Начало Статии За Жени Млада, талантлива и мотивирана – историята на Ариел Кадър или как се става IFBB Pro на 17

Млада, талантлива и мотивирана – историята на Ариел Кадър или как се става IFBB Pro на 17

13.05.2016 / Автор: Радина Симеонова    Оцени
00000
Гласували:
Млада, талантлива и мотивирана – историята на Ариел Кадър или как се става IFBB Pro на 17
http://www.arielkhadr.com

Млада, талантлива и мотивирана – историята на Ариел Кадър или как се става IFBB Pro на 17

 

 

 

Ариел Кадър има египетски, руски и полски произход, а закачливият ѝ прякор е Джиджи. Тя се е занимавала професионално със спортна гимнастика, има черен колан по таекуон-до и е най-младият Pro Fitness състезател на IFBB. Ариел постига впечатляващия си успех само 10 дни след 17-тия си рожден ден през 2009 година, когато печели „Team Universe Fitness Championships”. Още на 12 години – през 2004 г. - печели „Miss Jr. Fitness International” и „Miss Jr. Fitness America”.

 


След като печели професионалния си статут в IFBB през 2009 година, Ариел се оттегля, за да завърши образованието си. Завръща се на Фитнес сцената на IFBB през 2015 година, след шестгодишно прекъсване. През октомври 2015 г. печели бронз на „Europa Games” във Финикс, Аризона в първото си състезание като професионалист на IFBB

 


 

По времето, когато повечето тийнейджъри изпитват сериозни затруднения да намерят своя път в живота – едва на 17 Ариел Кадър вече има спечелена републиканска титла в категория Фитнес и започва да преследва още успехи като професионалист на IFBB.

 

Въпреки невероятното си постижение на ранна възраст, още по-впечатляващ е прогресът, който Ариел осъществява за него. Едва на 12 тя печели „Junior Ms. Fitness and Fitness International” и още тогава заявява себе си и амбициите си на бъдещ шампион-професионалист в категориите Фитнес и Фигура.


Ариел Кадър има солидна история в спорта – като успешен международен състезател по спортна гимнастика и таекуон-до. Още тогава тя заявява способностите си да се фокусира и да демонстрира съзнание на победител на най-високо ниво в комплект с обещаващата си физика за подиумите на професионалния бодибилдинг. Ариел Кадър


Дори за мнозина да е трудно да повярват, че Ариел е постигнала това на толкова крехка възраст, за тези, които я познават, успехът ѝ не е никаква изненада.

 

Нейната тайна?

Балансирано ежедневие, в което водеща роля има здравословният начин на живот, продължителното и последователно поставяне на ясни цели и напълно отдаденото им преследване.


„Искам просто да се наслаждавам на всяка стъпка от пътя си и да се стремя да се справям по възможно най-добрия начин като професионалист, израствайки непрестанно.”

 

Започва да се състезава в категория Фигура, но по-късно преминава във Фитнес. Самата тя признава, че е започнала да се състезава именно в тази категория, заради травми на глезените, получени от кариерата ѝ на спортна гимнастичка.

 

Контузиите ѝ пречели да тренира пълноценно и да бъде в най-добрата си възможна форма. Когато решила да се яви на състезанието, на което печели професионален статут, имала едва 5 седмици за подготовка. Не очаквала да се представи толкова добре, колкото го направила.


Ариел Кадър признава, че до голяма степен дължи успеха си на толкова ранна възраст на родителите си и начина на работа, който научила от тях.

 

„Винаги обаче съм имала съзнанието на професионален състезател, който иска да се подготвя и да печели. Състезавала съм в спортната гимнастика откакто бях на 3 години и в таекуон-до, откакто бях на 5 или 6 години.”Категорична е, че посвещаването на спорта още от ранна детска възраст до голяма степен е повлияло и настоящата ѝ кариера в бодибилдинга.


„Да си спортист, не е лесна работа. Изисква се огромно посвещение, здрава работа и страст. Без тези три неща, никога не бихте могли да сте успешни, както ви се иска или както бихте могли да се реализирате.”

 

Ариел прекратява изявите си в таекуондо-то, тъй като осъзнава, че в определен момент състезаването в два различни спорта става невъзможно. Признава, че винаги е предпочитала и обичала повече спортната гимнастика, макар никога да не забравя треньорите си, помогнали ѝ да спечели двата си черни колана в таекуондо-то. От него е запазила нагласата никога да не се отказваш и винаги да гледаш позитивно на случващото се.

