Начало Статии Левзеята - мощен натурален стимулатор за ултимативно здраве и сила!
Начинаещи

Левзеята - мощен натурален стимулатор за ултимативно здраве и сила!

12.11.2015 / Автор: Кирил Танев    Оцени
00000
Гласували:
Левзеята - мощен натурален стимулатор за ултимативно здраве и сила!
снимка източник: BodyConstructor

Почти всеки, който влезе във фитнеса има една главна цел – да покачи мускулна маса и да изгори излишните подкожни мазнини. Това разбира се, се получава винаги в началото, с първите месеци на тренировки и правилен хранителен режим. След това този процес се забавя и идва моментът, в който трябва да се обърне по-сериозно внимание върху тренировката – интензивността, различни методи за повишаване на напрежението върху работещите мускули и съответно се изисква повишено възстановяване. При правилно изграден тренировъчен, хранителен и суплементен режим, отново отчитаме повишена сила и мускулен растеж. Но идва момент, в който тялото се адаптира към натоварването и се налага то да бъде повишено още, за да се получи реален мускулен растеж. И тогава обаче, идва проблемът с възстановяването и белтъчния синтез. Колкото и да увеличаваме приема на протеини, аминокиселините от него остават неефективно използвани и само натоварват храносмилателната система, но и бъбреците. За това много от спортуващите посягат към анаболните стероиди, чрез които повишават азотната задръжка, да увеличат работата на андрогеновите рецептори и така мускулният да засилят мускулния ре-синтез значително. Това, както знаем обаче, е свързано с многобройни странични ефекти, на които няма да се спирам сега - те са всеизвестни, а има и достатъчно информация по темата. Затова натурално трениращите и спортистите, които се подлагат на допинг тестове търсят алтернативи, които да имат подобен на анаболните стероиди ефект, без те да бъдат забранени и опасни за здравето. Съществуват изключително много съставки, които реално подпомагат този процес пряко или косвено, но един продукт се оказа изключително ефективен и безопасен. Става въпрос за Екстракта от левзея - това е растение, виреещо в Азия и Сибир, използвано от стотици години, като мощен адаптоген и афродизиак. Растението присъства в много рецепти от народната медицина, както и във възстановителната прогрма на изключително много спортисти по света. Доколкото съм запознат, за първи път руски атлети са открили и приложили левзеята в спорта и възстановяването преди 3-4 десетилетия.

 

Самият ефект за покачване на чиста мускулна маса и увеличаване на работоспособността се дължи на няколко различни фактора:

 

На първо място, както споменах, левзеята е много силен адаптоген – т.е. продукт, който се бори със стреса. Това предполага намаляване на катаболните хормони, което автоматично прави положителна разликата между мускулния синтез и разпад. Тялото е в постоянна борба на анаболните и катаболни процеси и когато анабалните са повече всъщност се увеличава мускулната маса. Освен това, левзеята тонизира, ободрява и повишава работоспособността, което води до по-добри тренировки, по-качествено възстановяване и съответно мускулен растеж и плътност.

 

Leuzea Max - Cvetita HerbalЛевзеята повишава азотната задръжка, което води до по-голям протеинов синтез, подобно на анаболните стероиди.

Не по малко важни, макар че косвено подпомагат възстановяването и прогреса, са способностите на билката да подобрява чернодробните функции, работата на стомаха, регенерацията на клетъчните мембрани. Съществуват над 50 изследвания, доказващи положителния ефект върху мускулния синтез, без отчетени разлики в хормоните и отклонения от здравословните показатели. Дори често ефектът от използването на левзея се сравнява с този на дианабола, като мускулен синтез, но без страничните ефекти и щети, които нанася анаболният стероид върху тялото.

