Начало Статии Спри да повтаряш, че хранителният ти режим е 70% от постигнатите резултати

Спри да повтаряш, че хранителният ти режим е 70% от постигнатите резултати

05.02.2018 / Автор: Теодора Йорданова    Оцени
00000
Гласували:
Спри да повтаряш, че хранителният ти режим е 70% от постигнатите резултати

 

Режимът не е по-важен от тренировките. Спри да повтаряш, че режимът е 70% от постигнатите резултати.

 

Несъмнено си чувал тази фраза във фитнес общността: „Режимът е 70% от резултатите ти“.

 

Никой не би оспорил, че хранителният режим е изключително важен компонент, когато става дума за постигане на желаната физическа форма. Ако начинът ти на хранене не съответства на целите ти – ще е много трудно да постигнеш мечтаната трансформация.

 

Ако целта ти е да ограничиш храната или да консумираш твърде големи количества неправилна храна – гарантирано, това ще направи процеса много по-труден.

 

Така че, основото послание на този цитат е: Ако искаш да постигнеш оптимално развитие, обръщайте внимание на начина, по който се храниш. Проблемът е, че тази стара поговорка не е много точна.

 

Не прави изводите си толкова бързо

 

Ако искаш максимални резултати, може би трябва да се позовеш на това, което казва най-успешният британски бодибилдър Дориан Йейтс: „Храненето е 100%, тренировките са 100%, възстановяването е 100%“.

 

training, BodyConstructor

 

Този компонент, на който не обръщаш внимание, той ще бъде отговорен за твоята липса на напредък. Хората, които са съсредоточени само върху храненето, вярват, че ще загубят формата си, ако се отклоняват от режима си от време на време. Въпреки че определено не трябва да се спираш, а да опитваш колкото се може по-разнообразна здравословна храна, без да робуваш до крайност на режима си.

 

Проучванията в тази област показват, че докато приемът на калории попада в разумен диапазон, твоят хранителен план ще работи.

 

Храненето не е по-важно от тренировките

 

Тренировките предизвикват мускулния разтеж, самата храна не може да го направи. И ако твоят режим е от решаващо значение за загубата на мазнини, то тренировките ти помагат да запазиш резултатите си.

 

Перфектният хранителен режим без качествена тренировка няма да доведе до оптимални резултати. Затова спри да мислиш в проценти, а дай 100% от себе си във всички направления.

 

Източник: t-nation.com


training, BodyConstructor


Теодора Йорданова

Тагове: хранене, тренировки, резултати, 70%, 100%, мускулен растеж
Добави в Svejo

Спри да повтаряш, че хранителният ти режим е 70% от постигнатите резултати
Прочети още ...

Прогресивно натоварване - един сигурен начин да промениш тялото си

Прогресивно натоварване - един сигурен начин да промениш тялото си

14.08.2019 г. / автор: Антонио Костов
  В доста спортове прогресивното натоварване е идеален способ за трупане на добри резултати чрез повишаване на интензивността или обема на различните тренировъчни аспекти. В някои случаи прогресивното натоварване обслужва идеално ...
Филетирана пъстърва  със спанак, левурда и бадеми от Мартин Трухчев

Филетирана пъстърва със спанак, левурда и бадеми от Мартин Трухчев

05.03.2020 г. / автор: Мартин Трухчев
  С наближаването на пролетта реших да споделя с вас една своя рецепта, с която бихте разнообразили хранителния си режим, без да се притеснявате, че ще излезете извън отредените калории.   Ще ви ...
Какво знаете за алкално-киселинния баланс на храните?

Какво знаете за алкално-киселинния баланс на храните?

23.11.2016 г. / автор: Кирил Танев
В днешно време хората живеем нездравословно. Често си позволяваме непълноценна храна, водим уседнал начин на живот. Затлъстването се превъща в една сериозна епидемия и болестите, свързани с нея стават все ...
11 причини никога да не избирате ол инклузив почивка

11 причини никога да не избирате ол инклузив почивка

25.10.2016 г. / автор: Лора Горовска
Да започнем с най-важното при ол инклузив ваканцията – бюфета, препълнен с различни видове храна, от който можем да си вземем всичко, което поискаме. По време на цялата почивка сте ...