Начало Димо Бенев
Детайли за плащане
Димо Бенев Услуги Снимки Био Отзиви

Димо Бенев

 

Димо Бенев

 

Димо Бенев е най-новият фитнес треньор и специалист в екипа на BodyConstructor. Започва да тренира с тежести през 1997-ма, когато за пръв път влиза в кварталната фитнес зала, за да се бори с наднормено тегло. Любовта му към силовите тренировки продължава и до днес, като през годините претърпява разнообразно развитие.

 

Продължава като състезател по вдигане на тежести, след което преминава в Силов трибой, където достига в националния отбор до призови класирания на вътрешни имеждународни първенства. 

 

През 2016-та, заедно с Ивета Костадинова осъществяват предизвикателството, кръстено на шега от тях - "Вдигам-Бегам". В едно и също денонощие участват на Републиканското първенство по вдигане от лег в Хасково, а по-късно в същото денонощие и в 100-километровата Обиколка на Витоша! Експериментът се оказва успешен, като Ивета Костадинова става и Национален Шампион във вдигането със и без екипировка!

 

Успехът на поредното предизвикателство го вдъхновява да атакува нов спорт - а именно детската му любов и нереализирана мечта - Културизма. Тук началото е доста трудно, защото се сблъсква с много недоверие от страна на околните, като много от тях определят плановете за новото начинание като налудничави. За радост треньорът му Димитър Базотев не мисли така, защото много добре познава Димо. Благодарение на съвместната си работа и отличната основа от трибоя и бяганията,  екипът достига до впечатляващи успехи още в първата състезателна година (2016-та) - Шампион на турнира за "Купа-Мечката" в кат. до 85 кг., Сребърен медалист - в дисциплината "Смесени двойки" (с Тодорка Иванова), също със сребро и в кат. до 80 кг. при мъжете. Така попада в националния отбор, като малко по-късно печели бронзов медал в културизма до 80 кг. на провелото се в Княжевац, Сърбия Балканско Първенство по Културизъм и Фитнес. Малко по-късно същата година участва и в най-престижния форум за аматьорския културизъм - Световното Първенство за мъже в Бенидорм, Испания, където се класира извън топ 10 в категория до 80 кг.

 

В следващия си културистично-състезателен сезон - есен 2017, се завръща със силно подобрена форма, спечелвайки бронзов медал при мъжете до 80 кг. на турнира "Гранд При Дионисополис" - гр. Балчик. Следващата седмица се класира четвърти на "Купа Мечката"- гр. Бургас -  пак в кат. до 80 кг. Седмица по-късно на Държавния Шампионат по Културизъм и Фитнес става републикански вице-шампион в същата категория, както и шампион в дисциплината "Смесени Двойки", заедно с Екатерина Върбанова. Точно след 6 дни е сребърен медалист в кат. до 90 кг. на международния турнир "Trofej Cacka Bodybuilding" в гр. Чачак, Сърбия. Споделя, че културизмът е неговата страст в спорта като възнамерява да се състезава и занапред. 

 

Освен изявен състезател в различни спортове, Димо Бенев е професионален персонален силов треньор, работещ приоритетно за развитието си в треньорската професия.