Начало Статии Залозите растат - кой ще бъде световният крал на бодибилдинга? Кай Грийн срещу Фил Хийт за 5-та поредна година.

Залозите растат - кой ще бъде световният крал на бодибилдинга? Кай Грийн срещу Фил Хийт за 5-та поредна година.

05.09.2015 / Автор: Любомир Христов    Оцени
00000
Гласували:
Залозите растат - кой ще бъде световният крал на бодибилдинга? Кай Грийн срещу Фил Хийт за 5-та поредна година.

С наближаването на най-престижния турнир в световния бодибилдинг, залозите за това кой ще спечели този път, стават все по-сериозни и по-сериозни. С всяка изминала година битката между двамата големи - Кай Грийн и Фил Хийт става все по-ожесточена не само на сцената, но и извън нея. Феновете на професионалния бодибилдинг изписват километри текстове из световните форуми и социални мрежи. Това е напълно обяснимо, имайки предвид и развоя на двубоите между Кай и Фил през последните 4 години, а именно:


2014 - 1-во място Фил Хийт, 2-ро място Кай Грийн
2013 - 1-во място Фил Хийт, 2-ро място Кай Грийн
2012 - 1-во място Фил Хийт, 2-ро място Кай Грийн
2011 - 1-во място Фил Хийт, 3-то място Кай Грийн

 

От тази кратка статистика спокойно можем да кажем, че Кай Грийн го спохожда сходна съдба като тази на Джей Кътлър (или на Кевин Леврони) поне до 2006-та година, когато Джей прави 4 втори места след големия Рони Колман. Джей обаче, успя да се изкачи на върха през 2006-та именно срещу най-големия си съперник. Дали Кай ще успее да повтори същия развой през 2015-та? „Хищникът“ привлече стотици хиляди последователи чрез своя артистизъм, философия и житейски път. Той изведе позирането в бодибилдинга до нови измерения, което несъмнено се харесва на голяма част от почитателите на съвременния културизъм. Според мнозина, той незаслужено е слаган на второ място особено през 2013 и 2014-та., като пръст в това имат задкулисни игри между големите производители на хранителни добавки и организаторите на Мистър Олимпия. Той седи по-масивен и широк от Фил на голяма част от сравнителните позирания, като отделните му, допреди изоставащи, мускулни групи претърпяха сериозен прогрес през последните 2-3 години.

Залозите растат - кой ще бъде световният крал на бодибилдинга? Кай Грийн срещу Фил Хийт за 5-та поредна година.

 

Не така обаче мислят съдиите и някои от специалистите, които оценяват и анализират надпреварата на живо. В интервю един от съдиите преди година споредели, че не снимките и видеата са меродавен показател за това кой трябва да спечели, а визията на състезателите на живо, когато застанат един до друг. Има и друг фактор, който много често наклонява везните на общественото мнение в дадена посока, а именно комбинацията от емоционалната нагласа и неразбирането на критериите на професионалния културизъм от обикновения зрител. Много често големи и масивни състезатели правят най-голямо впечатление, когато излезнат на сцената, но в действителност биват класирани не само извън 6-цата, но и извън първите 10. Това е така, защото масата сама по себе си не е критичен фактор в крайното класиране. Голяма част от детайлите и пропорциите, които всъщност отличават даден шампион от неговите съперници, остават „невидими“ за обикновеното око. Така например „Големият“ Рами, Роли Уинклаар и др. привлякоха една сериозна маса от фенове и последователи, които си представят че щом Рами е 15 килограма по-тежък от Фил, следователно е по-достоен носител на титлата „Мр Олимпия“. Детайлни анализи на сравнителни позирания между тях и състезателите от ТОП 3 обаче показват, че голяма част от младите професионални състезатели все още не са готови да заемат място сред първите 6. (отдясно можете да видите едно сравнително позиране между Фил Хийт отляво и Биг Рами отдясно)

 

Какво да очакваме от Мистър Олимпия 2015?


Тази година се очакват размествания и в ТОП 10. Досегашните обичайно класирали се Декстър Джексън, Денис Волф, Шон Роден, Бранч Уорън (който на два пъти изпадна и от ТОП 6) и Виктор Мартинес, вероятно отново ще запълнят ТОП 6, но битката за останалите 4 места ще бъде изключително интересна - младите надежди Седрик Макмилън, Хуан Морел, Роли Уинклаар, Брандън Къри, Мамдух Елсбияи (Биг Рами) и Джъстин Комптън.  Последните двама се очаква да дори да атакуват ТОП 6.

Дали Кай ще успее да разруши статуквото, е все така неясно и може би затова с всяка изминала Олимпия, почитателите на надпреварата стават все по-нетърпеливи да видят развръзката й. Всяка година валят обещания от лагерите на двамата, че ще видим най-добрата им „версия“. От друга страна с всяка изминала година шансовете шампионът да бъде детрониран се увеличават, тъй като както знаем е много по-трудно да се задържиш на върха, отколкото да го изкачиш веднъж. Кай няма какво повече да губи от Фил и дано тази година станем свидетели на поредната оспорвана битка и наистина победителят бъде оценен максимално обективно и справедливо.

 

Какво мислите вие, кой ще бъде тазгодишния крал на световния бодибилдинг?

Разбира се ОЧАКВАЙТЕ РЕПОРТАЖ и АНАЛИЗ на цялото събитие с всички бодибилдинг категории в BodyConstructor веднага след неговия край!

