Начало Статии Сила Планината от „Игра на тронове” яде през нощта и се готви за стронгмен състезание

Планината от „Игра на тронове” яде през нощта и се готви за стронгмен състезание

07.05.2016 / Автор: Радина Симеонова    Оцени
00000
Гласували:
Планината от „Игра на тронове” яде през нощта и се готви за стронгмен състезание
Интернет

Планината от „Игра на тронове” яде през нощта и се готви за стронгмен състезание

 

 

Ако сте сред феновете на фентъзи сагата „Игра на Tронове”, то името Грегор Клегейн, със сигурност ви говори много. Един от най-запомнящите се персонажи не само носи прякора „Планината”, но и прилича на такава!


Е, тогава изглежда повече от очевидно защо именно исландецът Хафтор Бьорнсон е избран за ролята на „Планината” в хитовия сериал „Игра на Тронове” на HBO. Само му хвърлете един поглед – този здравеняк има повече от впечатляващ външен вид! 

 


Когато тежиш 180 килограма и си висок 2.06 метра, със сигурност имаш нужда от доста енергия, за да поддържаш тази маса. А какво остава, ако освен това, тренираш и всеки ден, за да се подготвяш за най-престижното състезание по стронгмен„World′s Strongest Man” 2016? Хафтор Бьорнсон

 

Малцина знаят, че Бьорньон започва спортната си кариера като баскетболист и чак през 2010 година се насочва към състезанията по стронгмен. През 2011 г. печели две надпревари по стронгмен в Ислания – “Stongest Man in Iceland” и „Iceland’s Strongest Man”.

През същата година получава и уайлд кард за “World’s Strongest Man”. През 2012, 2013 и 2015 г. завърша трети на най-престижното състезание по стронгмен, а през 2014 – втори, след победителят Зидрунас СавицкасСред личните му рекорди са постиженията:

 • клек – 380 кг
 • лежанка – 230 кг
 • мъртва тяга – 450 кг
 • тяга с гуми – 450 кг

 Бьорнсон

Исландската машина по стронгмен и вече доста популярен актьор разкри хранителния си режим в Instagram, след като получил редица запитвания какво яде, за да поддържа формата си и да разполага с необходимата енергия по време на подготовката си за „The World′s Strongest Man”. Диетата му е по-луда, отколкото мнозина са си представяли!

 


Освен приемайки впечатляващи количества протеин от месо и яйца, режимът на „Планината” включва и зеленчуци и въглехидрати, които консумира на всеки няколко часа. Огромният здравеняк дори става по средата на нощта за 50-грамова доза протеин!

 


Вижте хранителния режим на „Планината” по часове:

 

 • 6:50 – сутрешно кардио, BCAA, глутамин + шепа бадеми
 • 7:30 – 8 яйца, 200 гр овес + боровинки, ягоди и авокадо
 • 9:30 – 400 гр телешко, 400 гр сладки картофи с гарнитура от спанак и зелени зеленчуци
 • 11:50 – BCAA, глутамин
 • 12:00 – 400 гр пилешко, 400 гр картофи, зеленчуци + плодове
 • 14:00 – блендирани 150 гр овес или сладки картофи, 2 банана, 150 гр пълнозърнеста закуска от ориз, замразени горски плодове, бадеми, фъстъчено масло и глутамин
 • 14:30 – Тренировка по стронгмен, BCAA, глутамин, Vitargo
 • 17:30 – 60 гр протеин + 2 банана
 • 18:00 – 500 гр телешко + картофи и зелени зеленчуци
 • 20:30 – 500 гр сьомга + 500 гр сладки картофи
 • 22:30 – 50 гр казеинов протеин или 6 яйца + авокадо, 30 гр бадеми и 50 гр фъстъчено маслоВсичко това заедно с много вода през целия ден + различни сокове, които да му осигуряват повече калории. По средата на нощта „Планината” става за 50 гр казеинов протеин или няколко рохки яйца! 

