Начало

 
Треньорската онлайн платформа на BodyConstructor
 
 
... или иначе казано - Най-успешната онлайн платформа за Онлайн фитнес услуги в България за последните 5 години!
 
 
 
Вече над 4,000 човека промениха себе си, благодарение на фитнес програмите, режимите и консултациите от BodyConstructor. Ако се колебаете или сте твърдо решени да промените визията, самочувствието и усещането си за живот - нашите Треньори ще Ви покажат пътя и ще ви мотивират да стигнете до вашата заветна цел!

За целта ние от BodyConstructor избрахме само:
 
✔ Топ Специалисти с дългогодишен опит с клиенти
✔ Спортисти с практически опит
✔ Отдадени хора, които обичат това, което правят всеки ден!

Ние от BodyConstructor НИКОГА НЕ използваме:

Готови алгоритми и компютърни програми за изготвянето на Вашите режими
Подходи като глад, еднообразие и крайни лишения, без значение от Вашата цел
 Включването на забранени стимуланти
✔ "Празни" обещания за "бързи резултати"
 
Марката BodyConstructor ви гарантира:
➨ Индивидуален подход
➨ Реални, видими и осезаеми резултати
➨ Професионализъм и коректност
➨ Използването единствено на Здравословни и изпитани методи!
 
За качеството на услугите говорят единствено стотиците отзиви на наши клиенти. Те поставиха страхотна оценка, като 95% от всички тях отбелязаха с максималните 5 звезди ★★★★★ своето задоволство от постигнатите резултати.
 
*  Всички програми и услуги в BodyConstructor са гаранция за качество и индивидуален подход! Ако останете недоволни от услугите, ние ще ви възстановим цялата сума!
** Всеки клиент на платформата получава и специални намаления при пазаруване в онлайн магазина на BodyConstructor.
 
Ако имате въпроси не се колебайте да ни потърсите на admin@bodyconstructor.com или на телефон 0889 909 570 от понеделник до петък от 10:00 до 18:00 часа

 

Мартин Трухчев

 

 

Мартин Трухчев е фитнес треньор и състезател по културизъм в категория мъжка физика, също така кулинар и специалист по спортно хранене и възстановяване.


Започва да се занимавам с фитнес през 2006 г., като тийнейджър поради сериозен проблем с наднорменото си тегло. Тогава няма толкова много информация относно фитнеса, както и добре оборудвани фитнес зали с компетентни лица, които да му помагат и да му дават насоки. В началото тренира и се хране по метода "проба-грешка". С времето осъзнава, че фитнесът е повече наука, отколкото спорт - това е начин на живот.

 

Започва да се интересува в дълбочина и да изучава анатомията и биомеханиката на човешкото тяло. Чете и "поглъща" всяка информация, която е свързана с бодибилдинга. Прочетеното прилага в своите тренировки и хранителни режими. Не след дълго резултатите идват - първо отслабва с над 20 кг., след което започва да покачва мускулна маса, а с времето се самообучава и разбира колко малко знае и колко много има да учи.

 

Фитнесът за него става нещо много повече от хоби или работа, защото именно той променя коренно живота му - помага му да се превърне в човека, който е сега и затова изпитва истинско удоволствие, когато благодарение на своите знания и опит успява да помогне на хората да постигнат своите цели и мечти.


В основата на този спорт, както и при редица други, е храната. Тя е определяща за целта, която желаеш да постигнеш. Качественото хранене с подходящи храни, сготвени правилно, съчетани с добре направена тренировъчна програма, е правилният начин да постигнеш желаната цел. Мартин Трухчев е шеф готвач и умее да приготвя вкусни ястия и десерти, които в същото време са диетични и здравословни.

 

Продължава да участва в състезания, защото обича предизвикателствата и така намира своята мотивация да се развива и да постига все по-високи отличия. Той повярва в себе си и се промени - промени се и ти, защото фитнесът ще преобърне живота ти!

 

Тук можете да научите повече за услугите на Мартин Трухчев.

 


 

Диляна Кисьова

 

 

Интересът към фитнес заниманията у Диляна Кисьова се поражда още в ученическите ѝ години. Като повечето тинейджъри, тя също не харесва и не възприема тялото си. Желанието ѝ да отслабне е изключително силно, а информацията за здравословна загуба на подкожни мазнини - труднодостъпна. Затова тя решава, че ще се подложи на измислена от нея диета. Първите дни не приема храна, единствено вода и кафе. След като губи съзнание по време на учебните занятия, променя режима си и започва да се храни веднъж на ден. Тъй като не е запозната достатъчно добре, не се замисля какви точно са нуждите на тялото ѝ. Храни се нездравословно и изключително ограничаващо.

