Начало Статии Добавки Безценните ползи на пробиотиците и защо е важно да ги приемаме

Безценните ползи на пробиотиците и защо е важно да ги приемаме

02.06.2016 / Автор: Кирил Танев    Оцени
00000
Гласували:
Безценните ползи на пробиотиците и защо е важно да ги приемаме
BodyConstructor

Безценните ползи на пробиотиците и защо е важно да ги приемаме

 

 

 

Досега винаги съм избирал да ви представя нови продукти със спортна насоченост, като съм търсил такива, които се отличават от останалите на пазара. Такива, които са интересни и заслужават вниманието ни.

 

 

Днес обаче съм избрал да ви представя един продукт с невероятен потенциал!

 

В една от предните ми статии споменах за продуктите, които тепърва ще стават все по-популярни, все по-използвани и все по-достъпни. Продукти с огромен потенциал, които по една или друга причина, са останали встрани и не са получили необходимото внимание. И днес ще стане въпрос точно за един такъв продукт.

 

 

Само ще спомена няколко факта:

  • 70% от болестите и болестотворните организми се развиват в стомаха и червата
  • хормонът на щастието се синтезира до голяма степен не в мозъка, а в червата
  • нивото на обмяната на веществата зависи от степента на усвояване на храните

 

Тялото ни е подложено ежедневно на атаките на болестотворни организми, с които трябва да се справи. Неговата защита всъщност са "добрите" бактерии. Единственият начин да си ги набавим е чрез ферментирали храни, като качествено кисело мляко, което се намира все по-рядко, кимчи, ферментирали соеви продукти, кисело зеле и други.

 

храносмилане

 

Недостатъкът е, че консумацията на тези храни е свързана с приема на съвсем малко количество и видове щамове. Отделно не всеки човек ги обича и има възможност да ги консумира постоянно. Често тези храни изобщо нямат място в диетата ни, а по този начин лишаваме тялото от възможността да поддържа чревната флора.

 

Затова най-удачен е ежедневният прием на качествен суплемент с пробиотици с достатъчно съдържание на щамове.

 

На пазара има както български, така и вносни продукти с пробиотици, но направено наскоро изследване показа, че в едва 30% от продуктите на пазара всъщност има останали живи щамове.

 

Което може да се дължи на много причини:

  • неправилно култивиране и захранване
  • неправилно транспортиране и съхранение и т.н.

 
През годините аз и моето семейство сме използвали различни марки пробиотици – както внос, така и български, като от някои сме имали добър ефект, а при други - почти никакъв.

 

 

 

В последните 6 месеца използвам и тествам пробиотиците на „Цветита Хербал“ и смея да кажа, че ефектът на продукта е уникален. Много голяма част от моите клиенти също вече използват постоянно пробиотика и имат страхотни резултати. проби макс цветита хербал

 

Краткосрочните ефекти се усещат още след няколко приема. Подобрява се работата на червата, изчезва подуването и тежестта в стомаха. Постепенно се нормализира метаболизмът и усвояването на храната. Това от своя страна води до подобрена обмяна на веществата.

 

Процес, който е много важен за нас треньорите, защото когато тялото функционира правилно и усвоява адекватно приетата храна, ние много лесно можем да го манипулираме и да постигаме резултати - отслабване или покачване на мускулна маса. Чрез смяна на тренировката и количеството приети калории, тялото реагира и ни дава търсения резултат.

 

За хора, които търсят ефекта на отслабването, това е много важна изходна точка. Има още един положителен ефект, който споменах по-горе в статията. Подобреното състояние на червата води до по-добра секреция на серотонин. Малко известен факт е, че той се синтезира на 90% в стомашно чревния тракт и само 10% от ЦНСсеротонин

 

А какво означава това за нас?

Повече серотонин означава по-добро настроение, по-малко желание за храна и особено за въглехидрати и сладко. По-добър фокус и мотивация. Изключително необходими при започването на хранителен режим за отслабване.


За хората, които търсят покачване на мускулна маса, продуктът е също толкова подходящ. Тъй като високият прием на калории изисква бърза обмяна, за да се обработят тези калории и да се използват по предназначение – за енергия и синтез на мускулна тъкан. Установено е, че приемът на пробиотичен продукт подобрява усвояването на хранителните добавки - най-вече на протеини и аминокиселини.

 

Както винаги, обръщам внимание на ефекта върху спортисти и хора на хранителен режим, но за този продукт мога да изтъкна и множество положителни качества и за хората, които нямат такива амбиции, а търсят едно балансирано и здравословно тяло.

