Начало Статии Най-красивите, най-изящните, най-добрите. Жените на Олимпия 2016! Обзор на всички дамски категории

Най-красивите, най-изящните, най-добрите. Жените на Олимпия 2016! Обзор на всички дамски категории

20.09.2016 / Автор: Любомир Христов    Оцени
00000
Гласували:
Най-красивите, най-изящните, най-добрите. Жените на Олимпия 2016! Обзор на всички дамски категории
Снимки: Muscular Development

Дойде ред и да разкажем по-подробно какво се случи при дамите на 52-рото издание на Олимпия.


Повече за мъжкото представяне можете да прочетете ТУК

 

ЖЕНСКА ФИЗИКА

 

Шампионката от миналите две издания на турнира Джулиан Малакарн изглежда непобедима. Нейната Х-Образна форма е не само уникална, но и става все по-добра с всяка изминала година. Кондицията, детайлите и обработката на цялото й тяло всеки път са на изключително ниво. Втора в категорията с две места напред от миналата година е Даниел Риърдън. Миньончето показа страхотна форма и въпреки, че няма сериозен прогрес от 2015-та, то със сигурност бе по-добра от следващите в класирането със своята кондиция и пропорции. Трета се класира Хедър Грийс, която показа огромна маса и добър релеф, но определено отстъпваше като структура на Малакарн и Риърдън. ТОП 6 се допълни от Кайра Нюман, която бе вицешампионка през 2015-та, Джейми Пиндер и Шероника Хентън.

 

 

 

 

 

КЛАСИРАНЕ

 

1.Джулиана Малакарн

2. Даниел Риърдън

3. Хедър Грийс

4. Кайра Нюман

5. Джейми Пиндер

6. Шероника Хентън

 

 

1. ♛ Джулиан Малакарн 

 
Мис Олимпия 2016, Джулиан Малакарн

2. Даниел Риърдън

3. Хедър Грийс

4. Кайра Нюман

Мис Олимпия 2016, Женска физика

 


 

 

ФИГУРА ОЛИМПИЯ

 

И тази година шампион в категорията бе Латория Уотс, която детронира Никол Уилкинс през 2015-та година. Латория бе състезателката с най-тънка талия на цялата сцена и с най-добрата Х-образна форма. Макар и да няма обемите на някои от своите конкурентки, тя успя да бъде "едни гърди пред тях" имено със страхотната си структура, добри детайли в краката и перфектно-балансирана физика. Втора се нареди Кандис Люис, която успя да се възползва от по-слабата форма на бившата шампионка от 2014-та Никол Уилкинс. Люис бе със страхотна кондиция, добра маса в раменете и бедрата. Бронзът отиде при Сидни Джилиън, която беляза уникален прогрес и от 8-мо и 9-то място през 2015-та и 2014-та година, тя стремглаво се запъти към челната тройка на това издание на Олимпия. Нейната структура като че ли се доближаваше повече до състезателките в категория "Женска физика", но явно съдиите предпочетоха тя да бъде в ТОП 3 вместо двукратната носителка на титлата Никол Уилкинс. Уилкинс за съжаление тази година излезе в доста по-влошена форма от 2015-та и 2014-та. Коремът й като че не беше нейният. Ръцете и краката бяха значително по-гладки от обичайно. 6-цата допълниха Суан Де ла Роса и Камала Макклюър.

 

 

КЛАСИРАНЕ Фигура Олимпия:

 

1. Латория Уотс

2. Кандис Люис Картър

3. Сидни Джилиън

4. Никол Уилкинс

5. Суан Де ла Роса

6. Камала Родригез Макклюър

 

 

1.♛ Латория Уотс 

 

Фигура Олимпия 2016

2. Кандис Люис Картър

3. Сидни Джилиън

4. Никол Уилкинс

 

Фигура Олимпия 2016

 

 


 

 

ФИТНЕС ОЛИМПИЯ

 

Едно е да изглеждаш чудесно, съвсем друго е едновременно с това да изпълниш акробатично съчетание, когато въглехидратите и водата в организма ти са изчерпани до минимум. Но това е и чарът на Фитнес дисциплината - комбинира атлетизъм и физика, които я правят изключително трудно-достъпна за състезателките и същевременно атрактивна за зрителите.

