Начало Статии Новини и Интервюта Любителски коледен турнир на фитнес "Гедон" 2015

Любителски коледен турнир на фитнес "Гедон" 2015

24.12.2015 / Автор: Димо Бенев    Оцени
00000
Гласували:
Любителски коледен турнир на фитнес
източник: фитнес "Гедон", София

Коледен турнир по силов  трибой „Гедон – 2015” 

 

Състезанието се проведе на 19-ти декември в столичния фитнес-център „Гедон” , като беше вътрешен турнир – само за трениращите в залата. Именно заради това очакванията ми бяха да има 5-6, най-много 10 участници. Изненадата ми бе огромна, когато видях, че са се записали 23-ма човека ! Сред тях имаше и 5 дами, които не просто се бяха записали, а също се раздаваха докрай и вдигаха завидни тежести !

 

В по-красивата част от състезанието – надпреварата при жените шампионка е Симона Цанкова с 242,5 кг. в трибоя – клек 85, лег 50 кг. и тяга 107,5 кг. !  Близо след нея е Поли Ченкина (най-леката участничка – 48 кг.!) с 235 кг. – клек 75 кг., лег 60 кг. и тяга 100 кг. ! Бронзът извоюва Искра Дукова с клек 75 кг., лег 35 кг. и тяга 80 кг. (190 кг. в трибоя).

 

В категория до 80 кг. имаше 8 участници, а борбата за първото място бе изключително оспорвана и се водеше до последния опит на тягата. Гребец Христо Чойков стартира силно със 160 кг. в клека, направи много силен лег – 150 кг., като му се наложи да си направи рекорд в тягата, за да спечели първото място – 222,5 кг. С трибой от 532,5 кг. той окупира върха на стълбичката. Плътно по петите му през цялото време беше Александър Тодоров, клекнал 185 кг., бутнал 130 от лег и дръпнал 215 кг. тяга – трибой 530 кг. Петър Петров грабна бронза, като направи 9 отлични сполучливи опита, изваждайки максимума от себе си – 470 кг. в трибоя (150 – 120 – 200 ).

 

Турнир по Силов Трибой Гедон 2015 Турнир по Силов Трибой Гедон 2015

 

 

Владимир Драганов спечели убедително категория до 90 кг., в клека направи 175 кг., бутна уверено 130 кг., като за малко не успя и на 140 кг. В тягата беше истинска машина, като направи три сполучливи опита, най-тежкият от които – на 240 кг. ! С трибой от 545 кг. той бе недостижим победител. Среброто грабна Ивайло Христов с 515 кг. в трибоя (175-130-210). Бронзът извоюва Мартин Павлов с резултат от 477,5 кг. (157,5 – 120 – 200 ).

 

Свръхтежката категория бе над 90 кг. И тримата медалисти са много здрави мъже, а освен това супер-колоритни личности, затова съвсем заслъжено, ще им отделим по няколко изречения.

 

Шампионът Калоян Вичев тежеше само 97 кг. ! На пръв поглед изглежда по-скоро висок и много атлетичен младеж (само на 22 години), постоянно усмихнат и
Турнир по Силов Трибой Гедон 2015 лъчезарен. Калата бе винаги готов да помогне на другите участници, като дори докато почиваше между опитите, слагаше тежести на щангата, пазеше състезателите, помагаше им със съвети. Това обаче не му попречи да направи три сполучливи опит на клека, достигайки внушителните за любител – 230 кг. ! Продължи с успешните опити и във вдигането от лег. Бе безкомпромисен и в трите си появявания на лежанката – 145, 155 и накрая 157,5 кг. ! Истинското шоу, обаче този неудържим здравеняк направи в мъртвата тяга, където също нямаше неуспешен опит. Започна с 240 кг. – с лекота. Премина сякаш рутинно през 255 кг. За трети опит поиска 270 кг. ! Тежест даже близка на тази, дори не бе опитвал на тренировки. Личеше си, обаче че е изключително фокусиран и уверен в себе си, в същото време адреналинът сякаш извираше и от ушите му ! Това се случваше и с присъстващите в залата. Като, че ли всички дружно успяхме да предадем енергията си на Калата и то не само, че се справи без проблеми с тежестта, но и накрая я задържа горе около 10-на секунди !  657,5 кг. в трибоя, събрани от 9 сполучливи опита – сериозно постижение в актива на вечно усмихнатия Калоян !

