Начало Статии Левзеята - мощен натурален стимулатор за ултимативно здраве и сила!
Начинаещи

Левзеята - мощен натурален стимулатор за ултимативно здраве и сила!

12.11.2015 / Автор: Кирил Танев    Оцени
00000
Гласували:
Левзеята - мощен натурален стимулатор за ултимативно здраве и сила!
снимка източник: BodyConstructor

Почти всеки, който влезе във фитнеса има една главна цел – да покачи мускулна маса и да изгори излишните подкожни мазнини. Това разбира се, се получава винаги в началото, с първите месеци на тренировки и правилен хранителен режим. След това този процес се забавя и идва моментът, в който трябва да се обърне по-сериозно внимание върху тренировката – интензивността, различни методи за повишаване на напрежението върху работещите мускули и съответно се изисква повишено възстановяване. При правилно изграден тренировъчен, хранителен и суплементен режим, отново отчитаме повишена сила и мускулен растеж. Но идва момент, в който тялото се адаптира към натоварването и се налага то да бъде повишено още, за да се получи реален мускулен растеж. И тогава обаче, идва проблемът с възстановяването и белтъчния синтез. Колкото и да увеличаваме приема на протеини, аминокиселините от него остават неефективно използвани и само натоварват храносмилателната система, но и бъбреците. За това много от спортуващите посягат към анаболните стероиди, чрез които повишават азотната задръжка, да увеличат работата на андрогеновите рецептори и така мускулният да засилят мускулния ре-синтез значително. Това, както знаем обаче, е свързано с многобройни странични ефекти, на които няма да се спирам сега - те са всеизвестни, а има и достатъчно информация по темата. Затова натурално трениращите и спортистите, които се подлагат на допинг тестове търсят алтернативи, които да имат подобен на анаболните стероиди ефект, без те да бъдат забранени и опасни за здравето. Съществуват изключително много съставки, които реално подпомагат този процес пряко или косвено, но един продукт се оказа изключително ефективен и безопасен. Става въпрос за Екстракта от левзея - това е растение, виреещо в Азия и Сибир, използвано от стотици години, като мощен адаптоген и афродизиак. Растението присъства в много рецепти от народната медицина, както и във възстановителната прогрма на изключително много спортисти по света. Доколкото съм запознат, за първи път руски атлети са открили и приложили левзеята в спорта и възстановяването преди 3-4 десетилетия.

 

Самият ефект за покачване на чиста мускулна маса и увеличаване на работоспособността се дължи на няколко различни фактора:

 

На първо място, както споменах, левзеята е много силен адаптоген – т.е. продукт, който се бори със стреса. Това предполага намаляване на катаболните хормони, което автоматично прави положителна разликата между мускулния синтез и разпад. Тялото е в постоянна борба на анаболните и катаболни процеси и когато анабалните са повече всъщност се увеличава мускулната маса. Освен това, левзеята тонизира, ободрява и повишава работоспособността, което води до по-добри тренировки, по-качествено възстановяване и съответно мускулен растеж и плътност.

 

Leuzea Max - Cvetita HerbalЛевзеята повишава азотната задръжка, което води до по-голям протеинов синтез, подобно на анаболните стероиди.

Не по малко важни, макар че косвено подпомагат възстановяването и прогреса, са способностите на билката да подобрява чернодробните функции, работата на стомаха, регенерацията на клетъчните мембрани. Съществуват над 50 изследвания, доказващи положителния ефект върху мускулния синтез, без отчетени разлики в хормоните и отклонения от здравословните показатели. Дори често ефектът от използването на левзея се сравнява с този на дианабола, като мускулен синтез, но без страничните ефекти и щети, които нанася анаболният стероид върху тялото.

 

Продукт с известни толкова много положителни ефекти, следва да бъде включен в много от възстановителните формули за спортисти и за хора, които се нуждаят от
подобрено възстановяване. Продуктът в действителност се предлага самостоятелно, както и в комбинация с други продукти, най-често стимулатори на тестостерона или много ефективата комбинация с Л-Леуцин. Но за съжаление не всички работят по един и същи начин. Високата цена и добрата репутация прави продуктът много привлекателен за продажба и много фирми, целящи бързи приходи предлагат нискокачествена суровина, с малка концентрация, която реално не дава необходимия ефект. Аз и моят екип сме изпробвали много формули, някои с добър ефект, други с не толкова добър, но останахме изключително доволни от продукта Leuzea Max на "Цветита Хербал". Водно-спиртният екстракт е с много висока концентрация600 мг / в доза от 3 мл и с изключително високо качество, което прави продукта единствен на пазара, който предоставя максималната ефективна доза в два приема, при това на много добра цена. Смея да кажа, че в България, няма нито един продукт, който да е конкурент по качество / концентрация и цена на Leuzea Max . Постарах се да проуча подробно пазара, търсейки друг
Leuzea Max - Cvetita Herbal подобен продукт, но повечето добри формули са капсулни и надхвърлят многократно цената на продукта на "Цветита Хербал". Много състезатели от други спортове също залагат на продукта за възсатновяване и при тях ефективността е много висока, има вече и атлети преминали официални допинг тестове на Световно ниво, приемайки Leuzea Max.

