Начало Статии Добавки Здраве, красота, сила и енергия!

Здраве, красота, сила и енергия!

21.09.2016 / Автор: Марина Декова    Оцени
00000
Гласували:
Здраве, красота, сила и енергия!
BodyConstructor.com

Здраве, красота, сила и енергия! В какво се крие тайната на тези четири важни компонента - тъй важни за нас самите и нашето семейство?

 

Хранене на първо място. Ние сме това, което ядем. Ако консумираме пълноценна храна, то и нашето тяло и дух ще живеят в хармония, в едно цяло. Храната, която избираме да консумираме е горивото за нашето тялото. Всеки път, когато посягаме към някакъв вид храна е нужно да се замислим какво ни дава тя? Какви хранителни вещества, витамини и минерали носи тя и каква ще е ползата от нея за организма и вида ни.

 

Ако всеки път, когато трябва да  изберем моркови, които са богати на каротен и минерали като калий, калций и магнезий, или например вафла, чиито трансмазнини биха образували свободни ракидали в нашето тяло, които са отговорни за безброй разрушителни процеси, вместо градивни, какво бихте избрали вие?

 

За съжаление, още от много ранна детска възраст масово родителите не възпитават децата си на правилни хранителни навици. Това води до много тежки последствия и заболявания сред обществото в днешни дни. Да, аз съм на мнение, че възпитанието и избора на правилните храни, идват от семейството, от примера и от начина, по който възпитаваме децата си.  За жалост в днешни дни децата са хранени основно с храни, които вместо да са богати на витамини и минерали, съдържат консерванти и оцветители. И когато дадеш на едно такова дете истинска и пълноценна храна, то е с толкова изменени вкусови рецептори, че изобщо не може да усети вкуса й. Това дете пораства до голям човек с такива навици, че в един момент, когато достигне възраст около 30 години , вместо да е в разгара на силите си и да води пълноценен, жизнен и истинки живот, започва да обикаля болници, доктори и да пие лекарства. Вредните навици, които до този момент са били на лице, често и почти винаги оказват пагубно влияние на организма.

 

За радост, човешката природа е толкова силна, че дори да имаме вредни хранителни навици и това да е довело до лоши последствия за нашето здраве, то път назад има. Да, има! Нашето тяло може с много бързи темпове да се регенерира и да се излекува, когато горивото, което му осигуряваме, е пълноценно и богато на витамини и минерали.


Вероятно, точно тук ще си кажете, че храната в днешно време не е толкова богата на полезни хранителни вещества  както преди 20г. и аз ще се съглася с вас. Но силно вярвам, че човешкото тяло може да разпознава истинската храна и да успява максимално да извлича полезните й вещества и да изхвърля вредните. Сигурна съм в това, тъй като самата аз съм изминала този път и съм изпитала всичко това върху себе си. Има и още нещо, с което можем да подпомогнем тялото в този иначе не толкова сложен процес и то е да си набавяме допълнително витамини и минерали под формата на хранителна добавка. Повечето витамини имат антиоксидантно действие за черния дроб и тяхната работа е именно това – да изхвърля вредните токсини от организма, за да може в него да остават само тязи вещества, които са му нужни.

 

Тук е моментът да напомня, че липсата на тонус, енергия и дори някои депресивни състояния, при наличие на пълноценно хранене и движение, е повик на организма за недостик на някои витамини и минерали. Нашият ритъм на живот в днешно време е толкова диманичен, че без кафе не можем да си свършим работата качествено, а без чаша червено вино не можем да се отърсим от стреса и да превключим на по-спокоен режим вечер, докато сме с любимите си хора. А непрекъснатото снабдаване на организма с кафе и алкохол, допълнително изчерпват количествата на калций, магнезий и други важни макроелементи в кръвта, чиято липса може да причина хронична умора и трайна неективност в ежедневието.

 

Именно за това, като човек с пълноценен живот, като спортист, наред с разнообразното и добре подбрано хранене, с добавките за възстановяване, в моето меню Multivit On, Nature On, BodyConstructor, BC Shop, Минерали, витамини, хранителни добавкизадължително присъстват и допълнително набавени витамини и минерали. Формулата, която аз използвам и препоръчвам е  MultiVit ON – немска разработка на компанията Nature ON.

