Начало Статии За Жени Работят ли всъщност уредите с вибрации и ток, чрез които се "отслабва и стяга"?
Начинаещи

Работят ли всъщност уредите с вибрации и ток, чрез които се "отслабва и стяга"?

Работят ли всъщност уредите с вибрации и ток, чрез които се
www.alibaba.com

От няколко години по телевизионните канали усилено се рекламират най-различни колани и лепенки, създаващи или топлина или вибрации (чрез електрически импулси), като се твърди, че употребата им ще доведе до така желаното понижаване на теглото и най-вече обиколките на талията и ханша, както и до стягане на мускулатурата в тези области.

 

Коремът определено е едно от местата, в които се натрупват най-много мастни клетки, особено при жените. Това е така, тъй като природата е "решила", че чрез тези мазнини ще предпазва плода от механични въздействия и ниски температури при бременност. След като това място е приоритет на организма за натрупване на мазнини, то ще бъде и приоритет при запазването им по време на диета с отрицателен калориен баланс и усилена аеробна или друга физическа дейност. Първо ще трябва да се изгорят мазнините от другите части на тялото и чак след това организмът ще прибегне до тези приоритетни депа.

 

Употребата на тези колани, които създават топлина и предизвикват изпотяване, довежда до временно изхвърляне на вода, която след това бързо се възстановява с изпиването само на 1-2 чаши вода. Положителният ефект на тези колани се изразява в друга посока:


Първо - за да се охлади организмът, той пуска в употреба неизползвани често капиляри по повърхността на кожата, за да може да се извършва топлообмен между кръвта и външната среда. Тази по-развита капилярна мрежа ще осигури по-лесен достъп на организма до тези мастни депа по време на продължителни физически натоварвания. И второ – организмът ще намали натрупването на мазнини в тази зона с цел топлоизолация.

 

 

Употребата на вибрационни колани също подобрява кръвообращението в тази област, но е наивно да се смята, че леките мускулни контракции, които предизвикват тези вибрации - ще доведат до изгаряне на мазнините и стягане на мускулатурата! Стягане може да се постигне само с тренировка с активното ни участие, а не пасивно – както ни заблуждават по рекламите.

 

Не се залъгвайте от добре изглеждащите модели в тези реклами. Често в тях се е появявал и Стан Маккой, финалист на състезанието за професионални културисти "Мистър Олимпия 202 lbs" до 92 кг. Другите мъжки и женски модели също не са случайно-избрани потребители на този колан, а фитнес модели или състезатели по културизъм и бодифитнес.

 

И все пак тези уреди биха дали своя скромен принос към постигане на желаните резултати, но единствено в съчетание с правилна диета и редовни физически занимания. За спортисти, които се възстановяват от тежки травми и нямат възможност нито да изпълняват физически упражнения, нито да им бъде направен тренировъчен масаж, употребата на тези уреди също е препоръчителна.

 

Всички трябва да сме наясно, че резултатите във фитнеса и бодибилдинга се постигат единствено чрез постоянство в диетите, тренировките, суплементирането и възстановяването. Ако нямате познания и време за това се опитайте да намерите квалифициран (сертифициран) инструктор с опит, както и 4-5 часа седмично, за да провеждате активни, но не разчитайте на уреди и колани, които ще "работят вместо вас" ! Те единствено ще ви разочароват, защото няма да постигнете феноменалния резултат, който ви обещават в рекламата.

 

 

 


 


Дилян и Владимир БорисовиДилян и Владимир Борисови

В BodyConstructorАвтори

 

Професия: Треньори по Културизъм и Фитнес, спортни аниматори и мениджъри

Образование: Спортна анимация, "Национална Спортна Академия", София

 

Интереси: Състезателен Бодибилдинг, Фитнес Културизъм, Спорт

 

Владимир и Дилян са на 25 години, с над 10 години опит в сферата на състезателния културизъм и фитнес. Те са републикански медалисти по културизъм за младежи в тежка категория. Висшето си образование получават в "НСА Васил Левски" със специалност "Спортна Анимация". Също така имат и следдипломна квалификация по "Културизъм и Фитнес". Те завършват магистратура със специалност "Спортен мениджмънт". Автори са на много статии в областта на фитнеса и спорта.


 


Тагове: Отслабване, Фетбърнинг, Сваляне, Реклама, Измамни Реклами, Измамни банери, Заблуда
Добави в Svejo

Работят ли всъщност уредите с вибрации и ток, чрез които се "отслабва и стяга"?
Прочети още ...

19 трика за отслабване, които не включват диети и тренировки (Част 2)

19 трика за отслабване, които не включват диети и тренировки (Част 2)

12.08.2016 г. / автор: Лора Горовска
Както вече споменахме, диетите и упражненията са два от най-здравословните и най-популярните начини да загубите килограми. Има обаче малки трикове, които също могат да ви помогнат в процеса, без дори да ...
Защо понякога е толкова трудно да се загубят телесни мазнини

Защо понякога е толкова трудно да се загубят телесни мазнини

15.06.2017 г. / автор: Пламен Христов
Защо е толкова трудно да се загубят тези последни 2-3 или 5 кг от телесните мазнини? Защо за някои хора този процес започва трудно? Защо едни топят мазнина сравнително лесно, ...
Накъде върви модерният културизъм? Един горещ спор между Арнолд, Дориан, Лий и Фил

Накъде върви модерният културизъм? Един горещ спор между Арнолд, Дориан, Лий и Фил

19.08.2015 г. / автор: Дилян и Владимир Борисови
Накъде върви модерният бодибилдинг? Прав ли е Арнолд за това, че границата на нормалното е мината отдавна?   През средата на 90-те Арнолд атакува тенденциите в тогавашния културизъм. Повечето състезатели ставаха нереално огромни, ...
Печена сьомга с магданоз и пармезан

Печена сьомга с магданоз и пармезан

13.07.2017 г. / автор: Теодора Йорданова
  Сьомгата е отличен източник на Омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, витамини А и D. Богата е на здравословни мазнини, необходими за имунната система на всеки човек. Съдържа натрий, калий и фосфор, следвани от ...