 

Много скоро постига резултатите, за които мечтае, но на висока цена. Имунитетът ѝ става слаб и една обикновена настинка я задържа у дома цял месец. Докато си стои вкъщи, апетитът ѝ се възвръщаа, а с него - и свалените килограми. До момента, в който оздравява напълно, тя е напълняла драстично. Тази история променя мирогледа ѝ. Диляна Кисьова започва да тренира и да се интересува от начина, по който функционира тялото.


След множество различни спортни занимания и десетилетие, изпълнено с проби и грешки, разбира, че фитнесът е нейното призвание. Желанието ѝ да споделя знанията си с всички, чиято цел е изграждането на едно здраво и силно тяло, я подтиква към работа с клиенти. През 2013 г. стартира групови тренировки в гр. Пловдив. Постепенно започнва персонална работа и с физически клиенти.

 

Сертифициран инструктор е по Табата и Тапаут. Притежава лиценз за извършване на културистична и фитнес тренировъчна дейност от Българската Бодибилдинг и Фитнес Федерация и Националната Спортна Академия „Васил Левски”.


В рамките на пет години развива както груповите, така и персоналните тренировки. Използва това време, не само да се обучава и развива, но и да придобива ценен опит при тренировъчните дейности спрямо индивидуалните възможности и предпочитания. Самата тя не спирам да изпробва и да търси най-ефикасните методи за постигането на желаните резултати.


Здравословното хранене, подходящото комбиниране на храните и адекватните тренировки са в основата на перфектната визия. Диляна Кисьова вярва, че с правилна подкрепа и лична мотивация, всеки един човек е в състояние да постигне мечтите си.

 

Тук можете да научите повече за услугите на Диляна Кисьова.

 


Генади Симеонов

 

 

Генади Симеонов е познат на много хора от състезанията по културизъм и фитнес, на които е многократен републикански шампион за младежи и мъже. Има класиране на 5-то място на "Арнолд Класик" и става 9-ти на Световно първенство. С тази негова професия, която е и негово хоби, вече повече от 14-15 години се занимава освен със състезания, така и с много персонални клиенти. Техните резултати ще можете да видите в снимките в профила му.

 

Най-лесното нещо, което можете да направите, е да свалите или качите няколко килограма. Нещото, което Генади Симеонов се опитва и успява да направи през тези години, е, че успява да промени начина на мислене, нагласата и хранителната култура на неговите клиенти. Така вместо в поредния досаден режим за сваляне или качване, за тях неговите програми се превръщат в начин на живот, начин на правилно хранене, което не е досадно, еднотипно и безвкусно.

 

Тук можете да научите повече за услугите на Генади Симеонов.


 

Антонио Костов

 

 

 

Както голяма част от посветените на спорта хора, Антонио Костов припознава своето призвание от най-ранна детска възраст. Започва да се занимава с организиран футбол на 8 години, като се подвизава в юношеските формации на Спартак (Плевен) и други местни отбори. Докато учи в една от местните гимназии, ръждивата зала в съседство до неговото училище го посреща и този момент, както обикновено, променя пътя му, както става с доста от младите спортисти.

 

Минават година-две, а нарастващата мускулна маса и солидна структура изместват фокуса му към щангите, покрити с талк. Така Антонио осъзнава, че интересът му към малката фитнес зала не е просто влечение, а призвание.

 

През 2013 получава лиценз за извършване на културистична и фитнес треньорска дейност към българската федерация по културизъм и фитнес. От тогава до днес работи с клиенти с различен профил.

 

Специализира се в кондиционните и координационните тренировки и започва работа с отбора на Спартак (Плевен), състезаващ се в Националната баскетболна лига.

 

Работи също и с отбори от местната окръжна футболна група, както и с няколко индивидуално готвещи се състезатели по бокс и баскетбол.

 

Води групи по детски пилатес и детски координационни тренировки с деца на възраст от 5 до 12 години, също и раздвижващи и вработващи тренировки за възрастни хора.

 

Въпреки натрупания опит като кондиционен треньор, той не обръща гръб на треньорския си стаж с бодибилдинг насоченост и ежедневно работи с клиенти във фитнеса.

 

Привърженик на тезата, че хората на двадесет и първи век имат визията, познанията и условията да отхвърлят така насадената ни немарливост към тялото и здравето като схващане.