 

Приемът на пробиотици повишава имунитета, като по този начин организмът става по-устойчив на болести. Преобладаващите добри бактерии не позволяват на болестотворните да се развият и да повалят организма. Отделно от това, симптомите на подут стомах и запек се повлияват много добре и ефектът се усеща още след първите 5-6 дни.

 
Аз препоръчвам пробиотиците да се използват в продължение на поне 3 месеца последователно, за да се натрупат и да създадат флора в червата. След това може да се редува месец прием с месец почивка. Но е задължително винаги да присъстват в хранителния ни план.

 

 здравословно хранене

 

За хора със запек или други проблеми препоръчвам да се започне с една доза сутрин на гладно и още една вечер преди сън за поне месец. След това се минава на стандартна поддържаща доза от по 1 таблетка сутрин.

 

 

 


 

Кирил Танев

 

Кирил Танев - фитнес програми, диети и режимиВ BodyConstructor: Автор, Треньор, Спортист

 

Професия: Фитнес инструктор, Състезател в категория "Мъжка физика", Предприемач

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки

 

Кирил Танев e с над 10-годишен стаж в сферата на кондиционните тренировки и фитнеса. През всичките тези години той усилено и задълбочено чете професионални материали и научни източници, като комбинира този подход с постоянна практическа експериментация върху себе си и хората, които тренира.

 

Работи с Илияна Илиева Костова - бронзов медалист в категория"Бикини Фитнес"  2012 г., която участва на Световно първенство същата година. Работи и с Пламен Желев - бронзов медалист от републиканско първенство и вице балкански шампион в категория "Мъжка Физика". Последният страхотен резултат постига заедно с Линда Робертович, която се класира втора в състезанието "WBFF Fitness Diva" в Дания през 2014г!

 

Самият Кирил Танев от около година се готви и състезава в новата дисциплина "Мъжка Физика" , доказвайки, че е не само добър теоретик, но и практик в тази област.

 

Всички статии на Кирил Танев можете да прочетете тук,

 

 


 


Кирил ТаневКирил Танев
В BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Фитнес инструктор, Състезател в категория "Мъжка физика", Предприемач

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки

 

Кирил Танев e най-новия треньор в екипа на BodyConstructor ! Той с над 10-годишен стаж в сферата на кондиционните тренировки и фитнеса. През всичките тези години той усилено и задълбочено чете професионални материали и научни източници, като комбинира този подход с постоянна практическа експериментация върху себе си и хората, които тренира.

 

Работи с Илияна Илиева Костова - бронзов медалист в категория"Бикини Фитнес"  2012 г., която участва на Световно първенство същата година. Работи и с Пламен Желев - бронзов медалист от републиканско първенство и вице балкански шампион в категория "Мъжка Физика". Последният страхотен резултат постига заедно с Линда Робертович, която се класира втора в състезанието "WBFF Fitness Diva" в Дания през 2014г!

 

Самият Кирил Танев от около година се готви и състезава в новата дисциплина "Мъжка Физика" , доказвайки, че е не само добър теоретик, но и практик в тази област. 

 

Можете да следите неговия ДНЕВНИК в BodyConstructor тук


 

 


Тагове: пробиотици, ползи, хранителни добавки, суплементация, здравословно хранене, балансирано хранене, здраве,
Добави в Svejo

Безценните ползи на пробиотиците и защо е важно да ги приемаме


Напреднал
мнения - 98
Никола Бинев
2016-06-02 16:50:26

Браво,много полезна статия URL   
Харесвам 0

Напреднал
мнения - 70
асен драгнев
2016-06-03 08:35:07

Много подценявана хранителна добавка от спортуващите,но незаслужено.вземайте пробиотици и ще усетитеURL   
Харесвам 0Прочети още ...

Стоян Андреев в интервю за BodyConstructor - първият българин вдигнал 400кг тяга на състезание!

Стоян Андреев в интервю за BodyConstructor - първият българин вдигнал 400кг тяга на състезание!

17.05.2015 г. / автор: Любомир Христов
Интервю със Стоян Андреев - състезател по силов трибой и мъртва тяга. Той покори една върховна тежест - 400кг в движението мъртва тяга на състезание без екипировка в Москва. Това ...
Какво да правим, когато болката в ставите, сухожилията и залавните места не отшумява?

Какво да правим, когато болката в ставите, сухожилията и залавните места не отшумява?

18.09.2014 г. / автор: Марина Декова
Казвам се Марина Декова и съм персонален и онлайн треньор от 3 години. Работя с  хора от всякакви възрасти, целящи подобрение на физическото и здравословното си състояние.   Основен и масов проблем ...