 

Продукт с известни толкова много положителни ефекти, следва да бъде включен в много от възстановителните формули за спортисти и за хора, които се нуждаят от
подобрено възстановяване. Продуктът в действителност се предлага самостоятелно, както и в комбинация с други продукти, най-често стимулатори на тестостерона или много ефективата комбинация с Л-Леуцин. Но за съжаление не всички работят по един и същи начин. Високата цена и добрата репутация прави продуктът много привлекателен за продажба и много фирми, целящи бързи приходи предлагат нискокачествена суровина, с малка концентрация, която реално не дава необходимия ефект. Аз и моят екип сме изпробвали много формули, някои с добър ефект, други с не толкова добър, но останахме изключително доволни от продукта Leuzea Max на "Цветита Хербал". Водно-спиртният екстракт е с много висока концентрация600 мг / в доза от 3 мл и с изключително високо качество, което прави продукта единствен на пазара, който предоставя максималната ефективна доза в два приема, при това на много добра цена. Смея да кажа, че в България, няма нито един продукт, който да е конкурент по качество / концентрация и цена на Leuzea Max . Постарах се да проуча подробно пазара, търсейки друг
Leuzea Max - Cvetita Herbal подобен продукт, но повечето добри формули са капсулни и надхвърлят многократно цената на продукта на "Цветита Хербал". Много състезатели от други спортове също залагат на продукта за възсатновяване и при тях ефективността е много висока, има вече и атлети преминали официални допинг тестове на Световно ниво, приемайки Leuzea Max.

 

Съществуват различни схеми на прием и дозировка. Достатъчни са 200 до 600 мг екстракт на ден за получаване на резултат, но тази дозировка може да се увеличи, за по-осезаем ефект до 2 х 600 мг дневно, която е и препоръчителната дневна доза Leuzea Max на "Цветита Хербал". Аз лично имам наблюдения върху използването на продукта в дозировка 4 х 300 мг в комбинация с 3 гр Л-леуцин преди храна. Ефектът е невероятен, повечето спортисти, които изпробваха тази комбинация с Leuzea Max при повишен белтъчен прием 2.5 гр / кг телесна маса покачиха по 3-5 кг за 60 дни употреба. При това без омазняване и странични ефекти.

 

Leuzea Max е един много добър продукт, реална алтерантива на анаболните стероиди, който има редица ползи върух организма, възстановяването и синтеза на протеин в тялото. Когато продуктът е съчетан с правилен тренировъчен и хранителен режим, богат на белтъчини ефектът за покачване на мускулна маса е наистина значителен.


 

leuzea, BodyConstructor

КУПИ СЕГА 

Кирил Танев

 

Кирил Танев - фитнес програми, диети и режимиВ BodyConstructor: Автор, Треньор, Спортист

 

Професия: Фитнес инструктор, Състезател в категория "Мъжка физика", Предприемач

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки

 

Кирил Танев e с над 10-годишен стаж в сферата на кондиционните тренировки и фитнеса. През всичките тези години той усилено и задълбочено чете професионални материали и научни източници, като комбинира този подход с постоянна практическа експериментация върху себе си и хората, които тренира.

 

Работи с Илияна Илиева Костова - бронзов медалист в категория"Бикини Фитнес"  2012 г., която участва на Световно първенство същата година. Работи и с Пламен Желев - бронзов медалист от републиканско първенство и вице балкански шампион в категория "Мъжка Физика". Последният страхотен резултат постига заедно с Линда Робертович, която се класира втора в състезанието "WBFF Fitness Diva" в Дания през 2014г!

 

Самият Кирил Танев от около година се готви и състезава в новата дисциплина "Мъжка Физика" , доказвайки, че е не само добър теоретик, но и практик в тази област.

 

Всички статии на Кирил Танев можете да прочетете тук,

 

 


 

 

 


Кирил ТаневКирил Танев
В BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Фитнес инструктор, Състезател в категория "Мъжка физика", Предприемач

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки

 

Кирил Танев e най-новия треньор в екипа на BodyConstructor ! Той с над 10-годишен стаж в сферата на кондиционните тренировки и фитнеса. През всичките тези години той усилено и задълбочено чете професионални материали и научни източници, като комбинира този подход с постоянна практическа експериментация върху себе си и хората, които тренира.