 

"ИДЕЯТА, КОЯТО НИ БЕШЕ НАСАДЕНА, ЧЕ ЗДРАВОСЛОВНИЯТ ЖИВОТ Е ЛУКС И МАЛЦИНА МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ, Е ПАГУБНА ЗА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ И СЕГА НИЕ ТРЯБВА ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА ТОЗИ ПАРАДОКС! ЗДРАВЕТО Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ, А НЕ ВЪПРОС НА ИЗБОР!"

 

Антонио Костов е застъпник на идеята, че приложението на психологията в спортната подготовка е най-подценяваният ѝ аспект и е потенциален източник на грандиозни резултати.

 

Тук можете да научите повече за услугите на Антонио Костов. 

 


 

Георги Палийски

 

 

Силов атлет, шампион по силов трибой, рекордьор

 

Професия: Електроинженер, персонален треньор

 

Интереси: Силови тренировки, фитнес, риболов

 

Роден на 06.06.1993 г. в гр. Пловдив

 

Като дете боледува често и значително изостава по ръст спрямо връстниците си. На 12-годишна възраст колекционира и чете комикси. Супергероите от книжките са големи и мускулести.

 

Започва да се интересува от упражненията, които подобряват физиката му и така на 14 години се натъква на "Културизъм за всички" на Атанас Джананов. Тази книжка става настолна библия през юношеския му период. На 17 години прави 120 лицеви опори, 75 кофички, 35 набирания в широк хват. Тогава започва да тренира и с най-силното момче (около 120 кг любител стронгмен) в залата. Откривайки света на тежките гири, на 18 години Георги прави 130 кг клек, 95 кг лег и 200 кг тяга при лично тегло 59 кг.

 

На 19 години започва да се занимава целенасочено със силов трибой. Специализира в тренировките със свободни тежести и собствено тегло. Черпи вдъхновение от българската силова школа на Иван Абаджиев и от американската методика на Луи Симънс и Westside Barbell.

 

"Искам да докажа, че спортът не се практикува само за печелене на пари. Той е отдаденост, страст и безрезервна любов към приятелското съревнование с вътрешния ни АЗ. Това е съревнование, което ни изгражда като личности и достойни хора, които трябва чрез примера си да обогатяват света всеки ден..."

 

През 2013 г. печели младежкия шампионат по силов трибой. Същата година се класира 3-ти при мъжете в безекипировъчния трибой. 2014 година е изпълнена с емоционални препятсвия и контузии, които дават възможност за преосмисляне на тренировъчните методики и житейския път. През 2016 г. Георги Палийски се завръща гръмко на подиума с победа на екипировъчния кръг по трибой, като същата година печели и безекипировъчния, поставяйки рекорди в клека, тягата и трибоя.

 

За периода 2016-2018 г. е властелин на състезанията по трибой в кат. до 66 кг.

 

Развива състезатели по силов трибой и се занимава активно с персонално трениране на хора, които искат да развиват физическите си качества и да съвместяват личен живот с тренировки. Използва класически упражения и прийоми, доказали своята функционалност.

 

Най-добри резултати и рекорди на Георги Палийски:

 

2018 година, трети кръг ДЛОШ по силов трибой без екип:

Клек 195 - рекорд

Лег 127,5

Тяга 246 - рекорд

Трибой 568,5 кг

 

Най-добри резултати, поставени на тренировка

Клек 210 кг, при лично тегло 68 кг

Лег 155 кг, при лично тегло 72 кг

Тяга 260 кг, при лично тегло 68 кг

 

 
 

 
 
 
 

Антон Лазаров Лазаров се занимава със спорт още от съвсем малък - първо преминава през няколко вида източни бойни изкуства, тенис на корт, спортна стрелба, бокс и кикбокс. В последствие обаче с годините фокусът му се измества към фитнеса и спортно-кондиционната подготовка. В тази сфера е от 2011 г.

 

Като всеки един младеж първоначално се запалва по бодибилдинга с идеята да изгради симетрично, красиво и добре изглеждащо тяло. Постепенно обаче интересът му се прехвърли към функционалния фитнес и кондиционната подготовка в различните спортове. Цялата работа започна на шега, но постепенно с годините това начинание се развива от шега в хоби, от хоби в професия, от професия в начин на живот.

 

През тези вече 8 години опит Антон Лазаров стига до извода, че красивата, стегната и здрава фигура се гради на базата на едно функционално и биомеханично правилно функциониращо тяло, което да може да изпълнява всяко едно основно движение, характерно за него.