 

Сребърният медалист Михаил Наумов показа защо винаги трябва да сме нащрек, когато имаме сблъсък със „старата школа”. 45 годишният ветеран, преминал през най-
високото състезателно ниво на редица бойни спортове, бе решил, че на „стари години” има нова голяма любов – силовият трибой. Няма да крия, че в последните малко повече месец участвах активно в подготовката му, което за мен бе чест и удоволствие. Да се работи с такъв човек е истинска привилегия. Позитивен, приветлив, изпълнителен, с много висока степен на координация и концентрация, той напредна изключително много в техническо отношение, което неминуемо освободи и голямо количество от сила (която при него е в изобилие J). Бате Мишо ни зарадва с 9 сполучливи опита и 620 кг. в трибоя. 210-те килограма на клека полетяха без никакви проблеми. Същото се случи и със 180-те килограма на лежанката – безспорно неговото коронно движение ! При мъртвата тяга отново нямаше проблеми – 230 кг., пак с аванс ! И вдигането и отношението на този човек само могат да служат за пример на по-младите, как трябва да се случват нещата и на подиума, и в живота ! Турнир по Силов Трибой Гедон 2015Спортсменство, възпитание, уважение, характер и себераздаване на подиума – в точния момент, на точното място !

 

Третият медалист при свръхтежките е много добре познат на феновете на фитнеса, здравословния начин на живот и силовите спортове. Винаги позитивният и лъчезарен водещ на BodyConstructor – Влади Банчев, бе дошъл едва ли не от снимачната площадка след двудневен маратон на снимки за новото ММА –реалити, с което е натоварен екипът в момента. Това, обаче не му попречи да се раздаде на макс и да победи себе си пред окуражителните възгласи на приятелите си от зала „Гедон”. Влади демонстрира, че мускулната маса, която видимо е качил в последно време, не е само куха и напомпана, а има и сериозни силови възможности, въпреки че не точно това е целта на тренировките му. В клека нямаше никакви проблеми, като усети напрежение едва в третия си опит - на 190 кг., но отново се справи без проблеми. В лега вдигна 130 кг. от втори опит, като след това опита и 140 кг., но за малко не успя да ги вдигне. В мъртвата тяга даде всичко от себе си, вдигайки 215 кг., въпреки че щангата много му тежеше, го направи с отлична техника и като за показно, сякаш е демонстратор в „Супер сериите” по тема за силовия трибой J.

 

Второто издание на турнира на „Гедон” ни предложи точно това, което трябва да се види и усети на един любителски турнир – здрав адреналин, спортсменско- приятелско отношение и на първо място много усмивки! Огромни поздравления заслужават организаторите Венислав Наумов и Смилен Мляков. Тези хора дадоха всичко от себе си, за да може атмосферата да бъде това, което е. Сигурен съм, че ще виждаме момчетата от „Гедон” все по-често на състезанията по силов трибой по света и у нас ! Пожелаваме Ви най-вече да бъдете здрави, за да продължавате в същия дух !


 

Димо БеневДимо Бенев

 

Той е дългогодишен състезател по Силов Трибой и вдигане от лег с призови класирания из наши и чуждестранни състезания, главен организатор на най-популярното любителско събитие в силовия трибой "Джони Спорт", както и треньор по силови и кондиционни тренировки, походи и инициатор на "Тренировки сред природата".

 

 


 

 

 

 


Димо Бенев

Тагове: Силов трибой, сила, новини, състезания, пауърлифтинг, гедон, владимир банчев
Добави в Svejo

Любителски коледен турнир на фитнес "Гедон" 2015
Прочети още ...

Много големи щанги и големи атлети на турнира по Лег в Карлово 2013!

Много големи щанги и големи атлети на турнира по Лег в Карлово 2013!

26.05.2013 г. / автор: Любомир Христов
На 25 май 2013г. на площад „20-ти Юли“ под егидата на кмета на община Карлово, д-р Кабаиванов, и спортен клуб „ФЛЕКС“ се проведе традиционният вече турнир „Васил Левски“ по вдигане ...
Женското присъствие на Олимпия 2013. Красота, атлетичност, изящност и мускули - отново имаше от всичко по много!

Женското присъствие на Олимпия 2013. Красота, атлетичност, изящност и мускули - отново имаше от всичко по много!

04.10.2013 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
Репортаж на BodyConstructor за отминалия уикенд и най-титулуваното състезание в света на Бодибилдинга - "Мистър Олимпия" и женската битка на него. По традиция имаше много адреналин, оспорваност и красота, но тази година състезанието на ...
Майсторът на спорта Пламен Христов става част от екипа на BodyConstructor!

Майсторът на спорта Пламен Христов става част от екипа на BodyConstructor!

06.10.2016 г. / автор: Лора Горовска
Пламен Христов е майстор на спорта и главен треньор в най-голямата фитнес верига в България. Той има повече от двадесет и пет години опит в трениране и експериментиране по отношение ...
Федосиенко стана световен шампион за 11-и път и отбеляза нови рекорди в Силовия трибой!

Федосиенко стана световен шампион за 11-и път и отбеляза нови рекорди в Силовия трибой!

16.11.2016 г. / автор: Лора Горовска
Майсторът на спорта на Русия Сергей Федосиенко грабна световната шампионската титла за 11-ти път. Освен това, той постави нови световни рекорди в своята категория по време на Световния шампионат по ...