 


Залозите растат - кой ще бъде световният крал на бодибилдинга? Кай Грийн срещу Фил Хийт за 5-та поредна година.

 

 


 

Любомир Христов

 

В BodyConstructor: Основател, Главен Администратор, Главен редактор

 

Професия: Предприемач

 

Образование: Бизнес Администрация (ББА), "Американски университет в България", Дипломиран Фитнес Инструктор от катедрата по "Културизъм" в "Национална Спортна Академия София"

 

Интереси: Силов Трибой, Вдигане на тежести, Стронгмен, Бодибилдинг, Силов Културизъм

 

Любомир Христов се занимава активно вече над 3 години със силов трибой, а преди това няколко години със силов културизъм и здравословен начин на живот. Той е шампион (кат.до 100кг) на най-известния турнир по силов трибой за любители "Джони Спорт - Храм на Силата" за 2014г., вице-републикански шампион по силов трибой без екипировка за 2014г, и бронзов медалист в движението клек на републиканското първенство без екипировка през 2013г.

 

Опитът и търсенето на онлайн възможности за следене на цялостния физически прогрес и постоянната нужда от акумулиране на нови знания, му дават силен тласък да инициира създаването на проекта BodyConstructor. Той започва идейното развитие на сайта през 2009-та година, а по-късно реализира програмната структура, бъдещото съдържание и тематична насоченост. В него, заедно с останалите членове на екипа, той смята, че може да събере и систематизира на едно място най-практичната информация за бодибилдинг, фитнес и силовите спортове, като по този начин да допринесе за развитието и популяризирането им у нас.

Всички статии и интервюта на Любомир Христов можете да прочетете тук

 

 


 


Любомир ХристовЛюбомир Христов

В BodyConstructor: ОснователГлавен Администратор, Главен редактор

 

Професия: Предприемач

 

Образование: Бизнес Администрация (ББА), "Американски университет в България", Дипломиран Фитнес Инструктор от катедрата по "Културизъм" в "Национална Спортна Академия София"

 

Интереси: Силов Трибой, Вдигане на тежести, Стронгмен, Бодибилдинг, Силов Културизъм

 

Любомир Христов се занимава активно вече над 3 години със силов трибой, а преди това няколко години със силов културизъм, здравословен начин на живот. Опитът и търсенето на онлайн възможности за следене на цялостния физически прогрес и постоянната нужда от акумулиране на нови знания, му дават силен тласък да инициира създаването на проекта BodyConstructor. Той започва идейното развитие на сайта през 2009-та година, а по-късно реализира програмната структура, бъдещото съдържание и тематична насоченост. В него заедно с останалите членове на екипа, той смята, че може да събере и систематизира на едно място най-практичната информация за бодибилдингфитнес и силовите спортове, като по този начин да допринесе за развитието и популяризирането им у нас.


 


Тагове: Мр Олимпия, Новини, Състезания, Професионален Културизъм, Бодибилдинг, Професионалисти, Фил Хийт, Кай Грийн, Денис Уолф, Виктор Мартинес, Бранч Уорън
Добави в Svejo

Залозите растат - кой ще бъде световният крал на бодибилдинга? Кай Грийн срещу Фил Хийт за 5-та поредна година.


Напреднал
мнения - 70
асен драгнев
2015-09-08 12:53:41

Не знам дали сте виждали Кай наскоро,направо нямам думи....Рами според мен ще влезе в 5-тицата.следя с интерес и Седрик.според мен за сега е недооценен.мисля,че тази година ще имаме нов мистър:)URL   

Ентусиаст
мнения - 43
Венцислав Милушев
2015-09-08 13:32:45

Силно се надявам Кай да спечели тази година последните снимки които гледах са страхотни не е физика която бих искал да имам но определено има невероятен прогрес от миналата година. Миналата година също беше негова но я подариха на Хийт надявам се тази година поне всичко да бъде честно и да няма мръсни номера като миналата URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 259
Сузи Видолова
2015-09-08 16:34:05

Аз давам моя глас за Фил, за да видите, че и дамите следят с интерес :pURL   
Харесвам 0

Ентусиаст
мнения - 46
teodor cholakov
2015-09-15 09:34:26
Чува се и се говори на доста места че Кай няма да участва да ли е вярно?


URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 259
Сузи Видолова
2015-09-15 17:10:54

И аз така днес четох, дори попаднах на негов клип как плаче, горкичкия :(URL   
Харесвам 0

Ентусиаст
мнения - 46
teodor cholakov
2015-09-16 08:41:35

То ако е вярно е ясен кой ще е победителя,няма да има никаква интрига.

 URL   
Харесвам 0Прочети още ...

Съвместими ли са вегетарианството и бодибилдингът?

Съвместими ли са вегетарианството и бодибилдингът?

01.02.2017 г. / автор: Master Admin
В днешно време все повече хора преминават към различни нашумели течения в диетологията като вегетарианство, веганство и т.н., което се състои в изключване на определени продукти от менюто заради морални, здравни, ...
Най-красивите, най-изящните, най-добрите. Жените на Олимпия 2016! Обзор на всички дамски категории

Най-красивите, най-изящните, най-добрите. Жените на Олимпия 2016! Обзор на всички дамски категории

20.09.2016 г. / автор: Любомир Христов
Дойде ред и да разкажем по-подробно какво се случи при дамите на 52-рото издание на Олимпия. Повече за мъжкото представяне можете да прочетете ТУК   ЖЕНСКА ФИЗИКА   Шампионката от миналите две издания на турнира ...