 

В основата на неговите тренировки ще срещнете много базови упражнения, изграждащи баланс, сила, гъвкавост, психическа и физическа издържливост. За разлика от други треньори, Антон Лазаров разглежда тялото като едно цяло. Моята философия е, че всеки един мускул и всяка една става са зависими от останалите. Всяко едно упражнение играе допълваща и спомагателна роля към друго такова. Всяко едно физическо качество има пряка или косвена връзка с другите физически качества.

 

Неговата цел като треньор е да изгради симетрични и функционални тела, които да могат да се справят с разнородни физически задачи. А когато това се случи, неизбежно идват и резултатите и в естетичен план. Тренировките, които изготвя, винаги са динамични и с определена прогресия, целяща да има надграждане във всеки един период от време.

 
 

 
 
 
 

Георги Богданов стартира заниманията си, свързани със спорт, от ранна детска възраст. Още на 8 г. започва да тренира таекуондо и борба, като печели второ място на аматьорско състезание по борба в България.


През 2015 г. успешно се дипломира като бакалавър по "Физическо възпитание" в Националната спортна академия "Васил Левски" в София. Продължава обучението си в Англия, където придобива диплома от "Бизнес, фитнес академия" в град Лондон.


През 2016 г. Георги се завръща в България и изучава магистратура по "Спорт, фитнес, здраве" в Националната спортна академия "Васил Левски" гр. София при доц. Боянов.


Георги Богданов е квалифициран масажист от школата на г-н Войников. Той използва научените техники за облекчаване на болката и стреса в мускулите и ставите, за да върне тялото в правилния му баланс.


До момента Георги се е занимавал с индивидуални тренировки, както на напреднали, така и на начинаещи клиенти. Желанието му е да помогне на другите хора да живеят един по-здравословен живот.


Георги цели да мотивира и вдъхновява клиентите си, за да достигнат пълния си потенциал. За него спортът и здравословното хранене са начин на живот. Постоянството и балансът между тези вървящи ръка за ръка неща са ключът към здравия дух и тяло.

 

Тук можете да научите повече за услугите на Георги Богданов.


 

Ники Петров

 

 

Ники Петров провежда персонални тренировки от 10 години. Неговата цел е да подобри здравословното състояние на всеки желаещ и да успее да изгради, затвърди и усъвършенства работоспособността, психическото и двигателно съвършенство на клиента.


Любител и бивш състезател по канадска борба. На мнение е, че състезателната подготовка и спортът за високи постижения е безусловно свързан с големи натоварвания, които имат своята цена, а тя не е малка.


Ники Петров е убеден, че всяка една двигателна активност има за цел подобряването на оздравителната, педагогическата и хуманно интегративната функция на спорта, което трябва да стане само и единствено чрез здравословно и балансирано хранене, без излишни крайности.


До момента има проведени над 20 000 персонални тренировки и непрекъснато подобрява и усъвършенства своите знания и умения. Работата с клиенти от различни полови и възрастови диапазони придава едно всеобхватно развитие и обогатяване в професията му.


През периода 2013-2016 успява да спечели няколко трети места на републиканския турнир по канадска борба за мъже до 80 кг. и едно 2 място на международно състезание.


В момента Ники Петров е студент 4 курс в Националната Спортна Академия "Васил Левски" – учителски факултет. Той вярва, че там ще успее да намери най-добрия педагогически подход за една съвместна работа със своите клиенти.


Ники Петров е намерил своя баланс и разнообразие в тренировките и вярва, че това, което знае и може, ще го предаде на всеки един желаещ да се научи.

 

Тук можете да научите повече за услугите на Ники Петров.

 

 
 
 
 

Виктория Николаева Апостолова е инженер-технолог на храните, консултант по здравословно хранене, Член на Българското дружество по Хранене и Диететика и сертифициран инструктор. Завършва магистърската си степен в Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив, специалност "Технология на ферментационните продукти" - Технология на виното, млякото и млечните продукти, хляба, хлебните и сладкарски изделия. Продължава обучението си в областта на храненето, като защитава втора магистратура.

 

Нейната цел е да споделя всички нейни знания и умения за това как да се храним, да спортуваме и да водим здравословен начин на живот, без да подлагаме тялото си на жесток глад, лишения и да се изтормозваме не само физически, но и психически.

 

Как започва всичко?


Сигурно всяка втора жена е изпробвала върху себе си точкова диета, "Свалете 5 кг за 5 дни само с кисело мляко", "Ще хапна една ябълка днес и с това ще приключа" и т.н.