 

 

Ариел Кадър 

 


Защо сменя категорията Фигура с Фитнес?


Ариел признава, че никога не е искала да се състезава в категорията Фигура. Избира я обаче, поради контузия в глезените, която лекува по онова време. Любимата ѝ категория обаче е Фитнес, където има възможност да покаже способностите си и от гимнастиката.

Кадър разказва, че едно от най-големите предизвикателства в началото на кариерата ѝ, започнала на толкова ранна възраст, е било търсенето на баланса и приоритизирането на многото ѝ задължения в стремежа на постигне целите си.

 

Спомня си, че когато печели професионалния си статус в IFBB все още с приоритет в ежедневието ѝ е било училището и домашните, а едва след това – тренировките и подготовката за състезания. Ариел Кадър

Ариел води здравословен начин на живот и твърди, че той ѝ помага не само да изглежда невероятно, но и да има психическата нагласа на победител.

 

Признава, че се храни правилно и се стреми да бъде модел на подражание за младите хора и най-вече тийнейджърите, които в Америка са част от смущаващата статистика за хора с наднормено тегло.

На въпросите да опише себе си, обикновено Ариел отговоря, че е много дисциплинирана, последователна и амбициозна, а когато наистина иска нещо, е готова да даде 110% от себе си, за да го постигне. Красавицата е убедена, че тези качества се изграждат и разказва, че при нея до голяма степен спортната гимнастика и таекуон-дото са допринесли за развитието им.


„Ако имате позитивна нагласа и вярвате в себе си, това може да ви тласна с повече от 50% към целта ви. Тогава можете да направите всичко онова, което имате в ума си като визия.", заявява Кадър.

 

Семейството изиграва огромна роля в това бодибилдингът да стане основна част от живота на Ариел.

 


Спортът и здравословният начин на живот винаги са били част от мен. Родителите са бодибилдъри и винаги са се хранели правилно и да тренирали усилено. Мога спокойно да заявя, че от тях идва страстта ми към фитнеса. Спомням си, че бях едва на 5, когато ме заведоха на първото ми бодибилдинг шоу. Може би още от тогава съм имала нагласата, че е просто въпрос на време самата аз да стъпя на подиума”, разказва Ариел.

 


Когато говори за мотивацията си, Кадър твърди, че винаги е влагала най-доброто от себе си за конкретна желана цел. Дори да не е стремяла към 1-вото място, е знаела, че е дала 100% от себе си, а това вече е достатъчен фактор, разделящ победителите от всички останали.

В ежедневието си съчетава тренировките по гимнастика с тези във фитнеса. Тренира гимнастика 5 или 6 пъти седмично по около 3 часа, поне три пъти седмично – силови тренировки във фитнеса и всеки ден прави нискоинтензивно кардио с продължителност от 45 минути до час.

Дори когато не се подготвя за състезание, се храни чисто
, което използва като предимство, когато започне да се готви за такова. Последните месеци преди дадена надпревара нещата стават още по-сериозни. Ариел е категорична, че „хранителният режим е почти всичко” и че няма как да постигне каквото и да е с тренировките си, ако не е изключително стриктна с нещата, които яде. Ариел Кадър

Обича да похапва чист протеин като риба, пиле, пуйка, дори щраусово или бизонско. Въглехидратите ѝ се състоят от овесени ядки, сладки картофи, кафяв ориз и киноа, а в менюто ѝ присъстват още ядки, авокадо, зехтин и маслото от макадамия. И разбира се - много зеленчуци.

Разказва, че самият Дейв Палумбо е изготвил хранителния ѝ режим, с помощта на който успяла да качи мускулна маса и да изчисти мазнините.

 

Ариел твърди, че за нищо на света не би сменила категорията, в която се състезава, тъй като обожава представлението на сцената, хореографията и атрактивността на Фитнес категорията. Смята за свое най-голямо предимство именно позитивната нагласа, с която се отнася към всяко предизвикателство.

 

Според нея друг изключително важен фактор е да намериш правилните хора, които да ти помогнат в преследването на целите си – треньори и други професионални състезатели с повече натрупан опит.