 

Съществуват различни схеми на прием и дозировка. Достатъчни са 200 до 600 мг екстракт на ден за получаване на резултат, но тази дозировка може да се увеличи, за по-осезаем ефект до 2 х 600 мг дневно, която е и препоръчителната дневна доза Leuzea Max на "Цветита Хербал". Аз лично имам наблюдения върху използването на продукта в дозировка 4 х 300 мг в комбинация с 3 гр Л-леуцин преди храна. Ефектът е невероятен, повечето спортисти, които изпробваха тази комбинация с Leuzea Max при повишен белтъчен прием 2.5 гр / кг телесна маса покачиха по 3-5 кг за 60 дни употреба. При това без омазняване и странични ефекти.

 

Leuzea Max е един много добър продукт, реална алтерантива на анаболните стероиди, който има редица ползи върух организма, възстановяването и синтеза на протеин в тялото. Когато продуктът е съчетан с правилен тренировъчен и хранителен режим, богат на белтъчини ефектът за покачване на мускулна маса е наистина значителен.


 

leuzea, BodyConstructor

КУПИ СЕГА 

Кирил Танев

 

Кирил Танев - фитнес програми, диети и режимиВ BodyConstructor: Автор, Треньор, Спортист

 

Професия: Фитнес инструктор, Състезател в категория "Мъжка физика", Предприемач

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки

 

Кирил Танев e с над 10-годишен стаж в сферата на кондиционните тренировки и фитнеса. През всичките тези години той усилено и задълбочено чете професионални материали и научни източници, като комбинира този подход с постоянна практическа експериментация върху себе си и хората, които тренира.

 

Работи с Илияна Илиева Костова - бронзов медалист в категория"Бикини Фитнес"  2012 г., която участва на Световно първенство същата година. Работи и с Пламен Желев - бронзов медалист от републиканско първенство и вице балкански шампион в категория "Мъжка Физика". Последният страхотен резултат постига заедно с Линда Робертович, която се класира втора в състезанието "WBFF Fitness Diva" в Дания през 2014г!

 

Самият Кирил Танев от около година се готви и състезава в новата дисциплина "Мъжка Физика" , доказвайки, че е не само добър теоретик, но и практик в тази област.

 

Всички статии на Кирил Танев можете да прочетете тук,

 

 


 

 

 


Кирил ТаневКирил Танев
В BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Фитнес инструктор, Състезател в категория "Мъжка физика", Предприемач

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки

 

Кирил Танев e най-новия треньор в екипа на BodyConstructor ! Той с над 10-годишен стаж в сферата на кондиционните тренировки и фитнеса. През всичките тези години той усилено и задълбочено чете професионални материали и научни източници, като комбинира този подход с постоянна практическа експериментация върху себе си и хората, които тренира.

 

Работи с Илияна Илиева Костова - бронзов медалист в категория"Бикини Фитнес"  2012 г., която участва на Световно първенство същата година. Работи и с Пламен Желев - бронзов медалист от републиканско първенство и вице балкански шампион в категория "Мъжка Физика". Последният страхотен резултат постига заедно с Линда Робертович, която се класира втора в състезанието "WBFF Fitness Diva" в Дания през 2014г!

 

Самият Кирил Танев от около година се готви и състезава в новата дисциплина "Мъжка Физика" , доказвайки, че е не само добър теоретик, но и практик в тази област. 

 

Можете да следите неговия ДНЕВНИК в BodyConstructor тук


 

 


Тагове: Хранителни добавки, Добавки, Суплементи, Билки, Левзея, Екдистерон, Кирил Танев, Цветита Хербал
Добави в Svejo

Левзеята - мощен натурален стимулатор за ултимативно здраве и сила!

« 1 2

Напреднал
мнения - 136
Biser Angelov
2016-02-08 16:16:42

Силата и при мен беше най-осезаема.

 URL   
Харесвам 1

Напреднал
мнения - 195
Ivan Petrov
2016-02-10 14:30:41

При мен изчистванетоURL   
Харесвам 1

Златен Потребител
мнения - 378
Ричи Петров
2016-02-10 15:04:19

Аз пък имах много апетит.URL   
Харесвам 1

Напреднал
мнения - 195
Ivan Petrov
2016-02-15 15:20:33

Да апетита също правеше впечателениеURL   
Харесвам 0

Платинен Потребител
мнения - 551
Цветан Петров
2016-02-15 15:26:21

При мен апетита не знам дали е повишен, но дефиницията и силата растат ежеседмично.URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 378
Ричи Петров
2016-02-16 14:27:55

Много ми се иска да намера на прах от някъде.URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 136
Biser Angelov
2016-02-16 18:22:34

от вемохерб, ако се говори с фирмата, може да направят насипно изключение, но трудноURL   
Харесвам 0
« 1 2Прочети още ...

Протеинът на прах - ефективна добавка или поредната заблуда?

Протеинът на прах - ефективна добавка или поредната заблуда?

13.03.2017 г. / автор: Биляна Котева
18-30 грама протеин и още внушителни идеи за порция мъжественост   Още от времето, когато бях на 10, брат ми ме вземаше със себе си да потичаме. Аз можех едва да завърша ...
HMB (ХМБ - хидроксиметилбутиратът): Свръхефективен при изграждането на мускулна маса!

HMB (ХМБ - хидроксиметилбутиратът): Свръхефективен при изграждането на мускулна маса!

15.07.2012 г. / автор:
НМВ е един от метаболитите на верижноразклонената аминокиселина Леуцин. Началните научни изследвания през 90-те години доказаха способността на продукта да предпазва мускулната тъкан от катаболизъм вследствие интензивен тренировъчен стрес. Впоследствие НМВ загуби популярността си ...