 

Работи с Илияна Илиева Костова - бронзов медалист в категория"Бикини Фитнес"  2012 г., която участва на Световно първенство същата година. Работи и с Пламен Желев - бронзов медалист от републиканско първенство и вице балкански шампион в категория "Мъжка Физика". Последният страхотен резултат постига заедно с Линда Робертович, която се класира втора в състезанието "WBFF Fitness Diva" в Дания през 2014г!

 

Самият Кирил Танев от около година се готви и състезава в новата дисциплина "Мъжка Физика" , доказвайки, че е не само добър теоретик, но и практик в тази област. 

 

Можете да следите неговия ДНЕВНИК в BodyConstructor тук


 

 


Тагове: Хранителни добавки, Добавки, Суплементи, Билки, Левзея, Екдистерон, Кирил Танев, Цветита Хербал
Добави в Svejo

Левзеята - мощен натурален стимулатор за ултимативно здраве и сила!


Напреднал
мнения - 91
Иван Демирев
2015-11-12 18:36:33

Гледам че правите реклама на Цветита Хербал...искам да разбера като цяло мнението за продуктите им понеже съм се насочил към Трибулус+Гинко.Повечето във форума не харесват и не копуват от български марки затова искам да знам лично за тази мнения и препоръки.Благодаря и успехи.URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 7
Румен Гайтански
2015-11-12 20:25:05

Аз лично съм много доволен от този продукт, с високобелтъчно хранене наистина се получават нещата, дори и само за месец и половина през които го пия в комбинация с трибулус на същата фирма.URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 148
Владислав Любомиров
2015-11-12 21:35:55
Пил съм Зеления чай и Трибулуса и останах доста доволен. Явно за разлика от много друго БГ производители тези са решили да не се пестят откъм сировина и да направят един наистина качествен продукт.


URL   
Харесвам 1

Новак
мнения - 16
Иван Иванов
2015-11-14 20:00:11
Какви дози са нужни и как се взима? Смята се, че 40 мг/ден чист (95-100%) екстракт от екдистерон (20-hydroxyecdysone) са достатъчни, за да се прояви фармакологичният ефект без риск от интоксикация. -Това го пише в ббтийма? А това в аптека фрамар онлайн - При тежка физическа работа и за активно спортуващи се препоръчват от 2 до 4 таблетки или от 20 до 40 капки дневно. Като приема става сутрин, преди и по време на тренировки и работа. /За засилване на действието на препарата при спортисти е добре да се комбинира с витамин В6 и В12/ на този продукт ЛЕВЗЕЯ ПЛЮС таблетки * 30 от 15мг всяка...нещо не мога да схвана как в 3мл ще има 600мг и каква всъщност е максималната дневнадоза...? Благодаря


URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 2
Cvetita Herbal
2015-11-16 15:47:04
Здравей приятелю!Благодарим ти за въпроса! Това е екстракт от Левзея корен 20% в един милилитър съдържа 200мг. активно вещество което включва всички активни и полезни съставки които се съдържат в Левзея корен.Тоест това не е Екстракт от екдистерон. Екдистерон е едно от активните вещества които се съдържат в Левзея корен в Спанак и в други растения. :)Ако имаш още въпроси с радост ще ти отговорим :)


URL   
Харесвам 1

Златен Потребител
мнения - 378
Ричи Петров
2015-11-17 13:57:42

Продукта действа, особено в комбинация с добър трибулус ефекта е много як.URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 136
Biser Angelov
2015-11-17 17:23:36

Най-добрата комбинация е левзеята със D-Aspartic + Tribulus. Направо гърмишURL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 16
Иван Иванов
2015-11-20 15:47:07