Е, преди 6 години Виктория Апостолова също тръгва по този път. Тя никога не е била с наднормено тегло и иска да свали 2-3 кг, за да се чувства в "кожата си". Започнва с оскъдно хранене, мъчителни тренировки, които имат резултат. Сваля 10 кг за месец и постига почти желаното тяло, НО за сметка на какво? На здравето, разбира се. Познато ли ви е? Виктория е на крачка от анорексия. Лекарите ѝ казват, че живее на половин обороти. Причинява си хормонални нарушения, гастрит, косопад, желязо-дефицитна анемия, световъртеж. Точно в този момент решава, че няма да приема лекарства и ще започне да чете как да се храни здравословно. Започва от нулата.

 

Научава се да си приготвя сама храната и става в 5 часа, за да го прави. Носи си кутии в училище. Прави опити да си съставя подходящ режим, с който да възстанови здравните си показатели и хормони в норма и УСПЯВА. След 3 месеца приемане на достатъчно и качествена храна отива на преглед. Лекарят ѝ казва, че от гастрита помен няма, косата ѝ се е възстановила, желязото и хормоните ѝ влизат в норма.


След няколко години обаче идва още един бонус резултат от жестоките лишения и липса на жизненоважни витамини и минерали. Мозъкът все пак помни. В продължение на 6 месеца Виктория има главоболие, което се превръща вече в част от нея. Никакви аналгетици не ѝ помагат, никой от всички лекари не успява да ѝ помогне и да ѝ постави диагноза. След време установява, че няма сериозно заболяване, а просто липса на витамини, затова започва да си ги набавя като хранителни добавки. Само за няколко месеца се възстановява.

 

Целта на Виктория Апостолова е да помогне на всеки един от вас не само да отслабне, а да се научи как да се храни здравословно, да бъде във форма без да се лишава от любимите си храни, да се наслаждава на живота, да обича себе си и най-важното - да бъде здрав!

 

Тук можете да научите повече за услугите на Виктория Апостолова.


 
 

Благовеста Иванова тренира сериозно от 10 години, като през тренировъчния си стаж минава през много етапи, за да открие наистина спортните дисциплини, които пасват най-добре на нейните цели и идеали. Няколко пъти рязко бяга от силовите спортове – вдигане на тежести и силов трибой, докато накрая не осъзнава, че щангите я правят истински щастлива.

 

Ето и успехите ѝ в тези спортове:

 

Две втори места на Републикански първенства по вдигане на тежести.

 

Шампион на Шампионите при жените в Силов трибой без екип – категории 72 и 84 съответно с резултати на 72 кг – 150 кг клек, 85 лег, 175 кг мъртва тяга и на 84 кг – 170 кг клек, 100 лег, 190 кг мъртва тяга.

 

Многократна Републиканска шампионка в кат. 72 и 84 без екип.

 

Шампион на Шампионите по вдигане от лег с екип в категория 72 кг.

 

Участие на Европейско първенсто по Силов трибой в Тарту, Естония.

 

В зала успява да достигне до 190 клек, 100 кг лег и 200 кг мъртва тяга.

 

За хората, които не са добре запознати със силовите спортове, ще поясним, че титлата Шампион на Шампионите се дава на жената, която е направила най-голям тотал (трите упражнения) спрямо личното си тегло. С тази титла Благовеста Иванова успява да се запише като най-силната жена в България, дисциплина Силов трибой, три години по-късно рекордът ѝ в двете категории все още не е подобрен.

 

В началото на спортната ѝ кариера ентусиазмът ѝ към вдигането на тежести се поражда от желанието ѝ да се подготвя за набиращите тогава популярност Crossfit състезания. С течение на времето установява, че щангата ѝ върви повече от всичко останало и насочва усилията си основно в тази сфера, посъстезава се, има хубави моменти, среща се със спортисти на много високо ниво. В даден момент усеща необходимост да промени хранителните си навици, за да изчисти мускулатурата. Дисциплинирана е, постига много добри резултати и работи със специалист в тази област, успява дори да излезе на сцена на Републиканско първенство по бодибилдинг и културизъм в най-мускулестата женска категория.

 

След това отново постига сериозни успехи в щангите, започва да тренира лека атлетика, ММА… изобщо хората, които я познават, знаят, че е човек на крайностите, от когото може да се очаква всичко. Поне така казват. Всъщност тя съм човек, за когото няма невъзможни неща, всичко е постижимо, зависи колко силно го искаш. И така стига до Национала Спортна Академия и бакалвърската степен по вдигане на тежести.

 

Дали съжалява, че не е била съсредоточена само в една дисциплина? НЕ Напротив, Благовеста Иванова смята, че това е било предопределно, за да натрупа знания и умения, с които ще може да помага на различни типове хора да постигат целите си. За нея най-важно е тренровката да е преди всичко занимателна и насърчаваща собствената мотивация.