 

 

Хафтор Бьорнсон

 

 


Последният най-луд рекорд на Хафтор Бьорнсон е от началото на 2015 година в Норвегия, когато печели титлата „Най-силен викинг на света”, счупвайки 1000-годишен рекорд. Тогава „Планината” повдигна на раменете си 9-метров дънер, тежащ 650 килограма, с който направи 5 стъпки напред.


Предишният рекорд е бил на Орм Сторулфсон, който преди 1000 години е повдигнал над 650-килограмов дънер и го е носил в продължение на 3 стъпки, преди да счупи гърба си.

Вижте видео от рекорда на Хафтор за „Най-силен викинг”:

 

 


Вижте видео от най-доброто постижение на Хафтор на мъртва тяга - 450 кг:

 

 

 


 

Радина Симеонова

 

Радина СимеоноваВ BodyConstructor: Автор, Технически редактор

 

Професия: Журналист

Образование: Връзки с обществеността, Софийски Университет "Св. Климент Охридски"

 

Интереси: Фитнес, Силови спортове, Волейбол, Здравословно хранене, Алтернативна медицина, Литература

 

Радина Симеонова е завършила "Връзки с обществеността" във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ "Климент Охридски". Била е стажант в "Дарик Радио", а в продължение на година и половина е репортер във вестник "7 Дни Спорт", където е отговорник за ресор "Волейбол". Занимавала се с различни видове спорт, но голямата ѝ страст е волейбола. Интересува се от здравословно хранене и начин на живот и прекарва част от времето си, занимавайки се с любителски фитнес и тренировки.

Убедена е, че спортът има огромна роля за изграждането на силни личности, постигащи мечтите и целите си чрез всеотдайност, постоянство и упоритост. Вярва, че личностното самоусъвършенстване е строго индивидуално и че
съществуват много и различни пътища към постигането му. Попада на сайта на BodyConstructor случайно и става част от екипа, споделяйки идеята и желанието за развието и популяризирането на фитнеса и силовите спортове.

 

Всички статии на Радина, можете да прочетете тук

 

 

 

 


Тагове: стронгмен, силови спортове, най-силният мъж на света, world′s strongest man, хранителен режим, подготовка, сила
Добави в Svejo

Планината от „Игра на тронове” яде през нощта и се готви за стронгмен състезание
Прочети още ...

Енциклопедия на Силовия Трибой (ЧАСТ 3) - Американските титани в Трибоя!

Енциклопедия на Силовия Трибой (ЧАСТ 3) - Американските титани в Трибоя!

20.03.2015 г. / автор: Ники Николов
Титаните на Трибоя в Щатите - родината на спорта   Тук можете да прочетете ЧАСТ 1 на поредицата - "Теченията и Различията. Какво е силов трибой и може ли да се каже кой ...
Протеинова палачинка с какао и киви, готова за 10 минути

Протеинова палачинка с какао и киви, готова за 10 минути

24.01.2017 г. / автор: Лора Горовска
  Ясно е, че когато спазваме хранителен режим, трябва да се придържаме към конкретни храни, ако искаме да постигнем поставените цели. Здравословното хранене е вкусно, но при всеки трениращ идва момент ...
Релефен, силен и обемен. Как става това? СУПЕРСЕРИИ!

Релефен, силен и обемен. Как става това? СУПЕРСЕРИИ!

19.04.2016 г. / автор: Румен Спецов
Релефен, силен и обемен. Как става това? СУПЕРСЕРИИ!     Теорията за суперсериите е колкото елементарна, толкова и противоречива по своята същност, видове и ползи. Тренират се две или три мускулни групи с ...
Пауърбилдинг – нов хибрид, или ключът на най-добрите професионални културисти

Пауърбилдинг – нов хибрид, или ключът на най-добрите професионални културисти

10.10.2012 г. / автор: Даниел Славов
      Много нови тренировъчни методики заливaт фитнес списанията и интернет пространството. Някой ефикасни, други безрезултатни. Къде всъщност е истината? Истинатa е навсякъде и никъде… Едно нещо обаче е сигурно, ако искате ...