Начало Статии За Жени Работят ли всъщност уредите с вибрации и ток, чрез които се "отслабва и стяга"?
Начинаещи

Работят ли всъщност уредите с вибрации и ток, чрез които се "отслабва и стяга"?

Работят ли всъщност уредите с вибрации и ток, чрез които се
www.alibaba.com

От няколко години по телевизионните канали усилено се рекламират най-различни колани и лепенки, създаващи или топлина или вибрации (чрез електрически импулси), като се твърди, че употребата им ще доведе до така желаното понижаване на теглото и най-вече обиколките на талията и ханша, както и до стягане на мускулатурата в тези области.

 

Коремът определено е едно от местата, в които се натрупват най-много мастни клетки, особено при жените. Това е така, тъй като природата е "решила", че чрез тези мазнини ще предпазва плода от механични въздействия и ниски температури при бременност. След като това място е приоритет на организма за натрупване на мазнини, то ще бъде и приоритет при запазването им по време на диета с отрицателен калориен баланс и усилена аеробна или друга физическа дейност. Първо ще трябва да се изгорят мазнините от другите части на тялото и чак след това организмът ще прибегне до тези приоритетни депа.

 

Употребата на тези колани, които създават топлина и предизвикват изпотяване, довежда до временно изхвърляне на вода, която след това бързо се възстановява с изпиването само на 1-2 чаши вода. Положителният ефект на тези колани се изразява в друга посока:


Първо - за да се охлади организмът, той пуска в употреба неизползвани често капиляри по повърхността на кожата, за да може да се извършва топлообмен между кръвта и външната среда. Тази по-развита капилярна мрежа ще осигури по-лесен достъп на организма до тези мастни депа по време на продължителни физически натоварвания. И второ – организмът ще намали натрупването на мазнини в тази зона с цел топлоизолация.

 

 

Употребата на вибрационни колани също подобрява кръвообращението в тази област, но е наивно да се смята, че леките мускулни контракции, които предизвикват тези вибрации - ще доведат до изгаряне на мазнините и стягане на мускулатурата! Стягане може да се постигне само с тренировка с активното ни участие, а не пасивно – както ни заблуждават по рекламите.

 

Не се залъгвайте от добре изглеждащите модели в тези реклами. Често в тях се е появявал и Стан Маккой, финалист на състезанието за професионални културисти "Мистър Олимпия 202 lbs" до 92 кг. Другите мъжки и женски модели също не са случайно-избрани потребители на този колан, а фитнес модели или състезатели по културизъм и бодифитнес.

 

И все пак тези уреди биха дали своя скромен принос към постигане на желаните резултати, но единствено в съчетание с правилна диета и редовни физически занимания. За спортисти, които се възстановяват от тежки травми и нямат възможност нито да изпълняват физически упражнения, нито да им бъде направен тренировъчен масаж, употребата на тези уреди също е препоръчителна.

 

Всички трябва да сме наясно, че резултатите във фитнеса и бодибилдинга се постигат единствено чрез постоянство в диетите, тренировките, суплементирането и възстановяването. Ако нямате познания и време за това се опитайте да намерите квалифициран (сертифициран) инструктор с опит, както и 4-5 часа седмично, за да провеждате активни, но не разчитайте на уреди и колани, които ще "работят вместо вас" ! Те единствено ще ви разочароват, защото няма да постигнете феноменалния резултат, който ви обещават в рекламата.

 

 

 


 


Тагове: Отслабване, Фетбърнинг, Сваляне, Реклама, Измамни Реклами, Измамни банери, Заблуда
Добави в Svejo

Работят ли всъщност уредите с вибрации и ток, чрез които се "отслабва и стяга"?
Прочети още ...

Локалното топене на мазнини – мит или реалност

Локалното топене на мазнини – мит или реалност

09.03.2017 г. / автор: Пламен Христов
Мит или реалност е локалното топене на мазнини или т.нар. "Точкова редукция"? Според мен тя може да се определи по-скоро като мит. Точковата редукция зависи в голяма степен от наличието и ...
По-голяма ефикасност при кардио тренировката

По-голяма ефикасност при кардио тренировката

16.08.2012 г. / автор: Даниел Славов
Всички знаем ползите на аеробините упражнения за здравето на сърдечно-съдовата система и тялото, a именно: топене на мазнини, понижаване на кръвното налягане, понижаване нивото на холестерола, подобряване на притока на ...
За всички жени с наднормено тегло - кои са основните неща във Вашата Диета, които трябва да промените? (Част 2)

За всички жени с наднормено тегло - кои са основните неща във Вашата Диета, които трябва да промените? (Част 2)

02.10.2013 г. / автор: Кирил Танев
В предишната част на тази статия разгледахме фундаменталните принципи, на които трябва да стъпи вашата тренировъчна методика в началния стадий на вашето отслабване. Тук ще разгледаме какво трябва да предприемете ...
Силов Благотворителен турнир, в подкрепа на петкратния шампион по джудо Георги Огнянов

Силов Благотворителен турнир, в подкрепа на петкратния шампион по джудо Георги Огнянов

25.11.2013 г. / автор: Master Admin
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТУРНИР ПО СИЛОВИ ДИСЦИПЛИНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПЛЕВЕН Спортното събитие е в подкрепа на петкратния шампион по джудо Георги Огнянов   За първи път Плевен ще бъде домакин на турнир по ...