 

Обича да обогатява знанията си и да бъде полезна за хората около нея, в тренировките си е привърженик на упражненията със собствено тегло, както и свободни тежести.

 

В момента води и детски групи по вдигане на тежести. Изпитва огромно удовлетворение от треньорската си работа и от прогреса на нейнитеклиенти.

 

Тя е избрала Crossfit методика на тренировка, а както стана ясно по-горе – очаквайте неочакваното!

 
 

 
 
 

Камен Генов завършва медицина през 1996 година в МУ гр. Плевен. Скоро след това започва работа в Университетската болница на същия университет и специализация по Вътрешни болести. От 2002 година има призната специалност по Вътрешни болести, а от 2005 година - по Ендокринология и болести на обмяната.
Преподавал е в МУ Плевен на студенти по медицина и стажант-лекари както на български, така и на английски език, на специализанти по Вътрешни болести и специализанти по Ендокринология и болести на обмяната от 1997 до 2010 година.


От 2010 година е началник на отделение по Ендокринология и болести на обмяната в МБАЛ "АВИС МЕДИКА" гр. Плевен.


Има значителен опит както с пациенти с най-масовите заболявания - захарен диабет, затлъстяване, метаболитен синдром, болести на щитовидната жлеза, така и с пациенти със заболявания на хипофизата, надбъбречните жлези, половите жлези - жени и мъже, и с двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от ин-витро процедури.


От над 10 години има възможност да работи и със спортисти и спортуващи хора, както с ендокринни заболявания, така и без здравословни проблеми, но желаещи да подобрят здравето и формата си.


Интересите на Камен Генов са в областта на храненето, възможностите за предпазване от заболявания, ендокринологията и болестите на обмяната, включително репродуктивна ендокринология и спортна ендокринология.


Той смята, че профилактиката на заболяванията е по-ефективна, отколкото те да бъдат лекувани след като възникнат.


Чрез членство в различни български и международни организации на специалисти- ендокринолози Камен Генов има възможност да обновява постоянно познанията си чрез достъп до най-съвременната информация, включително и с посещения на научни форуми в България и по света. Участва в клинични изпитвания на медикаменти.


Участвал е два пъти в "Супер Сериите" на BodyConstructor по теми, свързани със заболяванията на щитовидната жлеза и анаболните стероиди.

 

 

 

Причината, поради която Кристиан Балан избира да учи кинезитерапия, е защото също преминава през травми, болки и контузии.

В гимназията спортува 4 години лека атлетика (60 м., 100 м, 200 м. бягане и скокове), футбол, баскетбол, джудо и др., но заради травми и контузии е повече в болници и рехабилитационни центрове, отколкото в залата за тренировки. Там има възможността да ползва информация от курсовете за собствено възстановяване, профилактика и по-ефективни тренировки.

През 2018 завършва "Щефан Велики" Университет в Сучава, Румъния с бакалавърска степен по "Кинезитерапия", а професионалното му развитие е резултат от индивидуалната работа с всеки клиент.

От 2014 г. Кристиан Балан е кинезитерапевт, масажист и собственик на "Центрове за масаж и кинезитерапия FIZ".

Като консултант за BodyConstructor Кристиан Балан ще съдейства с професионално мнение, базирано на наука и персонален опит по въпроси и проблеми, свързани с движението, болките и възстановяването след травми. Болките могат да са в ставите, мускулите или провокирани от нерви. Кристиан Балан вярва, че всеки "казус" е уникален, с различни елементи и подробности. Консултациите му са подходящи за всякакви хора - от деца до възрастни, от хора, които не се движат до професионални спортисти.

Кристиан Балан е роден в Румъния, затова и българският му език не е на най-високо ниво. Компетенцията му обаче е безспорна!

 

 

 
 

 

Име: Даниел Славов – гуру Дани

Ръст: 187,5 см

Дата на раждане: 8 септември 1983 г.

Образование: бакалавърска степен "Дизайн и мениджмънт в дизайна" 

Даниел Славов изкарва множество локални и международни курсове:

- 2005 г. - Фитнес инструктор и специалист по хранене" към EFF – Европейска фитнес федерация

- 2009 г. - "Фитнес инструктор и специалист по хранене" към C.O.R.F.I.T.  – Континентална организация на регистрираните фитнес инструктори и треньори, Невада (САЩ)

- 2010 г. - "Antiaging" към Медицински Университет, гр. София

- 2015 г. - "Нутрициология" (наука за храненето) към Биологичен факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски"

- 2016 г. - "Функционален треньор" към Aerogene Fitness School по системата Training Revolution, Италия

 

 

Тони Шивачев, фитнес треньор, BodyConstructor, хранителен режим, тренировки


В BodyConstructor: Персонален фитнес треньор, Автор

Образование: Треньор по фитнес и културизъм и спортна педагогика в НСА.

