Начало Статии Как да изберете най-подходящия дресинг за салата

Как да изберете най-подходящия дресинг за салата

06.07.2017 / Автор: Теодора Йорданова    Оцени
00000
Гласували:
Как да изберете най-подходящия дресинг за салата

 

Хубаво е да имате домашно приготвен дресинг за салата, но цялата процедура е доста времеотнемаща, а в забързаното ежедневие предимство имат сосовете, които можете да купите от близкия магазин.

 

С правилния дресинг обаче, можете да превърнете всяка салата в истинско произведение на изкуството. С неповторим вкус и разбира се - с полезни съставки.

 

Разнообразието в търговската мрежа е огромно, но след като елиминирате всички вреди подобрители в съдържанието им, се оказва, че изборът всъщност не е толкова голям. 

 

Ето и няколко съвета как да изберете подходящия продукт, който ще направи вкусa на вашето ястие изключителен. 

 

Лошо ли е в дресинга да има мазнини?

 

nutrition, BodyConstructor, BC Shop

 

За да функционира правилно, тялото се нуждае от някои видове мазнини, с чиято помощ абсорбира по-добре полезните хранителни вещества от зеленчуците във вашата салата. Имайте предвид, че повечето представители на дресинга, които имат намалени мазнини, компенсират загубения вкус с допълнително количество захар.

 

Следете захарта

 

sugar, BodyConstructor, BC Shop

 

Може да се окаже истинско предизвикателство да намерите дресинг без захар. Наличието на малко количество спомага за балансирането на вкусовете, но за съжаление търговската мрежа залага на популярни марки, които държат тези нива доста по-високи от допустимите. Повечето от тях съдържат над 8 г захар, което е равносилно на това да полеете салатата си със захарен сироп. Потърсете дресинг без съдържание на захар или с малко такова, за да ограничите изкуствените подсладители в него.

 

Добавки, които трябва да се избягват

 

Дресингът може да съдържа дълъг списък от добавки, вариращи от доброкачествени сгъстители, до съмнителни и нездравословни хидрогенирани масла. С повече упоритост и търсене, можете да намерите и продукти с по-изчистени и качествени съставки. Когато се двоумите какво да купите, изберете дресинга с по-къс списък на съставките.

 

В специализираните магазини за здравословно хранене

 

zero calories, BodyConstructor, BC Shop

 

Както знаете, търсенето определя предлагането. Не пренебрегвайте био магазините и тези за хранителни добавки. Хората, които работят в тях, имат културата на хранене и знанията, с които да ви предоставят качествен продукт спрямо вашите нужди.

 

Алтернативен вариант, с 0% калории, 0% захар и 0% мазнини всъщност съществува и то в гама, която предлага разнообразни вкусове за солени и сладки храни. Линията "Zero Calories" на марката "Sport Definition" е с гарантирано качество, сертифицирано с GMP/ HACCP. Продуктите не съдържат глутен, а вкусът им ще ви очарова.

 

Състав:

Мазнини:

 0%

Захар:

 0%

Въглехидрати:

 0%

 


 zero calories, Sport Definition, BodyConstructor, BC Shop

 


Теодора Йорданова

Тагове: здравословно хранене, съвети, диети, мазнини, захар, въглехидрати, калории, дресинг, сосове, Sport Definition
Добави в Svejo

Как да изберете най-подходящия дресинг за салата
Прочети още ...

10 активности, които горят повече калории, отколкото тичането

10 активности, които горят повече калории, отколкото тичането

08.08.2016 г. / автор: Лора Горовска
  Тичането не е за всеки и ако самият вие не сте фен, трябва да знаете, че това не е най-ефективният метод за изгаряне на калории. Въпреки, че човек изгаря средно ...

"Щастлива бременност - щастливо бебе" - Тренировка за долна част - Част 1

04.08.2017 г. / автор: Марина Декова
  След като преминахме през теоретичната част, свързана с принципите ми на хранене и суплементиране - е време да се насочим и към по-интересната и интензивна част от ежедневието, свързана с тренировките. Разделям ...
Сезонът за мускулна маса - част 1 - Хранене

Сезонът за мускулна маса - част 1 - Хранене

28.09.2016 г. / автор: Румен Спецов
Плавен преход за качествена мускулна маса - хранене и тренировка Пред нас са зимните месеци и все повече от трениращите са изправени пред въпроса - как да тренирам и как ...
Как да качваш мускули, а не подкожни мазнини

Как да качваш мускули, а не подкожни мазнини

12.11.2019 г. / автор: Неда Ковачева
  Зимата идва и много хора решават, че е време да започнат да качват маса. И тъй като именно масата е едно от малкото неща, които могат да се забележат под ...