 

Позната със своите иновативни, артистични и преди всичко трудни съчетания, Оксана Гришина успя да се пребори за третия си златен медал на Олимпия. И не само това, Оксана демонстрира уникална форма, съчетана с добри мускулни пропорции, маса и добре-обработени детайли. Втора след нея се нареди отново Танджи Джонсън, която макар и с не толкова впечатляващо съчетание и кондиция, успя да компенсира с добра пропорции и физически данни, като така пребори третата и четвъртата в категорията.

 

Трета остана Реджина Да Силва, отстъпвайки предимно в свободното съчетание, което представлява 2/3-ти от крайната оценка. В сравнителния рунд тя дори бе по-добра от Танджи, като стоеше малко по-изчистена и сепарирана. Реджина беше успяла да подобри кондицията си в сравнение с 2015-та и така успя да се добере до медалите.

 

КЛАСИРАНЕ Фитнес Олимпия:

 

1.Оксана Гришина

2. Танджи Джонсън

3. Реджина Да Силва

4. Уитни Джоунс

5. Бетани Вагнер

6. Фиона Харис

 

 

 

1. ♛ Оксана Гришина 

 

Олимпия Фитнес 2016, Оксана Гришина

   

2. Танджи Джонсън

3. Реджина Да Силва

4. Уитни Джоунс

 

 Олимпия Фитнес 2016

 

 


 

БИКИНИ ОЛИМПИЯ

 

За разлика от повечето професионални категории на Олимпия, Бикини Олимпия имаше своята нова шампионка. Макар и критериите в тази категория да не са толкова ясни и категорични за много от феновете на спорта, то със сигурност тази година подреждането изглеждаше сравнително закономерно в очите на съдии, коментатори и състезатели. Новата Бикини кралица се казва Кортни Кинг и определено си заслужи победата. Кортни изпъкна с много оптимално-балансирана и тънка талия с добре-загатната коремна преса, страхотни пропорции и естествено-красиво сценично поведение. Кортни със сигурност притежава данните да повтори титлата си догодина.

 

Втора се нареди Анджелика Техейра, която макар и по-релефна и с по-развити мускулни звена като че ли не притежаваше чара на шампионката. С бронз се окичи златната медалистка от "Арнолд Класик 2016" - Индия Паулино. Тя никога не е била суха и релефна, но винаги е доказвала, че това съвсем не е задължителен критерии за успех в тази категория. Нейната грация, сценично поведение и баланс винаги са били нейните "козове" на сцената, които и този път я представиха отлично.

Втората тройка в ТОП 6 се допълни от Ашли Колтуосър, която е трикратна шампионка в категорията. Ашли отново бе прелестна, но като че ли кондцията й не бе на нужната висота. Личеше леко подпухване в областта на корема и крайниците, което я избута с 3 места по-назад от там, където сме свикнали да я гледаме. 5-та е Дженифър Ронзити, която бе в по-добра форма и имаше повече релеф, но не успя да го съчетае успешно със своето сценично поведение и чар. 6-та тази година бе Джанет Лейъг, която бе вицешампионка през 2015-та. Тя също като Ашли не успя да покаже върховата форма, която притежава.

 

КЛАСИРАНЕ Бикини Олимпия:

 

1. Кортни Кинг

2. Анджелика Техейра

3. Индия Паулино

4. Ашли Колтуосър

5. Дженифър Ронзити

6. Джанет Лейъг

 

1. ♛ Кортни Кинг 

Бикини Олимпия 2016, Кортни Кинг

 

2. Анджелика Техейра

3. Индия Паулино

4. Ашли Колтуосър

 

 

Бикини Олимпия 2016

 

 

5. Дженифър Ронзити

6. Джанет Лейъг

7. Стейси Александър 

 

Бикини Олимпия 2016

 

Следете всичко най-интересно и актуално от света на Фитнеса, Бодибилдинга и Силовите спортове единствено в BodyConstructor!