Интереси: Фитнес, културизъм, бойни спортове, суплементиране в спорта, туризъм и алпинизъм, пътувания, музика

 

Тони е най-новият фитнес треньор в екипа на BodyConstructor. Той тренира от 25 години, дългогодишен състезател е по културизъм и е считан за доайен в този спорт. От ранна ученическа възраст започва да се увлича по спорта и музиката. До 14-годишна възраст тренира плуване и футбол, а успоредно с това свири на пиано. Спортната страст обаче надделява и още на 15 години Тони се запалва по културизма.

През 1995 г., когато е само на 19 години, се явява на състезание и печели първата Балканска титла по културизъм за младежи. Той е многократен призьор от вътрешни национални турнири по културизъм за младежи. През 2014 г., след почти 20-годишна пауза, се явява на Турнир „Пловдив“, където се класира на трето място в категория до 90 кг. Четири месеца по-късно става Абсолютен шампион на Турнир „Августа Траяна“ в Стара Загора. Амбициите го отвеждат и до следващите победи – Абсолютен Републикански шампион и Абсолютен шампион на Турнир „Мечката“ в Бургас. През 2016 г. отново печели Републиканската титла по културизъм при мъжете в категория до 90 кг в София.

Печелил е златната титла по Кик-бокс фул контакт до 86 кг, а след това и титла по Кик-бокс лайт контакт. Борил се е и за златото на финал на професионална среща в стил К1 до 91 кг, както и в стил Лоу-кик за аматьори.

Привърженик е на тежките и плътни тренировки, които смята за основата на изграждането на качествена и плътна мускулатура. Въпреки това винаги използва цялото богатство от разнообразни методики за постигане на конкретни цели, съобразени с клиента и неговите желания. Води се от мотото „Има ли желание, има и начин!“.

Тук можете да научите повече за неговите услуги.

Всички статии на Тони можете да прочетете тук. 

 


 
 
Пламен Христов

Професия: Персонален треньор, автор, преподавател във Фитнес академия „България“, състезател по класически културизъм

 

Образование: Треньор по футбол и преподавател по физическо възпитание от НСА, Магистър по бизнес администрация  от НБУ

 

Интереси: Фитнес, философия на двигателната активност, футбол, лов, риболов, музика, кино, пътувания

 

Той има повече от двадесет и пет години опит във фитнес залите и изготвянето на хранителни режими. От 7-годишен не е спирал да тренира и да експериментира със своето тяло и различни тренировъчни практики. Той започва да изпробва различни видове спорт - баскетбол, футбол, карате, лека атлетика, борба и др., като същевременно съчетава еднакво отговорно тренировките с ученето. Футболът е неговата най-голяма страст, но претърпява сериозна контузия и това го отказва от този спорт.

 

Завършва в Националната спортна академия и по това време се запалва по фитнеса и започва да тренира активно. След това записва магистратура „Бизнес икономика“ в Нов български университет и съчетава ученето с работа и тренировки, като по това време негов треньор е Янислав Тачев – отличен наш културист и многократен шампион. Тогава започва да спазва първите си хранителни режими, целенасочени тренировки и се отдава на спорта. Тренира заедно с Милена Тевилова – неколкократен шампион по културизъм, и решава да поеме към състезателния бодибилдинг. Преминаването през този период събужда в Пламен интереса към същността на тренирането, биологичните и физиологичните закони, на които се основават силовите тренировки и телесното развитие.

 

В сферата на бодибилдинга Пламен печели няколко шампионски титли. През 2012 г., 2013 г., 2014 г. и 2015 г. той става шампион на България по класически културизъм мастър категория оупън. През 2013 г. става вицешампион на страната по класически културизъм в категория до 175 см, а през 2014 г. и 2015 г. вече е шампион в същата категория. Три пъти е финалист на световни първенства - 6-то място в Унгария през 2012 г., 4-то място в Мексико през 2014 г. и отново 4-то място в Салвадор през 2015 г. Пламен Христов е „Майстор на спорта по културизъм и фитнес“

 

„Тренирането не е акт, тренирането е път с начало и без край... Път, който иска да бъде извървявян днес, утре, всеки ден, отново и отново, от хора със сърца и дух“.  