 

 

Ариел е повече от щастлива и в личния си живот, който споделя с професионалния бодибилдър – Санти Арагон. Красавицата признава, че най-голямата ѝ мечта е някой ден да стъпи на сцената на най-престижния турнир по бодибилдинг – Мистър Олимпия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ариел Кадър Ариел Кадър
Ариел Кадър Ариел Кадър
Ариел Кадър Ариел Кадър
Ариел Кадър Ариел Кадър

 

 

 

 

 

 

Източници:
http://www.arielkhadr.com
http://www.bodybuilding.com/fun/fitness-pro-ariel-khadr-interview.htm
http://www.muscle-4life-nutrition.com/Featured-Athlete-Ariel-Khadr.html

 

 

 

 

 

 


 

Радина Симеонова

 

Радина СимеоноваВ BodyConstructor: Автор, Технически редактор

 

Професия: Журналист

Образование: Връзки с обществеността, Софийски Университет "Св. Климент Охридски"

 

Интереси: Фитнес, Силови спортове, Волейбол, Здравословно хранене, Алтернативна медицина, Литература

 

Радина Симеонова е завършила "Връзки с обществеността" във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ "Климент Охридски". Била е стажант в "Дарик Радио", а в продължение на година и половина е репортер във вестник "7 Дни Спорт", където е отговорник за ресор "Волейбол". Занимавала се с различни видове спорт, но голямата ѝ страст е волейбола. Интересува се от здравословно хранене и начин на живот и прекарва част от времето си, занимавайки се с любителски фитнес и тренировки.

Убедена е, че спортът има огромна роля за изграждането на силни личности, постигащи мечтите и целите си чрез всеотдайност, постоянство и упоритост. Вярва, че личностното самоусъвършенстване е строго индивидуално и че
съществуват много и различни пътища към постигането му. Попада на сайта на BodyConstructor случайно и става част от екипа, споделяйки идеята и желанието за развитието и популяризирането на фитнеса и силовите спортове.

 

Всички статии на Радина, можете да прочетете тук

 

 

 

 


Радина СимеоноваРадина Симеонова

В BodyConstructorАвторТехнически редактор

 

Професия: Журналист

Образование: Връзки с обществеността, Софийски Университет "Св. Климент Охридски"

 

Интереси: Фитнес, Силови спортове, Волейбол, Здравословно хранене, Алтернативна медицина, Литература

 

Радина Симеонова е завършила "Връзки с обществеността" във Факултета по журналистика и масова комуникация в СУ "Климент Охридски". Била е стажант в "Дарик Радио", а в продължение на година и половина е репортер във вестник "7 Дни Спорт", където е отговорник за ресор "Волейбол". Занимавала се с различни видове спорт, но голямата ѝ страст е волейбола. Интересува се от здравословно хранене и начин на живот и прекарва част от времето си, занимавайки се с любителски фитнес и тренировки.

Убедена е, че спортът има огромна роля за изграждането на силни личности, постигащи мечтите и целите си чрез всеотдайност, постоянство и упоритост. Вярва, че личностното самоусъвършенстване е строго индивидуално и че
съществуват много и различни пътища към постигането му. Попада на сайта на BodyConstructor случайно и става част от екипа, споделяйки идеята и желанието за развитието и популяризирането на фитнеса и силовите спортове.

 


 


Тагове: ариел кадър, фитнес, бодибилдинг, вдъхновение, тренировки, мотивация, успехи, модел
Добави в Svejo

Млада, талантлива и мотивирана – историята на Ариел Кадър или как се става IFBB Pro на 17


Платинен Потребител
мнения - 551
Цветан Петров
2016-05-13 10:55:00

Евала на девойката! Такова постижение е невероятно. Естествено Дейв Палумбо бащата на стероидните шкембета също е фактор. Тя и неговата дъщеря се състезава във фигура.URL   
Харесвам 0

Златен Потребител
мнения - 259
Сузи Видолова
2016-05-14 15:19:58

Страхотно :)URL   
Харесвам 0Прочети още ...

Здравка Максурова пред BodyConstructor:

Здравка Максурова пред BodyConstructor: "Плановете ми са насочени към САЩ - там разбират от този спорт!"

19.06.2014 г. / автор: Даниел Славов
Даниел Славов продължава поредицата си от видео интервюта с нашите представители на Мистър Олмпия 2014 в Чехия. Този път Здравка Максурова сподели за бъдещите си планове и впечатленията си от съдийството и критериите ...
Почина един от най-легендарните фитнес модели в света - Грег Плит!

Почина един от най-легендарните фитнес модели в света - Грег Плит!

18.01.2015 г. / автор: Master Admin
Вчера 17-ти Януари 2015г., при инцидент загина едно от най-популярните световни величия на модерната фитнес индустрия Грег Плит. Той бил ударен от влакова композиция в центъра на Бърбанк, Калифорния. Свидетели ...