Изключително съм доволен от отговора Цветита Хербал! Имам още един въпрос - колко е препоръчителната доза екдистерон за активно спортуващ човек, и по точно силов трибой като мен и колко е максималната, кат.66кг. Благодаря ви!URL   
Харесвам 0

Новак
мнения - 2
Cvetita Herbal
2015-11-22 11:18:53
Здравей Ванка :) за всеки продукт най-вероятно ще е строго индивидуално.Зависи от суровините и технологията на изработка.Ако дадем пример с Левзея Макс 3мл. два пъти на ден може би ще постигнеш доста добри резултати.Най-вероятно ще си приятно изненадан. Ако направиш тест ще се радваме да споделиш резултатите с нас :)


URL   
Харесвам 0

Платинен Потребител
мнения - 551
Цветан Петров
2016-01-12 11:42:24

До две седмици ще опитам и аз вашата Левзея, за да видим нацепване и маса в период на адаптация :) URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 70
асен драгнев
2016-01-12 12:22:43

Пия левзея макс заедно със трибулуса на цветита вече втори месец по 3мл.  Три пъти дневно и от двете.като цяло се усеща предимно трибулусаURL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 136
Biser Angelov
2016-01-19 14:49:08

Левзеята в дози над 3 грама е нещо невиждано. Лично аз съм си правил такъв експеримент и останах много доволен, друг е въпроса ,че ти трябват малко повече пари за да се направи както трябва.URL   
Харесвам 1

Платинен Потребител
мнения - 551
Цветан Петров
2016-02-04 16:55:18
Аз съм на път да привърша първото шишенце (вече получих и второ) и за две седмици виждам разлика във визията. Като килограми и размери стоя същия но дефиницията се подобрява. Днес четох, че на няколко места възможни странични ефекти и малко се шашнах, но предполагам трябва сериозно предозиране. Вие как смятате?


URL   
Харесвам 1

Напреднал
мнения - 136
Biser Angelov
2016-02-06 17:53:43

Не мисля че трябва да имаш притеснение, мисля че ти го казах и в друга тема.URL   
Харесвам 1

Златен Потребител
мнения - 378
Ричи Петров
2016-02-07 12:59:38

Не мисля, че може да има странични ефекти при такива дози.URL   
Харесвам 1

Напреднал
мнения - 195
Ivan Petrov
2016-02-07 18:23:14

Мн е добра аз я пиех доста и вдига силата якоURL   
Харесвам 1

Платинен Потребител
мнения - 551
Цветан Петров
2016-02-07 18:23:33

Аз само позитиви съм видял, но все пак нали знаете - по - добре да проверя и при другиURL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 195
Ivan Petrov
2016-02-08 15:55:20

Давай цветко, и да споделиш да знаем и ниеURL   
Харесвам 0

Платинен Потребител
мнения - 551
Цветан Петров
2016-02-08 15:58:59

Ами на втора бутилка съм и честно казано дефиницията се подобрява. За сега размерите стоят, но след около месец - месец и половина ще започна да изчиствам, та да видим. Силата също се качва.URL   
Харесвам 1Прочети още ...

По-бързи резултати с мен – Кирил Танев

По-бързи резултати с мен – Кирил Танев

11.05.2018 г. / автор: Кирил Танев
  Здравей,    След като ти представих моята нова програма, с която да влезеш в убийствена форма за лятото, е ред и на скритите оръжия, с които по-лесно и по-бързо да получиш видими ...
Поуките от великите бодибилдъри и най-голямото фитнес изложение в света

Поуките от великите бодибилдъри и най-голямото фитнес изложение в света

02.11.2016 г. / автор: Пламен Христов
Поуките от великите бодибилдъри, FIBO - най-голямото фитнес изложение в света и символът на Кьолн   Кьолн ме посреща с ежедневна непринуденост и спокойствие. Никой не се интересува, колко съм изморен от ...