 

Един изключителен продукт, който е подходящ за вас и цялото семейство. MultiVit ON допълва пълноценното хранене, регулира обменните процеси и контролира клетъчните фунцкии, а също така поддържа и имунната система. Богат е на коензим Q10, мощен антиоксидант, както и на Лутеин, който облекчава „уморените очи“ и подобрява зрението. Минералният комплекс подобрява спокойствието и качеството на съня, за да можем на сутринта да бъдем бодри и отпочинали – готови за предизвикателствата на новия ден.

 

Съотношение цена : качество, отново бие повечето конкурентни продукти от този тип на пазара.


Една опаковка съдържа 90 капсули и ще ви стигне за цели 3 месеца, а при три-членно семейство, за един месец.

Аз силно вярвам, че с общи усилия – познания, осъзнатост и постояннство, ще успеем да подобрим здравето на нас самите и това на децата ни.

 

Големите промени започват с малки стъпки и ние сме отговрни за това!


 

Марина Декова

 

Марина Декова
В BodyConstructor: АвторТреньорСпортист

 

Професия: Персонален треньор, Състезател по Културизъм в категория "Бикини фитнес", Автор на публикации

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 6 години. Занимава се активно с бодибилдинг и понастоящем е състезател в категория "Бикини фитнес". През 2014-2015 г. се състезава в категория "Бодифитнес", където е бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014 г. През 2016 г. сменя категорията и излиза в „Бикини фитнес“, където на частен турнир печели сребърен медал, а на Турнир Пловдив става 4-та от общо 18 участнички. Марина е и личен треньор на няколко "Бикини фитнес" състезателки.

 

Любител е на силовите спортове и бивш състезател по кросфит. На мнение е, че здрава и пропорционална физика се гради със силови упражнения и правилна техника. Фен е на здравословното хранене и твърди, че релефно и оформено тяло се постига с чисто и прецизно хранене.

 

Марина Декова се е занимавала активно с функционални тренировки и рехабилитация през последните няколко години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия.

 

 

 

Тук можете да прочетете нейните статии за BodyConstructor или да следите нейния Дневник тук.

 

 


 


Тагове: Хранене, Хранителни добавки, Суплементи, Витамини, Ензими, Здраве, Метаболизъм, Отслабване, Nature On, Multivit On, Марина Декова
Добави в Svejo

Здраве, красота, сила и енергия!
Прочети още ...

Лазар Ангелов - най-известният фитнес модел, в специално интервю за BodyConstructor!

Лазар Ангелов - най-известният фитнес модел, в специално интервю за BodyConstructor!

03.04.2012 г.
Гост на Bodyconstructor е Лазар Ангелов – най-популярният български фитнес модел, чието тяло е едно от най-коментираните в интернет и постепенно добива популярност като мъжа с най-естетична физика!   Надявам се това интервю да запознае хората ...
Храненето и нашумелите комерсиални митове за него (част 1)

Храненето и нашумелите комерсиални митове за него (част 1)

04.01.2015 г. / автор: Богомил Йорданов
Всички ние знам за важността на правилното хранене не само за спортните резултати, но и за нашето здраве. Неадекватният прием на хранителни вещества (недостатъчно или прекалено много) от диетата води ...
8 начина да отстраним подуването само за ден

8 начина да отстраним подуването само за ден

24.10.2016 г. / автор: Лора Горовска
Да се чувствате сякаш изведнъж сте се превърнали в човечето от Michelin определено не е никак забавно. Независимо дали активно се опитвате да свалите килограми, или пък сте доволни с ...
Как да предпазим мускулите си от разпад?

Как да предпазим мускулите си от разпад?

25.03.2015 г. / автор: Богомил Йорданов
Как да предпазим мускулите си от разпад?Много добре знаем, че мускулатурата ни е подложена на тежък физически стрес, особено ако тренирамe усърдно и тежко. Това й нанася познатите ни микро-травми, ...