 

 

КОРТНИ КИНГ - снимки от нейния профил в Instagram

Кортни Кинг, Мис Бикини Олимпия 2016

 


 

 

Любомир Христов

 

В BodyConstructor: Основател, Главен Администратор, Главен редактор

 

Професия: Предприемач

 

Образование: Бизнес Администрация (ББА), "Американски университет в България", Дипломиран Фитнес Инструктор от катедрата по "Културизъм" в "Национална Спортна Академия София"

 

Интереси: Силов Трибой, Вдигане на тежести, Стронгмен, Бодибилдинг, Силов Културизъм

 

Любомир Христов се занимава активно вече над 4 години със силов трибой, а преди това няколко години със силов културизъм и здравословен начин на живот. Той е шампион (кат.до 100кг) на най-известния турнир по силов трибой за любители "Джони Спорт - Храм на Силата" за 2014г., вице-републикански шампион по силов трибой без екипировка за 2014г, и бронзов медалист в движението клек на републиканското първенство без екипировка през 2013г.

 

Любомир е основен иделог и продуцент на първото фитнес риалити у нас - "Супер Промяна", и единственото телевизионно фитнес предаване към момента "Супер Сериите на BodyConstructor". Опитът и търсенето на възможности за акумулиране на нови знания му дават силен тласък да инициира създаването на проекта BodyConstructor. Христов започва идейното развитие на сайта през 2010-та година, а по-късно реализира програмната структура, бъдещото съдържание и тематична насоченост. В него, заедно с останалите членове на екипа, той смята, че може да събере и систематизира на едно място най-практичната информация за бодибилдинг, фитнес и силовите спортове, като по този начин да допринесе за развитието и популяризирането им у нас.

 

Всички статии и интервюта на Любомир Христов можете да прочетете тук

 

 

 

 


 


Любомир ХристовЛюбомир Христов

В BodyConstructor: ОснователГлавен Администратор, Главен редактор

 

Професия: Предприемач

 

Образование: Бизнес Администрация (ББА), "Американски университет в България", Дипломиран Фитнес Инструктор от катедрата по "Културизъм" в "Национална Спортна Академия София"

 

Интереси: Силов Трибой, Вдигане на тежести, Стронгмен, Бодибилдинг, Силов Културизъм

 

Любомир Христов се занимава активно вече над 3 години със силов трибой, а преди това няколко години със силов културизъм, здравословен начин на живот. Опитът и търсенето на онлайн възможности за следене на цялостния физически прогрес и постоянната нужда от акумулиране на нови знания, му дават силен тласък да инициира създаването на проекта BodyConstructor. Той започва идейното развитие на сайта през 2009-та година, а по-късно реализира програмната структура, бъдещото съдържание и тематична насоченост. В него заедно с останалите членове на екипа, той смята, че може да събере и систематизира на едно място най-практичната информация за бодибилдингфитнес и силовите спортове, като по този начин да допринесе за развитието и популяризирането им у нас.


 


Тагове: Олимпия, културизъм, бодибилдинг, жени, бикини, бикини фитнес, фигура, фитнес, физик, дисциплини, професионалнисти, Кортни Кинг, Ашли Колтуосър, Оксана Гришина, Латория Уотс
Добави в Svejo

Най-красивите, най-изящните, най-добрите. Жените на Олимпия 2016! Обзор на всички дамски категории


Новак
мнения - 1
Петко Ангелов
2016-09-21 16:43:05

Няма нищо женствено в жена с мъжки форми... Някои граници не бива да се прекрачват.URL   
Харесвам 0Прочети още ...

Лий Лабрада – на 51 години e отново на корицата на списание IRON MAN !

Лий Лабрада – на 51 години e отново на корицата на списание IRON MAN !

01.02.2012 г.
За тези от вас, които се занимават от по-дълго с фитнес и бодибилдинг, няма как това име да не им е познато. Лий Лабрада е професионален културист, роден на 8-ми ...
Как да измерим културизма или Основни параметри на културистичната подготовка

Как да измерим културизма или Основни параметри на културистичната подготовка

21.05.2019 г. / автор: Антонио Костов
  Често в залата можете да чуете разговори от подобно естество:   - Здрасти! За какво тренираш?   - За маса!   - А супер. И аз искам да тренирам за маса! Как да го направя?   - Слагай повече ...