Начало Статии Добавки Как да укрепим имунната система по натурален път през тежкия зимно-пролетен период?

Как да укрепим имунната система по натурален път през тежкия зимно-пролетен период?

31.01.2016 / Автор: Марина Декова    Оцени
11111
Гласували:
Ивона
Ивона
Как да укрепим имунната система по натурален път през тежкия зимно-пролетен период?
google

Как да укрепим имунната система по натурален път през тежкия зимно-пролетен период?

 

 

Устойчивостта на организма може да се укрепи чрез здравословно и пълноценно хранене, физическа активност, наличност на мускулната маса, която укрепва гарантирано имунната система в комбинация и с различни хранителни добавки, като витамини, минерали и други имуностимулатори.

В тази статия искам да споделя опита си от един вид хранителни добавки, които са в допълнение към здравословния и активен начин на живот, а именно терапия с пчелни продукти.

 

Терапията с пчелни продукти от векове се използва за профилактика и укрепване на защитните сили на организма. Със съдържанието си на 18 аминокиселинибелтъчинивитамини (A, В-комплекс, В5, В6, C, D, E), въглехидратиензими, масти, минерални соли и др., пчелното млечице се отличава с висока хранителна и биологична стойност. То съдържа и антибактериални и антибиотични компоненти. От човека пчелното млечице се използва като хранителна добавка за подобряване на апетита, обмяната на веществата и имунната система. То също така подобрява функциите на жлезите с вътрешна секреция, действа антибактериално, антивирусно, противовъзпалително, стимулира кръвообразуването и забавя процесите на стареене.

Това прави добавката чудесна алтернатива за природно и щадящо решение в грижата за здравето през студените месеци.

 

Започнах приема на Апимед Имун преди 6 седмици, точно с настъпването на зимните грипове и студове. апимед имунПрез този период имаше моменти, в които много пътувах, през 5-6 дни бях на различно място – планина, чужбина и отново на планина. Като последната седмица в планината условията бяха доста сурови, а активности на открито не липсваха!

 

Също така го приемах и в периода с най-тежките зимни условия след средата на януари – 15-16 градуса, а моята работа е свързана с контакти и срещи на различни места, както и тренировки по два пъти на ден. Други години все се е случвало да се простудя или да имам някакво неразположение. Този път, въпреки че бях в доста различни среди, хора и места, не успя да ме пипне нищо.

 

Много се радвам, понеже можеше да провали почивката ми или плануваните служебни ангажименти, които са важни за мен!

Апимед Имун е комбинация от прополис и витамин С, които допринасят за подсилване на имунната система и цялостния организъм, който ежедневно е изложен на различни неблагоприятни въздействия от околната среда. Освен за укрепване на имунитета, продуктът е супер ефикасен за профилактика преди настъпване на студения период. Помага при настинка, грип или вирусни инфекции.

 

От скоро, в последните 10 дни, стартирах и приема на Апимед Енерджи. В основата си, той се състои от пчелен мед и витамини.

Както споменах по-горе, ежедневието ми е доста динамично, освен работата ми физически с клиенти, онлайн клиенти, започнах да тренирам и двуразово.

Всяка сутрин ставам в 6:30, правя първата си тренировка кардио на гладно в близка до вкъщи фитнес зала и следобяд отивам в залата, в която работя с клиенти и между часовете изпълнявам и втората си, обаче силова тренировка.

 

Има дни, в които силовите ми тренировки за крака продължават плътно 100 минути и след това провеждам персонални тренировки с още 6-7 човека. Може би не са много хората, които знаят какво е чувството да си физически изтощен и да можеш адекватно и професионално да подходиш към своята работа и хората, които са ти гласували доверие. Точно в тези моменти спасението ми се нарече Апимед Енерджи.

 

апимед енерджиТечната хранителна добавка Апимед Енерджи с пчелен мед и витамини е подходяща за хората с динамично ежедневие, които имат нужда да възстановят силите си или да подсилят организма си, за да преодолеят предизвикателствата на деня. Пчелният мед е високоенергийна хранителна субстанция с множество лечебни свойства, в комбинация с витамини (В1, В2, В3, пантотенова киселина, В6, фолиева киселина, В12, Е, С, биотин) е идеална хранителна добавка за деца и възрастни. Апимед Енерджи се препоръчва за преодоляване на умората, за възстановяване след прекарано заболяване, за възрастни и ученици при липса на концентрация и умора. Особено ефективен е за деца без апетит.

 

След като бях 100% сигурна от действието на Апимед Имун, не ми трябваше много време, за да реша да пробвам и този техен продукт. Определено очакванията ми бяха преизпълнени.

Позитивното настроението, силите и енергията ми отново се върнаха. Както аз, така и близките и хората около мен виждат положителната промяна.

 


 

 

Марина Декова

 

Марина ДековаВ BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Професия: Персонален треньор, Състезателка по културизъм в категория "Бодифитнес"

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 4 години. Занимава се активно с бодибилдинг и е състезател и бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014г., в категория "Бодифитнес". Заминавала се е активно с фитнес, функционални тренировки и рехабилитация през последните 3 години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото, неговите физически възможности и визия. Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели и при жени и мъже.

 

Статите на Марина можете да прочетете тук или да следите нейния Дневник тук

 

 


 


Тагове: имуностимулатори, апимед, мед, пчелно млечице
Добави в Svejo

Как да укрепим имунната система по натурален път през тежкия зимно-пролетен период?
Прочети още ...

Захарта и подсладителите - отрова за нашето тяло

Захарта и подсладителите - отрова за нашето тяло

01.12.2016 г. / автор: Лора Горовска
Захарта е нещо, което повечето хора обичат и с което злоупотребяват, тази сладка отрова се оказва изключителна заплаха за нашето тяло.    Често хората са грешно информирани и мислят, че всичко, от ...
Най-добрите имуностимулатори и как да се предпазим от зимно-пролетните инфекции ?

Най-добрите имуностимулатори и как да се предпазим от зимно-пролетните инфекции ?

24.02.2012 г. / автор: Д-р Димитър Пашкулев
От древността е известно, че здравето не е съюзник на крайностите. Безпорно, обездвижването е един от „бичовете” на съвременната цивилизация и допринася за общия здравен спад, както и за отслабването ...
Хлябът, здравето и фитнесът

Хлябът, здравето и фитнесът

15.03.2016 г. / автор: Владимир Банчев
Хлябът, здравето и фитнесът     Хлябът е бил и винаги ще бъде част от храненето на всеки българин. През вековете хлябът се е правел от смляна пшеница или ръж. Нашите прадеди са ...
Десетте грешки, които жените допускат в стремежа си да отслабнат (Част 1)

Десетте грешки, които жените допускат в стремежа си да отслабнат (Част 1)

04.08.2012 г. / автор: Даниел Славов
ТУК можете да прочетете и Втората част от статията!   1. Гладуване Гладът е сигурният начин да отслабнем, но момичета,гладът не е успехът към трайното и здравословно отслабване. Има няколко лошиизхода от това положение: Първият ...