 

Тук можете да научите повече за неговите услуги.

 

Всички статии на Пламен Христов можете да прочетете тук

 


 

Марина Декова

 

Марина Декова

 

В BodyConstructorАвтор, Треньор, Спортист

 

Професия: Персонален треньор, Състезател по Културизъм в категория "Бикини фитнес", Автор на публикации

 

Интереси: Фитнес, Културизъм, Суплементиране, Функционални тренировки, Натуропатия

 

Марина Декова е персонален и онлайн треньор по фитнес от 6 години. Занимава се активно с бодибилдинг и понастоящем е състезател в категория "Бикини фитнес". През 2014-2015 г. се състезава в категория "Бодифитнес", където е бронзов медалист от Квалификациите за Балканското първенство в Пловдив 2014 г. 

През 2016 г. сменя категорията и излиза в „Бикини фитнес“, където на частен турнир печели сребърен медал, а на Турнир Пловдив става 4-та от общо 18 участнички.

Марина Декова е и личен треньор на няколко "Бикини фитнес" състезателки. 

 

Любител е на силовите спортове и бивш състезател по кросфит. На мнение е, че здрава и пропорционална физика се гради със силови упражнения и правилна техника. Фен е на здравословното хранене и твърди, че релефно и оформено тяло се постига с чисто и прецизно хранене.

 

Марина Декова се е занимавала активно с функционални тренировки и рехабилитация през последните няколко години. Марина е сертифицирана към "Фитнес Академия България" и "N.A.F.A".

 

Тя не спира да експериментира със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия. Марина е горещ почитател на натуралните методи, които според нея са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже.

 

Тук можете да прочетете нейните статии за BodyConstructor.

или да следите нейния Дневник тук.

 


Дарина Минова

 

Приключението на Дарина Минова започва през 2010 г., когато заминава за Англия, за да учи Спортна терапия. След като завършва бакалавърската си степен в "Coventry University", любовта ѝ към спорта и желанието ѝ да допринесе за развитието му, я карат да продължи с магистратура по научно-изследователска дейност в сферата на спортните науки. Докато работи по магистърската си степен, тя е назначена за Асистент-лектор по Спортна терапия в "Coventry University". От началото на 2016 г. Дарина преподава като лектор по Спортна терапия и Спортни науки в университета "London Metropolitan" в британската столица.


Любимият ѝ спорт от дете е футболът. Това обаче бързо се променя, когато пристига в Англия и открива ръгбито. Дарина е рехабилитатор на ръгби отборите "Coventry Rugby Club" и "Coventry Bears Rugby League Club", където отговаря за превенцията и рехабилитацията на контузии чрез използване на различни лечебни техники (мануална терапия, кинезитерапия, масаж, кинезиотейпинг и др.). Отговаря още за изготвянето на кондиционни и рехабилитационни програми. В магистърската си теза изследва ефекта на умората върху вземането на решения от състезателите в ръгби лигата. През седемте ѝ години работа в ръгби, тя е канена като асистент-терапевт на много турнири с международно значение. Най-отличаващи са участията ѝ като терапевт на Световното първенство по Ръгби 7 в Москва, 2013 и като терапевт на младежкия национален отбор на Англия по време на Световното първенство по Ръгби Лига за младежи до 18 г. през 2014 г.


Опитът на Дарина Минова не е ограничен само до ръгби. Тя използва всяка възможност да помага и на различни отбори по футбол и баскетбол, а през сезона 2016-2017 г. работи с Alvis Football Club. Освен в отборните спортове, Дарина трупа опит и с индивидуални атлети по време на работата си като терапевт и рехабилитатор в Suffolk Clinic, Coventry. Там тя асистира в ръководенето и мениджмънта на клиниката, в която работят студенти на стаж, занимава се още с преглед на пациенти и поставяне на диагноза, рехабилитация чрез корективни и лечебни упражнения и корекции на позата.


През 2017 г. Дарина Минова решава да се върне в България с желанието да допринесе за развитие и здравето на българските спортисти. Освен с частна практика, тя работи и с българския национален отбор по Ръгби 7.


Дарина вярва, че при лечението на травми трябва да се използва по-иновативен и глобален подход, който да не бъде фокусиран върху мястото на изразяване на симптомите, а върху намирането на огнището на проблема, което доста често е на различно място. С други думи - да умееш да виждаш голямата картина. Именно този подход, който тя прилага, отличава практиката ѝ от работата на други кинезитерапевти и рехабилитатори.

 

 

Тук можете да научите повече за услугите на Дарина Минова