Начало Статии ТОП 5 на разочарованията на Олимпия тази година
Състезатели

ТОП 5 на разочарованията на Олимпия тази година

29.09.2016 / Автор: Любомир Христов    Оцени
00000
Гласували:
ТОП 5 на разочарованията на Олимпия тази година

През миналия уикенд се проведе най-престижното състезание в сферата на бодибилдинга. Репортажи за състезанието можете да прочетете тук:


Категории Жени на Олимпия 2016
Категории Мъже на Олимпия 2016

 

Както с всичко мащабно и многообещаващо обаче, и тук не всички от най-популярните и обичани фаворити се представиха толкова грандиозно и успешно.

 

Разочарование №1Ашли Колтуосър

 

Многократната шампионка в професионалните надпревари в категория "Бикини Фитнес" не само че не успя да подобри формата си от миналата година, но дори напротив - видимо я влоши, с което не успя да влезе в ТОП 3. Предполагаме, че не само за нас, но и за самата нея е било огромна изненада, когато името й бе произнесено под номер 4 в тазгодишните финали на Олимпия.

 

Разочарование №2

 

Никол Уилкинс

 

Двукратната златна медалистка в категория "Фигура Олимпия" се срина с цели 3 места от там, където сме свикнали да я гледаме (миналата година бе втора). На сцената изглеждаше така сякаш не й се е гладувало този път. Коремът й бе оводнен, а в краката и ръцете беше значително подпухнала, в сравнение с ТОП формата, която демонстрира през 2013-та и 2014-та година.

 

 

1. Ашли Колтуосър                       2. Никол Уилкинс


Никол Уилкинс, Ашли Колтуосър, Олимпия, разочарование, жени, състезание, културизъм, бодибилдинг, BodyConstructor

                                                              

 

Разочарование №3

 

Виктор Мартинез

 

Един от хората, които бяха така близко до статуетката "Сендоу" през недалечната 2007-ма година в момента се намира в немилост, що се отнася до призови класирания на големи състезания. Големият Виктор Мартинез, който демонстрираше уникална форма и структура преди десетилетие и беше заплаха за имена като Джей Кътлър, Декстър Джексън и Рони Колман, в момента върви стремглаво надолу. На Олимпия през 2014-та година се класира 8-ми, през 2015-та се класира 9-ти, а през тази година дори не успя да влезе в ТОП 10, класирайки се 11-ти. Виктор бе не само изключителен състезател, но и личност със страхотен характер и воля, от които мнозина от нас черпеха вдъхновение (Историята на Виктор Мартинез можете да прочетете тук).

 

2014 - 2015 - 2016

 

 

Виктор Мартинез, състезание, бодибилдинг, културизъм, Олимпия

 

 

Разочарование №4

 

Кай Грийн

 

Както знаете, Кай Грийн и тази година не излезе на Олимпия. Считаният от мнозина за "Некоронован крал на Олимпия" отново не беше сред стартовия лайнъп (Прочетете поредицата "Некоронованите Крале на Олимпия" - част 1 и "Некоронованите Крале на Олимпия" - част 2 ). Преди година се появи едно видео, което взриви интернет, в което Кай Грийн със сълзи на очи твърдеше, че е ощетен от организаторите и не е допуснат до надпреварата. Според мнозина истината е съвсем различна. Кай през последната година има сериозни дела заведени срещу него от Pinnacle Media за нарушаване на медийни права, като според някои вътрешни за IFBB (неофициални, разбира се) източници, именно това седи в основата на неявяването му на Олимпия през 2015-та и 2016-та. На един от семинарите наскоро още един голям състезател от близкото минало - Джей Кътлър заяви следното: "Кай няма да се яви на Олимпия 2016 и ще ви кажа защо. Кай повече няма да излезе на Олимпия и няма да се състезава срещу Фил Хийт". Откъде той има тази информация и дали е 100%-ова истина, не можем да сме сигурни.

 

Кай Грийн, Олимпия

Още един факт говори достатъчно красноречиво за това дали Кай ще излиза на Олимпия занапред. При всички интервюта Кай е доста уклончив и не отговаря директно на въпросите, като често размива темата и започва да говори за съвсем различни неща. Освен това той доста често участва на турнирите Арнолд Класик и непрекъснато хвали и организаторите му и техните достижения в това да популяризират спорта на 6 континента. 

 

Дали не приключи твърде безславно едно от най-оспорваните битки за статуетката "Сендоу"? Със сигурност реалните причини едва ли скоро ще излезнат наяве.

 

 

 

Разочарование №5

 

Джеф Сейд, Антон Антипов и Денис Гусев

 

За по-големите маниаци на тема Естетика, Мъжка Физика и Фитнес модели - не може да не сте чували поне едно от тези три имена. И тримата направиха уникален фурор в интернет и все още са интернет-звезди, които са част от широкомащабното течение на интернет фитнес идолите, които мотивират милиони младежи по целия свят. Макар и в очите на обикновения трениращ те да притежават най-красивите тела на света, то със сигурност не бе така в очите на съдиите на Олимпия 2016. Това е поредното доказателство за това, че дори и да си обичан и да имаш милиони фенове, съвсем не означава, че би могъл да бъдеш добър състезател, както и обратното е вярно, разбира се. Трите фитнес звезди бяха класирани на последно място в многочислената (над 45 състезателя) категория "Men′s Physique" през изминалия уикенд на най-титулуваното събитие в сферата на бодибилдинга.

