. През последните години тя успя да запълни с достатъчно мускулна маса своята костна структура и вече изглежда наистина като завършена професионална състезателка във Фигура дисциплината. Остава да видим само дали ще успее да задържи добрата си форма през цялата година.

 

Арнолд Класик 2015 ЖениКЛАСИРАНЕ:

 

1. Камала Родригес-МакКлър

2. Кандис Луис

3. Кандис Кийн

4. Латориа Уотс

5. Ан Титън

6. Дженифър Стробо

7. Хедър Дийс

8. Сидни Гълън

10. Джули майър

11. Аманда Дохърти

12. Жера Молет

13. Андреса Рибейро

14. Мира Роджърс

15. Ейва Коуън

 


 

ФизикАрнолд Класик 2015 Жени

 

Тази дисциплина намира място в програмата на Арнолд Класик цели 2 години, след като бе включена в тази на Олимпия. Разбира се, тук участието е само с покани, което прави дисциплината истински зрелищна и изпълнена само с качествени състезателки. Сигурно мнозина са очаквали, че тук класирането ще бъде същото или подобно като това на Олимпия през септември 2014. Но както знаем, при новите дисциплини това не е винаги е така.

 

1. Джулиана Малакарн

 

Пълните мускули със заоблени форми на Джулиана (отдясно), в съчетание с добрата и сепарация и топ форма, я направиха невъзможна за побеждаване. В сценичното ѝ поведение си личеше, че тя е наистина уверена за успеха си на този форум.

 

2. Дана Лин Бейли

 

Второто място остана за Дана Лин Бейли, която очаквано бе фаворитката на публиката. Тя показа добро развитие на горната част на тялото със заоблени рамене, отлична преса и приятни линии. Развитието на краката ѝ обаче не съответстваше на горната част. Освен, че нямаше достатъчно обемни бедра, сепарацията ѝ също се губеше, особено в сравнение с тази на останалите конкурентки в топ 3.

 

3. Тайси Копет

 

Тайси Копет демонстрира високоестетична физика с чудесно преливащи линии. Може би недостатъчно пълната мускулатура ѝ костваше по-предно класиране, дори победа. Занапред обаче, тя несъмнено ще се усъвършенства и ще се превърне в сериозна заплаха за Бейли и Малакарн.

 

 

2. Дана Лин Бейли

Арнолд Класик 2015 Жени

3. Тайси Копет

Арнолд Класик 2015 Жени

 

 

4. Карина Насименто

 

Друга фаворитка на публиката, Карина Насименто, се появи малко по-малка от обикновено, но с видимо по-стегната кондиция. Тя бе уверена, изпълни отлично своето съчетание, но явно не бе предпочетена от съдиите за топ 3.

 

5. Ла′Дриса Бонивел

 

Ла′Дриса Бонивел също излезе по-лека от миналите ѝ състезания, но демонстрира много добър релеф, особено в гръбната мускулатура и ръцете. За съжаление, не достатъчно сухи бяха бедрата ѝ. Ако бе демонстрирала балансиран релеф в горната и долната част на тялото, можеше спокойно да измести Карина от четвъртото място.

 

4. Карина Насименто

Арнолд Класик 2015 Жени

5. Ла′Дриса Бонивел

Арнолд Класик 2015 Жени

 

 

Арнолд Класик 2015 Жени6. Сабрина Тайлър

 

Въпреки че бе болна през последната седмица от подготовката си, Сабрина Тайлър (отляво) успя да покаже на съдиите, че това не е нарушило топ кондицията ѝ. Дори си личеше, че е натрупала и малко мускулна маса. Въпреки успешното ѝ участие на състезанието, тя трудно щеше да се пребори за по-предно класиране.

 

КЛАСИРАНЕ:

 

1. Джулиана Малакарн

2. Дана Лин Бейли

3. Тайси Копет

4. Карина Насименто

5. Ла′Дриса Бонивел

6. Сабрина Тайлър

7. Джилиан Ревайл

8. Минди О′Брайън

9. Хедър Грейс

10. Дженифър Робинсън

11. Натали Фолк

 

 

Ако случайно сте пропуснали ТУК можете да прочетете как протече състезанието при мъжете


 


Любомир ХристовЛюбомир Христов

В BodyConstructor: ОснователГлавен Администратор, Главен редактор

 

Професия: Предприемач

 

Образование: Бизнес Администрация (ББА), "Американски университет в България", Дипломиран Фитнес Инструктор от катедрата по "Културизъм" в "Национална Спортна Академия София"

 

Интереси: Силов Трибой, Вдигане на тежести, Стронгмен, Бодибилдинг, Силов Културизъм

 

Любомир Христов се занимава активно вече над 3 години със силов трибой, а преди това няколко години със силов културизъм, здравословен начин на живот. Опитът и търсенето на онлайн възможности за следене на цялостния физически прогрес и постоянната нужда от акумулиране на нови знания, му дават силен тласък да инициира създаването на проекта BodyConstructor. Той започва идейното развитие на сайта през 2009-та година, а по-късно реализира програмната структура, бъдещото съдържание и тематична насоченост. В него заедно с останалите членове на екипа, той смята, че може да събере и систематизира на едно място най-практичната информация за бодибилдингфитнес и силовите спортове, като по този начин да допринесе за развитието и популяризирането им у нас.


 


Тагове: Бикини, Фигура, Фитнес, Жени, Културизъм, Състезания, Новини, Арнолд Класик
Добави в Svejo

Женското присъствие на Арнолд Класик 2015 - сексапил и мускули от световна класа!
Прочети още ...

Ексклузивно интервю с големия Майк Тучшерър - един от най-популярните треньори и проповедници на силовите спортове в Щатите!

Ексклузивно интервю с големия Майк Тучшерър - един от най-популярните треньори и проповедници на силовите спортове в Щатите!

10.04.2015 г. / автор: Любомир Христов
Майк Тучшерър (Mike Tuchscherer) е един от най-популярните състезали по силов трибой на IPF (Международната Федерация по Силов Трибой) в света. Той се състезава в категория до 120кг и е ...
Републиканско по Вдигане от Лег, 2-ри кръг

Републиканско по Вдигане от Лег, 2-ри кръг

22.05.2012 г. / автор: Любомир Христов
Завърши вторият кръг на Републиканското първенство по вдигане от лег. Разбира се участваха почти всички от нашите най-изявени състезатели в тази дисциплина. Състезанието беше разделено на две части - с ...
Гребците Кристиян Василев и Георги Божилов гостуват в Супер Сериите С05 Е01

Гребците Кристиян Василев и Георги Божилов гостуват в Супер Сериите С05 Е01

17.02.2017 г. / автор: Master Admin
Двойката български гребци Кристиян Василев и Георги Божилов, които се класираха на 9-то място на игрите в Рио, ще участват в първия епизод на Супер Сериите Сезон 5 на 20 ...

"Супер Сериите" на BodyConstructor Сезон 2 приключи! Равносметката?

23.02.2015 г.
Дойде и краят на "Супер Сериите" на BodyConstructor Сезон 2. Дойде времето и за равносметкaта...   Това беше един дълъг път, който нямаше да съществува без вас - нашите зрители и фенове, които ...