 

 

1. Джеф Сейд  

 

Олимпия 2016, мъжка физика, Джеф Сейд

  2. Антон Антипов

 

Антон Антипов, бодибилдинг, мъжка физика, Олимпия 2016

           

3. Денис Гусев

 

Денис Гусев, Олимпия, мъжка физика, 2016

 

 

Разбира се тази статия не цели да очерни или да злослови по нечии адрес, а по-скоро да обърне внимание на факта, че дори шампионите и любимците на публиката много често грешат и не са непобедими. Аз лично симпатизирам много на някои от по-горните имена и силно се надявам, че те ще се завърнат там, където им бе мястото. Дори и да не стане - може би е време за нови лица и нови лидери в световния професионален бодибилдинг.

 


 

Любомир Христов

 

В BodyConstructor: Основател, Главен редактор, Автор

 

Професия: Предприемач

 

Образование: Бизнес Администрация (ББА), "Американски университет в България", Дипломиран Фитнес Инструктор от катедрата по "Културизъм" в "Национална Спортна Академия София"

 

Интереси: Силов Трибой, Вдигане на тежести, Стронгмен, Бодибилдинг, Силов Културизъм

 

Любомир Христов се занимава активно вече над 3 години със силов трибой, а преди това няколко години със силов културизъм и здравословен начин на живот. Той е шампион (кат.до 100кг) на най-известния турнир по силов трибой за любители "Джони Спорт - Храм на Силата" за 2014г., вице-републикански шампион по силов трибой без екипировка за 2014г, и бронзов медалист в движението клек на републиканското първенство без екипировка през 2013г.

 

Опитът и търсенето на онлайн възможности за следене на цялостния физически прогрес и постоянната нужда от акумулиране на нови знания, му дават силен тласък да инициира създаването на проекта BodyConstructor. Той започва идейното развитие на сайта през 2009-та година, а по-късно реализира програмната структура, бъдещото съдържание и тематична насоченост. В него, заедно с останалите членове на екипа, той смята, че може да събере и систематизира на едно място най-практичната информация за бодибилдинг, фитнес и силовите спортове, като по този начин да допринесе за развитието и популяризирането им у нас.

 

Всички статии и интервюта на Любомир Христов можете да прочетете тук

 

 


 


Любомир ХристовЛюбомир Христов

В BodyConstructor: ОснователГлавен Администратор, Главен редактор

 

Професия: Предприемач

 

Образование: Бизнес Администрация (ББА), "Американски университет в България", Дипломиран Фитнес Инструктор от катедрата по "Културизъм" в "Национална Спортна Академия София"

 

Интереси: Силов Трибой, Вдигане на тежести, Стронгмен, Бодибилдинг, Силов Културизъм

 

Любомир Христов се занимава активно вече над 3 години със силов трибой, а преди това няколко години със силов културизъм, здравословен начин на живот. Опитът и търсенето на онлайн възможности за следене на цялостния физически прогрес и постоянната нужда от акумулиране на нови знания, му дават силен тласък да инициира създаването на проекта BodyConstructor. Той започва идейното развитие на сайта през 2009-та година, а по-късно реализира програмната структура, бъдещото съдържание и тематична насоченост. В него заедно с останалите членове на екипа, той смята, че може да събере и систематизира на едно място най-практичната информация за бодибилдингфитнес и силовите спортове, като по този начин да допринесе за развитието и популяризирането им у нас.


 


Тагове: Олимпия, 2016, разочарования,. мъжка физика, културизъм, бодибилдинг, бикини фитнес, Арнолд класик, места, класиране, състезатели, мускули, релеф, категории
Добави в Svejo

ТОП 5 на разочарованията на Олимпия тази година
Прочети още ...

Основи на Натуралния Бодибилдинг (част 1) -

Основи на Натуралния Бодибилдинг (част 1) - "Изборът"

14.01.2012 г. / автор:
Безброй статии са писани по темата относно трупането на маса, изчистването на мазнините, или подобряване на спортните постижения. Специализираните списания за бодибилдинг убедително се опитват да информират читателите за най-новите ...
Еп12 на Super Live с Кирил Танев и Веси - Как жените да предотвратят напълняването след стриктен режим

Еп12 на Super Live с Кирил Танев и Веси - Как жените да предотвратят напълняването след стриктен режим

03.07.2017 г. / автор: Теодора Йорданова
Очаквайте епизод 12 от поредицата „Super Live” с BodyConstructor и треньорите на най-популярната онлайн фитнес платформа у нас. В нея ще можете да задавате всички ваши въпроси на живо и да дискутирате всичко, което ви ...
Седмото издание на

Седмото издание на "Нощ на звездите" събира на една сцена световноизвестни артисти

12.02.2018 г. / автор: Теодора Йорданова
  Седмата „Нощ на звездите“ отново ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец", на 17 март, от 19:00 часа.    В шоуто ще вземат участие артисти от 11 държави. Както всеки път, предстоящото ...
Състезанието UNIVERSAL ATHLETE - 11 дисциплини ще покажат кой е най-цялостно развития силов атлет

Състезанието UNIVERSAL ATHLETE - 11 дисциплини ще покажат кой е най-цялостно развития силов атлет

23.07.2012 г. / автор:
На националното първенство във Варна по Културизъм и Фитнес на 9.9.2012г ще се проведе и състезанието UNIVERSAL ATHLETE. Неговата идея е да премерят сили спортисти от най-различни спортове (Фитнес, Борба, ...